facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Iscem avto

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

Iscem avto

OdgovorNapisal/-a Devil » 23 okt 2012 21:56

Pozdravljeni

za sestricno iscem nek manjsi avto, v mislih je imela twingo ( punto in podobni naj bi bili ze preveliki ), mogoce kaksn tico? matiz?
Uglavnem ce ima kdo kaksnega sorodnika, znanca, prijatelja ki prodaja kaksen majhen avto z znano zgodovino, bi prosil da posreduje kakrsnokoli informacijo.
Avto naj bo v cimboljsem tehnicnem stanju, kozmeticno stanje ni tako pomebno, le to da ni toliko gnil/rjast da komaj skupaj stoji.

Lp
Honda Civic Sedan 1994 b20
Honda Accord Coupe 1985
Uporabniški avatar
Devil
ModeratoR

Kraj: Ljubljana

Re: Iscem avto

OdgovorNapisal/-a georgET » 24 okt 2012 11:19

Meni stoji en clio 1 odveč na dvorišču. Tehnično naj bi bil izpraven le leta so mu dala mal znakov na zunanjosti in bi bilo mal za poštimat.
Lahko ti ga poslikam za ceno pa nimam pojma. Ob ogledu.
Uporabniški avatar
georgET
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a cyru5 » 24 jan 2013 19:58

malo bi si sposodil temo:
zanima če ve kdo bilo kaj o teh avtih (napake,pohvale,graje) ali če vidi v tem rangu podobno vozilo z isto ceno bom zelo vesel če bi mi kaj svetoval,namreč bom v prihodnosti zamenjal avto iščem pa nekaj malo novejšega udobnega, ter da še vedno ima športni pridih.

1.škoda fabia RS 1.4 TSI DSG
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6885042&show=1
2.honda civic type s
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6717126&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6880385&show=1
3.audi a3 sportback 1.8T FSI ambition s-line
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6522967&show=1
4.mitsubishi lancer sportback intese 1.8
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6380843&show=1
5.
če ima keri še kakšen predlog naj mi kar pove

zahvaljujem se vam vnaprej za odgovore.
Honda civic EJ9 - in progress -sold
Honda civic EP2- daily- sold
Honda civic EJ9- in progress
STREET LEGAL HONDA TEAM
my blood TYPE is R
Uporabniški avatar
cyru5
Uporabnik

Kraj: ptuj

OdgovorNapisal/-a dgrejtest » 24 jan 2013 20:40

Honda in Micka imasta res samo pridih... športnosti. Audija rešuje navor, Škoda pa je že kar dirkalnik. Poglej še seate, če se kaka ibiza cupra prodaja...

Sicer je bilo o telih angleških civicih že precej povedanega, o Micki bo Alex povedal iz prve roke (vem da jamra nad precejšnjo porabo), za VAGovce pa - kogar vprašaš. Sem pa tja se zagotovo kaj pokvari, deli so pa tam nekje kot od Honde.

Jaz bi škodico. :)

Aja, pa v Accordu se boš dosti bolje peljal kot v Civicu. Še sam sem komaj verjel kaka je razlika....

LPP
WWW.GAS-TUNING.COM
Uporabniški avatar
dgrejtest
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a cyru5 » 26 jan 2013 16:34

dgrejtest je napisal/-a:Honda in Micka imasta res samo pridih... športnosti. Audija rešuje navor, Škoda pa je že kar dirkalnik. Poglej še seate, če se kaka ibiza cupra prodaja...

Sicer je bilo o telih angleških civicih že precej povedanega, o Micki bo Alex povedal iz prve roke (vem da jamra nad precejšnjo porabo), za VAGovce pa - kogar vprašaš. Sem pa tja se zagotovo kaj pokvari, deli so pa tam nekje kot od Honde.

Jaz bi škodico. :)

Aja, pa v Accordu se boš dosti bolje peljal kot v Civicu. Še sam sem komaj verjel kaka je razlika....

LPP

no tak odgovor sem pričakoval. hvala odlično si mi povedal... glede porabe vem da 150-180 konjski avto nebo nekaj malo spil ampak neke pijavke pa si res nebi nakopal,če bo taka poraba kot je napisana pri škodi bom več kot zadovoljen :P glede accorda se pa popolnoma strinjam ,s prijateljem se vozimo skupaj na šiht in se vozimo z accordom in res se pelješ kot gospod v tem avtu:D
no pogledal sem še malo seata kot si predlagal in res avto je do jaja strupen...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6586113&show=1
mogoče še nekaj takega
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6511078&show=1
samo pri teh fordih sem mi notranjost ne dopade...
STREET LEGAL HONDA TEAM
my blood TYPE is R
Uporabniški avatar
cyru5
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a dgrejtest » 26 jan 2013 19:46

Kar se porabe tiče, ni povsod enaka. Pri Fordu lahko pričakuješ precejšnjo porabo, pri škodi pa.. nekje z osmimi litri se boš "normalno" peljal.

Če so ti znogljivosti Civica in Lancerja dovolj, gre tole zelo podobno:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6842260&show=1
pri čemer navor v nižjih naredi svoje... Govorim iz lastnih izkušenj. Jaz mam Accorda 2.0 aut, moja Ibizo 1.2 tsi dsg. Pa se je z ibizo dosti lepše peljat normalno... Tudi povleče brez neke drame in to od 2000 dalje (torej praktično skoz si v območju navora). Pri hondi pa veš... iVTEC začne party pri 4500.. :D

Rumena Ibiza se pa prodaja že nekje pol leta, ne vem pa zakaj. Trenutno je trg za****n za prodat karkoli kar ni clio al pa bingec. Tako da pri barantanju se ne šparaj... 10% mora it vse dol, realneje 15.
WWW.GAS-TUNING.COM
Uporabniški avatar
dgrejtest
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a CupraR » 26 jan 2013 23:45

Mah ce ze gledas spanca, pa da placujes nad 130kw, raj tole:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6783295&show=1

Ti motorji so bolj zanesljivi, ni DSG (k nikol ne ves). Redno servisi pocen, poraba mesto 11l, relacija bp pod 10l. Z 500e si nad 300 ps. Iz prve roke.
Ne pozabit na to da je Renault f1 prvak..... Zaradi cesar imajo sedaj vsi klioti nekaj KM vec, nekoliko manj pokurijo, servisni interval pa se je podaljsal za 2000 km. Njihovim voznikom pa se je podaljsal tic, povecal gobec in zmanjsal iq.
Uporabniški avatar
CupraR
Brake Master

Kraj: Bolivia

OdgovorNapisal/-a cyru5 » 27 jan 2013 10:23

sem bolj take sorte voznik da avto le redko spravim čez 4500 razen če mam "svoj dan" tak da bi mi nekak bolj ugajal avto kot si povedal vleče čez celoten obratomer.
Cuprar to je že res ,vendar še vedno me pride zavarovanje 100 več kot pri 130Kw + mi je ibiza lepša :P

kako pa je kaj s temi dsg menjalniki? menda je kar velik strošek če zadeva crkne ali pač? naj raje pogledam po ročnem menjalniku?

no torej če zožim konkurenco bi kar ford-a ter micko dal vstran ker sta bila oba bolj tak "second choice" ostane mi fabia,cupra (ibiza),ki pa imata ob dsg menjalnik.
STREET LEGAL HONDA TEAM
my blood TYPE is R
Uporabniški avatar
cyru5
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a dgrejtest » 27 jan 2013 10:46

Dsg bi načeloma moral delat, če ga vzdržuješ po predpisanih intervalih in če ne menjaš iz rikverca v drive medtem ko se avto premika...
WWW.GAS-TUNING.COM
Uporabniški avatar
dgrejtest
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a CupraR » 27 jan 2013 11:21

Zavarovanje pri Ibizi in Leonu je praktično isti k. Oboje je nad 130kw.
Ne pozabit na to da je Renault f1 prvak..... Zaradi cesar imajo sedaj vsi klioti nekaj KM vec, nekoliko manj pokurijo, servisni interval pa se je podaljsal za 2000 km. Njihovim voznikom pa se je podaljsal tic, povecal gobec in zmanjsal iq.
Uporabniški avatar
CupraR
Brake Master

OdgovorNapisal/-a yaxo11 » 27 jan 2013 11:45

CupraR je napisal/-a:Zavarovanje pri Ibizi in Leonu je praktično isti k. Oboje je nad 130kw.

zavarovalna meja že lep čas ni 130+, zdej so razredi do 300kw, pri triglavu mi je polno zavarovanje za 142KW izračunal 880eur to je brez vseh popustov, če se ne motim je neomejeni razred 1300eur
VAG odklepanje funkcij, pošlji PM
Uporabniški avatar
yaxo11
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a cyru5 » 27 jan 2013 16:31

kolikor sem jaz seznanjen s temi razredi je nekak tak:
120-130
130-150
150-200
200-250
250-300
nad 300
zdaj če sem pa kaj narobe spisal pa me naj kdo popravi.

torej treba sam dsg dobro vzdrževat (kakor tudi ostalo seveda) in pa pazit pri prestavljanju iz R v D kot si napisal imam prav?
STREET LEGAL HONDA TEAM
my blood TYPE is R
Uporabniški avatar
cyru5
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a CupraR » 27 jan 2013 16:49

yaxo11 je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:Zavarovanje pri Ibizi in Leonu je praktično isti k. Oboje je nad 130kw.

zavarovalna meja že lep čas ni 130+, zdej so razredi do 300kw, pri triglavu mi je polno zavarovanje za 142KW izračunal 880eur to je brez vseh popustov, če se ne motim je neomejeni razred 1300eur

Se vedno ostaja ta meja, ker je najvecji preskok nad njo. In razlika ki sem jo visje omenjal je drobiz. 50e na leto, ce imas vsaj nekaj popusta. Definitivno slab izgovor glede stroskov. Ampak nima veze, samo ideja pri izbiri.
Uporabniški avatar
CupraR
Brake Master

OdgovorNapisal/-a G-4S » 29 jan 2013 00:07

dgrejtest je napisal/-a:Aja, pa v Accordu se boš dosti bolje peljal kot v Civicu. Še sam sem komaj verjel kaka je razlika....

LPP

Odvisno, kaj je bolje. V civicu vsekakor bolj športno kot v accordu. Motor sicer ni pojem športosti, se pa pelje povsem solidno in tudi ekonomično ob normalni vožnji. Športnost je bolj zaznati v podvozju, saj se avto res suvereno pelje, a je khrati tudi pretrd na trenutke, kar pa ni moteče. Tudi položaj za volanom, skupaj s pozicijo ročke menjalnila daje bistveno bolj športen pridih, kot v accordu. Accord je bolj gosposko naravnan.

Audi in ostala VAG krama daje zaradi turbine občutek boljših pospeškov, a jih zmanjka na višjih obratih. Govorim o primerljivih motorojih kot pri civicu. Če se osredotočim konkretno na 1.4 TFSI in A3 sportback je vožnja mehka, udobna in kompaktna s pridihom prestiža. Ne kot limuzina, ampak vseeno manj športna kot type-s. Ker sem star me fabia in ibiza ne prepričata, saj gre za nižji rang vozila kot civic (rang vw polo). Temu primerna tudi končna obdelava in izbira materialov.

Sam bi zožal izbor na A3 in Type-S. Na koncu bi se verjetno odločil za type-s in rdečega iz drugega linka kupil nazaj :D
Uporabniški avatar
G-4S
Fotr Admin

Kraj: Republika Banana

OdgovorNapisal/-a dgrejtest » 29 jan 2013 08:17

Sori, kvaliteta materialov v ibizi in fabiji je enaka kot v civicu. V polu je pa že kr stopnico boljša.. ;)

Se strinjam pa z ergonomijo v civicu.

Pa tud jest sem star, sam zgleda na mal drugačen način. :fakic:
WWW.GAS-TUNING.COM
Uporabniški avatar
dgrejtest
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a G-4S » 29 jan 2013 10:05

dgrejtest je napisal/-a:Sori, kvaliteta materialov v ibizi in fabiji je enaka kot v civicu. V polu je pa že kr stopnico boljša.. ;)

Sej VAG plastika je zmeraj vrhunska prvi dve leti :D . V salonu nedvomno prepriča. Sicer pa ko sem govoril o obdelavi in materialih sem imel v mislih avte istega koncerna. Se pravi A3 vs. fabia npr., ko je ravno tak izbor :)
Uporabniški avatar
G-4S
Fotr Admin

Kraj: Republika Banana

OdgovorNapisal/-a CupraR » 29 jan 2013 19:39

Tele "VAG GTI" verzije so boljse kar se materiala tice, je kar obcutna razlika proti osnovnim verzijam, ki so res z kinder jajcek plastiko.
Uporabniški avatar
CupraR
Brake Master

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost