yaxo11 je napisal/-a:vrtelc: i am nobody, a sem probal oba avta in lahko povem kake so razlike, in če tebi kvlaiteta plastike, lufti med gumbi, linije med posameznimi elementim materiali niso nek element ocenjevanja kvalitete je to tvoj problem, avto kot celota še zdaleč ni kvaliteten če je notri dober motor, pa če je maybach značka gor,pa če je zastonj servis, če so lufti so lufti, če je trda plastika itd je tut maybach kot celota nekvalitetno sestavljen avto
no da ti napišem še napake:
obupno škripanje ko obračaš volan
piskanje ležaja na servo pumpi
ugašanje lučk na armaturki
voda v prednjih lučeh
zatikanje zadnje leve šipe
nedelovanje zadnje desne
občasno nedelovanje prednje desne
ne-ugašanje žmigavcev
voda v luknji za rezervno gumo
fuč motorček prostega teka
pa še nekaj elektro malenkosti
velik zadev sem odpravil a sem lastnika vseeno opozoril na vse to, pa je kljub temu brez težav sunil 1600 eur
bom še dodal,morda ima fant zgoraj srečo z pežojem, jaz pa sem imel nesrečo iz hondo, mogoče pa res, samo ne vem zakaj potem nisem imel nobenih težav z obema renojema in sedaj iz chryslerjem, mogoče sem in imam spet srečo
Še zmeraj je vse skupaj samo tvoje mnenje, štekaš.
Kje je škripal ?
-Čist premal info, katere so danes itak nepomembne pa vseeno;
če je notri škripal je verjetno obvolanska plastika katero se čist preprosto uštima, verjetno je pred tabo kdo kej šaril in razstavljal pa ni sestavil skup tako kot je treba, če je pa zvok prihajal od odzunaj pa verjetno kak slab volanski končnik ali pa počen feder=vzmet, ker takrat zna kr cvilit,
-noben ležaj ni večen, se ga preprosto zamenja,
-nobena žarnica-lučka ni večna se jih zamenja z novimi, konektorje se prav tako preveri oz. pine,
-voda v prednjih lučeh ni nujno da je notri prišla zaradi netesnenja, npr;kamenček bi ti jo lahko poškodoval, manjši trk itd itd, če je pa samo tesnenje se pa tut to doma z nekaj ročnih spretnosti uredi in se jih ponovno zatesni tako kot se šika,
-če se zatika potem je neka malenkost, na suho nobena stvar ne teče ...,
-občasno nedelovanje el.pomika stekel, problem je samo v prednjih vratih kjer gredo kabli iz karoserije v vrata, tam notri čas=starost=dotrajanost in veliko število odpiranja in zapiranja vrat pusti posledice na vodnikih=kablih tako da se vodnik pretrga in ga je treba samo "uštukat" ali pa še manj se kabel=pin samo stakne iz konektorja, zaradi preginjenega tokokroga je lahko problem na vseh vratih z pomikom stekel ...,
-kako to misliš neugašanje žmigavcev ???, a da ti jih volan po temu, ko si jih pred zavijanjem sam ročno vklopil, jih volan nato pri odvijanju ne izklopi ?-nekdo je polomil jeziček, ker je ravno v tistem položaju ko naj bi se žmigavci izklopili na silo vklapljal..., če ni to je pa rele in se ga zamenja tik tak, rabljenega dobiš za male pare ...,
-voda v prostoru rez. kolesa; verjetnost da zadaj luč ni tesnila, kar se tut z lahkoto preveri in poštima, lahko pa da je bila tesnilna guma poškodovana na spodnjem robu prtljažnika zaradi nalaganja robe in prevoza le te ...,
-si se prepričal da je fuč motorček, ali je bila mogoče pletenica=zajla za plin poškodovana, da se ti je mogoče pod petami kak tepih zatikal ob pedalko za plin, mogoče je bila samo loputa plina potrebna čiščenja itd itd itd, če pa si le dognal da je bil res samo mot.prostega teka se pa tut tega dobi tudi rabljenega kateri je BP in ga sam zamenjaš ...,
-če so malenkosti se jih BP uštima z malo volje in veselja.
Dejstvo je da vse to ima marsikdo od nas čez vikend urejeno in je avto TIP TOP, dejstvo pa tut da si avto kupil z krepkimi 220-230k km in seveda star 13-14 let, po vsemu temu avto nemore bit kot iz trgovine, in če misliš da če je avto od nekoga poznanega, družina itd da je SUPER se motiš NI NUJNO DA JE TAK AVTO SUPER DUPER, ker poznanstvo je eno VZDRŽEVANJE in NEGA je pa drug svet, največkrat te pa na led spelje slepo zaupanje, češ sj ga poznam in je zihr vse OK, velikokrat se izkaže da je lahko tudi obratno.
Tko kot sm že prej omenil, podatki na papirju in forumu so eno, kaj je pa v resnici je pa lahko čisto nekaj drugega. Zato pa ne udrihaj po nepotrebnem, in če že povdari da so tvoja mnenja, če pa so merilo pa si bo itak vsak sam presodil.
Pa ne pozabi na katerem forumu si, daleč od doma ... .
PS, se opravičujem za off topic, naj magar anglei del teme prestavijo ...