facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Citroen DS5

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

Citroen DS5

OdgovorNapisal/-a honda.ctdi » 11 maj 2011 13:32

Razmišljam o nakupu naslednjega avtomobila in me zanima kakšno je vaše mnenje glede prihajajočega DS5?! Meni tako iz slik in člankov deluje super! Sicer pa o Citroenih nimam dosti pojma..
lp

http://www.avtovizije.com/predstavitve/ ... n-ds5.html
http://www.siol.net/avtomoto/predstavit ... n_ds5.aspx

Slika

Slika
Honda CR-V 2.2i DTEC exe B '11
Honda Civic 1.8 sport '09 - ex
Uporabniški avatar
honda.ctdi
Uporabnik

Kraj: Štajerska

Re: Citroen DS5

OdgovorNapisal/-a yaxo11 » 11 maj 2011 17:32

pfuu maš denar, a se zavedaš da bo tole z nekaj opreme pa mal bolšim motorjem preko 30 tisočakov, DS 4 in DS5 sta zame močno precenjena avtomobila.
Ne moreš pa teh vozil primerjat s starejšimi citroeni ker tele DS serije so precej kvalitetnejše narejene ko ostali
Če pa boš čakal na rabljenega, boš pa tud obupal ker teh vozil bodo precej mal prodal, ker roko na srce kdo pa bi plačal 35K eur za citroena ??
Za ta denar že avto dobiš :P

drgač je pa hud ja, ni kej, samo tale njihova nova značka me malo spominja na kak kitajski izdelek, bolje da bi bil klasičen citroenov logo gor
VAG odklepanje funkcij, pošlji PM
Uporabniški avatar
yaxo11
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a darkok » 11 maj 2011 18:15

Tile novi citroeni so dokaj vsecni, tudi motorji so obetavni (1.6 turbo). Ne vem pa kako je z zanesljivostjo.
Uporabniški avatar
darkok
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a honda.ctdi » 12 maj 2011 08:40

yaxo11 je napisal/-a:pfuu maš denar, a se zavedaš da bo tole z nekaj opreme pa mal bolšim motorjem preko 30 tisočakov, DS 4 in DS5 sta zame močno precenjena avtomobila.
Ne moreš pa teh vozil primerjat s starejšimi citroeni ker tele DS serije so precej kvalitetnejše narejene ko ostali
Če pa boš čakal na rabljenega, boš pa tud obupal ker teh vozil bodo precej mal prodal, ker roko na srce kdo pa bi plačal 35K eur za citroena ??
Za ta denar že avto dobiš :P

drgač je pa hud ja, ni kej, samo tale njihova nova značka me malo spominja na kak kitajski izdelek, bolje da bi bil klasičen citroenov logo gor

Upam, da cena ne bo preveč zasoljena..če bo preko 30k je pa itak nedosegljiv, pa ne za to, ker bi bil citroen, pač predrago..
lp
Uporabniški avatar
honda.ctdi
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a yaxo11 » 12 maj 2011 10:27

ja glede na to da imajo švabi DS4 že v ponudbi in da pride z 1.6 dizel motorjem in sochic paketom opreme 27k eur, potem bo Ds5 z kakim 2.0 dizlom al pa thp motorjem pa mal višjo opremo bliz 35k eur
Uporabniški avatar
yaxo11
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a TOURER » 12 maj 2011 10:34

Na obliko se ne smeš preveč zanašati,kot ženske...tole mi je bilo všeč pa sem kupila ! Tko da Citroen je Citroen, ta ta novi ne mora bit kr super če super zgleda ,tko da glede zaneslivosti bo tako kot je sedaj in kakšne bistvene razlike ne bo ! Drgač pa al ne pride letos novi civic :idea:
Sem Hondist po duši !
Uporabniški avatar
TOURER
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a honda.ctdi » 12 maj 2011 10:57

TOURER je napisal/-a:Na obliko se ne smeš preveč zanašati,kot ženske...tole mi je bilo všeč pa sem kupila ! Tko da Citroen je Citroen, ta ta novi ne mora bit kr super če super zgleda ,tko da glede zaneslivosti bo tako kot je sedaj in kakšne bistvene razlike ne bo ! Drgač pa al ne pride letos novi civic :idea:

Ne vem kako ti kupuješ avtomobile, ampak meni mora biti avto prvo všeč - zunaj in znotraj! In enako je bilo pri civic-u, pri katerem pa se je potem res izkazalo, da bi se moral prej dobro pozanimat, v kaj sem se spustil! Tako da imaš mogoče prav, da se na obliko ne bi smel preveč zanašati.. :D

Glede citroena sicer nimam direktnih izkušenj, poznam pa kar nekaj ljudi, ki so s citroeni zelo zadovoljni in razen rednih servisov in kakšne malenkosti (kot vsepovsod) nimajo nobenih težav. Tako da ne vem ali ti to bolj na pamet, da so nezanesljivi avtomobili? Enako je z renaulti, ki jih vsi tako kritizirajo..v moji familiji jih kar nekaj vozi in brez težav..
Novi civic praviš? Niti na pamet mi ne pride, da bi menjal tega civica za novega! :nene:

Edina možnost pri hondi je še CR-V..vse ostalo me žal ne prepriča!
Uporabniški avatar
honda.ctdi
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a yaxo11 » 12 maj 2011 11:01

tale DS5 bo vzor kakšni bi mogli biti avtomobili v rangu 30-40k eur, ne pa da suneš citroen je citroen.
Iz prve roke ti lahko povem da je recimo kvaliteta mareialov in natančnost izelave pri pežoju 508 bisvteno višja od accorda, pa tut boš reku da pežo je pežo ne more bit ne vem kok bolš, no pa da ti povem JE dost dost bolš
Uporabniški avatar
yaxo11
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a honda.ctdi » 12 maj 2011 11:34

yaxo11 je napisal/-a:tale DS5 bo vzor kakšni bi mogli biti avtomobili v rangu 30-40k eur, ne pa da suneš citroen je citroen.
Iz prve roke ti lahko povem da je recimo kvaliteta mareialov in natančnost izelave pri pežoju 508 bisvteno višja od accorda, pa tut boš reku da pežo je pežo ne more bit ne vem kok bolš, no pa da ti povem JE dost dost bolš

Ker si že omenil peugeota - moj foter vozi P306, letnik 98, 1.6, 90KM. Resda ima do sedaj prevoženih le nekaj preko 100k, ampak avto nima mislim da nobenega črička in podobnih nervirajočih zadev, hodi pa samo na redne servise in je z njim zelo zadovoljen! Ne vem ali ima takšno srečo ali je pač zelo soliden avto?!
lp
Uporabniški avatar
honda.ctdi
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a yaxo11 » 12 maj 2011 11:56

če se mal pohecam, glede na to da smo na honda forumu potem morem rečt da ma izredno srečo :P :twisted:
Zadnjič spremenil yaxo11, dne 12 maj 2011 12:10, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
yaxo11
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a honda.ctdi » 12 maj 2011 12:04

yaxo11 je napisal/-a:če se mal pohecam, glede na to da smo na honda forumu potem morem rečt da ma izredno srečo :P :twisted:

Mogoče pa res.. :D
Uporabniški avatar
honda.ctdi
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a yaxo11 » 12 maj 2011 12:11

Jaz pa sem imel hondo 6g od prve lastnice, vse račune servisov, pa je bilo kjub temu ogromno težav z avtom, 2 meseca je bla tipitopi pol pa vse na 1x,tako da sem se prec odločil za prodajo in sem za avto dobil 1600e kljub vsem naštetim težavam ki sem jih kupcu naštel 8) 8)

hotu sm jo obdržat ker pije precej manj kot moj chysler, vendar da bi jo spravil v primerno stanje nebi nič profitiru
Uporabniški avatar
yaxo11
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a TOURER » 12 maj 2011 12:42

Kle pa je zdej najbolš nič pameten bit, Citroen, Peugeot,Renault je zdej bolši in Honde ! :kaj:
Sem Hondist po duši !
Uporabniški avatar
TOURER
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Monster » 12 maj 2011 13:28

zakon avtič. že DS3 in 4 sta precej lep in dobra, DS5 pa mislim da ne bo nič manj dober. takoj bi jih imel ker so res ql avti
Uporabniški avatar
Monster
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Vrtelo Letelo :) » 12 maj 2011 17:51

Yaxo kdo pa si ti da bi se tvoje OSEBNO mnenje tako zelo upoštevalo, dej razsvetli narod.

MIslim večjih gluposti pa še ne, yaxo bo povedal kaj je boljše in kvalitetnejše, super ..., a se ti ne zdi da ima vsak svoja merila in različne okuse in nekateri več gledajo z vidika vzdrževanja, čiščenja in da nekomu taista "trda" plastika ovira drugim pa nekaj popolnoma neopaznega in zanemarljivega.
Za povečanje penisa si preprosto kupite BMW in problem je rešen.Pred uporabo se posvetujte z forumskim pametnjakovičem ali pri uporabniku.
Uporabniški avatar
Vrtelo Letelo :)
Uporabnik

Kraj: med oblaki

OdgovorNapisal/-a Vrtelo Letelo :) » 12 maj 2011 17:52

yaxo11 je napisal/-a:Jaz pa sem imel hondo 6g od prve lastnice, vse račune servisov, pa je bilo kjub temu ogromno težav z avtom, 2 meseca je bla tipitopi pol pa vse na 1x,tako da sem se prec odločil za prodajo in sem za avto dobil 1600e kljub vsem naštetim težavam ki sem jih kupcu naštel 8) 8)

hotu sm jo obdržat ker pije precej manj kot moj chysler, vendar da bi jo spravil v primerno stanje nebi nič profitiru

Me prav zanima spisek okvar ?
Za povečanje penisa si preprosto kupite BMW in problem je rešen.Pred uporabo se posvetujte z forumskim pametnjakovičem ali pri uporabniku.
Uporabniški avatar
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Vrtelo Letelo :) » 12 maj 2011 17:53

yaxo11 je napisal/-a:če se mal pohecam, glede na to da smo na honda forumu potem morem rečt da ma izredno srečo :P :twisted:

lepo da si dojel kje si, ker znova in znova prepričaš ravno v nasprotno
Uporabniški avatar
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a yaxo11 » 12 maj 2011 19:25

vrtelc: i am nobody, a sem probal oba avta in lahko povem kake so razlike, in če tebi kvlaiteta plastike, lufti med gumbi, linije med posameznimi elementim materiali niso nek element ocenjevanja kvalitete je to tvoj problem, avto kot celota še zdaleč ni kvaliteten če je notri dober motor, pa če je maybach značka gor,pa če je zastonj servis, če so lufti so lufti, če je trda plastika itd je tut maybach kot celota nekvalitetno sestavljen avto

no da ti napišem še napake:
obupno škripanje ko obračaš volan
piskanje ležaja na servo pumpi
ugašanje lučk na armaturki
voda v prednjih lučeh
zatikanje zadnje leve šipe
nedelovanje zadnje desne
občasno nedelovanje prednje desne
ne-ugašanje žmigavcev
voda v luknji za rezervno gumo
fuč motorček prostega teka
pa še nekaj elektro malenkosti

velik zadev sem odpravil a sem lastnika vseeno opozoril na vse to, pa je kljub temu brez težav sunil 1600 eur

bom še dodal,morda ima fant zgoraj srečo z pežojem, jaz pa sem imel nesrečo iz hondo, mogoče pa res, samo ne vem zakaj potem nisem imel nobenih težav z obema renojema in sedaj iz chryslerjem, mogoče sem in imam spet srečo
Uporabniški avatar
yaxo11
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a TOURER » 12 maj 2011 19:44

yaxo11 je napisal/-a:vrtelc: i am nobody, a sem probal oba avta in lahko povem kake so razlike

no da ti napišem še napake:
obupno škripanje ko obračaš volan
piskanje ležaja na servo pumpi
ugašanje lučk na armaturki
voda v prednjih lučeh
zatikanje zadnje leve šipe
nedelovanje zadnje desne
občasno nedelovanje prednje desne
ne-ugašanje žmigavcev
voda v luknji za rezervno gumo
fuč motorček prostega teka
pa še nekaj elektro malenkosti

velik zadev sem odpravil a sem lastnika vseeno opozoril na vse to, pa je kljub temu brez težav sunil 1600 eur

bom še dodal,morda ima fant zgoraj srečo z pežojem, jaz pa sem imel nesrečo iz hondo :D ja

In ti to govoriš o avtu letnik 97 al kaj ,ko je bil lahko že trikrat na streho obrnjen ,5 lastnikov in vsak ga je mal obdelu pa naprej prodal za male pare in vsi so ga vzdrževali ane ! :yes: Lej jest sem mel 5 Hond in 4 Honde so mele več kot 200 tisoč in vse so delale BP nobena me ni pustila na cesti :yes:
Sem Hondist po duši !
Uporabniški avatar
TOURER
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a yaxo11 » 12 maj 2011 19:46

avto je bil 96 letnik in od prve lastnice, avto iz ožje familije, oba renoja sta bla 95 letnik, oba sta mela cca 240k km, enako kot honda chysler je pa 99, pa ima sedaj 297k km in tut mene ni noben pustil na cesti, samo honda je imela največ okvar od vseh.
Kot sem rekel zgleda nesrečen primerek :yes:

laguno mi je pa vrtelc zrihtu, lahko samo hvala rečem, lepo mi je služila, če nebi chryslerja dobu bi jo verjetno še vedno mel
Zadnjič spremenil yaxo11, dne 12 maj 2011 19:57, skupaj popravljeno 4 krat.
Uporabniški avatar
yaxo11
Uporabnik

Naslednja

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost