facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Hyundai Genesis

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

Hyundai Genesis

OdgovorNapisal/-a R type » 11 jan 2011 23:06

Evo jih v evropi. In za katero ceno :shock: ludnica.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

It will ass rape whole damn coupe market. :rotfl:

Bravo Hyundai. Lep, dobro opremljen, velik motor, veliko moči, RWD, coupe ... in za katero ceno. :zakon:

LP
BMW 540i

Horsepower is how fast you hit the fence.

Torque is how far you take the fence with you.
Uporabniški avatar
R type
Insane

Kraj: TERORland

Re: Hyundai Genesis

OdgovorNapisal/-a tref » 11 jan 2011 23:38

Je bil pred kratkim test v avtomagazinu. Res lep avto. Prava revolucija pri Hyundaiju

http://www.avto-magazin.si/vozili-smo/h ... -38-v6-at/
Honda accord ictdi, 07
Toyota RAV4 2,2 D-4D 4WD exe, 07
Nissan 370Z Limited edition 2013
Uporabniški avatar
tref
Uporabnik

Kraj: Velenje-Lj-Sežana

OdgovorNapisal/-a CupraR » 12 jan 2011 14:55

Samo za evropo prenavita cena. J. zadnje zice in maš z370 v tem rangu..
Ne pozabit na to da je Renault f1 prvak..... Zaradi cesar imajo sedaj vsi klioti nekaj KM vec, nekoliko manj pokurijo, servisni interval pa se je podaljsal za 2000 km. Njihovim voznikom pa se je podaljsal tic, povecal gobec in zmanjsal iq.
Uporabniški avatar
CupraR
Brake Master

Kraj: Bolivia

OdgovorNapisal/-a R type » 12 jan 2011 15:25

CupraR je napisal/-a:Samo za evropo prenavita cena. J. zadnje zice in maš z370 v tem rangu..

370Z za 26k€ ? 370Z je od 6 do 8k dražji. Hyundai ve da se po zmogljivostih ne more direktno merit z 370Z zato je toliko cenej. V ostalem ga pa dosega ali prehiteva. Design, oprema, zavore etc.

Poleg tega, tudi najbolj zagrižene mine ko vidijo prtljažnik od 370Z. Saj ne da more imet za celo familijo, ampak predalček za rokavice spredaj in zadaj je pa preveč. Tak superšprtnik pa ni.

LP
BMW 540i

Uporabniški avatar
R type
Insane

OdgovorNapisal/-a Vrtelo Letelo :) » 12 jan 2011 18:01

Še zmer bi mel raj 370Z če ne kr 350Z 8)
Za povečanje penisa si preprosto kupite BMW in problem je rešen.Pred uporabo se posvetujte z forumskim pametnjakovičem ali pri uporabniku.
Uporabniški avatar
Vrtelo Letelo :)
Uporabnik

Kraj: med oblaki

OdgovorNapisal/-a tref » 12 jan 2011 19:02

Js sem vedno bil zagovornik Hyundaijev in vedno bom. Tale Genesis je na prvi pogled super avto, ampak bo treba počakat na kakšen bolj specifičen test same vožnje. Hyundaii se nikoli niso znali peljat čez ovinke. Po ravnem so šli ko snete sekire. Eden prvih in tudi redkih Hyundaijev ki se je "dober" znašel tudi čez ride, je bil Coupe prve generacije.

Mislim pa da resen konkurent 370Z-ju ne bo. Res je da ima 370Z zelo malo placa,tako kot v prtljažniku kot v kabini. Za nas 100kilske je malo premajhen. Ampak performance ima pa odlične. Ko se z njemu zapelješ, pozabiš da nimaš kaj kam dat. Takrat sploh ni važno al maš rezervne gate zraven al ne.
Honda accord ictdi, 07
Uporabniški avatar
tref
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a CupraR » 12 jan 2011 19:41

R type je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:Samo za evropo prenavita cena. J. zadnje zice in maš z370 v tem rangu..

370Z za 26k€ ? 370Z je od 6 do 8k dražji. Hyundai ve da se po zmogljivostih ne more direktno merit z 370Z zato je toliko cenej. V ostalem ga pa dosega ali prehiteva. Design, oprema, zavore etc.

Poleg tega, tudi najbolj zagrižene mine ko vidijo prtljažnik od 370Z. Saj ne da more imet za celo familijo, ampak predalček za rokavice spredaj in zadaj je pa preveč. Tak superšprtnik pa ni.

LP

Ne vem no, ko sem gledal uradne cene nemčija je V6 genesis kar lepo 35-37.000€. Mobile.de ima res nekje nižje cene, vendar tudi DMV lepo nanese. Pod 32 nisi.

Men je Hyundai čist hud,sam notranjost mi ni nekaj posebnega (monotono) in vprašanje kako se pelje. Glede na konje, so zmogljivosti spet korejsko povprečne.
Ne pozabit na to da je Renault f1 prvak..... Zaradi cesar imajo sedaj vsi klioti nekaj KM vec, nekoliko manj pokurijo, servisni interval pa se je podaljsal za 2000 km. Njihovim voznikom pa se je podaljsal tic, povecal gobec in zmanjsal iq.
Uporabniški avatar
CupraR
Brake Master

OdgovorNapisal/-a R type » 12 jan 2011 20:10

DMV nanese? Misliš v SLO? A si videl kolk te pride tule 370Z? Kr pripravi 50+k €. Če bo pri nas Genesis 35k € je to še zmeraj 15k € razlike . 370Z je predrag, da bi ga lahko direktno primerjal brez da upoštevaš ceno.

Zmogljivosti so precej realne, glede na težo. Je kr precej težji od Z-ja.

LP
BMW 540i

Uporabniški avatar
R type
Insane

OdgovorNapisal/-a tref » 12 jan 2011 20:33

R type je napisal/-a: Kr pripravi 50+k €.
LP

Sej ne pride tolk. Z najboljšo opremo 40th Anniversary in avtomatiko te pride 48k EUR,drgač ga pa dobiš za okoli 40k EUR
Honda accord ictdi, 07
Uporabniški avatar
tref
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a R type » 12 jan 2011 20:51

tref je napisal/-a:
R type je napisal/-a: Kr pripravi 50+k €.
LP

Sej ne pride tolk. Z najboljšo opremo 40th Anniversary in avtomatiko te pride 48k EUR,drgač ga pa dobiš za okoli 40k EUR

Benjamin, ki je potem evota kupil je 1 mesec nazaj klical vse ki so ponujali. 45k je bila najnižja cena za novega. Tudi tega 40th Anniversary je gledal, takrat je bil 45k in ni bil nov. Sedaj pa je osnovna verzija okoli 43k. No potem pa osnovna doplačila na tole ceno: navigacija 1900€, 19 col platišča (Genesis serijsko) 1100 €, kovinska barva 1000 (genesis 3,8 serijsko) ... pa si kje?

Počakajmo da vidimo ceno našega zastopnika.

370Z je boljši avto, logično. Samo razlika v ceni bo velika.

LP
BMW 540i

Uporabniški avatar
R type
Insane

OdgovorNapisal/-a G-4S » 12 jan 2011 21:16

R type je napisal/-a:DMV nanese? Misliš v SLO? A si videl kolk te pride tule 370Z? Kr pripravi 50+k €. Če bo pri nas Genesis 35k € je to še zmeraj 15k € razlike .

Brez veze debatirat o ceni, ker se ve koliko je čez 5 let vreden hyundai in koliko nissan. Za ovinke ni, ker mu je primarni trg amerika, tako da Nissan tisto razliko v ceni upraviči že samo zaradi teh dveh lastnosti (padec vrednosti, dovršenost). Pa bodimo dosledni: tole je genesis coupe, genesis je limuzina.

Ne rečem, da je slab, je povsem ok avto za svojo ceno. Ampak neke revolucije jaz tu ne vidim, čez 5 let bo ta avto out of date in nič posebnega, kot vsak hyundai.
Uporabniški avatar
G-4S
Fotr Admin

Kraj: Republika Banana

OdgovorNapisal/-a R type » 12 jan 2011 21:24

Evropska verzija ima drugačno podvozje kot ameriška. Zato tudi ne gledam testov v USA.

In kdo govori o kakšni revoluciji? Saj je tudi 370Z ne ponuja, čeprav je boljši avto.

Čez 5 let ne bo out of date, ker že sedaj ne ponuja nič posebnega. Razen 300+ KM, zadnji pogon, špero in hudo obliko. To pa ne bo out of date. Tako kot praviš, da 370Z opravičuje višjo ceno z dovršenostjo, lahko rečemo, da opravičuje Coupe svoje slabosti z nižjo ceno. In o tem govorim.

Kaj je Hyundai včasih delal je nepomembno, ker lepo vidimo, kako hitro napredujejo.

Kar se izgube cene tiče teško primerjamo ker Hyundai avta v tem rangu še ni imel.

Če se pa nanašaš na trenutne Coupeje, pa Hyundai Coupe v 5 letih definitivno zgubi na ceni manj kot 350Z.

V svojem cenovnem rangu nima konkurence. Sploh glede na to, da je novinec na trgu in ima pri uradnikih na začetku višjo ceno. To je vse.

Sicer pa kakor vam paše. Nisem jaz noben fan Hyundaja, da ga bom tle zagovarjal. :lol:

LP
BMW 540i

Uporabniški avatar
R type
Insane

OdgovorNapisal/-a tref » 12 jan 2011 21:50

R type je napisal/-a:
Benjamin, ki je potem evota kupil je 1 mesec nazaj klical vse ki so ponujali. 45k je bila najnižja cena za novega. Tudi tega 40th Anniversary je gledal, takrat je bil 45k in ni bil nov. Sedaj pa je osnovna verzija okoli 43k. No potem pa osnovna doplačila na tole ceno: navigacija 1900€, 19 col platišča (Genesis serijsko) 1100 €, kovinska barva 1000 (genesis 3,8 serijsko) ... pa si kje?

Počakajmo da vidimo ceno našega zastopnika.

370Z je boljši avto, logično. Samo razlika v ceni bo velika.

LP

Tvoje cene ne bodo držale. Ko sem se js zanimal za 370Z bi ga že nekaj mesecev nazaj dobil za 40kEur in to 40th Anniversary. Točno tegale. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3293223&show=1 Ga že prodajajo nekaj časa in če si bil resen kupec, bi ga dobil za 40k EUR. Takrat je bil 42 al neki takega. Zdej je pa že pod 40 in v tem času bi ga dal tudi za 38 al pa še manj če bi se s kešu tam prikazal. Res je da ni nov. Je pa tale edini ki je bil na zalogi. ostale si moral naročit in plačat zelo veliko aro :)

Genesis je še vedno dosti ceneje in tudi veliko opreme za ta denar. O tem ni nobenga dvoma. Pri nas bo cena lepo čez 30k EUR. Tut pa ne verjamem da se bo dosti ljudi odločilo za njega. Je le Hyundai in veliko ljudi ne zaupa korejcem. Marsikdo ki si bo želel kakšen podoben avto, bo za tak denar gledal kakšne rabljene TT-je, Z4 al podobno drago sranje. Sam sem imel dosti Hyundaijev in lahk rečem iz prve roke da so me velikokrat spraševali zakaj nisem raje nabavil golfa al pa polota.
Honda accord ictdi, 07
Uporabniški avatar
tref
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a R type » 12 jan 2011 21:56

Moje cene lahko preveriš tule:

http://www.nissan.si/slo/vehicle.asp?v=370z

Kako se bo prodaja pa: bomo videli. Saj je v igri še 2.0 turbo, ki je precej cenejši in zna imet še boljši handling.

R-type out.

LP
BMW 540i

Uporabniški avatar
R type
Insane

OdgovorNapisal/-a CupraR » 13 jan 2011 10:38

R type je napisal/-a:Moje cene lahko preveriš tule:

http://www.nissan.si/slo/vehicle.asp?v=370z

Kako se bo prodaja pa: bomo videli. Saj je v igri še 2.0 turbo, ki je precej cenejši in zna imet še boljši handling.

R-type out.

LP

Pa spet vreden 30.000€ za zmogljivosti enga VTi-ja? J. te korejce da številke na papirju so eno, drugo pa kaj da avto ven na cesto. Ne da se mi gledat, je tolk težka krava?
Uporabniški avatar
CupraR
Brake Master

OdgovorNapisal/-a R type » 13 jan 2011 11:12

Masa praznega je 1610 kg. Poleg tega, v usa na testih dosegajo do med 5.5 do 5.7 do 60 mph (tovarniško obljubljena je 6.1 kolk vem). Torej do 100 bo pomoje med 5.8 in 6 sec. 2.0 turbo pa med 6.8 in 7 sec do 60 mph. Učitno so pri Hyundai precej umirjeni glede izjav o pospeških.

Torej power to weight ratio je podoben kot pri vmesnem 350Z (303 KM al kolk je bil, pri cca 1600 kg), ki je dosegal med 5.3 in 5.7 do 60 mph.

Top speed 240 je elektronsko limitirana. Tako, da če so z EU vzmetenjem opravili svoj posel kot je treba, pričakujem avto zmogljivostnega ranga 350Z z precej lepšo notranjostjo in zunanjostjo.

Tudi za motor navajajo podobne kritike, kot za 350Z. Torej močan spodaj in v srednji obratih pol pa se brez nekega veselja zvrti v rdeče polje.

Ne vem kak vam to zgleda, ampak meni se zdi dober deal. Če bi me zanimal coupe seveda.

LP
BMW 540i

Uporabniški avatar
R type
Insane

OdgovorNapisal/-a pr0n » 13 jan 2011 14:25

Najlepša zgodba vsega je, da bo po dveh letih cenejši od moje S-ke.... Tko kot vsak korejski s.kret.

Še moj dodatek o notranjosti... Precej povprečna in nič razburljiva. Tole iz slike zgleda sam vrh opreme vendar, ko bo priromal na slovenski trg in bodo notr klopce in blago bo pa zgledal še bolj korejsko.

Mene spominjajo teli korejci na špagete. Vedno, ko izide nova Alfa si rečem... Zdej so se pa res potrudl špageti. Ampak k se taprvič notr vsedem vem, da je še dolg ne bom imel...
Od kivija brat pa od očija sin...

--> enašter .96'
Uporabniški avatar
pr0n
Uporabnik

Kraj: Milano

OdgovorNapisal/-a R type » 13 jan 2011 14:36

Oprema je serijska. Nema blaga sploh. Da bo po dveh letih cenejši od tvoje S-ke je logično, če se nov v nemčiji prodaja za 26k, tista uradna cena, ki jo je nabil zastopnik bo hitro šla dol, glede na ponudbo. Tvoja S-ka pa je vredna kolk? 18 -20 ?

Procentualno bo držal ceno enako kot 370Z. Z-jem itak gre cena tak hitro v podn, da ga jaz ne bi glih hvalil kar se vrednosti tiče. S-ka je druga štorija. Sploh kot zadnji strup od Honde. Kvečjemu ji bo začela cena rast počasi. Edini 4 valjno gnan avto na trgu, ki bi ga tudi sam z veseljem imel. Zdaj veste zakaj tolk ceno drži... :rotfl:

LP
BMW 540i

Uporabniški avatar
R type
Insane

OdgovorNapisal/-a CupraR » 13 jan 2011 16:02

R type je napisal/-a:Masa praznega je 1610 kg. Poleg tega, v usa na testih dosegajo do med 5.5 do 5.7 do 60 mph (tovarniško obljubljena je 6.1 kolk vem). Torej do 100 bo pomoje med 5.8 in 6 sec. 2.0 turbo pa med 6.8 in 7 sec do 60 mph. Učitno so pri Hyundai precej umirjeni glede izjav o pospeških.

Torej power to weight ratio je podoben kot pri vmesnem 350Z (303 KM al kolk je bil, pri cca 1600 kg), ki je dosegal med 5.3 in 5.7 do 60 mph.

Top speed 240 je elektronsko limitirana. Tako, da če so z EU vzmetenjem opravili svoj posel kot je treba, pričakujem avto zmogljivostnega ranga 350Z z precej lepšo notranjostjo in zunanjostjo.

Tudi za motor navajajo podobne kritike, kot za 350Z. Torej močan spodaj in v srednji obratih pol pa se brez nekega veselja zvrti v rdeče polje.

Ne vem kak vam to zgleda, ampak meni se zdi dober deal. Če bi me zanimal coupe seveda.

LP

Hm nemčija navaja 6.4 in 8.0 za modele z ročnim menjalnikom.Za Coupeja je definitivno dobra izbira, sploh mal rabljen zna bit zanimiv nakup. Bolj me matra kaj bo Toyota dal ven, če bo (FT86)
Zadnjič spremenil CupraR, dne 13 jan 2011 17:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
CupraR
Brake Master

OdgovorNapisal/-a R type » 13 jan 2011 16:55

CupraR je napisal/-a:Hm nemčija navaja 6.4 in 8.0 za modele z ročnim menjalnikom.

Ja do 100. Zgornji so USA 0-60 mph, 100 je 62 mph. Razlika med 60 in 62 mph pa je odvisna, ali mora šaltat vmes ali ne. Navadno v drugi stegnejo preko 100. Kot pravim, na večini testov, vsaj USA dosegajo precej boljše pospeške kot je tovarniška navedba.

Bo treba počakat na kak resen evropski test. Upam, da bodo nemci kmalu naredili kakega, ne samo te driving impressions. Lansiranje v evropo je zato tako zapoznelo, ker so za razliko od ZDA za EU morali potrudit z podvozjem. Tako vsaj trdijo. Pa da vidimo kako jim je ratalo.

PS popravi quote, jaz nisem nobe Toyote omenjal. :rotfl:

LP
BMW 540i

Uporabniški avatar
R type
Insane

Naslednja

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov