tref je napisal/-a:R type je napisal/-a:Glede na to da ciljaš na cesto po izbiri avtov imaš pri nas med SUV-i na voljo z resnimi bencinarji in veliko prostora izbiro samo med .... ehem.... saj si ne upam rečt..

. Pa še to je ubogo.
Sicer ne vem zakaj glih bencinarje pri teh avtih, ampak če hočeš nekaj resnega rabiš osmaka not. Drugače bi raje vzel dizel.
LP
Da ti še objasnim zakaj bencinc

Imel sem že nagledanega Nissana 370Z. Skoraj sem ga že nabavu, ampak sem se moral posloviti od njega. Ker za par mesecev se mi ga pa res ne splača kupit. Sem si pa rekel da hočem nekaj malo močnejšega, z malo boljšimi zmogljivostmi, ampak vem da bo daleč od 370Z
Pri nas dobim za 30k EUR tudi Grand Cherokeeja 6.1hemi. Bi ga kupil takoj. Ampak a mi lahk poveš kakšni so stroški takšnega avta? Prodal ga pa tk verjetno nebi nikol več

Ja SUV-i so kar se tišanja čez fogle tiče dejansko daleč od 370Z.
Samo zakaj potem terenec, če hočeš nekaj močnega in hitrega + prostor?
6.1 hemi je zelo zanesljiv, menjalnik tudi, poraba nižja kot večina ljudi, ki velikega v8 nikoli ni imela misli (seveda ne v dizl rangu lol). Ampak ko ga zapakiraš v SUV-a pa rata ultra drago. Pač kockasta karoserija, visoka masa, kratka prestavna razmerja in poraba pri 150 + gre v nebo, v mestu pa je itak visoka. Glede na to da je neuporaben na terenu, zakaj bi se matral?
Torej srednja zgornja klasa karavan. In če gledava, kot nadomestek 370Z niso ustrezni ne SUV-i (handling v kurcu) niti Accord (prešvoh motor).
Bi pa bolj gledal Dodge Magnum, Crysler 300C karavan (isti avto v drugi obleki), BMW 550i touring, Audi S6 Avant etc.
Iz tvojega kupčka tule, razen Accorda ne bo nič relativno poceni za vzdrževat ker imajo vsi velike motorje, veliko maso... sam spet ne vem kaj Accord išče zraven glede na želje.
Moje osebno mnenje, pa čeprav bodo vsi okoli v luft skakali je: kombinacija dobrih pospeškov, ogromno placa v prtljažniku, dobra lega, odzivnost, oprema zvok .... BMW 550i touring. Eden redkih z takim motorjem, ki ga dobiš z ročno šaltungo. Poraba ziher nižja kot Murano, prtljažnik večji, stroški tam, tam... pospeški v rangu 370Z....
Če pa se z tem ne misliš ukvarjat pa vzameš Accorda karavana. Lep avto, uporaben, zanesljiv, dobra lega .... ampak če so ti zmogljivosti želja.... verjami 550i gre ko pes, osmak je lepo odprt... ja no. Pač nek kompromis bo moral bit. Še najmanjši mi zgleda pri tem.
Nekako ne zastopim želja, preveč mešano vse skup.
LP