facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Izbira večjega avtomobila

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

Izbira večjega avtomobila

OdgovorNapisal/-a tref » 15 nov 2010 18:08

Pozdravljeni.

Prišel je čas ko je treba kupiti večji avtomobil. Odločam se bolj kot ne med SUVi. Rad bi avto, ki je zadosti velik in ki ga bom z veseljem vozil. Se pravi da mora imeti tudi nekaj pod havbo in da se mi ne bo potrebno oženit z njemu :). Nekako se odločam med temi tremi:

1. NISSAN MURANO 3,5 V6 PREMIUM
Slika

2. MAZDA CX7 2.3T
Slika

3. HONDA ACCORD TOURER 2.4 EXE
Slika

Rad bi, da mi poveste vaše, kolegove,... izkušnje z omenjenimi avtomobili, ter tudi kakšnega podobnega predlagate. Izbira in odločitev v tem rangu je kr velika.
Honda accord ictdi, 07
Toyota RAV4 2,2 D-4D 4WD exe, 07
Nissan 370Z Limited edition 2013
Uporabniški avatar
tref
Uporabnik

Kraj: Velenje-Lj-Sežana

Re: Izbira večjega avtomobila

OdgovorNapisal/-a R type » 15 nov 2010 18:42

Nisi povedal ali gre samo za japonce.

Osebno bi vsekakor sčekiral tega:

Slika

Prostora je ogromno, sploh prtljažnik je masiven. Avto je meni osebno zelo lep. Tako zunaj kot znotraj. Kvaliteta Citroena se je precej dvignila v zadnjem času (ali pa je ostalim padla :mrgreen: ). Cenovno zelo ugoden. In z 170 KM dizlo tudi poskočen in varčen. Hidravlično podvozje je zanesljivo in na naših cestah še kako uporabno.

Kot družinski avto... :zakon:

LP
BMW 540i

Horsepower is how fast you hit the fence.

Torque is how far you take the fence with you.
Uporabniški avatar
R type
Insane

Kraj: TERORland

OdgovorNapisal/-a tref » 15 nov 2010 20:22

Ne gre se samo za Japonce. Sem odprt tudi za druge znamke. Samo Citroen me ne prepriča najbolj :) Sej je lep, tudi notranjost je kul. Mogoče se je kvaliteta res dvignala, ampak še vedno rad kak gumb v armaturki odpade, ali pa se zlomi kljuka za odpiranje vrat. Bolj gledam za malo močnejšimi bencinci. Accorda itak ne bom dal nikamor, ker se mi ga niti ne splača.
Zadnjič spremenil tref, dne 15 nov 2010 20:28, skupaj popravljeno 1 krat.
Honda accord ictdi, 07
Uporabniški avatar
tref
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Aless » 15 nov 2010 20:23

Jst bi med temi izbral Mazda CX7, mi je najlepši +2.3turbo motor, mmmmm.
´96 CIVIC HB 1.4i "SOLD"
´00 CIVIC HB 1.4iS "SOLD"
´2004 Mazda 3
´2008 Accord 2.2 i-CTDI Limited Edition "SOLD"
´2009 Suzuki RM-Z 450 "SOLD"
Uporabniški avatar
Aless
Uporabnik

Kraj: City

OdgovorNapisal/-a tref » 15 nov 2010 20:32

Aless je napisal/-a:Jst bi med temi izbral Mazda CX7, mi je najlepši +2.3turbo motor, mmmmm.

Motor je res zanimiv. Ampak teh 260 konjev in 380Nm navora ne dela čudežev. Js sem mislil da tale Mazda s tem motorjem da malo več od sebe. Da ne bo pomote, za SUVa gre še vedno odlično.
Honda accord ictdi, 07
Uporabniški avatar
tref
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a G-4S » 15 nov 2010 20:45

No, čez 3.5 V6 ga ni, če govorimo o motorjih. Pa še murano je najbolj markanten, a hkrati tudi največja nepremičnina, ko bo napočil čas za prodajo.
Uporabniški avatar
G-4S
Fotr Admin

Kraj: Republika Banana

OdgovorNapisal/-a tref » 15 nov 2010 20:59

G-4S je napisal/-a:No, čez 3.5 V6 ga ni, če govorimo o motorjih. Pa še murano je najbolj markanten, a hkrati tudi največja nepremičnina, ko bo napočil čas za prodajo.

Se strinjam. Murano je res špica. Motor odličen, poln opreme. Ima pa dve napaki. Ena je prav motor, ker ko se bo govorilo o prodaji avta, bo to z temu motorju zelo težko, kot drugo pa prtljažnik je smešno majhen. Ampak kljub temu še vedno ostaja v mojmu izboru.
Honda accord ictdi, 07
Uporabniški avatar
tref
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a R type » 15 nov 2010 21:16

Murano je lep in se dobro pelje. Ampak sem mislil da išeč prostoren avto? A si videl prtljažnik v Muranu? It is a joke.

Nissan Pathfinder je veliko bolj prostoren, izredno markanten pa je tudi z bencinarjem pod pokrovom. Tudi pelje se zelo lepo.

PS kupujemo novo ali rabljeno? Bencinci pa so samo 3,5 V6 mlinčki v igri ali lahko kaj konkretnega?

LP
BMW 540i

Uporabniški avatar
R type
Insane

OdgovorNapisal/-a R type » 15 nov 2010 21:18

LOL sorry mel odprt okno predolgo, vidim da si opazil prtljažnik. :D

LP
BMW 540i

Uporabniški avatar
R type
Insane

OdgovorNapisal/-a tref » 15 nov 2010 21:23

Ko sem šel gledat Muranota, sem bil ful navdušen, dokler nisem odpru prtljažnika. Sej iščem prostoren avto, no da je vsej v prtljažniku dovolj prostora za stvari katere zdej ne gredo v Hondo. In v Muranota ne vem če bi spravi vse to.

Pathfinderja pa pri nas še nisem zasledil z bencinskim motorjem.

Grem tam do max. 40k EUR. Lahko tudi rabljeno, ampak ne preveč. Ti imaš pa verjetno kakega Cherokeeja V8 v mislih :)
Honda accord ictdi, 07
Uporabniški avatar
tref
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a tref » 15 nov 2010 21:24

R type je napisal/-a:LOL sorry mel odprt okno predolgo, vidim da si opazil prtljažnik. :D

LP

Ni panike :)
Honda accord ictdi, 07
Uporabniški avatar
tref
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a G-4S » 15 nov 2010 21:28

Aha, torej v novem muranu problem prtljažnika še ni rešen :mrgreen:

Zdaj če hočeš prostor, je odgovor le Accord tourer, ker tudi CX-7 ni ravno prostorna, glede na zunanjo zajetnost.
Uporabniški avatar
G-4S
Fotr Admin

Kraj: Republika Banana

OdgovorNapisal/-a R type » 15 nov 2010 21:32

tref je napisal/-a:Ko sem šel gledat Muranota, sem bil ful navdušen, dokler nisem odpru prtljažnika. Sej iščem prostoren avto, no da je vsej v prtljažniku dovolj prostora za stvari katere zdej ne gredo v Hondo. In v Muranota ne vem če bi spravi vse to.

Pathfinderja pa pri nas še nisem zasledil z bencinskim motorjem.

Grem tam do max. 40k EUR. Lahko tudi rabljeno, ampak ne preveč. Ti imaš pa verjetno kakega Cherokeeja V8 v mislih :)

A iz nemčije pa ne bi pripeljal če se okoli bencinskih terencev vrtiš? Vem da je DMV visok (28), ampak je izbira toliko večja tam da za tak denar sem pripelješ wohoooo zadev.

V sloveniji smo pač usekani na dizle + majhen trg in terenska / suv zasnova je 99 procentov dizl.

Glede na to da ciljaš na cesto po izbiri avtov imaš pri nas med SUV-i na voljo z resnimi bencinarji in veliko prostora izbiro samo med .... ehem.... saj si ne upam rečt.. :rotfl: . Pa še to je ubogo.

Sicer ne vem zakaj glih bencinarje pri teh avtih, ampak če hočeš nekaj resnega rabiš osmaka not. Drugače bi raje vzel dizel.

LP
BMW 540i

Uporabniški avatar
R type
Insane

OdgovorNapisal/-a tref » 15 nov 2010 21:54

Možnost uvoza vsekakor obstaja in tudi problem DMVja bi rešil s tem, da bi ga gor registriral na koga od žlahte. Ampak js po pravici povedano nimam tolk časa da bi v Nemčiji iskal avto. Nebi se pa rad nategnal.
Honda accord ictdi, 07
Uporabniški avatar
tref
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a tref » 15 nov 2010 22:00

R type je napisal/-a:Glede na to da ciljaš na cesto po izbiri avtov imaš pri nas med SUV-i na voljo z resnimi bencinarji in veliko prostora izbiro samo med .... ehem.... saj si ne upam rečt.. :rotfl: . Pa še to je ubogo.

Sicer ne vem zakaj glih bencinarje pri teh avtih, ampak če hočeš nekaj resnega rabiš osmaka not. Drugače bi raje vzel dizel.

LP

Da ti še objasnim zakaj bencinc :) Imel sem že nagledanega Nissana 370Z. Skoraj sem ga že nabavu, ampak sem se moral posloviti od njega. Ker za par mesecev se mi ga pa res ne splača kupit. Sem si pa rekel da hočem nekaj malo močnejšega, z malo boljšimi zmogljivostmi, ampak vem da bo daleč od 370Z :)

Pri nas dobim za 30k EUR tudi Grand Cherokeeja 6.1hemi. Bi ga kupil takoj. Ampak a mi lahk poveš kakšni so stroški takšnega avta? Prodal ga pa tk verjetno nebi nikol več :)
Honda accord ictdi, 07
Uporabniški avatar
tref
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a R type » 15 nov 2010 22:04

tref je napisal/-a:Možnost uvoza vsekakor obstaja in tudi problem DMVja bi rešil s tem, da bi ga gor registriral na koga od žlahte. Ampak js po pravici povedano nimam tolk časa da bi v Nemčiji iskal avto. Nebi se pa rad nategnal.

Lej če bi dejansko se lahko izognil dajatvam se nimaš kaj nategnit. Kupiš novega. Placa v kabini kolk hočeš, čez zadnji del pa zavihtiš streho in imaš lepo 2500 literski prtljažnik + 5 zicov.

Preveč extremno vem, ampak samo za primer kaj je dole dosegljivo za tak keš brez dajatev.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2

LP
BMW 540i

Uporabniški avatar
R type
Insane

OdgovorNapisal/-a R type » 15 nov 2010 22:18

tref je napisal/-a:
R type je napisal/-a:Glede na to da ciljaš na cesto po izbiri avtov imaš pri nas med SUV-i na voljo z resnimi bencinarji in veliko prostora izbiro samo med .... ehem.... saj si ne upam rečt.. :rotfl: . Pa še to je ubogo.

LP

Da ti še objasnim zakaj bencinc :) Imel sem že nagledanega Nissana 370Z. Skoraj sem ga že nabavu, ampak sem se moral posloviti od njega. Ker za par mesecev se mi ga pa res ne splača kupit. Sem si pa rekel da hočem nekaj malo močnejšega, z malo boljšimi zmogljivostmi, ampak vem da bo daleč od 370Z :)

Pri nas dobim za 30k EUR tudi Grand Cherokeeja 6.1hemi. Bi ga kupil takoj. Ampak a mi lahk poveš kakšni so stroški takšnega avta? Prodal ga pa tk verjetno nebi nikol več :)

Ja SUV-i so kar se tišanja čez fogle tiče dejansko daleč od 370Z.

Samo zakaj potem terenec, če hočeš nekaj močnega in hitrega + prostor?

6.1 hemi je zelo zanesljiv, menjalnik tudi, poraba nižja kot večina ljudi, ki velikega v8 nikoli ni imela misli (seveda ne v dizl rangu lol). Ampak ko ga zapakiraš v SUV-a pa rata ultra drago. Pač kockasta karoserija, visoka masa, kratka prestavna razmerja in poraba pri 150 + gre v nebo, v mestu pa je itak visoka. Glede na to da je neuporaben na terenu, zakaj bi se matral?

Torej srednja zgornja klasa karavan. In če gledava, kot nadomestek 370Z niso ustrezni ne SUV-i (handling v kurcu) niti Accord (prešvoh motor).

Bi pa bolj gledal Dodge Magnum, Crysler 300C karavan (isti avto v drugi obleki), BMW 550i touring, Audi S6 Avant etc.

Iz tvojega kupčka tule, razen Accorda ne bo nič relativno poceni za vzdrževat ker imajo vsi velike motorje, veliko maso... sam spet ne vem kaj Accord išče zraven glede na želje.

Moje osebno mnenje, pa čeprav bodo vsi okoli v luft skakali je: kombinacija dobrih pospeškov, ogromno placa v prtljažniku, dobra lega, odzivnost, oprema zvok .... BMW 550i touring. Eden redkih z takim motorjem, ki ga dobiš z ročno šaltungo. Poraba ziher nižja kot Murano, prtljažnik večji, stroški tam, tam... pospeški v rangu 370Z....

Če pa se z tem ne misliš ukvarjat pa vzameš Accorda karavana. Lep avto, uporaben, zanesljiv, dobra lega .... ampak če so ti zmogljivosti želja.... verjami 550i gre ko pes, osmak je lepo odprt... ja no. Pač nek kompromis bo moral bit. Še najmanjši mi zgleda pri tem.

Nekako ne zastopim želja, preveč mešano vse skup.

LP
BMW 540i

Uporabniški avatar
R type
Insane

OdgovorNapisal/-a R type » 15 nov 2010 22:54

PS kar se nadaljne prodaje tiče. Glede na smešno majhno ponudbo pri nas, ki bo v prihodnje glede na uvozne dajatve zmeraj nižja, prodaja ne bo tako teška. Dokler bo šlo za model z znosnim vzdrževanjem. Torej ročni menjalnik, zanesljiv V8 in nobenega fancy vzmetenja. Izguba pri prodajni ceni bo pa pri močnejših strojih v vsakem primeru visoka, novejšega kot boš kupil bolj udarno bo.

LP
BMW 540i

Uporabniški avatar
R type
Insane

OdgovorNapisal/-a R type » 15 nov 2010 23:11

Se strinjam z tabo v smeri SUV-ov. Ampak kot čim bližji prostoren nadomestek 370Z nekako gre vse off.

LP
BMW 540i

Uporabniški avatar
R type
Insane

Naslednja

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov