facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Rezultati tekmovanj

Avto-moto dogodki pri nas in v tujini.

Moderator: Blue Angels

OdgovorNapisal/-a G-4S » 07 jun 2005 19:46

R type je napisal/-a:V bistvu trpijo gume pri naslini vožnji. Lahko si hiter brez cviljenja. :)
LP

Amen! Malo nas je, ki to razumemo :roll:

Poglejte kake cajte dela Lex z bingecom, pa pride s celimi gumami v boks :!:

Saj ko gledam nekatere na Mobikrogu, bolj ko je konec ovinka, bolj ga robi, namesto da bi naredil drugačen vhod v ovinek in ga nato samo spuščal do roba. Druga fora pa je, da bolj ko je guma vroča, bolj jo radira. Zato jaz na primer nikoli ne vozim več kot tri hitre kroge skupaj.
Zadnjič spremenil G-4S, dne 07 jun 2005 19:49, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
G-4S
Fotr Admin

Kraj: Republika Banana

OdgovorNapisal/-a Dinotti » 07 jun 2005 19:46

14 Dino Hajderović 1:19.200 ESI 5.gen

15 Rok Juršič 1:20.040 1.4 is 6.gen

16 Ivančan Igor 1:21.000 VTI 6.gen

nekoga je zanimalo,keri avti so :D

Živc a sm ti reku,da nimaš za burek :D A sonček,resnica je prisla na dan:D
Youtube/Instagram: Dinotti
Uporabniški avatar
Dinotti
Uporabnik

Kraj: Beverly hills bosnian črnuče style

OdgovorNapisal/-a SunShiner » 07 jun 2005 19:48

pa res :lol:
------------------------------------------------------
-the pursuit of performance-
------------------------------------------------------
powered by Nissan Silvia S14 300+ hp & 400+ Nm
Uporabniški avatar
SunShiner
Uporabnik

Kraj: Nissanmania

OdgovorNapisal/-a Eddy » 07 jun 2005 20:08

R type je napisal/-a:
Lahko si hiter brez cviljenja. :)
LP

hiter že...atraktiven pa prav nič :lol:
fantje drifterji imamo največ znanja z gumami kar se pobiranja tiče...pa tudi dobro vemo katere gume dati spredaj ter katere zadaj....vem za par pnevmatik ki ne drsijo niti pri M3 ki ga vozi kolega.....tiste da spredaj in ima grip neskončen skoraj 8) Ugotovljeno pa je da najbolj trpi sprednja desna guma na mobikrogu,zato jo je treba malenkost več napumpati...
Uporabniški avatar
Eddy
Uporabnik

Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a rockson » 07 jun 2005 21:48

Itak, da si hitrejši, če ti guma ne cvili. Kajti ko guma začne cvilit, pomeni da guma drsi in ti izgubljaš na času. Treba je imet pravo linijo in pa pravilno dozirat gas. Ne pa tiščat v poden.

Primer - jst in kolega, oba z limuzinami (enaka zasnova), enaka dimenzija in model gum. Jst 105KM on 155KM - moj čas je bil 1.20.9xx, njegov pa 1.23.xxx. (oba prvič na MK-ju) Poleg tega so bile njegove gume za na odpad (čeprav je šel norc z njimi še 1x na MK), moje so pa zdržale še dve sezoni, zdej jih pa lahko komu šenkam za MK.

In kaj je model delal - bremzal je tako, da mu je odnašalo rit in potem pohodu gas do daske - volan polno namotan, gas do konca - gume so cvilile, avto je neslo iz ovinka. Nikakav čas, pa še gume si je uničil.

Vozte pa res dobre cajte, sploh Lex. Jst sm z Leonom 1.8T dosegel low 1.15 - sicer je bla luža v 1. in 2. ovinku, ampak vseeno.
Uporabniški avatar
rockson
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Zivc » 07 jun 2005 22:42

Dinotti je napisal/-a:14 Dino Hajderović 1:19.200 ESI 5.gen

15 Rok Juršič 1:20.040 1.4 is 6.gen

16 Ivančan Igor 1:21.000 VTI 6.gen

nekoga je zanimalo,keri avti so :D

Živc a sm ti reku,da nimaš za burek :D A sonček,resnica je prisla na dan:D

ehh :o
www.jdm.si
Uporabniški avatar
Zivc
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Lex_ » 08 jun 2005 07:48

benti, mi bo pocasi nerodno postalo pisat, ce me boste tolko hvalili :f_shy:

no zdaj pa pustite zivc-a ze malo na miru, ker vas bo drugace vse nalomil, ko vas bo videl :D Bo pa naslednjic peljal pod 1:20, ce je bil zdaj prvic na MK

rockson, ce je bila luza v 1. in 2. ovinku potem pa si ga konkretno peljal :wave:

Poslusajte rockson-a, G-4S, R type in eddyja, ze vejo kaj govorijo...
Lp, Alex

Civic VTI, l. 99
Uporabniški avatar
Lex_
Uporabnik

Kraj: Slovenia

OdgovorNapisal/-a NipponStar » 08 jun 2005 08:46

Eddy-k2 je napisal/-a:
NipponStar je napisal/-a:
Johnny je napisal/-a:Kakšne so pa kaj gume po sobotnem športnem dnevu ? :D :D

Na mojih mi je robove čiiiiiiist pobral pa sploh nevem zakaj!?

Nippon ko doživiš understeer poskusi malenkost zavirat z levo nogo in s tem popraviš lego nosa vozila-avto ima spet oprijem in se pelješ dalje z nezmanjšano hitrostjo...

verjami da sem prevozil že dosti na MK in poznam vse fore vsakega ovinka :lol:

Ti čist vrjamem - sm te že vidu driftat :twisted:

Jst sm pač prvič vozu po dirkališču in neskončno uživu - vozu sm kukr sm sam s časom sm za prvič čist zadovoljen - sploh če pogledaš da med mano pa ESIjem ni niti sekunde medtem ko je med ESIjem in VTIjem razlika 4sekunde! - mam pa jst fuuuul ene plastike gor pa muske not k me ovirajo pa tud gume mam NONAME sam še vedno trdim da so ful dobre!
Jeremy Clarkson:''It is HONDA so it will probably last longer then our mothers!''

HONDA - vse ostalo je kompromis!

ek4 - The King of 1.6L!
Project: kuham rižoto...
Uporabniški avatar
NipponStar
Uporabnik

Kraj: Kp

OdgovorNapisal/-a NipponStar » 08 jun 2005 08:52

R type je napisal/-a:
pr0nFreak™ je napisal/-a:
Na mojih mi je robove èiiiiiiist pobral pa sploh nevem zakaj!?

Če maš kakšen šrot od gum, pol ni čudno...

Slabih gum ne pobira ker nimajo oprijem. Dobre gume pobira.

LP

Zdej nevem kdo tle basa in kdo ma prov - napišta kolk krogov sta po mobiju odvozila pa bom vedu kdo se spozna in kdo buče prodaja!

Sam pol majo očitn pr vseh vrstah avtošportnih dirk slabe gume glede na to da majo velke težave z obrabo!
Jeremy Clarkson:''It is HONDA so it will probably last longer then our mothers!''

ek4 - The King of 1.6L!
Uporabniški avatar
NipponStar
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a NipponStar » 08 jun 2005 09:06

R type je napisal/-a:
V bistvu trpijo gume pri naslini vožnji. Lahko si hiter brez cviljenja. :)
LP

Vrjetno bo to to da mi je gume tolk pobral sam j**at ga k je tak užitek drset čez ovink, pa še tega si na civilnih cestah nemorš prvoščt! :D

ek4 - The King of 1.6L!
Uporabniški avatar
NipponStar
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Honda-vw » 08 jun 2005 09:12

16 Ivančan Igor 1:21.000 VTI)) 6.gen no res se nebi niti malo hvalil, sprva 4 kroge sva naredila, res da snemala na fotič in v roki gsm in naredila v avtu (dva kom) 1.22.6xx, lahko da se tudi malo motim, ampak kaj čmo vsi se kdaj malo zmotimo! Vsega skup sm naredu cca 12krogov 1 gor ali dol, prvič na MK, in mi je res proga kilerska, huda do kraja, edino naj fino pograjam zadnje ovinke oz. pred ravnino ovinek, kateri je bil nekaj na novo oblagan z asvaltom, tisti ovinek mi je hudičevo zanič, nikol prave linije, tudi čisto prvi mi ni nekam šel, oz. enako za zadnjega, mah beden ovinek do kraja vsaj zame, avto ima premalo moči da bi lepo vlekel v cel ovinek, ne gre in ne gre lepo, oz. pomoje več vaje bi blo kar boljše!

Me pa res zanima malo Edy ti vidim da veš dobesedno vse: pa le malo povej: za koliko časa imaš gume ,recimo za en dan na mk, ?? mal se raspiši?

-še nekaj kdo je pa bil z rdeči hb 90hp, črna hauba, men res lepa hondica, ga imamo tukaj na forumu, pa kateri čas je on kaj naredil? :wink:
Uporabniški avatar
Honda-vw
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a NipponStar » 08 jun 2005 09:38

Honda-vw je napisal/-a:16 Ivančan Igor 1:21.000 VTI)) 6.gen no res se nebi niti malo hvalil

avto ima premalo moči da bi lepo vlekel v cel ovinek, ne gre in ne gre lepo, oz. pomoje več vaje bi blo kar boljše!

-še nekaj kdo je pa bil z rdeči hb 90hp, črna hauba, men res lepa hondica, ga imamo tukaj na forumu, pa kateri čas je on kaj naredil? :wink:

Sej se ne hval - pač človek ma verjetno raj ravnine kot ovinke - velik vpliva na čas ma pa pomoje tud to kolk je kdo pripravljen tvegat s svojim avtom - zato malo razmišljam o nakupu karoserijsko mal bl boge Honde civic HB 4.gen 130KM - tak avto za 200kSIT bi bil pomoje NOR za na mobikrog!

Kar se tiče moči se tud men zdi da bi se z več moči lahk lepš ''izvlekel'' iz understeera - se mi zdi eddy da tud teb pr driftanju in oversteeru na kakšnmu daljšimu ovinku zmanka moči(mogoče je to zgolj moje opažanje), vsaj tako mnenje sm dobu k sm gledu tebe pa unga mislm da perota k ma tud E30 325 sam od E36 mašino not se prav ma glih tistih potrebnih dobrih 20KM več!

Ja ta 6 gen je tud men fuuul všeč, čeprov sm ga vidu sam po slikah, ker me takrat že ni blo več dol!

ek4 - The King of 1.6L!
Uporabniški avatar
NipponStar
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Honda-vw » 08 jun 2005 09:47

NipponStar je napisal/-a:
Honda-vw je napisal/-a:16 Ivančan Igor 1:21.000 VTI)) 6.gen no res se nebi niti malo hvalil

avto ima premalo moči da bi lepo vlekel v cel ovinek, ne gre in ne gre lepo, oz. pomoje več vaje bi blo kar boljše!

Sej se ne hval - pač človek ma verjetno raj ravnine kot ovinke - velik vpliva na čas ma pa pomoje tud to kolk je kdo pripravljen tvegat s svojim avtom - zato malo razmišljam o nakupu karoserijsko mal bl boge Honde civic HB 4.gen 130KM - tak avto za 200kSIT bi bil pomoje NOR za na mobikrog!

Kar se tiče moči se tud men zdi da bi se z več moči lahk lepš ''izvlekel'' iz understeera - se mi zdi eddy da tud teb pr driftanju in oversteeru na kakšnmu daljšimu ovinku zmanka moči(mogoče je to zgolj moje opažanje), vsaj tako mnenje sm dobu k sm gledu tebe pa unga mislm da perota k ma tud E30 325 sam od E36 mašino not se prav ma glih tistih potrebnih dobrih 20KM več!

Ja ta 6 gen je tud men fuuul všeč, čeprov sm ga vidu sam po slikah, ker me takrat že ni blo več dol!

NipponStar jaz sm mislu zase, se ne hvalim,sm za prvič na mk, mi je kar neki ratalo...mah proga mi je res zakon!

maš čist prav civic 4.g 130hp, pa da bi jo še mal poštimal, to bi blo pravo za mk, za postavljanje dobrega časa, čeprav drift je tud res zakon, sm kr mal vouš Edyu ki tako res uživa na mk...da pa maš res eno Hondo ki ti je ni tako žal, takrat bi bil šele velik užitek! :wink: :wink:
Uporabniški avatar
Honda-vw
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a Fortis » 08 jun 2005 10:28

4 Nejc Vidali 1:15:500 6.gen VTI

Slika

P.S: Hvala Andražu(Krigl) za gume, z veseljem sem jih uničeval:)

Lp, Nejc
"F*ck stock cars, choose a life of fun in the first row"
Rižar s stilom
--------------------------
Civic HB VTi '97
Uporabniški avatar
Fortis
Miss Olympia

Kraj: Lublana

OdgovorNapisal/-a rockson » 08 jun 2005 12:52

Lex_ je napisal/-a:rockson, ce je bila luza v 1. in 2. ovinku potem pa si ga konkretno peljal :wave:

Poslusajte rockson-a, G-4S, R type in eddyja, ze vejo kaj govorijo...

Hvala - jst sem se teb ze lani čudil, k si pod 1.20 vozil z bingecom. Kapo dol.

Ja, v obeh ovinkih je bla luža na idealni liniji, tako da sem ovink 1 moral čist po notranji strani začet, ker drugače sem bil takoj sideways. V drugem ovinku je blo mal bolje, ker so notranje gume šle cez lužo.

Sej sem mel lepo prilko pod 1.14 prit - na backstraitu sem bil cca 2 sekunde hitrejši od unga 1.15 kroga (punca v avtu štopala), pol sem pa za delček sekunde prepozno na bremzo stopu in sem mel res veliko srečo (pa nekaj znanja), da nisem pol leta starga Leona v ograjo parkiral. No, pol me je mal minil vse skupaj in sem šel domov. Pa si še vedno ne upam s tem avtom na MK, ker mi ga je preveč škoda.

Drugače pa tud gume ful velik pomenjo - SP9000 so ful vzdržljive, ampak mal bolj drsijo. Jst sem mel na Leonu ene znucane Continentalke Sportcontact - pa so se po enem hitrem krogu pregrele. Sem moral vsaj en krog na izi vozit, da so spet prijele čez ovinke.
Uporabniški avatar
rockson
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a djsly » 08 jun 2005 13:05

Honda-vw je napisal/-a:Me pa res zanima malo Edy ti vidim da veš dobesedno vse: pa le malo povej: za koliko časa imaš gume ,recimo za en dan na mk, ?? mal se raspiši?

NAROBE SI VPRAŠAL.

Bolje je takole: Eddy, koliko kompletov uničiš na enem MK eventu? :twisted:
Uporabniški avatar
djsly
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

OdgovorNapisal/-a Lex_ » 08 jun 2005 13:55

rockson jaz sem pred 2 letoma vozil pod 1:20, ce je lani kdo bil pod 1:20 je bil to nekdo drug...pa saj nisem bil edini, ko sem z bingotom sel pod 1:20.

Bi se pa dalo 1:16 tudi peljat, pac odvisno kako ti uspe celoten okrog (ker pa tako redko vozimo pa ti itak ne uspe krog odpeljat blizu 100%, ker ziher nekje zaj****)...ce pa je vreme hladneje pa se pri sibki masini se bolj pozna, ko pri eni, ko ima veliko horsijev.
Lp, Alex

Civic VTI, l. 99
Uporabniški avatar
Lex_
Uporabnik

Kraj: Slovenia

OdgovorNapisal/-a Dinotti » 08 jun 2005 16:16

Jst sm pač prvič vozu po dirkališču in neskončno uživu - vozu sm kukr sm sam s časom sm za prvič čist zadovoljen - sploh če pogledaš da med mano pa ESIjem ni niti sekunde medtem ko je med ESIjem in VTIjem razlika 4sekunde! - mam pa jst fuuuul ene plastike gor pa muske not k me ovirajo pa tud gume mam NONAME sam še vedno trdim da so ful dobre!

Nippon!Štet moraš,da je moj motor v kurcu biu,tko da je mal mn konjev delal kot jih je meu prvotno in štet moraš,da sm jz samo en krog napolno vozu,ker so me dva kroga drugi oviral.Ti si meu pa kr već krogov napolno.In še to,vse je blo naroko merjeno,tko da kok je razlike vmes noben ne ve. :D
Youtube/Instagram: Dinotti
Uporabniški avatar
Dinotti
Uporabnik

Kraj: Beverly hills bosnian črnuče style

OdgovorNapisal/-a pr0n » 08 jun 2005 16:52

Slabih gum ne pobira ker nimajo oprijem. Dobre gume pobira.

V bistvu trpijo gume pri naslini vožnji. Lahko si hiter brez cviljenja.

Šrot gume cefra na mobiju...

Nevem o čem ti sanjaš. Glede na to, da so NoNAME...
Od kivija brat pa od očija sin...

--> enašter .96'
Uporabniški avatar
pr0n
Uporabnik

Kraj: Milano

OdgovorNapisal/-a pr0n » 08 jun 2005 17:05

Zdej nevem kdo tle basa in kdo ma prov - napišta kolk krogov sta po mobiju odvozila pa bom vedu kdo se spozna in kdo buče prodaja!

Glej modelček... Negre se za mobikrog. Imel sm na avtu ''nove'' šrot gume pa so se cefrale, še posebi po robovih. Po besedah Dina prav da so pri tebi delčki letel stran... to pomeni?

Izjava da slabih gum ne pobira, ja qurc pol pa najbolj da kr kupmo vsi ene šrot gume, stari pa to nebo pobiral. To boš kr pošrek letel čez ovinke...

Al pa če res voziš tok grobo...
Od kivija brat pa od očija sin...

--> enašter .96'
Uporabniški avatar
pr0n
Uporabnik

Kraj: Milano

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Koledar dogodkov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost