Uporabnik
Re: Dopust na HRVAŠKEM
Image
"Mislite sami in ne hodite za drugimi po njihovih stopinjah." - Soichiro Honda
Uporabnik
lude20 wrote:podpiram zakon! je bol smiselen kot o,o v krvi!

ki te spiš da te ne vkradejo ko si tak pametn ?

Jaz grem vseeno z svojim avtom dol pa bo kaj bo. :!: :!: :!:
=)
Uporabnik
spim pri ženi, imam več kot 80 kw, sem starejši kot 25 in ga na dopustu rad malo cuknem! :P
Uporabnik
še en članek iz neta :P ....mislim, svašta res. No ja, sej mene tko al tko me nebodo vidli tm dol.

http://www.zurnal24.si/mladi-vozniki-v- ... nek-161734" onclick="window.open(this.href);return false;
Honda don't need V8 cause Honda got VTEC ;)

Civic EK3-Stock: http://www.hondaforum.si/viewtopic.php?f=36&t=59107
Uporabnik
sej to velja samo za hrvate oz tiste katerih vozniško dovoljenje je bilo izdano na hrvaškem.

"Poštovani,

Obveze i ograničenja za "mlade vozače" propisane člankom 221. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN broj 105/04) odnose se samo na vozače kojima je vozačka dozvola izdana u Republici Hrvatskoj.

S poštovanjem,

Odjel za odnose s javnošću"
Uporabnik
blaž wrote:še en članek iz neta :P ....mislim, svašta res. No ja, sej mene tko al tko me nebodo vidli tm dol.

http://www.zurnal24.si/mladi-vozniki-v- ... nek-161734" onclick="window.open(this.href);return false;
še en članek z neta...
http://www.finance.si/358769/Mladi-vozn ... brez-mrcin" onclick="window.open(this.href);return false;
cypress green Civic 6.gen 1.4i 1996 --ex
silver Civic sedan 1.4 iS 2000 --ex
silver Civic HB EK4 1999 --ex
winter wagon white Shuttle 1990 --ex
championship white ITR dc2 1999
Uporabnik
teac wrote:sej to velja samo za hrvate oz tiste katerih vozniško dovoljenje je bilo izdano na hrvaškem.

"Poštovani,

Obveze i ograničenja za "mlade vozače" propisane člankom 221. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN broj 105/04) odnose se samo na vozače kojima je vozačka dozvola izdana u Republici Hrvatskoj.

S poštovanjem,

:) ja pole zakaj pousod piše da velja tudi za druge? :?
Honda don't need V8 cause Honda got VTEC ;)

Civic EK3-Stock: http://www.hondaforum.si/viewtopic.php?f=36&t=59107
Uporabnik
to je za mlade voznike ko se te jezite, malo vas je takih za kere bi velalo :)
Uporabnik
blaž wrote:
teac wrote:sej to velja samo za hrvate oz tiste katerih vozniško dovoljenje je bilo izdano na hrvaškem.

"Poštovani,

S poštovanjem,

:) ja pole zakaj pousod piše da velja tudi za druge? :?
kje drugod? po žurnalu in podobnih spletnih straneh? sj veš da tam sami FDV-jevci pišejo članke ki nimajo pojma o določenih stvareh in se očitno sploh ne pozanimajo o tem o čemer pišejo..
Uporabnik
Tak zakon po mojem mnenju ne varuje nikogar.
Če pogledaš iz drugega zornega vidika, izpostavljajo mlade voznike večji nevarnosti na cesti:

Familija ima navadno doma malce večji in bolj varen avtomobil, ki verjetno presega 80kw. Torej je treba zarad mulca kupt drug avto in večina bo kupila poceni avto, kar seveda pomeni manj varnosti.
Hrvati so se očitno odločili, da je mladi voznik obvezno povzročitelj nesreče. Kaj pa v primeru, ko temu ni tako?
Uporabnik
Tudi jaz se ne strinjam s tem zakonom. Čeprav se mene več nič od tega ne dotika, ampak vseeno se mi zdi to neumno. Verjamem, da njihov cilj ni zmanjšat št. prometnih nesreč, ampak nafilat državni proračun, ker druge logične razlage ne vidim. In se strinjam z dolencom, najboljše rezultate bi naredila vzgoja otrok.

Just my humble opinion ...
Uporabnik
če greste brat ''221 točka - Zakona o sigurnosti prometa na cestama

(1) Osoba koja je položila vozački ispit i dobila vozačku dozvolu za M, A1, A, B, ili C1 kategoriju vozila ne smije dvije godine od dana izdavanja vozačke dozvole upravljati vozilom na cesti brzinom većom od 80 km na sat, na cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila brzinom većom od 100 km na sat, odnosno 120 km na sat na autocesti, a mopedom 40 km na sat, niti tim vozilom smije vući priključno vozilo, a niti organizirano prevoziti djecu.

(2) Osoba iz stavka 1. ovoga članka ne smije upravljati niti početi upravljati vozilom ako u organizmu ima opojnih droga, alkohola ili ako pokazuje znakove alkoholiziranosti.

(3) Osoba iz stavka 1. ovoga članka koja je položila ispit za B kategoriju vozila ne smije upravljati vozilom čija snaga motora prelazi 75 kW. Osoba iz stavka 1. ovoga članka koja je položila ispit za A kategoriju vozila ne smije upravljati vozilom čija snaga motora prelazi 25 kW.

(4) Osoba iz stavka 1. ovoga članka ne smije upravljati vozilom u prometu na cesti u vremenu od 23.00 sati do 5.00 sati osim ako je s njim u vozilu osoba starija od 25 godina kojoj nije izricana zaštitna mjera ili mjera sigurnosti zabrane upravljanja motornim vozilom.

(5) Osoba iz stavka 1. ovoga članka koja je položila vozački ispit i dobila vozačku dozvolu bilo koje kategorije vozila, osim za kategoriju M mora u razdoblju od 6 do 24 mjeseca svladati program sigurne vožnje. Program sigurne vožnje obavlja se u centru sigurne vožnje.

(6) Program sigurne vožnje sadrži vježbe sigurne vožnje i grupnu radionicu o sigurnosti cestovnog prometa i psihosocijalnim odnosima među sudionicima cestovnog prometa. Program, provedbu programa te potreban broj centara sigurne vožnje propisuje ministar nadležan za unutarnje poslove.

(7) Osobi iz stavka 1. ovoga članka koja u roku od 24 mjeseca ne položi program sigurne vožnje rok iz stavka 1. ovoga Zakona produžava se još na godinu dana. Ukoliko ni u novom roku ne položi program sigurne vožnje prestaje joj vrijediti vozačka dozvola.

(8) Vozači vozila kojima se obavlja javni prijevoz putnika (autobusa), vozači vozila kojima se prevoze opasne tvari, vozači vozila koji upravljaju vozilima s pravom prednosti prolaska, odnosno s vozilima koja mogu ostvarivati pravo prednosti prolaska (članci 149., 150. i 151.) i instruktori vožnje koji osposobljavaju kandidate za vozače moraju proći program sigurne vožnje u roku od pet godina od početka primjene programa sigurne vožnje.

(9) Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji prekorači brzinu iz stavka 1. ovoga članka bez obzira na dopuštenu ili prometnim znakom ograničenu brzinu, vozač koji vozilom vuče priključno vozilo, koji organizirano prevozi djecu te vozač koji upravlja vozilom čija snaga motora prelazi limite iz stavka 3. ovoga članka ili upravlja vozilom suprotno odredbi stavka 4. ovoga članka i izreći će mu se jedan negativan bod.
VAG odklepanje funkcij, pošlji PM
Uporabnik
Svašta.. Mladino je treba primerno izobrazit, ne pa postavljat grobe omejitve. S tem se doseže samo še večji odpor.
Uporabnik
Pri motornih kolesih je to že dalj časa v veljavi. Tudi pri nas :)
Moti me edino mesto kjer je postavljena številka. Menim da bi bila bolj "fer" postavitev nekje višje, okoli 150 hp.
"It's always something"
EP3 R-29028
Uporabnik
sicer je pa teac skopiral citat, to je uraden odgovor žurnala, ko so osebno preverili kako je z tem zakonomm, seveda po izzidu članka :nene: , ta novinarska banda prov nonstop zavaja in poneumlja ljudi
VAG odklepanje funkcij, pošlji PM
Uporabnik
Zdaj sem pa čisto zmešan :D A kdo zagotovo ve ali se lahko gre dol z avtom, ki ima več kot 80kW ali ne? Ali vela ta zakon tudi za tujce?
Honda civic EK3
Uporabnik
na finance.si piše da velja samo za tisste ki živijo na hrvaškem, in da za tujce ne velja...

http://www.finance.si/358769/Mladi-vozn ... brez-mrcin" onclick="window.open(this.href);return false;
STREET LEGAL HONDA TEAM
Uporabnik
b14a3 wrote:Pri motornih kolesih je to že dalj časa v veljavi. Tudi pri nas :)
Kaj je tudi pri nas? Mladi vozniki A kategorije na HR ne smejo voziti več kot 25 kW. Pri nas ni nič takega :wink:
3 rules of life:
1. ****
2. Dont give a ****
3. Dont get fucked over

Civic coupe

Redline a day keeps the mechanic away
Uporabnik
Najbolj butasto pri tem zakonu se mi zdi to, da morajo mladi vozniki voziti 10 km/h počasneje kot ostali. Kje je tu logika?
Uporabnik
robivitez wrote:
b14a3 wrote:Pri motornih kolesih je to že dalj časa v veljavi. Tudi pri nas :)
Kaj je tudi pri nas? Mladi vozniki A kategorije na HR ne smejo voziti več kot 25 kW. Pri nas ni nič takega :wink:
Kaj ni? Ko si star 21 (al koliko) lahko komaj delaš izpit za kategorijo "neomejeno". Pred tem pa moraš 2x delati izpit. Prvič A1 kategorija do 30kW nato pa še enkrat A2 kategorija ki je do nevem koliko kW. Nato pa še ta tega "neomejeno" A3. Če pa pred tem nimaš opravljeneva izpita za a1 in/ali a2 pa lahko delaš za "neomejeno" komaj pri 25.
Nevem kak ti gledaš na to, ampak meni je to isto kot imajo hrvati sedaj za avtomobile. Edina razlika je da se ti pri 25 avtomatsko "odklene" vožnja z močnejšim avtom. Pri motorjih pa je treba znova delat izpit.
"It's always something"
EP3 R-29028
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels