Hrabroslav je napisal/-a:Sicer pa evo pofock zadovoljnega lastnika novega Civica. Nabavil novembra, pred kratkim obrnil 10k km. Trkam po lesu da se mi ne zalepi volan.
Koliko pa ima kaj porabo ta civic v različnih režimih: mestna, izvenmestna in AC?
Moderator: Blue Angels
Hrabroslav je napisal/-a:Sicer pa evo pofock zadovoljnega lastnika novega Civica. Nabavil novembra, pred kratkim obrnil 10k km. Trkam po lesu da se mi ne zalepi volan.
matko37 je napisal/-a:Hrabroslav je napisal/-a:Sicer pa evo pofock zadovoljnega lastnika novega Civica. Nabavil novembra, pred kratkim obrnil 10k km. Trkam po lesu da se mi ne zalepi volan.
Koliko pa ima kaj porabo ta civic v različnih režimih: mestna, izvenmestna in AC?
Akul je napisal/-a:Pa koga še to briga. A je razlika ali ima 4 ali 5 litrov. Avto ni varčen, glede na to da je hybrid. Moj ima porabo 5.4l sedaj ko je hladno in 5.2 poleti.
Akul je napisal/-a:Pa koga še to briga. A je razlika ali ima 4 ali 5 litrov. Avto ni varčen, glede na to da je hybrid. Moj ima porabo 5.4l sedaj ko je hladno in 5.2 poleti.
matko37 je napisal/-a:Hrabroslav je napisal/-a:Sicer pa evo pofock zadovoljnega lastnika novega Civica. Nabavil novembra, pred kratkim obrnil 10k km. Trkam po lesu da se mi ne zalepi volan.
Hrabroslav je napisal/-a:Zelo uspesno prepozna vse obletnice na mlajih/rozah in drugesortnih zacasnih obcestnih postavitvah.
Drugega kot (okroglih) znakov za omejitev hitrosti, prepoved prehitevanja in konec omejitve se nisem opazil da bi prepoznal. Krajevnih tabel ne razume in se pozvivzga na omejitev 50 v naselju.
Sicer pa evo pofock zadovoljnega lastnika novega Civica. Nabavil novembra, pred kratkim obrnil 10k km. Trkam po lesu da se mi ne zalepi volan.
sportman333 je napisal/-a:Akul je napisal/-a:Pa koga še to briga. A je razlika ali ima 4 ali 5 litrov. Avto ni varčen, glede na to da je hybrid. Moj ima porabo 5.4l sedaj ko je hladno in 5.2 poleti.
Meni je pa to zelo dobra poraba za tak motor, imaš info koliko imajo recimo kateri drugi modeli....dvomim, da ima corolla hybrid 2.0 ki ima isto mašino 184 oz. sedaj celo 196km kaj nižjo porabo....
sandi_honda je napisal/-a:Končna cena z vključeno subvencijo EKO sklada
4.500 € znaša 42.490,00 €.
Akul je napisal/-a:Meni se pa zdi to slaba poraba oz. glede na to da je hybrid. Na X generaciji sem imel porabo 5.9l, zato sem pri hybridu pričakoval polovico tega, ker drugače je brezveze hybrid in bi bilo boljše za teh par deci, met kar bencinski motor.
Hybrid je napisal/-a:Akul je napisal/-a:Meni se pa zdi to slaba poraba oz. glede na to da je hybrid. Na X generaciji sem imel porabo 5.9l, zato sem pri hybridu pričakoval polovico tega, ker drugače je brezveze hybrid in bi bilo boljše za teh par deci, met kar bencinski motor.
To ni hibrid v pravem pomenu besede. To je električni avto z agregatom v prtljažniku. No, če zmanjka štroma, pol postane bencinar, to je pri visokih hitrostih...
Imaš pretvorbo energije iz goriva v električno in potem električne energije v kinetično. 2 pretvorbi, 2x izgube... to se mora nekje poznat.
zsoru je napisal/-a:
Ne vem, kdaj boste ljudje spoznali, da je hibridno vozilo = kitajski nateg naivnega Evropejca.
matko37 je napisal/-a:Zakaj točno je hybrid nateg? Hybrid ima naslednje prednosti:
- manjša poraba v običajnih režimih vožnje
- motor dela ves čas na nižjih obratih kot navadni bencinar - manj obratov -> manj obrabe, dalj časa sveže olje
- motor je veliko več ugasnjen, torej v 15.000km motor dela med 10.000 in 12.000 km, ostalo stoji, ugoden vpliv za olje, obrabo
- nimaš sklopke, jermenov, rolc, starterja, turbine, ne more crknat
- veliko se zavira z regeneracijo, manj pogosto menjuješ zavore
- izpuha verjetno ne bo prekurila vročina
- dobiš avtomatski menjalnik brez doplačila
Na splošno bi torej moral biti hibrid avto z daljšo življenjsko dobo in cenejšim vzdrževanjem.
Slabost je baterija, če crkne, načeloma ne crkujejo kaj veliko. Zvoka se je potrebno navaditi, a mislim, da se tega hitro navadiš. Nimaš občutka pospeševanja, čeprav avto kar fajn vleče.
Osebno ne vidim nekega hudega natega.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost