Uporabnik
Honda Civic 11 generacija 2021
https://www.avtomobilizem.com/novice/en ... 2-05-2021/" onclick="window.open(this.href);return false;
The Power of Dreams

http://www.hondaforum.si/viewtopic.php?f=36&t=44819
Uporabnik
Re: Honda Civic 11 generacija 2021
Končno (vsaj na slikah) dobri sprednji sedeži in karavan različica....2.0 motor bi pa če je že navaden atmosferc lahko dali vsaj 200km, kot da so dali motor iz accorda not :shock:
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabnik
Mislim, da pri nas, za EU trg ne boš vidu od Honde več atmosferca...Sicer pa lepa razen sprednja maska mi ni všeč ker me spominja malo na zadnjo generacijo Jazza fuujjj!
CRX Esi l.97

Lp
Uporabnik
No ja tole je limuzina, ki bo bolj za ameriko in ostali svet. Pri nas bo pa treba na hatcha počakat. Lep bo gotovo hatch sport 1.5 t. Ampak vprašanje koliko bodo pri nas hoteli zanj. Trenuten je 23k, če jih bodo hoteli vsaj toliko prodat kot so aktualnih, cena ne bo smela biti kaj dosti višja. Pa niti tega še niso povedali kje bodo hatche za evropo delali, če na japonskem, potem nebo poceni. V angliji je honda zaključila.
Uporabnik
https://m.youtube.com/watch?v=PY83QxozJ9c" onclick="window.open(this.href);return false;
Civic 1.5 T Sport Plus Platinum White, 2020
Civic 1.8 Sport Milano Red, 2007 EX
Civic 1.6.ES 5 Door Silver metalic, 2003 EX
VW Golf 2 1.3 JXB Red, 1989 EX

:rockon:
Uporabnik
No evo, pa smo dočakali hatchbacka. Delali jih bodo v usa. Zgleda dokaj v redu, mogoče malo kijevsko. Motor ima isti kot sedanji, prtlažnik pa mislim da je tudi skoraj enako velik. Če boš dobil 1.5t z ročnim in sport opremo za pod 25k bo kar v redu.
Uporabnik
made-in-japan wrote:No evo, pa smo dočakali hatchbacka. Delali jih bodo v usa. Zgleda dokaj v redu, mogoče malo kijevsko. Motor ima isti kot sedanji, prtlažnik pa mislim da je tudi skoraj enako velik. Če boš dobil 1.5t z ročnim in sport opremo za pod 25k bo kar v redu.
v evropi bodo baje samo hibridi, torej ročni menjalnik verjetno odpade, plus še dodatni stroški prevoza iz amerike. Pod 25k € bo težko.
Uporabnik
Jaz se že kandidat za novega limuzino. Sem jim pisal v LJ in pravijo tako:

"Pozdravljeni.

Prihod novega civica pričakujemo v začetku naslednjega leta, točnega datuma še nimamo.

Lep pozdrav."
Honda Civic 1.8 i-VTEC Type S
Honda Civic 1.5T Sport
Honda Jazz e:HEV
Uporabnik
Kar sprva nisem verjel, se bo zgleda uresničilo. Kot pravi nekdo zgoraj bo za evropo zgleda da res samo hibriden civic. Civica v evropi je kupoval mali človek, srednji sloj ali nižje, kot hibrid bo pa avto prvič dražji za kupit in drugič dražji za vzdrževat. Pa verjetno bo tudi ceno slabše držal, ker ko bo enkrat izven garancije ga noben več nebo hotel. Popravlat hibrida zna biti drago. Plus tega s tem hibirdizmom honda zgublja tisto po čemer so njihovi avtomobili vedno sloveli, po športnosti. Velika škoda. Obenem sem pa vesel da sem kupil 10 generacijo 1.5t, očitno še zadnjo pravo hondo, pri kateri ti gredo kocine pokonci ko daš gas.Da type-ra sploh ne omenjam.
Uporabnik
Mogoce bo brez menjalnika tako da stroski menjalnika odpadejo. Tudi baterije znajo bit majhne in poceni tako da ne bo sranja kot je bilo z nimh katastrofo.
Kar se pokoncin tice je bil pa vtec zakon ze davno. Je pri turbacih se vedno vtec?
Uporabnik
V civicu 1.5 10. generacije ne, v 11. generaciji pa je.
Uporabnik
Ja, tudi pri meni bo konec.
Honde (3 nove) sem kupoval zaradi dobrih, elastičnih motorjev in odličnih menjalnikov. Sedaj več ne vidim potrebe. Ali bom tega vozil 20 let, ali pa bom prešaltal na kašnega volvota
Civic 1.5 T Sport Plus Platinum White, 2020
Civic 1.8 Sport Milano Red, 2007 EX
Civic 1.6.ES 5 Door Silver metalic, 2003 EX
VW Golf 2 1.3 JXB Red, 1989 EX

:rockon:
Uporabnik
darkok wrote:V civicu 1.5 10. generacije ne, v 11. generaciji pa je.
Ja je, kvazi "vtec" na izpušnih ventilih, pomeni da bo po potrebi izpušne ventile globje odpiral. Tapravi vtec je pri turbo mašini nepotreben, ker turbina zagotovi veliko več zraka kot pa vtec in to že v veliko nižjih vrtlajih. Ampak mašina ima pa celo 2 konja manj, govorijo o 180KM, medtem ko ima trenutna 1.5t 182KM. Pa kakor sem zasledil na mašinah 1.5t v 11 generaciji nič več ne piše earth dreams, očitno so ta slogan rezervirali za hibride. Žalostno vsekupaj. Vprašanje če boš hibridnega civica pri nas dobil pod 30 jurji. Ko pa enkrat začneš iti čez 30 pa hitro prideš do octavie RS 2.0 TDI 200KM, katera pa poje te raznorazne hibride.
Uporabnik
škoda, če bo honda izgubila ravno svoje prednosti…
štartna cena pa bo okrog 26k, če se pogleda malo razmerje z novim jazzom.
Uporabnik
Po kar nekaj pregledanih videih na youtube, me je zaenkrat kar prepričala ta nova generacija. Občutek imam da so materiali krepko kvalitetnejši, pa tudi sprednji sedeži mi delujejo dokaj bolj robato. Sama oblika meni deluje lepša kot pri X gen. sploh sedan.

Ker sem pred časom bil zagret za novega crvja hibrida, ampak sem si premislil glede na to da nisem še blizu abrahamu, bi ta civic znal biti kar zanimiv v hibridni obliki, sploh če bo kakšna močnejša varijanta...
-ex Accord 2004, 2.0i-VTEC Sport
-ex CR-V 2007, 2.0i Avt. Exe
-ex Accord 2007, 2.2i-CTDI Exe
-ex Civic Grand 2019, 1.5T Exe
Accord Tourer 2009, 2.2i-DTEC Exe
Civic Grand 2019, 1.5T CVT Exe
Uporabnik
vw92 wrote:Ker sem pred časom bil zagret za novega crvja hibrida
CRV hybrid je za moje pojme že kar drag, oz. na splošno so vsi ti hybridi dvignili cene v višave.....prej je bila CRV 1.5 lifestyle, ki ima za moje pojme vso potrebno opremo mislim da ko je bila akcija 32k€, sedaj pa je hybrid 40k :shock: :nene: .....
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabnik
sportman333 wrote:
vw92 wrote:Ker sem pred časom bil zagret za novega crvja hibrida
CRV hybrid je za moje pojme že kar drag, oz. na splošno so vsi ti hybridi dvignili cene v višave.....prej je bila CRV 1.5 lifestyle, ki ima za moje pojme vso potrebno opremo mislim da ko je bila akcija 32k€, sedaj pa je hybrid 40k :shock: :nene: .....
To je tudi res glede cene. Nevem pa kako je z baterijo. Takrat je bila garancija le 5let, kar je za moje pojme premalo..
-ex Accord 2004, 2.0i-VTEC Sport
-ex CR-V 2007, 2.0i Avt. Exe
-ex Accord 2007, 2.2i-CTDI Exe
-ex Civic Grand 2019, 1.5T Exe
Accord Tourer 2009, 2.2i-DTEC Exe
Civic Grand 2019, 1.5T CVT Exe
Uporabnik
cene so čisto podivjale :roll: včasi je veljalo, da glej za avtom, ki znese letno plačo. zdaj bo že letni bruto premalo, če niso ravno uber plačan.
Uporabnik
Avto je izredno lep. V vseh izvedbah. Predvsem se mi dopade notri, kjer se vidi napredek od X generacije. Me pa hybrid ne zanima. Nasplošno me trenutno nič kar je z elektriko in avtomobili povezano ne. Ko bo doseg nad 600km z dinamično vožnjo brez varčevanja bom pa mogoče razmišljal o tem.
Uporabnik
made-in-japan wrote:Kar sprva nisem verjel, se bo zgleda uresničilo. Kot pravi nekdo zgoraj bo za evropo zgleda da res samo hibriden civic. Civica v evropi je kupoval mali človek, srednji sloj ali nižje, kot hibrid bo pa avto prvič dražji za kupit in drugič dražji za vzdrževat. Pa verjetno bo tudi ceno slabše držal, ker ko bo enkrat izven garancije ga noben več nebo hotel. Popravlat hibrida zna biti drago. Plus tega s tem hibirdizmom honda zgublja tisto po čemer so njihovi avtomobili vedno sloveli, po športnosti. Velika škoda. Obenem sem pa vesel da sem kupil 10 generacijo 1.5t, očitno še zadnjo pravo hondo, pri kateri ti gredo kocine pokonci ko daš gas.Da type-ra sploh ne omenjam.

enako! X-top!
Honda Civic 2006 FK2 1.8i-VTEC
Honda Civic 2001 - ES1 - Ex
Opel vectra 1998 1.6 16V - Ex
VW Polo 1995 1.4 - Ex

http://www.mylyconet.com/55694596/
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels