Mal me je premamila ponudba, ki so ima sedaj ac mobil in sicer gre za rabljene dizle letošnjega letnika (najbrž so testni modeli) za kar ugodno ceno 18.500 €. Sedaj vozim civica 8. generacije sedan, ki mi služi odlično.

Moderator: Blue Angels
kemarkone77 je napisal/-a:Zanimam se za nakup civica granda z dizelskim 1.6 motorjem in me zanimajo vaše izkušnje z tem motorjem? To bi bil moj prvi dizel, kakšne so vaše izkušnje z omenjenim motorjem. Po testih gre za vrhunski in varčen stroj. Letno sicer delam nekje do 20.000 km, zato se tudi sam sprašujem ali je dizel primeren zame.
Mal me je premamila ponudba, ki so ima sedaj ac mobil in sicer gre za rabljene dizle letošnjega letnika (najbrž so testni modeli) za kar ugodno ceno 18.500 €. Sedaj vozim civica 8. generacije sedan, ki mi služi odlično.
kemarkone77 je napisal/-a:Zanimam se za nakup civica granda z dizelskim 1.6 motorjem in me zanimajo vaše izkušnje z tem motorjem? To bi bil moj prvi dizel, kakšne so vaše izkušnje z omenjenim motorjem. Po testih gre za vrhunski in varčen stroj. Letno sicer delam nekje do 20.000 km, zato se tudi sam sprašujem ali je dizel primeren zame.
vw92 je napisal/-a:kemarkone77 je napisal/-a:Zanimam se za nakup civica granda z dizelskim 1.6 motorjem in me zanimajo vaše izkušnje z tem motorjem? To bi bil moj prvi dizel, kakšne so vaše izkušnje z omenjenim motorjem. Po testih gre za vrhunski in varčen stroj. Letno sicer delam nekje do 20.000 km, zato se tudi sam sprašujem ali je dizel primeren zame.
Ce delas 20.000km letno, se dizel prakticno ne splaca. Sam imam granda bencinarja pa je poraba med 5.5 do 6, pa se ne jajcam, normalna voznja po omejitvah, kombinirano avtocesta-mesto...pa tudi ce si zazelis pospeskov in brušenja gum v ovinkih, je bencinar vsekakor boljsa izbira...edino mogoce je dizel tisji na visokih hitrostih...bencinar se na 130kmh obraca s cca. 3000obratov, dizel mislim da nekje cca 2300...pa cena za te civice je tudi malo visoka..17.500 max...ker od novega se odbije 30% tak da trenutna cena takega civica je 16.000!!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov