facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Nova honda crv

Splošne informacije, mnenja, izkušnje in podobno na temo Honda.

Moderator: Blue Angels

Re: Nova honda crv

OdgovorNapisal/-a Akul » 09 apr 2019 11:36

Poraba preko 8 litrov je realna za to vozilo in moj način vožnje. Če kupim avto za 40k eur se ne bom vozil po avtocesti 120 ali manj. Novi CRV žal iz mojih oči ni vreden tega denarja. Ko sem pripeljal tesno vozilo nazaj, prodajalec ni mogel verjeti trenutni porabi. Pa sem se zadnjih cca. 90km peljal iz Šmarjeških toplic do Sevnice in Celja, kjer je povprečna hitrost cca. 60km/h. Avto je za HYBRIDA požrešen in glasen. Sem pa pred kratkim opravil zdravniški pregled, kjer so mi potrdili zelo dober sluh. Vsem ki se bodo odločili za ta model, želim veliko prevoženih kilometrov, na mene pa naj ne računajo več.
Uporabniški avatar
Akul
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 09 apr 2019 14:40

Če sem pošten ne vidim pretiranega smisla za tak hibrid. OK, recimo, da naj bi bila poraba teoretično manjša, ker "naj bi" motor deloval pri bolj stalnih obratih. (No, kot vidimo v praksi to ni res). Ampak da z bencinom delaš štrom zato, da potem s štromom voziš...? Jaz bi rekel, da se splača tako, kot imajo toyote, pri speljevanju, v mestu... baterija daje energijo, ko pa stalno voziš pa direktno bencin, ker je ta čuden sistem samo še en faktor vmes, ki zmanjšuje izkoristek. (torej namesto bencin -->cesta gre bencin -->generator -->elektromotor -->cesta - pardon, DVA faktorja...)
Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Sport Plus 2018 (White Orchid Pearl)
Uporabniški avatar
Protoncek
Uporabnik

Kraj: Okolica LJ

OdgovorNapisal/-a Hybrid » 10 apr 2019 08:57

Nekateri bi radi da hibridi podirajo fizikalne zakonitosti. Če hočeš porabo 6, vozit 140 pol ne moreš kupovat SUV, kaj šele bencinarja. Upor se na žalost povečuje s kvadratom hitrosti, teža pa tudi ni v pomoč. Če hočeš nizko porabo od hibrida moraš znat vozit hibrida ne pa z glavo skozi zid, jaz bom vozil tako kot sem do sedaj dizla in hibrid mora to znat. No lahko tudi to, ampak izpadeš tepec.
Uporabniški avatar
Hybrid
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a zsoru » 11 apr 2019 07:41

M.P. je napisal/-a:S testnim CRV-jem Hybrid 4WD sem prevozil kakih 700 km, večino po avtocesti. Vožnja je res zelo udobna, na zaslonu pred sabo lahko stalno opazuješ vrsto pogona. Samo bencinski motor lahko poganja (samo prednji kolesi) tako pri 75 km/h kot pri 120 km/h, po rahlem klancu navzdol (od Trojan proti Ljubljani) pa samo z baterijo lahko vozi tudi 100 do 130 km/h (s tempomatom). Zanimiv je aktivni radarski tempomat, ki dobro opravlja delo, ne mara pa skakanja avtomobilov pred sabo z voznega na prehitevalni pas. Ker drži kar veliko varnostno razdaljo, ga moraš kar izklopiti in se približati avtu pred sabo, sicer se nihče ne umakne, čeprav vozijo 120 km/h po prehitevalnem pasu. Tudi v rahlih ovinkih levo ga lahko zmoti avto na voznem pasu, da samodejno zmanjša hitrost.

Ko zjutraj avto vžgeš, najprej vklopi motor, da malo napolni baterijo, odpelješ z mesta pa vedno z elektriko. Poraba za tako velik in toliko težak avto se mi sploh ne zdi pretirana kar je kritiziral Akul. Avto + 4 potniki je po avtocesti od Lendave do Maribora pri hitrosti 120 km/h (s tempomatom) po računalniku porabil 5,8 L/100 km, od Maribora do Ljubljane pri hitrosti 150 km/h pa 7,0. Je pa res, da nisem probaval visokih hitrosti, ampak je bila to lepa, tekoča vožnja. Zanimivo, da mi je pa po mestu pil 8,1 L.

Vsekakor bi bila najboljša varianta za tak avto Plug-in Hybrid, da bi lahko čez noč napolnil akumulator in se potem vozil kakih 25 km, kar je marsikomu dovolj do službe in nazaj.

Očitno premalo km. To ni nikakor realni pokazatelj porabe. Neko povprečno porabo boš dobil pri preloženih 10 kkm.
Civic 1,5 T, FC101, Exe 18' ex.
CRV 1.6 4x4 RE6,Exe. 16' ex
Accord 2.2 CU3 Exe. Plus, 09' ex
CRV 2.0 avt. Eleg. LPG, 09' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Uporabniški avatar
zsoru
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a M.P. » 12 apr 2019 06:50

zsoru je napisal/-a:Očitno premalo km. To ni nikakor realni pokazatelj porabe. Neko povprečno porabo boš dobil pri preloženih 10 kkm.

Povprečna poraba na 10 kkm ti pove samo, koliko laže računalnik v avtu, pa moraš si pisati vsakič na črpalki natočeno količino goriva. Vsekakor pa je računalnik dobra orientacija za porabo na avtocesti, v primestni vožnji ali v mestu, da po želji prilagodiš vožnjo nižji porabi. Kar pa jaz ne delam. Vedno vozim malo nad omejitvijo, rad imam živahno vožnjo, ne podiram pa več hitrostnih rekordov.
Uporabniški avatar
M.P.
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a sportman333 » 29 apr 2019 08:33

kar podrobna primerjava obeh modelov....
https://siol.net/avtomoto/testi/imeti-h ... deo-495989
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabniški avatar
sportman333
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a jamamoto » 01 maj 2019 19:47

Na vidiku akcijski popusti za crv
Civic 1.5 T Sport Plus Platinum White 2020
Civic 1.8 Sport Milano Rot, 2007 Ex