facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Nova honda crv

Splošne informacije, mnenja, izkušnje in podobno na temo Honda.

Moderator: Blue Angels

Re: Nova honda crv

OdgovorNapisal/-a eljuero » 22 sep 2018 12:51

30 bi jih naj dobili dobavljenih do konca leta, sicer 100 prihodnje leto
Uporabniški avatar
eljuero
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Hybrid » 24 sep 2018 16:06

Upam, da bodo sedaj pustili Crvja na kak morebiten skupinski test suvjev. Na zadnje nikjer ni bilo hond.
Uporabniški avatar
Hybrid
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a jamamoto » 02 okt 2018 11:31

Civic 1.5 T Sport Plus Platinum White 2020
Civic 1.8 Sport Milano Rot, 2007 Ex
Civic 1.6.ES 5 Door 2003 EX
VW Golf 2 1.3 Bencin 1989 EX

:rockon:
Uporabniški avatar
jamamoto
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Dinotti » 03 okt 2018 20:31

Če bo vse po sreči bomo kupili enga kmalu. :)
Youtube/Instagram: Dinotti
Uporabniški avatar
Dinotti
Uporabnik

Kraj: Beverly hills bosnian črnuče style

OdgovorNapisal/-a jamamoto » 05 okt 2018 09:33

A ga je kdo že testiral

Uporabniški avatar
jamamoto
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Akul » 26 nov 2018 20:59

Vozilo sem testiral, imel sem ga doberšnji del dneva. Naredil cca. 200km in lahko rečem da je 1.5 motor s 173kM slab. Vsaj meni. Če želiš kakšen konkreten premik, je avto glasen in tudi nič kaj poskočen. Ker ni bilo vinjete, sem se vozil po mestu in izven njega. Poraba pa 7.8l brez avtoceste. Z avtocesto bi bilo sigurno več. Mene ta motor ni prepričal, sedaj čakam če je avtomatk z 20kM kaj boljši.

Drugače pa vožnja, udobje, oprema in prostornost odlična. Tukaj nimam kaj reči. Če si CRV-ja ne bom kupil, bo to striktno zaradi prešvoh motorja.!
Uporabniški avatar
Akul
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a sportman333 » 27 nov 2018 00:08

Akul je napisal/-a:Vozilo sem testiral, imel sem ga doberšnji del dneva. Naredil cca. 200km in lahko rečem da je 1.5 motor s 173kM slab. Vsaj meni. Če želiš kakšen konkreten premik, je avto glasen in tudi nič kaj poskočen. Ker ni bilo vinjete, sem se vozil po mestu in izven njega. Poraba pa 7.8l brez avtoceste. Z avtocesto bi bilo sigurno več. Mene ta motor ni prepričal, sedaj čakam če je avtomatk z 20kM kaj boljši.

Drugače pa vožnja, udobje, oprema in prostornost odlična. Tukaj nimam kaj reči. Če si CRV-ja ne bom kupil, bo to striktno zaradi prešvoh motorja.!

Z prvim odstavkom bi se kar strinjal, ker za tako skatlo kot je crv dati bogih 175km je res bogo, verjetno ima 500kg vec kot civic, tega ne razumem pri hondi...malo v zadnjem casu spremljam volvota, kaj ponujajo v v40 masino od 120 do 300km , pac si izberes kaj zelis...temu primerno tudi placas, ampak imas izbiro.
Moje mnjenje, crv bi moral imeti za velikost/tezo vsaj 225km, vse ostalo je za gospode 60+ oz.one ki jim ta segment res ni pomemben...
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabniški avatar
sportman333
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a jamamoto » 27 nov 2018 09:30

Akul je napisal/-a:Vozilo sem testiral, imel sem ga doberšnji del dneva. Naredil cca. 200km in lahko rečem da je 1.5 motor s 173kM slab. Vsaj meni. Če želiš kakšen konkreten premik, je avto glasen in tudi nič kaj poskočen. Ker ni bilo vinjete, sem se vozil po mestu in izven njega. Poraba pa 7.8l brez avtoceste. Z avtocesto bi bilo sigurno več. Mene ta motor ni prepričal, sedaj čakam če je avtomatk z 20kM kaj boljši.

Pozdravljen
Jaz se tudi zanimam za crv. Praviš, da je motor slab. V kakšnem smislu. Ali je samo premalo močan, premalo prožen, so predolga prestavna razmirja? Kakšen avto sedaj voziš. Jaz imam civica 8 generacije, pa mi je res malo prešvoh. Ne bi rad kupil spet tako švoh avta, po drugi strani pa ne bi rad dajal preveč za bencin. Bom moral tudi jaz na testno vožnjo. Kje si ga testiral

Uporabniški avatar
jamamoto
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Akul » 27 nov 2018 11:51

jamamoto je napisal/-a:

Pozdravljen
Jaz se tudi zanimam za crv. Praviš, da je motor slab. V kakšnem smislu. Ali je samo premalo močan, premalo prožen, so predolga prestavna razmirja? Kakšen avto sedaj voziš. Jaz imam civica 8 generacije, pa mi je res malo prešvoh. Ne bi rad kupil spet tako švoh avta, po drugi strani pa ne bi rad dajal preveč za bencin. Bom moral tudi jaz na testno vožnjo. Kje si ga testiral

Slab v smislu da je prešvoh. Glasen je, če ga zavrtiš v obrate, nima prave moči za tako velik avto. Imel sem letnik 2017 CRV-ja z 2.0 motorjem in 155kM in je bil recimo enako zaspan, vendar je imel porabo kombinirano 7.5 do 7.7litra, odvisno ali si se vozil po avtocesti 130 ali 150. To so motorji za starejše gospode, ki jim hitrost sploh ne pomeni nič. Sedaj imam CIVIC 10generacije 1.5 z 183kM. Glede na to da je motor enak v CRV-ju, sem pričakoval več, vendar se pozna velikost in teža vozila. Pozna se tudi na porabi, novi CRV brez avtoceste 7.8l z avtocesto lahko trdim da bo 8.5 do 9litra. Odločil sem se, da preizkusim še avtomatika z 191kM, da vidim ali je kaj boljši ( mislim tišji, odzivnejši in varčnejši), drugače zvozim tega CIVIC-ka in sem z HONDO zaključil. Ne pričakujem pospeškov CIVIC-ka, ampak vseeno pasem pričakoval več. Pogrešam ACCORDA.
Uporabniški avatar
Akul
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Akul » 27 nov 2018 11:52

Testiral sem pri Čepinu. Pravijo da bodo imeli tudi avtomatika za test, tako da čakam.
Uporabniški avatar
Akul
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a eljuero » 27 nov 2018 15:28

No ja, to ni športni SUV, pač očitno spet ena splošno uporabna Honda, za športni pridih pa drugam.

Pospešek 9,2 sekunde, kar se deklarira na specifikacijah, pa ni ravno švoh podatek za poldrugo ton težki avto, razen če realnost kaže čisto nekaj drugega. Zakaj pa ima motor -9 KM napram civicu?

Da pa več žere kot civic pa je tudi logično.
Uporabniški avatar
eljuero
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Akul » 27 nov 2018 15:45

eljuero je napisal/-a:No ja, to ni športni SUV, pač očitno spet ena splošno uporabna Honda, za športni pridih pa drugam.

Pospešek 9,2 sekunde, kar se deklarira na specifikacijah, pa ni ravno švoh podatek za poldrugo ton težki avto, razen če realnost kaže čisto nekaj drugega. Zakaj pa ima motor -9 KM napram civicu?

Da pa več žere kot civic pa je tudi logično.

Preberi dobro kaj sem napisal. Primerjal sem porabo med CRV 2.0 155KM letnik 2017 in novo CRV!!
Da je poraba visja kot pri CIVIC-u, mi je jasno, samo da bo pa 3 do 3.5litre razlike pa tudi nisem pricakoval.
Zakaj ima manj konjev ne vem, mogoce so regulirali porabo in zmanjsali konje.

Ja ce hoces pospesek 9,2sekunde do 100, je avto tako glasen da se radio ne slisi. Je pa CIVIC hiter in tih. Glede na ceno bi bila kabina lahko boljse izolirana. Ceprav sem fan honde in priznam da me mineva to navdusenje nad njo, prav zaradi malenkosti kot so zvocna izolativnost kabine in boljsi materiali. Pa pospesek mi je pomemben, bolj kot koncna hitrost.
Uporabniški avatar
Akul
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a honda.ctdi » 27 nov 2018 16:03

Če je to tako, je to razočaranje! :( Motor 2.0 155KM je bil meni v primerjavi z mojim dizlom katastrofa (mogoče za kakšnega res počasnega voznika ok?), kar je mene skrbelo pri novem 1.5 je predvsem poraba, zdaj pa še slišim, da je poleg visoke porabe še "glasna nepremičnina" - :slaba: Očitno bo, kar se tega segmenta tiče, treba pogledat h konkurenci! Ker avtomatik bo še počasnejši, če sem pravilno gledal tehnične podatke...?
Ne vem zakaj niso pustili 1,6 idtec-a še nekaj časa?!? :roll:
Honda CR-V 2.2i DTEC exe B '11
Honda Civic 1.8 sport '09 - ex
Uporabniški avatar
honda.ctdi
Uporabnik

Kraj: Štajerska

OdgovorNapisal/-a eljuero » 27 nov 2018 17:26

SUV oblika bi naj trošila več goriva za nekje 25% po defoltu, zato mene pri turbakih poraba preveč ne preseneča, saj jo tudi pri svojem QQ, ki je konkretno lažji ob podobni konjenici, hitro dvignem na realnih +8 litrov pri mešanem ciklu, sploh pri aktiviranih konjičkih. Civic 1.5 ima po drugi strani super nizko porabo s 5-6 litri, če to drži kot pravilo in ne izjema pod kakšnim posebnim režimom vožnje.
Uporabniški avatar
eljuero
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a sportman333 » 27 nov 2018 22:34

Fantje, ne se slepit, crv z 175km nima za burek, ostalo je verjamem vse ok, ampak ce vas moti motor pac to ni za vas...vzemite xc60 kjer lahko vzames bencinca z 300km in to potem nekam gre, placas seveda 50k+ eur...ali pa dizla z enako konjenico, honda pa v eu ni nek preblisk z motorji....ce ti pa to ni pomembno je pa seveda super family wagen in zagotovo boljsa kot vsa ostala konkurenca...
(P.S. kot je ze nekdo omenil tudi jaz pogresam accorda v eu in to tistega z 250km :D )...
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabniški avatar
sportman333
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a jamamoto » 28 nov 2018 11:26

Jaz pa mislim, da za navadne ljudi ni tako svoh. Prej 155 konjev brez turbine, sedaj 173 z turbino. Pa tudi malce se ga da še načipirat, čeprav 193 konjski ima že v osnovi nekaj drugače v mašini

Uporabniški avatar
jamamoto
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a M.P. » 28 nov 2018 12:59

Če bi Honda v CRV vgradila 300 KM motor, bi jih prodali samo dva do tri na leto, ker bi bila cena čez 50k EUR in jih spet ne bi kupovali. Nekateri ne bodo nikoli zadovoljni s tem, kar se dobi.
Uporabniški avatar
M.P.
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Devil » 28 nov 2018 19:46

M.P. je napisal/-a:Če bi Honda v CRV vgradila 300 KM motor, bi jih prodali samo dva do tri na leto, ker bi bila cena čez 50k EUR in jih spet ne bi kupovali. Nekateri ne bodo nikoli zadovoljni s tem, kar se dobi.

plus potem bi jokal koliko je drago zavarovanje in registracija, pa kolko kuri....pac sej smo ze navajeni da enim nkol ni nc prov...
Honda Civic Sedan 1994 b20
Honda Accord Coupe 1985
Uporabniški avatar
Devil
ModeratoR

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a sportman333 » 28 nov 2018 21:57

Da se malo posujem z pepelom, ko sem ze ravno omenjal volvota, model xc40 ki je verjetno primerljiv z crv ima osnovno masino 1.5 in 155km :lol: :nene: , in stane 32k eur naslednja verzija z 190km pa je ze 37k eur kar je ze bisteno drazje od exe crv z vso opremo...tako da, no ne glede na vse bi pa lahko bila vsaj dva trije motorji, ne pa v smislu take it or leave it....
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabniški avatar
sportman333
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a eljuero » 28 nov 2018 23:38

ima pa volvo za 20% več navora, vendar je tudi nekaj težji
Uporabniški avatar
eljuero
Uporabnik