facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Jazz

Splošne informacije, mnenja, izkušnje in podobno na temo Honda.

Moderator: Blue Angels

Re: Jazz

OdgovorNapisal/-a matko37 » 09 nov 2016 08:52

Trdota me ne moti, sedaj vozim civica 1.8, 2008, ki je tudi precej trd, tako da pomoje jazz ne more biti trši :)

Civic ostaja pri hiši, sedaj ima 240.000 km in ga bo vozila žena, sam bom pa vozil tega jazza. Glede na to, da jih poznam kar precej z več kot 200.000 km, ne bi smel biti problem relacijska vožnja vsak dan 50km AC, predsodka, da se bom vozil v manjšem avtu od civica pa tudi nimam.
Zadnjič spremenil matko37, dne 09 nov 2016 22:23, skupaj popravljeno 1 krat.
Honda Civic 2008 1.8 SPORT 103 kW i-VTEC
Uporabniški avatar
matko37
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a eljuero » 09 nov 2016 13:34

Barva za lenuhe :) Meni fajn leži in se vozi odlično, tudi na AC. Avto pač ni mišljen kot potovalna limuzina, čeprav je najin bil tudi vse do Berlina pa ni bilo nobenega problema, tudi sedeži niso neudobni. Čeprav malček po zunanjih merah pa je po uporabnosti avta ziher rang višje. Prevoz pohištva, TV 55" ... ni kaj ni :) Motor na AC sicer terja svoje obrate, ampak pri omejitvah ni prehudo. Kasneje pa niti ni kaj bolj dodatno glasen. Komot pa letiš krepko nad omejitvami, edino pospeševanja pač nima čudežnega. Poraba pa odlična kljub priganjanju, če voziš pametno in ti ne gre bencin v nič. Najbolj pa mu pašejo regionalne ceste in hitrosti. Posebej mi je všeč motor tudi zato, ker lahko voziš v peti prestavi zelo, zelo počasi, pač Honda, poraba ustrezno nizka. Jaz jo imam nekje 6,5 l v povprečju pa nisem počasen voznik, sploh na AC, imel pa tudi 4,7 l (realno ca 5) na tank bencina mešane vožnje, ampak te sem res bolj jajcal, ker me je mantral firbec do kod gre.
Uporabniški avatar
eljuero
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a matko37 » 19 nov 2016 21:53

matko37 je napisal/-a:Super, imam rezerviranega, le mnenje drugih sem želel. Sedaj pa dolgo čakanje do marca, ko ga bo gospod dal vstran, ga želi imeti do poteka voznoškega dovoljenja.

Bom sam sebe citiral. Torej kupil bom Jazza, ki ima 21.000 km in ga vozi starejši gospod. Predvidevam, da je avto vožen prej v prenizkih, kot v visokih obratih. Sedaj pa dve vprašanji:
1. Ali je s takšno vožnjo lahko naredil kakšno škodo motorju, npr. kakšna zapacanost notranjosti? Se z dinamično vožnjo kasneje to ščisti?
2. Kako utekati takšen motor? Ga je potrebno najprej voziti kot po jajcih, ali se lahko peljem recimo 120 po AC, v blokado vem da ni dobro, da ga tiščim.
Uporabniški avatar
matko37
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Easytel1 » 23 nov 2016 15:07

Naš Jazz je prešel 230.000 km brez okvar, zato lahko rečem, da je zanesljiv nakup.
Potroši malo in je zelo prilagodljiv.

Vendar ni vse tako dobro kot se bere. Avto je OK v mestu oz. pri počasni vožnji,
ko pa zaviješ na AC, pa te vse mine. Motor je preglasen, avto prepočasen, precej nemiren pri višjih hitrostih,
zavore so slabotne. Pri višjih hitrostih tudi ni več tako varčen.

Odvisno kaj pričakuješ oz. kakšen je namen uporabe.
Je pa novejši model najbrž že izboljšan. Naš je star 14 let.
Uporabniški avatar
Easytel1
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a matko37 » 23 nov 2016 15:19

Easytel1 je napisal/-a:Naš Jazz je prešel 230.000 km brez okvar, zato lahko rečem, da je zanesljiv nakup.
Potroši malo in je zelo prilagodljiv.

Vendar ni vse tako dobro kot se bere. Avto je OK v mestu oz. pri počasni vožnji,
ko pa zaviješ na AC, pa te vse mine. Motor je preglasen, avto prepočasen, precej nemiren pri višjih hitrostih,
zavore so slabotne. Pri višjih hitrostih tudi ni več tako varčen.

Odvisno kaj pričakuješ oz. kakšen je namen uporabe.
Je pa novejši model najbrž že izboljšan. Naš je star 14 let.

Hvala za pojasnila. Sam sem prišel do podobnega spoznanja, da ni vse zlato, kar se sveti in sem nakup odpovedal. Avto izgleda sicer v nulo, ampak ima 21.000 km vožnje po mestu - zelo kratke relacije - tam 2 do 3 km v eno smer, pa še to ves čas pri (za moje pojme) prenizkih obratih (50km/h v 5. prestavi), povrhu je vsak štart s hladnim motorjem bil speljevanje v klanec na glavno cesto in to se je dogajalo pogosto. Za relacijsko vožnjo po AC me je precej zmotilo, da je avto spredaj precej kratek - v primeru nesreče je to zelo pomembno. Gume, ki bi mi jih gospod dal zraven so stare 7 let, tako letne, kot zimske, tako da jih bo potrebno oboje menjati. Sem se odločil, da počakam in raje čez par let kupim nov avto v rangu Civica ali Mazde 3.
Uporabniški avatar
matko37
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Easytel1 » 23 nov 2016 15:23

Dobra odločitev.

Jazz je predvsem odličen mestni avto.
Uporabniški avatar
Easytel1
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a eljuero » 23 nov 2016 15:53

Narobe, Jazz je potovalna limuzina :)
Ja itak, da je Jazz mišljen kot mestni/primestni avto.
Ampak njegova dodatna uporabna vrednost je, da se lahko z njim pelješ tudi na daljše ture bp, tudi po AC zadeva ni kritična oz. se navadiš. Pač plusi in minusi avta.
Nemiren motor/avto? Za Jazz GD ne vem, ampak GE je čisto ok motor. Na AC je seveda v obratih, ampak je stabilen tudi pri 180 km/h.
Počasen? 100 KM pri teži 1,15 t. Nima pa turbina, ja.
50 km/h v 5. prestavi. Normalna prestava za ta motor, kar javlja tudi indikator za menjalnik.
Je pa res, da se moj vsak dan tudi bolj zavrti tako da neko polenjenje motorja ni možno.
Uporabniški avatar
eljuero
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Rudonya » 24 nov 2016 01:27

Točno tako!
In Jazz je tudi v tujini zelo priljubljen med taksisti, saj kljub svoji navidezni majhnost ponuja ogromno prostora in je zelo okreten
1,3 DSi Hybrid IMA Automatik Elegance Taxi
Ženski taxi, Južna Afrika

Varšava
Slika

Honda Jazz (GE) Hybrid Hatchback
Slika
Slika

Na kaj paziti pri nakupu
Uporabniški avatar
Rudonya
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Gan-san » 26 nov 2016 17:17

Pri jazzu (2015) mene najbolj moti do da je od 80 do 140km/h v 5. prestavi nepremičnina, to je na AC najbolj pogosta hitrost, ko hočeš prehitet kamijon iz slabih 90 v 5. prestavi ne gre nikamor. Šele pri 130+ ko je motor bližje 4krpm se začne premikat.

Ampak, to je pač N/A motor in 1300ccm in drugega ni za pričakovat. Izoliran sploh ne vem če je kaj, ker slišiš vse od gum, motorja...je pa zato precej lahek.
Povprečna poraba je pod 6l, normalna, dinamična vožnja.

Mene malo moti da voznikov sedež ne gre bolj nazaj. Sam imam 188cm in mi za noge zmanjka prostora, ker imam rad noge čimbolj iztegnjene. Itak pa avto vozi mati in s tem nima problemov.

Nasplošno dober avto, sicer za 16k€ pričakuješ od avta malo več, ampak ok, računam na to da bo 10let in 200kkm mir.Vsaj, če ne še dlje.
Uporabniški avatar
Gan-san
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

OdgovorNapisal/-a Rudonya » 26 nov 2016 18:07

Od mestnega malčka nimaš kaj veliko pričakovati.
To pač ni tip vozila za dinamično vožnjo in dolga potovanja.
Uporabniški avatar
Rudonya
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a honda95 » 26 nov 2016 21:17

Rudonya je napisal/-a:Od mestnega malčka nimaš kaj veliko pričakovati.
To pač ni tip vozila za dinamično vožnjo in dolga potovanja.

Ajej kaj zdej pretiravate? To ni malček ! Je zelo prostoren avto in dovolj velik tudi za družinski avto ! Okvar ima najmanj med konkurenti!
Primerjava z mašino je lahko samo z podobnimi 1.3 kar pa je logično da na avtocesti se ne obnaša tako kot 1.6 ali 2.0 !! Kaj vam je?

Kratek prednji del? Sory pejmo ga meriti do volana,ker ima prednjo šipo zelo položno,zato je hauba kratka ! Polo ima pa dolgo haubo in pokončno šipo ter kratko armaturo ! Sekret !

Preveč bi pisal in se trudil bo treba malo bolj v detalje gledati.
Uporabniški avatar
honda95
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Gan-san » 26 nov 2016 22:09

Če bi končno že 1x dočakal te turbomotorje bi bilo to to. Za primerjavo Alfa MiTo 1.4T je avijon proti jazzu, pa ima samo 50ccm večji motor. Pohodiš pri 2.5krpm pa že vleče, jazz pa pod 4k ne da nič od sebe. Na koncu pa ista poraba.

Pa da ne bo kdo zdej da, se pa od alfe motor pri 150kkm razleti na prafaktorje. Imam stranko ki ima na takem MiTo-tu 270kkm, z prvim motorjem in prvo turbino. Od večjih popravil je bil samo nov hladilnik vode in sklopka. Oboje skupaj ne znese 400€, kar je majhen strošek v 8-ih letih in 270kkm. Pa je alfa, zloglasna kraljica odstavnih pasov.

Tako da, brez pametovanja, kaj se lahko in kaj ne pričakuje od 1.3 motorja. Imam vse sorte strank z različnimi avtomobili in novejši kot so letniki bolj opažaš razlike med hondo in ostalimi, ki so bytheway vedno manjše.

Tako kot nekateri ugotavljajo v drugi temi zakaj je prodaja hond tako slaba, saj ni nič več posebnega v primerjavi z konkurenco, ceno ima pa še vedno v nebesih.

Pa imamo doma honde že 13let, trenutno kar 4. Od vti-ja letnik 96 z 320+kkm do jazz-a starega manj kot eno leto z 8kkm, pa accorda 7.gen in EP3.
Uporabniški avatar
Gan-san
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Rudonya » 27 nov 2016 00:12

Vse namenjeno drži.
Ko že delaš primerjavo z AlfaRomeo, ta nudi več športnosti, medtem ko je Honda kombinacija vsega.
Uporabniški avatar
Rudonya
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a matko37 » 27 nov 2016 08:57

Zdaj se je tema sprevrgla v za in proti in zakaj ga oz. ne voziti na dolge proge.

Moje mnenje je, da je jazz avto odlične kakovosti, poraba mala, notranjost prostorna, s tem avtom se brez težav pelješ kamorkoli brez strahu, da bi avto ne zmogel dolge poti. Avta pa nisem vzel, ker sem iz več razlogov:
- 8200€ se mi vseeno zdi precej, da kupim 7 let star avto, čeprav ima malo prevoženo
- takojšen dodatni strošek bi mi bil nakup zimskih in letnih gum, ki so oboje stare 7 let
- glede na način vožnje je sklopka precej obrabljena - vsakodnevno speljevanje v hrib od hiše v počasnem drsečem načinu ( gospod je starejši in tudi sliši slabše)
- avto je bil vožen vedno v prenizkih obratih. Ne mi govoriti, da je 50km/h v peti čisto ok in da tudi avto kaže puščico pri 50 da menjaj. Nizki obrati so mučenje motorja in nepotrebno izpostavljanje dodatnim vibracijam vseh delov v njem.
- avto ima 21.000 izključno mestne vožnje, karpomeni, da je avto neprestano hladen topel hladen topel in praktični nikoli do konca ogret motor, podvozje pa je dalo več skozi kot na kakšnih relacijskih vožnjah
- pogrešal bi 6. prestavo in tempomat
- avto spredaj JE kratek. Armaturka ne pomeni kaj veliko, avto se lomi spredaj, ko je to zlomljeno, se armaturka ne lomi, ampak jo porine celo v vozilo
- zamislil sem se nad tem, da bi prodal pezoja 206, ki ga imamo z 60000 km, ki mu nič ne manjka praktično za drobiž

Še vedno menim, da je jazz odličen avto, a zgoraj opisani argumenti so me odvrnili od nakupa. Raje bom pogledal za kakšnim civicom čez dve ali tri leta.
Uporabniški avatar
matko37
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a eljuero » 27 nov 2016 09:48

Edino pravilno si se odločil. Sam najbolje veš, saj tudi plačaš.

Za 50 km/h, torej hitrost v naselju, in 5. pa ... si ga vozil? Avto nič ne vibrira, vsaj moj ne. In če bi bilo kaj narobe, bi se pri meni in skoraj 200 k km motor že sesul pa prede ko mucek. In znam ga dati tudi iz 2. v 5. direkt, kadar ocenim, da bo konstantna brzina potem. Pa nisem deda voznik :)

Spredaj je kratek ja, čeprav ne tako kot deluje vizualno. Tudi bočno ni to tank :). Kletka sicer na testu ok, ampak vemo, da se z več mase lahko naredi bolje. Zato pa 1150 kg teža, pri čemer pa velja vseeno poudariti, da je pleh kot puter, torej teže avto nima v plehu. Pri qashqaiju težko že havbo dvignem, kar seveda daje večji občutek varnosti. En Civic pa po moje ne predstavlja tektonske razlike.
Uporabniški avatar
eljuero
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a matko37 » 27 nov 2016 11:05

eljuero je napisal/-a:Edino pravilno si se odločil. Sam najbolje veš, saj tudi plačaš.

Za 50 km/h, torej hitrost v naselju, in 5. pa ... si ga vozil? Avto nič ne vibrira, vsaj moj ne. In če bi bilo kaj narobe, bi se pri meni in skoraj 200 k km motor že sesul pa prede ko mucek. In znam ga dati tudi iz 2. v 5. direkt, kadar ocenim, da bo konstantna brzina potem. Pa nisem deda voznik :)

Spredaj je kratek ja, čeprav ne tako kot deluje vizualno. Tudi bočno ni to tank :). Kletka sicer na testu ok, ampak vemo, da se z več mase lahko naredi bolje. Zato pa 1150 kg teža, pri čemer pa velja vseeno poudariti, da je pleh kot puter, torej teže avto nima v plehu. Pri qashqaiju težko že havbo dvignem, kar seveda daje večji občutek varnosti. En Civic pa po moje ne predstavlja tektonske razlike.

Ja, sem vozil jazza, ima ga mati enakega. Meni je 50 v peti prenizko, saj avto ne vibrira, sam motor ima pač ene svoje vibracije, ki jih v višjih obratih ni, se jih pa seveda ne čuti, razen če pelješ v peti 20 :)

Je pa možno, da so motorji dandanes drugačni in jim takšna vožnja ne povzroča težav, še vedno pa pred 80 ne bom pretaknil v 5. :)
Uporabniški avatar
matko37
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Rudonya » 27 nov 2016 11:13

Glede (občutka) varnosti se pa strinjam, saj celo življenje vozim večja vozila.
Če bi jo že moral imeti pa bi jo imel zaradi klasične avtomatike, če ne bi drugega našel.
Kaj pravite na omenjeno?
Uporabniški avatar
Rudonya
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a honda95 » 27 nov 2016 11:58

Ampak jazz je vseeno dokazano najmanj pokvarljiv avto od konkurence in najbolj varen! Vse dokazano !

Doma imam star letnik in novi. V novi letnik 09 se vsedeš dosti visoko in imaš občutek kot da si v enoprostorcu.
Sory ampak meni je najbolj konkurenčen in popularen vw polo totalen sekret.
Vsak avto je narejen za določen namen in jazz je odličen v mestu in obmestnih vožnjah po regionalnih cestah. Za ac je pa Bently ali aston martin itd. :D Sej ni treba bit toliko zahteven,ker potem spet prideš z turbačem v mesto kar je odlično za motor :?: Alfe primrjat z Hondo je vseeno smešno,ker ne bo nikoli približno takšna,ker tudi če ima nekaj na prvi vtis bolše ali bolj primerno za določene relacije,je potrebno zmeraj potegnit črto po parih letih z vsemi stroški.

Seveda ne mislim nekaj prepičevati v nakup in res je dosti denara za tak avto,ampak tudi drži ceno.V primeru cenejših pri konkurenci in brezveznih stroškov smo pa hitro tam. :wink:
Uporabniški avatar
honda95
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Rudonya » 27 nov 2016 12:43

Zanimivi občutki.
Jo imaš torej kot drugi avto pri hiši?
Ima kdo od vas mogoče izkušnje z vleko prikolice?
Uporabniški avatar
Rudonya
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Gan-san » 27 nov 2016 13:59

Ampak jazz je vseeno dokazano najmanj pokvarljiv avto od konkurence in najbolj varen! Vse dokazano !

Doma imam star letnik in novi. V novi letnik 09 se vsedeš dosti visoko in imaš občutek kot da si v enoprostorcu.
Sory ampak meni je najbolj konkurenčen in popularen vw polo totalen sekret.
Vsak avto je narejen za določen namen in jazz je odličen v mestu in obmestnih vožnjah po regionalnih cestah. Za ac je pa Bently ali aston martin itd. Sej ni treba bit toliko zahteven,ker potem spet prideš z turbačem v mesto kar je odlično za motor Alfe primrjat z Hondo je vseeno smešno,ker ne bo nikoli približno takšna,ker tudi če ima nekaj na prvi vtis bolše ali bolj primerno za določene relacije,je potrebno zmeraj potegnit črto po parih letih z vsemi stroški.

Seveda ne mislim nekaj prepičevati v nakup in res je dosti denara za tak avto,ampak tudi drži ceno.V primeru cenejših pri konkurenci in brezveznih stroškov smo pa hitro tam.

Ne govori na pamet, ko boš kakšen sekret pošraufal in videl kako kaj stoji skupaj se pa oglašaj. Vem kakšne so cene za hondo, alfo in še veliko ostalih znamk, dejstvo je da je honda v EU z svojimi cenami zelo težko konkurečen avto, tako v cenah rezervnih delov kot cene samih novih avtomobilov.
Za alfo sem lepo napisal kaj je bilo izrednega v 8ih letih in koliko to košta :!: Če pa ne znaš brat je pa to tvoj problem. V mestu nima nobenih problemov, zakaj bi jih imela, motor se še prej segreje kot atmosferc, tako da je po par 100m že skoraj na delovni temp.

Kaj takoj jokate če nekdo napiše dejstva, ki se razhajajo z vašo namišljeno realnostjo. Nikjer ne piše da je jazz slab avto, nasprotno. Je pa precej drag za to kar ponuja. Že to da honda ne more namontirat zadnjih kolotekov na avto letnik 2015 in pobarvat vseh delov podvozja pa mogoče našpricat mal bitumna po podnu...zame je to šalabajzetrsvo. Dvigni alfo pa jo poglej od spodaj kako je narejena :arrow: Po 8 letih nima pike rje, jazz pa ni star niti eno leto pa so že vse polosivne pa aksšenkli rjavi. Tako pač je.
Uporabniški avatar
Gan-san
Uporabnik

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Splošno

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov