Uporabnik
Kazen iz Avstrije
Danes sem dobila pošto iz Avstrije, da moram posredovati podatke, kdo je vozil moj avto na določen dan in uro na določeni relaciji (julija 2015).
Nič ni omenjeno, kakšen prekršek (kaj drugo kot prehitra vožnja itak ne more biti) in kakšna je kazen. Samo podatke o vozniku moram poslati. Kaj pa jaz vem, ali je vozil moj mož ali jaz. Je že kdo imel ta primer? Naj kar pošljem svoje podatke in čakam na kazen? Verjetno bo to najboljše, da mi ne naprtijo še dodatnih stroškov.
ModeratoR
Re: Kazen iz Avstrije
V vsakem primeru bo kazen tvoja plus se kak dodatek ce bos ignorirala, tak da raje poslji in upaj na najboljse.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Placaj kazen, ne oklevaj, ne rabis pa nic pisat kdo je vozil...jaz sem do zdaj ze 4 kazni placeval po 50, 60€...cimprej placaj in bo mir...Lp
-ex Accord 2004, 2.0i-VTEC Sport
-ex CR-V 2007, 2.0i Avt. Exe
-ex Accord 2007, 2.2i-CTDI Exe
-ex Civic Grand 2019, 1.5T Exe
Accord Tourer 2009, 2.2i-DTEC Exe
Civic Grand 2019, 1.5T CVT Exe
Uporabnik
Avstrijci majo veliko bol normalne kazni od naših, jes sm plačal za telefoniranje med vožnjo 40evr na Dunaju, kolk bi plačal pri nas?
Uporabnik
60 euriču
Civic 1,5 T, FC101, Exe 18' ex.
CRV 1.6 4x4 RE6,Exe. 16' ex
Accord 2.2 CU3 Exe. Plus, 09' ex
CRV 2.0 avt. Eleg. LPG, 09' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Uporabnik
Pošiljajo Avstrijci plačilne naloge za vse prekrške?
Sami ali z asistenco naših?
Uporabnik
... pri nas zaprosijo za podatke in sami pošljejo ... ... dogovor znotraj EU ...
Civic 1,5 T, FC101, Exe 18' ex.
CRV 1.6 4x4 RE6,Exe. 16' ex
Accord 2.2 CU3 Exe. Plus, 09' ex
CRV 2.0 avt. Eleg. LPG, 09' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Uporabnik
Odgovorit moraš v 2 tednih od kar je bilo poslano. Če ne odgovoriš je kazen ogromna (do 5000 EUR, rekel sem DO), tako da raje odgovori. Kazen pa ne more biti ne vem kaj ker avstrijci res nimajo visokih kazen za manjše prekrške. :zakon:
Uporabnik
Hvala vsem za nasvete :)
Uporabnik
Lahko pojasniš, zakaj bi bila kazen kasneje ogromna (do 5000 EUR), če ne odgovoriš na poziv za podatke kdo je vozil?
Uporabnik
Še moj "dodatek" (zgleda, da je tema kar aktualna): pred leti sva dobila vsak svoj "prijazen" dopis iz Hermagorja: jaz spredaj in moja za menoj "padla" mimo stacionarnega radarja pred naseljem sredi poletja in januarja naslednje leto dopis v nemščini + prevod + položnica: plačala kazen in to je bilo to.
Letos po novem letu skoraj ista zgodba le s to razliko, da je tokrat dobila samo naša: iz žandarmarije Bruck an der Mur je prejela omenjeni prašalnik - izpolnila - in dočakala kazen: prehitra vožnja (za menoj :lalala: ) in 40€. Tokrat ni prevoda in ne položnice - le navodila kam nakazati evrčke; in se je naša nekaj modrovala v stilu "saj je slovenščina uradni jezik EU" in naj pošljejo še prevod .... pa sem se pozanimal v neki odvetniški pisarni: prevoda pač ni, tudi izterjave pri nas ne bo, ker je kazen manjša kot 70€ (če je pa večja, je pa za izterjavo v SLO pooblaščeno sodišče v Celju), je pa sigurno potem problem, ko te nekoč kasneje preverjajo v Avstriji in "opazijo" neplačano terjatev .... tako da je treba seči v žep in pač prispevati nekaj v deželno blagajno.
Imajo pa kot zgleda avstrijske dežele kar različno politiko: v prvem opisanem primeru je bila tarifa 2 x 25€ in je bilo kljub temu drugače.
Uporabnik
eljuero, ker tako piše na dopisu, ki ga dobiš na dom. Če se jim ne odzoveš in jim v roku 14 dni od prejema pošte ne pošlješ odgovora, kdo je upravljal z vozilom dne tega in tega ob tej in tej uri, na tem in tem naslovu, lahko plačaš kazen v višini "do 5000 EUR". Zakaj je tako, vprašaj avstrijsko policijo, notranje ministrstvo ali pravosodno ministrstvo - ne vem kdo je v Avstriji zadolžen za kazni in pravila na tem področju.
:roll:

Moje skromno mnenje je, da ne dovolijo, da se zajebavaš z njihovimi inštitucijami (kar se mi zdi popolnoma pravilno). V primeru, da te pozovejo k objasnitvi situacije (ko si bil pač v prekršku) in je pozvani prelena rit, da bi na to odgovoril naj pač plača in bo stem verjetno naslednjič 2x premislil, predno bo ignoriral poziv. :wink:
Uporabnik
Po naši ustavi nisi dolžan izpovedati zoper sebe, prav tako ne zoper bližnje.
V preteklosti so sicer bili poizkusi v smeri izogibanju kazni za prekršek (izpodbijanje zakonske domneve, da je storilec lastnik vozila, če ne obremeni drugega, ker je ta drugi lahko npr. zakonec), vendar neuspešno tudi pred ustavnim sodiščem.
Logično mi je, da se pač kaznuje lastnika vozila, če ne pove, kdo je z njegovim vozilom upravljal kritični čas. Ampak, da boš pa moral plačati neko dodatno kazen, če ne sporočiš podatkov oz. ne podaš izjave - priznanja (s podatkom o lastništvu že razpolagajo, saj ti ravno zato pišejo) pa mi je čudno. Torej, dajo ti možnost, da se razbremeniš s tem, ko obremeniš drugega ... sicer mi ni jasno, kako potem izpeljejo do konca postopek, če tudi ta npr. izjavi, da ni vozil on :)
Če so pa navedli kakšen člen pa lahko preverimo.
Uporabnik
ravno pred kakšnim tednom sem bral glede kazni v avstriji. res moraš sporočit nazaj kdo je vozil, a nikjer ne piše da ne smeš napisati "prijatelja" iz kakšne druge države. Pri njih dejansko to deluje, da ne kaznujejo nekoga za kar ni kriv. samo pri nas v republiki banani je lahko.

in je**** radarji v avstiji! nikoli več da se mi mudi!
Uporabnik
http://www.zurnal24.si/kazen-avstrija-c ... nek-255287" onclick="window.open(this.href);return false;

Zdaj mi je bolj jasno.
Uporabnik
mediji povejo samo to kar jim uni ta gor ukažejo. najdi še, koliko kazni so dejansko posredovali skupaj z carino (je vezano) in pol ti bo jasno koliko dejansko to deluje.
Uporabnik
...da nadaljujem zgodbo s prvega posta... potem, ko sem poslala podatke, sem po enem tednu dobila položnico s kaznijo 70€, zraven pa pripis, da v primeru neizterljivosti dobim 1,8 dneva zapora, Zdaj pa ne vem, kaj se mi bolj splača, naj si vzamem 1,8 dni dopusta v službi ali se to lahko šteje kot bolniška :rotfl:
Uporabnik
Te pa idi malo na plačan dopust v avstrijo :zakon:
Uporabnik
Tako bi moralo biti pri nas.
Plačaj ali v zapor, ki si ga moraš plačati sam.
Nimaš (nočeš)? Nazaj v zapor ... :)
Uporabnik
Ja saj pa je bil do lani al predlani prinas tudi uklonilni zapor :)
to ti lahko potrdim z lastnih izkušenj, mislim da še morem met doma neki pošto kaj sn dobo za uklonilni zapor. pač tam si, da razmisliš kak boš kazn plačo :lol:
no jaz nisn rabo it pol :D
https://SecreLocal.com" onclick="window.open(this.href);return false; - Live Streaming Chat - No Verify - Anonymous Adult Dating - Single Women Chat
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels