facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Proton persona 415 GLSi

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

Proton persona 415 GLSi

OdgovorNapisal/-a proton415 » 03 feb 2014 12:44

Pozdravljeni

Vozim proton persona 415 1.5 12V z 90hp. Ker mi je to malo premalo bi ga rad spravu vsaj na 110-115hp. Koga mi priporočate oz. je sploh to možno nrdit. Mam pa še eno težavo ker je omenjenih avtomobilov zelo malo v sloveniji mi ni lih najbol jasno od katerih drugih avtomobilov bi pasal na mojga sprednji zadnji odbijač, pragovi,...... nekej se omenja mitsubishi lancer starejse izdelave.

Velik sm sm že sprašval okrog sam mi noben ni kej ekstra pomagou. Hvala za Vašo pomoč in nasvete.

Lp
Uporabniški avatar
proton415
Uporabnik

Re: Proton persona 415 GLSi

OdgovorNapisal/-a KRuH » 03 feb 2014 19:04

Že drugič pišem, upam da mi zdaj ne zgine... :roll:

V glavnem: ta stvar je delana po licenci mitshubishija (lacer 91-95 oz. colt ), 5vrat=lancer, HB=colt (imeli oba pri bajti, 1.3ccm), karoserija ne paše (malo različni koti), z mitshubishijem si deli motor in podvozje. Pri nas so se prodajali v okviru blagovne menjave z Malezijo, če bi jih uvažali, bi bili predragi. Original rezervne dele dobiš na odpadu (če imaš srečo), mi smo na zadnje luči čakali skoraj pol leta iz nemčije (če rabiš jih imam še zmeraj, šel prej avto v jarek kot so prišle luči :mrgreen: ), za kaj več -> malezija :roll:

Mi smo ga kupili in servisirali pri Avto Ukmar iz Vipave, ne vem pa če se še (kdo v SLO) ukvarja s to znamko.

Motor je 4G9, kot pravi wiki... je pa že takrat, ko so te avte prodajali v slo, bil rahlo zastarel.

http://en.wikipedia.org/wiki/Proton_Wira

LP
'91 ed9 - CRX - project
'97 mb6 - 1.8 vti - 4 fun
'09 cw2 - accord tourer - daily
exes: '96 ek3 '90 ed4 '91 ed7 '90 ee4 '97 mb3 '05 cn2
Uporabniški avatar
KRuH
Uporabnik

Kraj: Tolmin

OdgovorNapisal/-a proton415 » 06 feb 2014 18:01

Hmmmmm hvala za odgovor. Jst sm pa tud že umes najdu enga k se ukvarja s tem in je isto reku vse lohka custom nrdi in s homologacijo vred pride okol 800 € :-) mastno :-) ja okol mašine me ni lih strah dost se da dobit delov velik al pa če kr zamenam kompletno mašino :-) z mal močnejšo :-) sej sm vedu v kakšnem avtu bom sedel sam hudiča si pa nism mislu da je takšn problem z njimi heh
Uporabniški avatar
proton415
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a yaxo11 » 12 feb 2014 16:01

ceneje in bolj sigurno bo če prodaš in kupiš drug močnejši avto

drugače pa najprej snemi cev zračnega filtra, kolega je imel notri nekakšen restriktor, nek plasičen vložek skozi katerega je bila luknja samo 4cm, razlika je bila ogromna
VAG odklepanje funkcij, pošlji PM
Uporabniški avatar
yaxo11
Uporabnik

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov