facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

preglednost foruma

Sem lahko pišete, če opazite kakšno napako ali imate kak predlog glede foruma.

Moderator: Blue Angels

preglednost foruma

OdgovorNapisal/-a 8000rpm » 09 okt 2013 14:53

lep pozdrav. želel bi sporočiti kritiko, ki se nanaša na samo preglednost foruma. V zadnjem času listam več različnih avtomobilskih forumov, ker pač kupujem nov avto. seveda je prva izbira honda, ampak gledam tudi druge. ta forum je od vseh, ki sem jih gledal najmanj pregleden in najtežje je iz njega dobit informacije o tem kar te pač zanima. ne vem zakaj nimate razčlenjenih podforumov glede na model avta?! (še sploh, ker honda nima veliko modelov - v primerjavi s kašnim bmw-jem ali recimo toyoto) pod forum splošno, pa si itak lahko vzamem dopust, da najdem spodobno temo o npr civicu 8gen. če bi iskal teme z iskalnikom foruma, bi verjetno prej našel recept za kanelone kot primerjavo med motorjem 2.2ctdi in 1.8 bencinar. v glavnem forum je koristen samo takim , ki ga obiskujete dnevno.
Uporabniški avatar
8000rpm
Uporabnik

Re: preglednost foruma

OdgovorNapisal/-a 8000rpm » 09 okt 2013 14:55

pa še to. če se vam ne da delat podforumov, bi lahko vsaj najbolj zanimive teme dali pod sticky. še tega ni.
Uporabniški avatar
8000rpm
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a rationalgaze » 10 okt 2013 19:10

Mene naceloma to ni nikoli motilo, vendar ce zdaj pomislim, imas prav. Sploh glede podforumov za modele vozil. Sam delam kot spletni razvijalec, in ce se zdaj postavim v tisti "mode", je res kar si napisal. Forum je neprijazen do tistih, ki ga redko oziroma prvic uporabljajo, je pa res da stalni uporabniki tega ne opazijo (ker ze tocno vejo da je tema o 2.2cdti vs 1.8 nekje na 6I strani pod splosno :rotfl: ).

Kar se pa iskalnika tice, pa tukaj admini nimajo kaj veliko prostih rok, saj search engine dela tako kot je pac spisan v frameworku, katerega uporablja ta forum. Rezultati pa so mocno odvisni tudi od slovnicne sposobnosti povprecnega uporabnika :)

P.s.: (ne impliciram da ti ne znas iskat po forumu, ampak da ce nekdo da temi naslov "razlike med masinama 1.8 in dizlom", ti pa isces "1.8 vs 2.2cdti" bos imel bolj malo srece)
Uporabniški avatar
rationalgaze
Uporabnik

Kraj: LJ/Dolenjska

OdgovorNapisal/-a Aly » 10 okt 2013 19:35

Se strinjam...in dvomim da se bo kaj dosti spremenilo tukaj, žal. Da bi kdo šel na novo "postavljat" forum je malo verjetno glede na "aktivnost" vseh vodilnih na tem forumu, Search pa je bil in bo problem, vendar kot si prebral nenujno samega foruma ampak v večini primerov njegovih uporabnikov in dejstva da ne veš čist točno kaj iskat vedno.
Se pa strinjam da je forum kot tak nepregleden, res je. Imaš mojo podporo pri tem če se kdaj kaj spremeni.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabniški avatar
Aly
ModeratoR

Kraj: Štajerska

OdgovorNapisal/-a CRX_delsol » 12 okt 2013 12:03

Ideja ni tako slaba. Samo, če pogledate je forum že zdaj kar precej popredalčkan in če si na 1. nivoju moraš kar precej scrolat, da prideš do dna. Druga stvar je pa ta, da je precej dela tiste 4 kategorije v "Honda vozila in motocikli", ki imajo skupaj okoli 14000 tem, razporedit v nove kategorije, ker ni dovolj da samo pogledaš naslov teme, pregeldat moraš tudi vsebino, če iz naslova ni razvidno kam sodi tema. Obseg dela je prevelik za nas par moderatorjev/adminov. Fino bi bilo, imeti malo več ljudi v moderatorski skupini, potem bi bila verjetnost izvedbe takega projekta večja :) Če se najde kakšen zrel kandidat, ki bi nam želel pomagat, se lahko kar javi meni na pm :wink:

H kvalitetnemu searchu bi veliko pomagalo, če bi se uporabniki držali predpisov, da je naslov teme bolj opisen in to da pišejo v neki normalni slovenščini, vsaj kar se tiče tehničnih izrazov. :wink:
I took the seatbelts out so it would go faster.
www.perkophotography.com
www.cekarcek.si
Uporabniški avatar
CRX_delsol
Admin desu.

Kraj: München

OdgovorNapisal/-a rationalgaze » 12 okt 2013 22:51

Predalckati vse dosedanje teme je nesmiselno, se strinjam. Ucinkovito bi bilo, da se naredi podforume po tipu avtomobila, se vanj prestavi samo teme, ki so starejse od npr. 1 meseca, ostale se vrze pod en podforum "starejse" ali "ostalo". Nato pa se predalckanje naslednjih tem prepusti uporabnikom (s tem mislim nove teme, ki bi jih uporabniki ze na zacetku postavili v pravi podforum). Ce pa bi recimo kateri od moderatorjev imel prevec casa (kar je malo verjetno) bi scasom lahko popredalckal se ostale teme (oziroma tiste, v katerih se zopet pojavi aktivnost).

My 2 cents,
Lp
Uporabniški avatar
rationalgaze
Uporabnik

Kraj: LJ/Dolenjska

OdgovorNapisal/-a lovess » 12 nov 2013 20:42

8000rpm je napisal/-a:lep pozdrav. želel bi sporočiti kritiko, ki se nanaša na samo preglednost foruma. V zadnjem času listam več različnih avtomobilskih forumov, ker pač kupujem nov avto. seveda je prva izbira honda, ampak gledam tudi druge. ta forum je od vseh, ki sem jih gledal najmanj pregleden in najtežje je iz njega dobit informacije o tem kar te pač zanima. ne vem zakaj nimate razčlenjenih podforumov glede na model avta?! (še sploh, ker honda nima veliko modelov - v primerjavi s kašnim bmw-jem ali recimo toyoto) pod forum splošno, pa si itak lahko vzamem dopust, da najdem spodobno temo o npr civicu 8gen. če bi iskal teme z iskalnikom foruma, bi verjetno prej našel recept za kanelone kot primerjavo med motorjem 2.2ctdi in 1.8 bencinar. v glavnem forum je koristen samo takim , ki ga obiskujete dnevno.

Se strinjam. :)
Uporabniški avatar
lovess
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a CRX_delsol » 12 nov 2013 22:14

Fora je v tem, da je precej starih tem, kjer je veliko koristnega napisanega in bi blo škoda, da to tone v pozabo. Načeloma sem za.

Samo tako stvar je treba mal bolj planirat. Se pravi, če bi vsak model imel svojo kategorijo, se potem tehnika, styling in tuning ukinejo.
Civic in CRX bi jaz združil, ker je ogromno stvari iz tehničnega vidika skupno. Potem imamo Accord, Integra, S2000. Tega je tudi veliko. NSX, in ostale exote bi pa dal pod Ostali modeli. Predstavitve avtomobilov in motociklov pomoje lahko ostanejo prav tako international fans.
I took the seatbelts out so it would go faster.
www.perkophotography.com
www.cekarcek.si
Uporabniški avatar
CRX_delsol
Admin desu.

Kraj: München

OdgovorNapisal/-a lovess » 15 nov 2013 21:56

CRX_delsol je napisal/-a:Fora je v tem, da je precej starih tem, kjer je veliko koristnega napisanega in bi blo škoda, da to tone v pozabo. Načeloma sem za.

Samo tako stvar je treba mal bolj planirat. Se pravi, če bi vsak model imel svojo kategorijo, se potem tehnika, styling in tuning ukinejo.
Civic in CRX bi jaz združil, ker je ogromno stvari iz tehničnega vidika skupno. Potem imamo Accord, Integra, S2000. Tega je tudi veliko. NSX, in ostale exote bi pa dal pod Ostali modeli. Predstavitve avtomobilov in motociklov pomoje lahko ostanejo prav tako international fans.

Jaz bi vse modele razčlenil, naredil podforume itd... nekaj v tem smislu,da takoj veš kaj klikat in kje si. :) (naglas razmišljam)
Uporabniški avatar
lovess
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a kuchan » 19 jan 2014 12:36

Kot kaže ta ideja ni zaživela? :)
Uporabniški avatar
kuchan
Uporabnik

Vrni se na Težave, predlogi glede foruma

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov