facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Kateri avto?

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

Kateri avto?

OdgovorNapisal/-a ANDRO-2 » 30 apr 2013 09:00

Fantje rabim mal nasvetov, glede avtov.
Katerega se najbolje splača vzet, da je dokaj zanesljiv in da se ne kvari. skoraj štri leta sva vozila Alfo 156 JTDM(2004), lahko rečem da sem bi zelo presenečen, avto je bil res dober ,čeprav so vsi grajal ampak jaz nisem imen nobenih težav. Razen rednih servisov :D
No sedaj sva jo prodala in iščeva drug avto. Gledal sem alfo 159-in me ne mika ker te pa res baje niso tko kvalitetne, zato se nagibava na
MAZDO6 CD120 :arrow: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7229640&show=1
ali
Saab 9-3 Vector 2.2 TiD- teh skor nič ne poznam kako je kaj z motorji itd....
ali pa mogoče kašnega Seata punca bi imela tudi KIO Pro-ceed seveda mora bit dizel :oops:
Iščeva pa do tam 7000eur, pa seveda čim manj kilometrov :D (zbirava predloge)
CVIČEK MAFIJA-made in dolenska
------------------------------------------------------------------
FIAT-- Fix It Again Tommorow
CRX MOTEGI:)-ex
Honda Civic Sport-red milano :) ex
Peš Honda
Uporabniški avatar
ANDRO-2
Uporabnik

Kraj: tam ker cvičk teče tam sm js

Re: Kateri avto?

OdgovorNapisal/-a Snap » 30 apr 2013 09:51

zadnjič ko sem malo brskal, mi je ta zadeva privlekla pozornost. -> http://www.subito.it/auto/saab-9-3-pordenone-63913161.htm
sab za to ceno se mi zdi zelo ugoden in dober nakup. a to ni avto za vsakega. mora ti bit všeč, ker ima poseben stil isto kot volvo
Uporabniški avatar
Snap
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a honda95 » 30 apr 2013 11:14

a ti mal zafrkavaš?? kaj je pa z hondo narobe,ker alfa,mazda in saab se pa res ne mora primerjati z hondo :?
Uporabniški avatar
honda95
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a saint99 » 30 apr 2013 13:35

honda95 je napisal/-a:a ti mal zafrkavaš?? kaj je pa z hondo narobe,ker alfa,mazda in saab se pa res ne mora primerjati z hondo :?

Čisto vsi od zgoraj naštetih imajo po mojem mnenju boljše dizel motorje...

Lp
Uporabniški avatar
saint99
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a honda95 » 30 apr 2013 14:23

saint99 je napisal/-a:
honda95 je napisal/-a:a ti mal zafrkavaš?? kaj je pa z hondo narobe,ker alfa,mazda in saab se pa res ne mora primerjati z hondo :?

Čisto vsi od zgoraj naštetih imajo po mojem mnenju boljše dizel motorje...

Lp

Aha motor od Honde je pa res slab,težko je dobit slabšega,mogoče od Dacie ! Tudi nasploh avtomobil crkujejo in so same težave!Bolša je Alfa in Kia ! Saab pa sploh,ker mi je tudi všeč armaturka,ko je narejena kot,da bi nekdo igral z motorko po njej! Sory ampak ne bodite užaljeni in ne rečem,da je Honda oh in sploh,samo nekateri res nabijate v tri krasne ! Če mogoče ne poznate vseh zadev,bi mogoče pogledali pri rabljenih avtomobilih,koliko kater drži ceno,ker to je eden največjih pokazateljev kaj se splača kupit! Tko,da Alfa in Kia sta v spodnji lestvici !ANDRO me je mal presenetil,ker ima zelo veliko kilometrina na tem forumu :) In zgleda ,da nekateri tolk nabijajo,da verjamejo,da je Honda ratala sekret !
Uporabniški avatar
honda95
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a jagnje » 30 apr 2013 18:40

predvidevam da je ta 95 tvoja letnica rojstva ne :)

drugače je pa brat mel to mazdo 6 in je moral kar hitro dat obnovit komplet injektorje. avto je skoraj ribnu. njegov sodelavec je mel enako, enak letnik itd. in mu dejansko je ribnu.
Alfa ma pa itak JTD, kar je najbolj trotlziher dizel na trgu. Če ti je prešnja špilala pol ne vem zakaj ti naslednja nebi, sam kupi tako s servisno knjigo.
Uporabniški avatar
jagnje
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a tref » 30 apr 2013 19:51

saint99 je napisal/-a:Čisto vsi od zgoraj naštetih imajo po mojem mnenju boljše dizel motorje...

Lp

In imajo zvok kot da bi žeblje kurli.
Honda accord ictdi, 07
Toyota RAV4 2,2 D-4D 4WD exe, 07
Nissan 370Z Limited edition 2013
Uporabniški avatar
tref
Uporabnik

Kraj: Velenje-Lj-Sežana

OdgovorNapisal/-a Zverinc » 30 apr 2013 20:20

honda95 je napisal/-a:Aha motor od Honde je pa res slab,težko je dobit slabšega,mogoče od Dacie ! Tudi nasploh avtomobil crkujejo in so same težave!Bolša je Alfa in Kia ! Saab pa sploh,ker mi je tudi všeč armaturka,ko je narejena kot,da bi nekdo igral z motorko po njej! Sory ampak ne bodite užaljeni in ne rečem,da je Honda oh in sploh,samo nekateri res nabijate v tri krasne ! Če mogoče ne poznate vseh zadev,bi mogoče pogledali pri rabljenih avtomobilih,koliko kater drži ceno,ker to je eden največjih pokazateljev kaj se splača kupit! Tko,da Alfa in Kia sta v spodnji lestvici !ANDRO me je mal presenetil,ker ima zelo veliko kilometrina na tem forumu :) In zgleda ,da nekateri tolk nabijajo,da verjamejo,da je Honda ratala sekret !

če je kdo tukaj užaljen si ti v prvi vrsti :wink:

bi pa pripomnil da tudi JTD motorji niso nek sinonim kakovosti kot jih nekateri hvaljio.
Dejansko so vsi novejši dizel motorji dosti več podrvženi okvaram kot tisti prvi turbo dizli, kateri so krivi da je zdaj toliko tega na cesti.

LP
S,RS
Uporabniški avatar
Zverinc
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a nalq4 » 30 apr 2013 23:47

AR 159 naj bi bila dosti boljše kvalitete kot 156,sploh naj bi bilo bolje narejeno podvozje,ker je pri slednji to največja hiba.
Zanimivo pa,da sta prodala 156 sploh z enim najboljšim dizel motorjem ever 2.4 mjet 175km :)
Uporabniški avatar
nalq4
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a yaxo11 » 01 maj 2013 08:06

mazde kot jih gledaš ti imajo fordove dizel motorje, sicer so čist ok, kot je že nekdo omenil imajo nekaj težav z šobami, ki pa so seveda precej drage, pa veliki servis je baje hudo drag. Kolega ima mondeota veliki serivis na pooblaščencu po predračunu skoraj 1600eur :shock:
Šef moj je imel tako mazdo 6 sicer karavana, na pol leta je moral menjavat zadnje kolesne ležaje, drugače je avto laufu k urca

Ne vem pa koliko star avto sploh gledaš, za 7k eur, da bo mlajši od tega kar si vozil sedaj pa da bo malo km, izbire ni ravno veliko, sploh ne ta razred avtomobilov, pa če hočeš vsaj nekaj opreme

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6839878&show=1 :twisted:
VAG odklepanje funkcij, pošlji PM
Uporabniški avatar
yaxo11
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a jagnje » 01 maj 2013 10:48

a so ti renojevi diesel motorji res tak slabi, ko folk govori?
te lagune se res za drobiž prodajajo....v čem je finta.
Uporabniški avatar
jagnje
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a tref » 01 maj 2013 17:45

jagnje je napisal/-a:a so ti renojevi diesel motorji res tak slabi, ko folk govori?

Zato kr so do kurca avti. Kolega ima na svoji 105k km prevoženih in noter že vse odpada.
Honda accord ictdi, 07
Toyota RAV4 2,2 D-4D 4WD exe, 07
Nissan 370Z Limited edition 2013
Uporabniški avatar
tref
Uporabnik

Kraj: Velenje-Lj-Sežana

OdgovorNapisal/-a ANDRO-2 » 01 maj 2013 20:20

@ honda95-Se tut na Hondo nagibamo, ampak imajo že vse prek 200tisoč km prevoženih :? ...naj te ne presenetim, jaz že skor od rojstva vozim Hondo in še vedno jo bom :mrgreen: ....iščeva pa bistvo kot drugi avto pr hiši (family car :lol: ) in kot sem že povedal sva imela Alfo in naredila z njo 100tisoč in res nobenih resnih težav ni blo....

@ nalq4-jaz sem slišal za Alfo 159 da niso tok zanesljive kot 156ke, tko, da pa zej res ne vem :?

Uglavnem vem da ni glih neke izbire za ta denar, ampak mogoče bo kaj pametnega sam pr znamkah se ustavi hehehe
ok Mazda odpade :D
Renoja sploh ne gledam :bruh:
Peš Honda
Uporabniški avatar
ANDRO-2
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a ANDRO-2 » 01 maj 2013 20:24

tref je napisal/-a:
saint99 je napisal/-a:Čisto vsi od zgoraj naštetih imajo po mojem mnenju boljše dizel motorje...

Lp

In imajo zvok kot da bi žeblje kurli.

Ja tko sem eno Kio poslušal...še Golf dvojga je bol tih :D
Peš Honda
Uporabniški avatar
ANDRO-2
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Snap » 02 maj 2013 15:05

lotili ste se italjana ker veste da ni buh ve kaj kot kakovost. volvota in saba si pa ne upate, ker veste da ni boljših avtov na tržišču.
Uporabniški avatar
Snap
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a yaxo11 » 02 maj 2013 16:12

jagnje je napisal/-a:a so ti renojevi diesel motorji res tak slabi, ko folk govori?

slabi motorji so bili samo 1.9 dci 2001 do 2004, kasneje je bilo ok, cene so pa nizke ker jih je tok velik
2.0 DCI pa je nisanov motor in delajo ko urce
VAG odklepanje funkcij, pošlji PM
Uporabniški avatar
yaxo11
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a honda95 » 02 maj 2013 17:31

Snap je napisal/-a:lotili ste se italjana ker veste da ni buh ve kaj kot kakovost. volvota in saba si pa ne upate, ker veste da ni boljših avtov na tržišču.

Ne buče prodajat :?

http://www.eurotax.si/Avtomobilske-novi ... anesljivi/
Uporabniški avatar
honda95
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a jagnje » 02 maj 2013 17:46

od teh 344 je 5 dizlov. bencinci so zanesljivi, kak nebi bli, saj so isti že 20 let.
yaxo, kak so pa kaj 1.5dci, če maš kake informacije?
2.0 mata pa tastaradva v Espace-u, pa se mi zdi dober.
Uporabniški avatar
jagnje
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a ANDRO-2 » 02 maj 2013 17:49

Jaz se mal obračam na to stran :lol: ze,j če je pa vse res pol sam še kolo BMX kupim :rotfl:
http://avtonasveti.com/
Peš Honda
Uporabniški avatar
ANDRO-2
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Snap » 02 maj 2013 19:29

honda95 je napisal/-a:
Snap je napisal/-a:lotili ste se italjana ker veste da ni buh ve kaj kot kakovost. volvota in saba si pa ne upate, ker veste da ni boljših avtov na tržišču.

Ne buče prodajat :?

http://www.eurotax.si/Avtomobilske-novi ... anesljivi/

ti pa ne gledat kot konj samo v eno znamko
http://avtonasveti.com/honda-civic-viii-gen-2006-2011-napake-okvare-vpoklici-problem/
Uporabniški avatar
Snap
Uporabnik

Naslednja

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost