Na nekaj firm sem poslal povpraševanje in cene so od 1000€ do 2000€. Zato me zanimajo vaše izkušnje.
Najbolj me zanima toplotna in zvočna izolacija.
Tnx in lp,
Sem iz Ljubljane. Bom poslal za info, pa bom videl. Mnogo hvalaAly wrote:Jaz bi ti samo iz lastnih izkušenj enga odsvetoval, to je podjetje MCA, nesposobni do amena, sploh monterji, arogantni in nevzdržni, pa še naredili niso do konca kar bi morali.
Dobre izkušnje s podjetjem AJM in Interles Lenart, ampak to je bolj štajerski del (ne vem od kod si), ne vem kak imajo to pol z montažo, pošlješ lahko povpraševanje, zgubit nimaš kaj.
Lp,Aly
Za montažo vem, če se artikel proda za stanovanjsko vgradnjo s storitvijo, se računa 8,5 DDV, če pa vzameš brez storitve, potem je 20. Tudi za subvencijo sem že brskal po netu. Ni bog ve kaj, je pa nekaj.Mrcina wrote:Poglej inles ribnica, pa naj ti ponudbo napišejo, drugače pa če želiš ugodno ceno, pa poišči Jana, Jože Jakšič s.p., pa ti bodo zagotovo pripravili doboro ponudbo.
Še samo kot nasvet, ne razmišljaj, da bi šparal pa ne vzel montažo, ker je na okna+montaža 8,5% DDV, samo na okna pa 20% DDV, pa ti razlika montažo pokrije. Nadalje naj te opozorim, da je trenutno zunaj razpis za subvencije za zamenjavo starega stavbnega pohištva z novim...
LP
Gre se za toplotno prevodnost oz. čim manjša izguba toplote. S tem se seveda prihrani energija in zmanjša onesnaževanje narave.del sol wrote:Subvencionerajo mislim da samo, če izbereš okna z tremi stekli ter iz lesenega materiala.
Ne bo drzalo...del sol wrote:Subvencionerajo mislim da samo, če izbereš okna z tremi stekli ter iz lesenega materiala.
Tako je to sem imel v mislih, sam sem mislil, da samo za taka okna dobiš subvencijo, moja napaka.Dzajo wrote:caza ... kot trojno okno obstaja termopan z trojno šipo in plin vmes, malenkost boljša izolacija (mislim, da je tisti faktor iz 1,2 na 1,0 ali celo 0,9). To je fant verjetno mislu in ne kot 3 komorni profil okna in okvirja.
Itak, pod 5 profilov me sploh ne zanima ...
Sem popolnoma js njega zastopu,glede tega z trojno sipo, drugo pa je, kar sm js govoru in, kar si ti tudi potrdil, da 3 komorni profil odpade, ker to ni niti senca 5 komornega, pa tudi letvice in oblika samega okna 3k je zelo grda....no vazno, da smo se razumeli..Dzajo wrote:caza .... To je fant verjetno mislu in ne kot 3 komorni profil okna in okvirja.
Itak, pod 5 profilov me sploh ne zanima ...
__________Dzajo wrote:No, doma bomo menjali okna. Zanima me kakšne izkušnje imate vi z PVC okni in katera okna oz. katero podjetje priporočate.
Na nekaj firm sem poslal povpraševanje in cene so od 1000€ do 2000€. Zato me zanimajo vaše izkušnje.
Najbolj me zanima toplotna in zvočna izolacija.
Tnx in lp,
Enako. Sem iz obale, so mi pa iz Novega Mesta (če se ne motim) prišli montirat okna in vrata AJM. Cenovno ugodni, okna dobra, celi bajti zamenjali okna in vrata (2 nadstropji) v ENEM dnevu. Po menjavi se sploh ni opazilo, da bi kdo kaj v bajti delal. Skratka, 1A.Aly wrote: Dobre izkušnje s podjetjem AJM in Interles Lenart, ampak to je bolj štajerski del (ne vem od kod si), ne vem kak imajo to pol z montažo, pošlješ lahko povpraševanje, zgubit nimaš kaj.
Lp,Aly