facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Mazda 3 MPS ali Audi S3

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

Mazda 3 MPS ali Audi S3

OdgovorNapisal/-a cury » 20 feb 2011 13:51

Zanima me vaše mnenje glede teh dveh avtomobilov, oba avta sta npr. letnik 2007, saj imam namen enega od teh dveh kupiti..

Moje ugotovitve: Mazda 3 mps ima velik + pri ceni, hkrati pa tudi minus kasneje pri prodaji, saj se bo prodala veliko težje. Cena je tudi kar precej različna nekje približno 7-10k eur je Audi dražji.

Kako mislite da je kaj z vzdržljivostjo teh dveh motorjev? Se splača dati za Audija skoraj 10k eur več kot za Mazdo enakega letnika in podobnih performansov?

Poraba je pri obeh pomoje da enaka, saj ima Audi sicer 2.0 motor ( MPS 2.3 ) ampak ima 4x4 pogon tako da imata pomoje približno enako porabo ( poraba me drugače še najmanj skrbi, saj to je za pričakovati da avto ne more piti malo glede na konje ).

Ugotovil sem da ima Audi nekaj boljše pospeške 0-100kmh, vendar ga potem npr. od 100-200kmh Mazda poje za dobre 3 sekunde, kar pa ni malo ( tukaj mogoče igra vlogo 4x4 pogon pri Audiju oz. 2.3 motor pri Mazdi in posledčino za 35nm več navora ).

V glavnem vesel bi bil vaših info. in mnenj :ave:
Big Bodies Are Made....Not Born!!!
Uporabniški avatar
cury
Uporabnik

Kraj: GYM

Re: Mazda 3 MPS ali Audi S3

OdgovorNapisal/-a Zverinc » 20 feb 2011 21:43

Jaz bi v izbor dal še forda focus ST in pa še kako Opel Astro OPC :wink: Sploh ford je zanimiv, ko ima 2.5 Turbo motor :D Drugače pa se mi zdi Audi predrag, mazda mi pa ni oblika ni všeč.
S,RS
Uporabniški avatar
Zverinc
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a CupraR » 20 feb 2011 21:51

Če misliš imeti avto dlje čas, vzemi Mazdo, ker je res konkretno cenejša.

2.0TFSi je drugače fenomenalen (vzdržljivost, tuning, poraba), zato priporočam da si tudi Cupro pogledaš. Isti motor in precej nižja cena.
Ne pozabit na to da je Renault f1 prvak..... Zaradi cesar imajo sedaj vsi klioti nekaj KM vec, nekoliko manj pokurijo, servisni interval pa se je podaljsal za 2000 km. Njihovim voznikom pa se je podaljsal tic, povecal gobec in zmanjsal iq.
Uporabniški avatar
CupraR
Brake Master

Kraj: Bolivia

OdgovorNapisal/-a cury » 20 feb 2011 22:40

Ford Focus ST je nekako predrag za to kar ponuja, Opel Astra OPC je sicer hud stroj ( gre izredno dobro za svoje konje ) ampak mi deluje nekako ceneno oz. malo sem v dvomih glede same vdržljivosti-lahko da se motim.

Seat Leon je tudi zanimiv ja, sploh R...

Drugače pa tudi mene pri MPS-ki najbolj zmoti oblika ki mi ni najbolj interesantna, ni pa spet nevem kako grda, sploh rdeča, črna mi je grda, saj deluje čisto standard, pri rdeči pridejo linje dosti bolj do izraza.
Uporabniški avatar
cury
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Vrtelo Letelo :) » 20 feb 2011 23:47

MPS definitivno 8)
Za povečanje penisa si preprosto kupite BMW in problem je rešen.Pred uporabo se posvetujte z forumskim pametnjakovičem ali pri uporabniku.
Uporabniški avatar
Vrtelo Letelo :)
Uporabnik

Kraj: med oblaki

OdgovorNapisal/-a Zverinc » 21 feb 2011 18:20

Najbolje je da greš čimveč teh avtov dejansko sprobat pa boš potem najbolje vedel katerega kupit :wink:
S,RS
Uporabniški avatar
Zverinc
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Monster » 21 feb 2011 20:20

focus rs je best buy! Boljsega hb na trziscu preprosto ni. pa se pri ceni jih zmaga vse. Opel astra opc je krsta. Das gas na ravnini in ga mores lovit. wtf. mazda je za moje okuse prepusta, pa tudi notranjost je dolgocasna. pri seatu je notranjost se slabsa kot pri oplu, za moje okuse grozna. S3 je bil nekaj casa moj sanjski avto. Lep je,kvaliteten, lepa udobna notranjost in z malo predelave dobis tako raketo da te tezko se kdo ulovi. Quattro dela svoje, se posebaj na snegu ;)
Uporabniški avatar
Monster
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a yaxo11 » 21 feb 2011 21:38

res da je tole avstralski forum, kar pa ne pomeni da je pri nas enako
http://www.ozmpsclub.com/forum/tech-tal ... fixes.html

drgač pa če ti finančna razlika napram mazdi ni problem potem sploh ne razmišljaj in vzami S3.
VAG odklepanje funkcij, pošlji PM
Uporabniški avatar
yaxo11
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a cury » 21 feb 2011 21:57

Če sem odkrit me je izredno začel mikati tudi Leon Cupra R ( sem včeraj malo prečekiral po netu ) sama cena, preformansi, oblika, oprema in sama vzdržljivost motorja ( glede na to da je enak kot v Audiju S3 ) se mi zdi ,da so nekako eden izmed boljših nakupov kakor sem sedaj malo primerjal, pa še lep mi je in nekako bolj ekstra, saj jih je zelo malo na cesti.

Kaj menite?

Ford Focus RS je hud, ampak ZAME PREDRAG.
Uporabniški avatar
cury
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a yaxo11 » 21 feb 2011 22:02

Gledat moreš focus ST to je tisti 225konjski, RS je malo premlad in zato taka cena
VAG odklepanje funkcij, pošlji PM
Uporabniški avatar
yaxo11
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a cury » 21 feb 2011 22:26

yaxo11 je napisal/-a:Gledat moreš focus ST to je tisti 225konjski, RS je malo premlad in zato taka cena

Mi je za moje pojme malo ,,prešvoh,, avto je drugače super ( zvok, kvaliteta, vožnja ), ampak mi ne potegne preveč... :nene:
Uporabniški avatar
cury
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a dskrab » 22 feb 2011 09:27

Glas za Mazdo.
Don`t drive faster than your guardian angel can fly !
It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE ! :)

EG4 back on track
EK4 sedan - sold
CRX ED9 - sold
Uporabniški avatar
dskrab
Uporabnik

Kraj: Rakitna

OdgovorNapisal/-a fafnznabl » 22 feb 2011 15:14

2.3 MZR turbo je superca motor. Z niti ne velikim vložkom gre hitro par 10 konjev gor. 6-ka 4wd ti je že prevelika krava? Kolega jo je imel in avto je bil bomba. Sploh z naknadno vgrajenimi 6 batnimi brembo zavorami. Je pa res, da so ji manjkali eni dobri športni sedeži.
CRV
Uporabniški avatar
fafnznabl
Uporabnik

Kraj: Lj. Vič

OdgovorNapisal/-a Monster » 22 feb 2011 16:12

kaj pa Punto SS? ali ti je premalo močen? 1x videl v živo in morem rečt da sm se prav slinil :mrgreen:
Uporabniški avatar
Monster
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a CupraR » 22 feb 2011 19:24

cury je napisal/-a:Če sem odkrit me je izredno začel mikati tudi Leon Cupra R ( sem včeraj malo prečekiral po netu ) sama cena, preformansi, oblika, oprema in sama vzdržljivost motorja ( glede na to da je enak kot v Audiju S3 ) se mi zdi ,da so nekako eden izmed boljših nakupov kakor sem sedaj malo primerjal, pa še lep mi je in nekako bolj ekstra, saj jih je zelo malo na cesti.

Kaj menite?

Ford Focus RS je hud, ampak ZAME PREDRAG.

Glej obične Cupre, rabljeni so pocen. Pri R motorju so min spremembe, (večji S3 IC in močnejš benz pumpa) oboje se čipa na 310ps brez dodatnih nadgradenj. Sam motor je res odličen, servis je poceni (redni cca 120€), poraba za konje nizka.

Vizualno mi faceliftan leon mal smešno deluje. Sprednji del, plus zadja nižja šipa razbije linijo, je nesimetrično. Je pa stvar okusa.

Ni idealna izbira, ti pa iz izkušenj povem da je ok zadeva in uporabna za vsak dan, sama izdelava je ok, grdo armaturko pa razbiješ z eno dvodinsko enoto. Bistvo je ok kombinacija motor+menjalnik, odlične zavore, dobri sedeži in občutek za volanom (kolk je trd volan lahko štelaš prek VAG com-a). Minus so bolj plastična vrata in monoton sredinski del (z navadnim radijem). Sam pri takem avtu je to meni zadnje.

Minus zame je še da je relativno tih avto, pod štangasom še da nekaj od sebe, nato pa je vse skupaj bolj zadušeno. Bolj sleeper varjanta :twisted:

Možnost nadragnje je veliko,deli so dostopni.
Ne pozabit na to da je Renault f1 prvak..... Zaradi cesar imajo sedaj vsi klioti nekaj KM vec, nekoliko manj pokurijo, servisni interval pa se je podaljsal za 2000 km. Njihovim voznikom pa se je podaljsal tic, povecal gobec in zmanjsal iq.
Uporabniški avatar
CupraR
Brake Master

Kraj: Bolivia

OdgovorNapisal/-a cury » 22 feb 2011 21:36

Cupra R hvala za izčrpen in realen odgovor. Upam da mi v roku parih mesecev ( čez toliko časa mislim kupovati ) uspe najti kakšnega malo rabljenega Leon cupra-R-ja, če ne se bom pač zadovoljil verjento kar z običajno 240ps cupro, ki jih je tudi malo več na izbiro, Mps pa vidim da je zelo malo ( črna ) in potem še 2 rdeči sta bili predčasno na avto.netu ( od tega je bila ena testna ).
Uporabniški avatar
cury
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a pissdrunx » 22 feb 2011 21:47

Zadnjič je mel brat doma novega RS3 in sma bla oba razočarana. Dolgčas avto, pa ESP-ja se ne da izklopit oz. ko ga izklopiš se sam vklopi ko stisneš bremzo. Gre ko sam hudič, sam je pa čisto tih(kar mi je drugače všeč), pa pol še DSG menjalnik...spet, naravnost potegne noro, ni ga ni šoferja, ki bi hitreje pretikal ko pa DSG, sma ga pa gonla na roglo gor in mi je pred ovinkov v višjo prestavo metal, kjub športnemu načinu. Res pa je da nisem nek blazn šofer in je zlo možno, da je to bla moja napaka. Pač za moje pojme čisto nemški autobahn avto.

En tedn kasneje je mel pa na probi nov model Clio RS, hotu je sicer sprobat RS Cup ampak ne pozna nobenega, da bi ga mel. Ta avto je pa čisto nasprotje RS3-ja recimo. 200 konjev, lahek, okretn, glasn, ruka, cuka. Ko je bil ESP off je bil OFF...takrat me je malo strah postalo :mrgreen: Ma pa za moje pojme več pravega oprijemo kot pa RS3. Z RS3-jem nebi iz ceste zletel, pa če bi hotu sam avto skoz nekaj sam bremza itd. Clio ma pa za moje pojme več "ne-elektronskega"oprijema, čez ovinke je šlo ko po tirnicah takoj pa začutiš, kdaj bo rit odneslo.

Če bi jaz mel 15k bi Clio RS Cup stal doma, ker pa bratu še ESI-ja nisem odplačal pa lahk sam sanjam o tem zaenkrat :mrgreen:
Bi pa z veseljem še kakega EP3 čez ovinke pognal, da vidim, če so občutki podobni kot pri Cliu.
Uporabniški avatar
pissdrunx
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a cury » 22 feb 2011 22:09

pissdrunx je napisal/-a:Zadnjič je mel brat doma novega RS3 in sma bla oba razočarana. Dolgčas avto, pa ESP-ja se ne da izklopit oz. ko ga izklopiš se sam vklopi ko stisneš bremzo. Gre ko sam hudič, sam je pa čisto tih(kar mi je drugače všeč), pa pol še DSG menjalnik...spet, naravnost potegne noro, ni ga ni šoferja, ki bi hitreje pretikal ko pa DSG, sma ga pa gonla na roglo gor in mi je pred ovinkov v višjo prestavo metal, kjub športnemu načinu. Res pa je da nisem nek blazn šofer in je zlo možno, da je to bla moja napaka. Pač za moje pojme čisto nemški autobahn avto.

En tedn kasneje je mel pa na probi nov model Clio RS, hotu je sicer sprobat RS Cup ampak ne pozna nobenega, da bi ga mel. Ta avto je pa čisto nasprotje RS3-ja recimo. 200 konjev, lahek, okretn, glasn, ruka, cuka. Ko je bil ESP off je bil OFF...takrat me je malo strah postalo :mrgreen: Ma pa za moje pojme več pravega oprijemo kot pa RS3. Z RS3-jem nebi iz ceste zletel, pa če bi hotu sam avto skoz nekaj sam bremza itd. Clio ma pa za moje pojme več "ne-elektronskega"oprijema, čez ovinke je šlo ko po tirnicah takoj pa začutiš, kdaj bo rit odneslo.

Če bi jaz mel 15k bi Clio RS Cup stal doma, ker pa bratu še ESI-ja nisem odplačal pa lahk sam sanjam o tem zaenkrat :mrgreen:
Bi pa z veseljem še kakega EP3 čez ovinke pognal, da vidim, če so občutki podobni kot pri Cliu.

V poštev pride le turbo avto, Clio RS se sicer dobro pelje, ampak premalo moči...
Uporabniški avatar
cury
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a pissdrunx » 22 feb 2011 22:22

če se ti gre za navor pol ja, ampak kar se pa poskočnosti tiče je pa clio pomoje boljši, tudi glede teža/konji je pomoje tam tam z audijem recimo. Ampak sej pravim, nisem nek blazn šofer, mogoče bi se nekdo po isti cesti, kjer se mi je zdej clio hitrejši z audijem kroge okrog mene fural.

Če se ti gre pa sam za surovo moč naravnost pa RS3 definitivno. Je pa brat mel enega S3-ja prej in se nama je vožnja v tem novem zdela čisto drugačna ko prej, nisi ga mogu počez postavit pa, da si po trepalnicah skakal. Pol sma šla malo prebrat o tem avtu in ugotovila, da nima stalnega 4x4 ampak se moč na zadnja kolesa prenaša sam takrat, ko sprednja zgubljajo oprijem in v kombinaciji z neizklopjivim ESP-jem nimaš kaj velik od tega 4x4. Vrjetno gre pa po snegu kot tank, sam še vedno nezanimivo.
Uporabniški avatar
pissdrunx
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a cury » 22 feb 2011 22:54

Vozil sem Clia RS 200ps in vem koliko gre, me ni prepričal za 200ps, ajde mogoče od 0'-100kmh, potem pa gre malo bolje kot stock vti 5.gen ( sprobano od 120kmh naprej ).

V glavnem debata je sedaj bolj v smeri cupra oz. cupra R in MPS, čeprav me z dneva v dan bolj vleče Seat Leon Cupra R kot pa Mps...
Uporabniški avatar
cury
Uporabnik

Naslednja

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov