Pozdravljeni!
Zanima me omenjeni avtomobil letnik 95, slišal sem, da znajo bit Roverji kar problematični, mogoče kdo ve kaj več o teh motorjih? 1.6 122km?
hvala
Moderator: Blue Angels
masteR je napisal/-a:Hmm, ravno takšne skrbi imam, 1.4 16v-jem naj bi pokale glave. Ti 1.6 pa so tudi dokaj naviti in verjetno so pri Roverju malo bolj šparali na kvaliteti materijalov in od tu problemi, kot je bil tvoj.. večkrat počena cev. Gre se za ta avtomobil http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4075091&show=1 , spodaj poudarja da je Hondin motor. A tudi če bi bil motor kaj menjan bi bil ali hondin Esi 125km ali od kakšnega CRX 133km. Ker roverjevi 1.6 majo 112 ali v coupejih 122km. Verjetno se je človek zmotil.
Jasno bo treba klicat, it na ogled itd. A trenutno plača nekaj zamuja pa še tak bi mel 300€ premalo. A če bom le šel v nakup se raje še malo pozanimam kje, ker bo kriza če se kot študent **** s kakšnim hudim nakupom.
SilverCRX 98` je napisal/-a:ker serisko ni mel noben rover hondinega motorja
D16A6
Also known as D16Z2.
* Found in:
o 1988-1991 Honda Civic Si, CRX Si,90-91 Civic EX (4dr,A/T), Civic Wagon RT4WD
o 1988-1995 Honda Civic Shuttle RT4WD (UK/Europe/Asia/AU/NZ)
o 1989-1996 Rover 216/416 GSi/Tourer (UK/Europe)
R-knight je napisal/-a:Jaz vem bolj za rover 200 (letnik 1996+ jajčasta oblika) motorji 1.4 in 1.6 dihtunga na glavi se menjuje od 40-100k km, če se avta ne presili ko zmeša olje pa vodo... naj ne bi glava počla, odvisno od srečeDosti problemov je tudi z elektroniko: računalnik, kabli do svečk, cinšpula, predvžig itd... kar rado kaj ponagaja
če je malo volje pa če se kaka malenkost doma poštima nebi smelo bit problemov ! Tako mnenje sem vsaj jaz dobim v času ko sem ga imel
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov