facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Ali je EVO lahko družinski avto?

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

Re: Ali je EVO lahko družinski avto?

OdgovorNapisal/-a Aly » 17 avg 2010 08:28

husky je napisal/-a:
pito je napisal/-a:Ponavad ko maš resno partnerico + mulce moraš delat kompromise in EVO straight pipe...

se da prežvet :)

Men je enkrat v času ko sem še uporabljal ATR kot family car uspelo raztrgat gibljivo cev takoj za kolektorjem (pač Petrinko in jaz sva imela izlet na Pohorje in nazaj) in naslednji dan sem takoj po službi s tem "bombnikom" pobral tamalo v jaslicah (ker je pač bila ura toliko) in odšel do lokalnega izpuharja da mi zamenja cev ... rezultat, jok od jaslic do izpuharja, ker je tamalo bilo po moje tak strah da ni vedla kam se lahko obrne, pa drugače ni strahopetec, tak da to je 100% res kar govori pito, takrat je treba sklepat kompromise in pozabit na določene bombončke, ker deca v avtu ali spijo, ali pa se derejo, zato jim raje narediš okolje "spanju primerno" če ne želiš se vozit v krikih, verjemi da boš vsak downpipe dal dol in podvozje naredil "uporabno" samo da bo MIR med vožnjo :yes:
LP,Aly
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabniški avatar
Aly
ModeratoR

Kraj: Štajerska

OdgovorNapisal/-a KING Alexzander The GREAT » 17 avg 2010 17:09

Zato pa daš straight pipe,da odženeš mularijo iz svojega avta in grejo z ženinim dizelom ven :) ti pa 20min kasnej startas pa prideš :)

No sj vem sanjarim,sam upam da tko bo :D
My personal best at MK 1:12,89. 4.GEN ROX
Personal best Raceland 58,48s 5.GEN OK
Personal best Raceland 57,23s 4.GEN ROXX
BIG EGO is my middle name

Rather push a Honda and a german car,than drive a french car King Alex 2009 :)
Uporabniški avatar
KING Alexzander The GREAT
Panda style

Kraj: 4.gen Land(Blizu Niksica)

OdgovorNapisal/-a Roman » 17 avg 2010 19:38

pri meni bolj ko Vtec poka in avspuh ropota pa podvozje nabija bolj maledva spita :D
se pravi da bi bil takšen Evo pisan meni na kožo :o
Vall & Ella
Uporabniški avatar
Roman
Uporabnik

Kraj: šiška

OdgovorNapisal/-a Blazko69 » 18 avg 2010 08:59

Avto kupiš z določenim namenom. če si kupiš evota ker ti je lep je brezveze. Tak avto bi moral bit vsaj 2x na mesec na dirkališču al pa na teranju. Če ni tako izgubi prvotni namen. Seveda, lahko se ga ima kot family car sam za to ni bil mišljen.

to je isto ko maserati na youtubu fura počitniško prikolico. Sej je lahko sam ...
Honda in zraven ena bjonda :)
Uporabniški avatar
Blazko69
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a pito » 18 avg 2010 18:45

Blazko69 je napisal/-a:Avto kupiš z določenim namenom. če si kupiš evota ker ti je lep je brezveze. Tak avto bi moral bit vsaj 2x na mesec na dirkališču al pa na teranju. Če ni tako izgubi prvotni namen. Seveda, lahko se ga ima kot family car sam za to ni bil mišljen.

to je isto ko maserati na youtubu fura počitniško prikolico. Sej je lahko sam ...

Po moje jo ta meserati tud kdaj odpne, kaj misliš? :roll:

A ti misliš, da majo lastniki take avte zarad lepšga? 80% se furam sam (ne verjamem, da je pri drugih, ki majo evo ali sti, kot družinski avto kej drugače) in ko si sam si daš občasno duška in samo zato se kupi tak avto. Pač eni jih bolj gonjo, drugi manj, sam za do vrtca pa nazaj, jih pa nima noben, to bodi pa ziher.
Impreza Sti
Uporabniški avatar
pito
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a R type » 18 avg 2010 19:29

pito je napisal/-a:
Po moje jo ta meserati tud kdaj odpne, kaj misliš? :roll:

A ti misliš, da majo lastniki take avte zarad lepšga? 80% se furam sam (ne verjamem, da je pri drugih, ki majo evo ali sti, kot družinski avto kej drugače) in ko si sam si daš občasno duška in samo zato se kupi tak avto. Pač eni jih bolj gonjo, drugi manj, sam za do vrtca pa nazaj, jih pa nima noben, to bodi pa ziher.

No kot vidiš si vsak sam vzame pojem kaj je družinski avto.

Ti dam primer. Sodelavec je namensko kupil C4 Grand picaso. Da lahko pelje 3 otroke in ženo komot na morje z vsemi dobrinami. Da lahko zategne tudi njihove prijatelje.... etc. To je namenski družinski avto.

Ti govoriš pa o avtu, ki služi drugemu namenu in lahko pelje tudi družino ko je potrebno. Tole vlogo izpolnjuje vsak avto ki ima zadnje zice in prtljažnik. :wink:

Kaj pa je družinski avto si pa pač more vsak zase odgovorit. In zato bo toliko razhajanj vedno v tej tematiki.

LP
BMW 540i

Horsepower is how fast you hit the fence.

Torque is how far you take the fence with you.
Uporabniški avatar
R type
Insane

Kraj: TERORland

OdgovorNapisal/-a pito » 18 avg 2010 19:53

Še en primer - npr. nekdo si kup BMW 335i limuzino al pa 335xi, kot družinski avto. Gre k svina, za odtenek bolj udoben in manj glasen, placa isto kot npr. nova STi al pa EVO, a je to lahko družinski avto? Opreme mata tud nova preza in Evo več kt preveč.
"No kot vidiš si vsak sam vzame pojem kaj je družinski avto - se absolutno strinjam." In to je cel point mojih postov - da ni nič čudnga če ma kdo Evo al pa Sti kot družinski avto.
Impreza Sti
Uporabniški avatar
pito
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Blazko69 » 19 avg 2010 10:02

če ti ugaja je to najbolj važno. Jaz za družinski avto bom gledal sigurno octavijo RS. Za evota sm tudi razmišljal, vendar so stroški vzdževanja preveliki za tako hitrost kot bi se v povprečju fural. Zato raje imam en avto bolj "smeti" in zraven tisto kar je za dušo.
Uporabniški avatar
Blazko69
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a yaxo11 » 22 avg 2010 07:33

kaj pa pravte na ford S-max 2.5 turbo, 220km, ali pa dizel varijanta 2.2 tdci 175km ?
VAG odklepanje funkcij, pošlji PM
Uporabniški avatar
yaxo11
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a R type » 22 avg 2010 23:05

yaxo11 je napisal/-a:kaj pa pravte na ford S-max 2.5 turbo, 220km, ali pa dizel varijanta 2.2 tdci 175km ?

Bingo! S-max. Eden redkih enoprostorcev, ki mi dobro zgleda. Udoben, dobro gre (2,5 turbo), se ne dere, placa pa za kombi. :zakon:

1A.

Za dizla pa pojma nimam.

Ta avto bi imel pa se sam vozim. :D

LP
BMW 540i

Uporabniški avatar
R type
Insane

OdgovorNapisal/-a Blazko69 » 26 avg 2010 14:02

že c max me je popolnoma navdušil, s max pa bi verjetno še bolj. dobri so ti avtiči pa še grdi niso.
Uporabniški avatar
Blazko69
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Maxtor » 28 avg 2010 09:04

Po mojem smisel družinskega avta je da nodi dovolj prostora za familijo in da ima relativno ugodne stroške vzdrževanja.
Pa ni važn če ma 100KM ali pa 500KM. Tudi sam bi imel kako RSko ali pa M5ko ipd. če bi si lahko privoščil vzdrževanje.
Tudi VTI je družinski avto. Relativno ugoden za vzdrževanje in dovolj prostora za 2 otroka. Če jih imaš več pač kupiš avtobus.... :rotfl: :rotfl:
OP Turbo
Uporabniški avatar
Maxtor
Uporabnik

Kraj: Prebold

OdgovorNapisal/-a Ricky » 28 avg 2010 09:31

Maxtor je napisal/-a: Če jih imaš več pač kupiš avtobus.... :rotfl: :rotfl:

ali pa tole: 8)
Slika
Civic EG5-swap tuned B16 -sold

EK4 Ferio - sold

Accord CL9 - sold
Uporabniški avatar
Ricky
Uporabnik

Kraj: Tolmin

OdgovorNapisal/-a husky » 28 avg 2010 10:47

Uporabniški avatar
husky
Uporabnik

Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a Ricky » 28 avg 2010 11:07

Civic EG5-swap tuned B16 -sold

EK4 Ferio - sold

Accord CL9 - sold
Uporabniški avatar
Ricky
Uporabnik

Kraj: Tolmin

OdgovorNapisal/-a itr fan » 19 sep 2010 14:34

druzinski avto gor al dol..mimogrede ko bo otrok nebo vec razmisljal o avtih pomoje
Bivši vw gti fan.........................
Uporabniški avatar
itr fan
Uporabnik

Kraj: bela krajina

OdgovorNapisal/-a janezb » 23 sep 2010 11:56

Ja res rabiš tak družinski avto, da se pol jajcaš 50 km/h z avtosedežem vzadi...meni je bolj všeč-za družinski avto-honda accord (samo ne karavan, ker je grda ko pr....a-ta star model)...

poceni gume žarnice poslovna darila kapa s šiltom majice aditivi pnevmatike gume diski zaščitna oprema jakne puloverji softshell majica
Zadnjič spremenil janezb, dne 01 feb 2023 13:42, skupaj popravljeno 30 krat.
Uporabniški avatar
janezb
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a R type » 23 sep 2010 23:48

itr fan je napisal/-a:druzinski avto gor al dol..mimogrede ko bo otrok nebo vec razmisljal o avtih pomoje

Veš kolk jih poznam, ki imajo deco in jim vse pomenijo ... za avto pa še zmerom cajt ostane. :rotfl:

Ko si enkrat namočen v bencin tak za vedno ostaneš. Če ti denar ne dopušča in so druge prioritete potem pač prestaviš na ostale zadeve. Kakor hitro pa je možnost ... si nazaj v bencin maniji. :zakon: Dokler ne bo nafte zmanjkalo bo to tako tudi ostalo. :rockon:

Pa tu ni važno kaj te bolj zanima: luksuz, močni motorji, sekanje čez fogle, max hitrost .... bencin friki so bencin friki. Za vedno.

Želje imamo različne, vedno se bomo kregali, nikoli strinjali ..... strast pa ostaja enaka. :D

LP
BMW 540i

Uporabniški avatar
R type
Insane

OdgovorNapisal/-a Devil » 24 sep 2010 11:42

R Type :rockon: :ave:

cist popolnoma se strinjam s tabo :zakon:
Honda Civic Sedan 1994 b20
Honda Accord Coupe 1985
Uporabniški avatar
Devil