facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Kateri 4x4?

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

OdgovorNapisal/-a Civic-ESi » 17 mar 2010 00:40

men se pri audiju dopade samo oblika in pogon. ampak samo dopade. na dvorišču ga nebi mel nikoli (z mojimi podatki v prometni).
Moj šef ima audija A4 Avant 2.5 TDi Q l.01 ali 02 . No in je že 1/2 leta brez avta,...cela mašina zaropotala in stroški popravila 2800€. Dec dobi avto nazaj ga prpele domov,nasledni dan pa z tabolšo polovico v Avstrijo in....gor z Audijem,domov z avtovleko....mašina zaropotala- again :cry: predvideni stroški popravila 1500€
Sodelavec pa ima audija 1.9TDi l.95 in ga ma tud pri mehaniku,ker mu je riknal menjalnik :cry:

p.s.: Brat je imel passata 1.9 TDi l.98 in je rekel,da takega voza noče imet nikol več,je tud bil 90% prikloplen na računalniku :?

take so moje ''izkušnje'' :?

no,pa da še povem: moj glas gre k Subaruju zaradi izdelave,vzdržljivosti in pogona

CR-V pa uzami,če hočemš imeti majhno porabo

lp.
4. Honda CR-V 2.0 AWD, 94kW l.1998, dark green
3. Pathfinder 2.5 dCi
2. Honda CR-V 2.0 AWD, 94kW l.1998, blue
1. Honda Civic HB ESi 1.6 96kW VTEC, l.1992,red
-----------------------------------------------------------
1. Kawasaki KLE500, 38kW,black
Uporabniški avatar
Civic-ESi
Uporabnik

Kraj: Olimje

OdgovorNapisal/-a freak » 17 mar 2010 13:22

Doma imamo ze tadrugega Subaruja,tako da tle ni dvoma. Tud sam razmisljam,da ce bi menju avto,da bi uzel Subaruja (zaenkrat paostajam srecen lastnik VTI-ja :) ).
Kar se pa porabe tice,so kr pridni ja. So pa tut tole odpravili z novimi bokser dizli. Baje je odlicen motor z razmeroma malo porabo.
Japonci nad vsemi.

VTI powah
Uporabniški avatar
freak
Uporabnik

Kraj: Vrhnika

OdgovorNapisal/-a simont » 28 mar 2010 08:28

V službi imamo subaru-ja tudi že kar pri letih in nikoli ni bil varčno vožen (veliko šoferjev in brez šparanja zaradi službe pač take)...........in je edini avto k se ne kvari :lol:
Accord 2.4 avt.
Suzuki SV 650
Shellby cobra 427
Uporabniški avatar
simont
Uporabnik

Kraj: primorska-dolenjska

OdgovorNapisal/-a Sandro » 29 mar 2010 09:25

Honda ti razen CRV v tem segmentu nima kaj pametnega za ponudit tko da če si ta ne dopade, vzami subija. Nimaš kaj falit.
Uporabniški avatar
Sandro
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a RR » 29 mar 2010 14:39

Subaru Legacy... če poraba bode, vzame 2.0R
Uporabniški avatar
RR
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a R type » 29 mar 2010 15:52

Subi definitivno. Sploh nimaš nobene izbire tule.

Subi: daleč najboljši 4x4 pogon, edini ima reduktor (še kako prav pride), odlična lega v zavojih, najbolj kvaliteten, in pa odlična podpora z strani subaru foruma. :wink:

CRV je bolj malo dvignjen avto z zasilnim 4x4 pogonom.

Audi ima sicer dober pogon, ampak nima reduktorja, in po kvaliteti zaostaja za Subijem.

Subi iz the way to go.

LP
BMW 540i

Horsepower is how fast you hit the fence.

Torque is how far you take the fence with you.
Uporabniški avatar
R type
Insane

Kraj: TERORland

OdgovorNapisal/-a R type » 29 mar 2010 15:55

yogo je napisal/-a:Subaru je iscer neuničljiva zadeva, so pa redni stroški precej višji, predvsem goriva in vzdrževanja

Stroški vzdrževanja subija so tam ko za Hondo. Oziroma glede na odličnega mehankarja, ki dela po smešno niskih cenah in glede na support subarujevcev, ki vejo kje dele dobit ugodneje, še cenejše.

Se vrtim v subaru krogih že 7 let. Veliko prijateljev ima Legacy-je in Foresterje (vseh letnikov). Najboljši prijatelj ima Outbacka 2.5. In vzdrževanje je vse drugo kot zelo drago.

Edini problem je dvomasni vztrajnik. Ki pa ga komot menjaš z enomasnim pri menjavi sklopke. Dobiš rabljenega enomasnega v dobrem stanju pri subarujevcih za drobiž.

Tako da prosim ne daji dezinformacij.

LP
Zadnjič spremenil R type, dne 29 mar 2010 16:31, skupaj popravljeno 1 krat.
BMW 540i

Uporabniški avatar
R type
Insane

OdgovorNapisal/-a Blaaz » 29 mar 2010 16:02

v družini smo si lastili audi a4 1.8T 4x4 s-line l. 2007 začelo se je pri 29000km ko sta na prvem in tretjem celindru prebili cin špuli al nekaj takega pri 32000 smo mogli zamenjat desno roko in stabilizator krmila, avto je šel drugače super ampak stroški porabe :? pod 12 ga nisi spravo nikakor, gre pa zelo slabo za motor z 170 KM
Uporabniški avatar
Blaaz
Uporabnik

Kraj: maribor

OdgovorNapisal/-a YUGO45 » 29 mar 2010 16:19

In na koncu spet ostanejo Japonci 8)
Uporabniški avatar
YUGO45
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a tref » 29 mar 2010 18:25

Hvala za odgovore. Mislim da se vse bolj nagiba k Subaruju. Gre pa tegale gledat. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3628413&show=1
Honda accord ictdi, 07
Toyota RAV4 2,2 D-4D 4WD exe, 07
Nissan 370Z Limited edition 2013
Uporabniški avatar
tref
Uporabnik

Kraj: Velenje-Lj-Sežana

OdgovorNapisal/-a R type » 29 mar 2010 20:27

tref je napisal/-a:Hvala za odgovore. Mislim da se vse bolj nagiba k Subaruju. Gre pa tegale gledat. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3628413&show=1

Pred nakupom povprašaj fante: http://www.subaru-slo.net/forum/index.php

LP
BMW 540i

Uporabniški avatar
R type
Insane

OdgovorNapisal/-a plava strela » 29 mar 2010 20:45

Subaru definitivno ga imamo doma letnik 92 avto gre brez problema.
Uporabniški avatar
plava strela
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a husky » 30 mar 2010 07:52

Subaru 8)
Uporabniški avatar
husky
Uporabnik

Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a bojcT » 30 mar 2010 08:03

Tud jest mam zelo pozitivne izkušnje s subarujem :)
Lp
Uporabniški avatar
bojcT
Uporabnik

Kraj: nožice

OdgovorNapisal/-a mezi » 30 mar 2010 22:15

tref je napisal/-a:Hvala za odgovore. Mislim da se vse bolj nagiba k Subaruju. Gre pa tegale gledat. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3628413&show=1

motor pri subaruju z 150000 km je ravno uležan=)
sosed ima istega l. 04 z blizu 300000 km in do sedaj ni imel nobene težave=)
kdor drugemu jamo koplje, rabi kramp pa lopato=)
Uporabniški avatar
mezi
Uporabnik

Kraj: Poljanska dolina

Re: Kateri 4x4?

OdgovorNapisal/-a yaxo11 » 26 maj 2010 15:01

malo za šalo al pa tut ne, ni korejc je pa turčin, simpl osnova, renojev motor (1.5 dci en boljših mal švoh sam kaj pa rabi več), nisanovo podvozje, pa ganz nov
ima pa mošnost preklapljanja med 2wd klasičnim 4wd in 4wd z zaporo

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3614072&show=1
VAG odklepanje funkcij, pošlji PM
Uporabniški avatar
yaxo11
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a tref » 26 maj 2010 15:06

Čist spodoben SUV. Samo bo treba malce počakat na hibe, ki se bodo verjetno hiter pokazale :) Drugače je pa to Romun :wink:
Honda accord ictdi, 07
Toyota RAV4 2,2 D-4D 4WD exe, 07
Nissan 370Z Limited edition 2013
Uporabniški avatar
tref
Uporabnik

Kraj: Velenje-Lj-Sežana

OdgovorNapisal/-a yaxo11 » 26 maj 2010 15:09

sem pa prepričan da se bo omenjeni SUV prodajal dokaj dobro,vsaj tisti z 2wd in pa 1.5 dizel motorjem, za kerga bo treba odštet slabih 12 jurjev, zunanja oblika sploh ni tok slaba, edin motor bi morali dati še kak malo močnejši, no ja sicer je pa prodaja predvidena šele za september
VAG odklepanje funkcij, pošlji PM
Uporabniški avatar
yaxo11
Uporabnik

Re:

OdgovorNapisal/-a yogo » 20 jun 2010 21:13

R type je napisal/-a:
yogo je napisal/-a:Subaru je iscer neuničljiva zadeva, so pa redni stroški precej višji, predvsem goriva in vzdrževanja

Stroški vzdrževanja subija so tam ko za Hondo. Oziroma glede na odličnega mehankarja, ki dela po smešno niskih cenah in glede na support subarujevcev, ki vejo kje dele dobit ugodneje, še cenejše.

Se vrtim v subaru krogih že 7 let. Veliko prijateljev ima Legacy-je in Foresterje (vseh letnikov). Najboljši prijatelj ima Outbacka 2.5. In vzdrževanje je vse drugo kot zelo drago.

Edini problem je dvomasni vztrajnik. Ki pa ga komot menjaš z enomasnim pri menjavi sklopke. Dobiš rabljenega enomasnega v dobrem stanju pri subarujevcih za drobiž.

Tako da prosim ne daji dezinformacij.

LP

Kakih dezinformacij človek? A je poraba goriva precej višja? JE. A je rabljenih kosov malo oz. sploh nič? JE. torej o kakih dezinformacijah govoriš? Da o ceniah novih kosov sploh ne govorim :o .
Moraš vedet, da 3/4 kupcev vozil nima cajta in volje vsak dan preživeti 2 uri na raznoraznih forumih in zbirati rabljene dele in številke raznih "domačih" mehanikov, ki so sicer super poceni.
Ko rukneš Hondo, dobiš dele na spletu relativno hitro. Subaruja med "rezervnimi deli" skoraj da ni. Je res, da so avtomobili super.

Tudi vzdrževanje Honde je poceni, če delaš sam oz. "kolega" mehanik. Na servisu je pa druga pesem. Pri Subaruju ni nič drugače oz. je dražje. Poleg tega, Boxer-ja ne šravfa ravno vsak kekec. Torej je za navadnega smrtnika, ki se mu ne ljubi ukvarjat s forumi in ne računa na razne supporte iz forumov, samo vzdrževanje in servisiranje dražje od recimo Honde CRV. Govorimo o pooblaščenih servisih.
Yogo
Uporabniški avatar
yogo
Uporabnik

Kraj: Na soncni strani alp

OdgovorNapisal/-a R type » 20 jun 2010 22:32

Rabljenih kosov malo ali skoraj nič? :rotfl: Ti dam kontakt od karlija pa boš videl kolk kosov je. Pa po kakih smešnih cenah so. :yes:

Večina nima časa sprašavet in iskat podatkov po forumih?

Ma ne ga srat? A ne odgovarjamu človeku, ki glih izbira informacije na forumih? :D

In ne novi deli za konkurenčnega subija v povprečju niso dražji od Hondinih.

Poraba? Glej podobne motorje, pa bo poraba podobna.

Mehanikov za subije je okoli toliko kot za Honde z tem da so večinoma enako dobri in cenejši.

Čovek, ki fura po pooblaščenih servisih ne kupuje rabljen avto z zbiranjem infotov čez forum niti ni redni obiskovalec tega foruma. Torej pooblaščenci so zame nepotrebna informacija za kupce rabljenih avtov preko foruma.

In ko upoštevamo tole je tako: Legacy ima boljši pogon kot CRV, ima reduktor (ki ga CRV nima), ima bolj vzdržljivo podvozje, ima boljšo aerodinamiko pri avtocestnih hitrostih in manjšo porabo tam, Legacy je precej boljši v snegu, vožnja je podobna limotu (kar CRV ni), ima preizkušen praktično neuničljiv pogon....... etc. Razen če želiš SUV obliko oziroma Hondo, je CRV slabši nakup.

Ko pridemo do preizkušenega rabljenega 4x4 avta za vsak dan je Subaru Št. 1. Pač so stručkoti za to.

Honda je specifično dobra drugje.

LP
BMW 540i

Uporabniški avatar
R type
Insane

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost