facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Nakup avtomobila

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

OdgovorNapisal/-a LJ-GT28R » 12 jan 2010 18:05

Avto kupovat in prodajat je men taka muka .... Če kupuješ ni nič pametnega vsak te nategne če le lahko nekih poštenih prodajalcev je zelo malo. Potem pa ko prodajaš nek star avto pa pride folk in se ti zapiči v take brezvezne detajle da te use mine. Prodajaš star avto ljudje pa bi najraje videli da jim daš novega za taki denar. Pa da me ne bo kdo narobe zastopil ne govorim zdaj ravno o tem primeru ampak pač na splošno kako poteka vse skupaj :)
I don't drive fast I just fly low !
Uporabniški avatar
LJ-GT28R
Uporabnik

Kraj: Dubai

OdgovorNapisal/-a Hoden » 12 jan 2010 18:39

Se povsem strinjam s tabo. Jao. Pa še kar je pametnega v ponudbi ali takoj prodajo ali pa se izkaže da nekaj ne štima. Jao. Tako se mi ne da tega kupovat :) Zdej mam že spet dve toyoti ogledni. Moram še malo raziskati njihovo zgodovino.
Uporabniški avatar
Hoden
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Hoden » 15 jan 2010 21:34

Živijo. Zopet se obračam na vas. Zanima me če kdo ve kako je z temi motorji 2.0 d-4d po faceliftu. Zanima me če je 140k km če so vozeni relacijo že precej za tak avto. Jutri morm zaarati eno toyotico. Res me zanima kako je s temi motorji.

hvala in lep pozdrav
Uporabniški avatar
Hoden
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a yogo » 15 jan 2010 21:48

odvisno od tega, kako je bil avto vožen.. lahko je pri 50.000 km vse zjahano ali pa pri 300.000 še vedno brezhibno, na pamet je težko reči...

2.0 D-4D so imeli težave z šobami in porabo olja, ni pa nujno, da ima tudi omenjeni avto take težave... na 140.000 bo najbrž čas za kak večji servis ( sklopka, zavore), če še ni bil opravljen do sedaj
Yogo
Uporabniški avatar
yogo
Uporabnik

Kraj: Na soncni strani alp

OdgovorNapisal/-a Hoden » 15 jan 2010 22:39

Se strinjam. Jutri predem ga zaaram bom vprašal če mi lahko dajo številko od gospoda ki je vozil ta avto in se malo pozanimal kaj je bilo narejeno in kaj ne. Je pa avto drugače videti precej boljše kakor nekateri ki sem jih šel pogledat in so imeli 100k km. Sedeži so sicer malo umazani vendar je notranjost bele/bež barve in je itak za pričakovat. Ampak eno globisnko čiščenje pa bo kot nov. Tista dva ki naj bi imela 100k km sta imela ročico menjalnika že čisto "znucano", prav tako pa tudi volan in padela. Ta pa ima sicer malo obrabljeno vendar vse precej boljše kot pri prejšnjih dveh ogledanih. Pa pri tem mi dajo tudi garancijo, servisi so opravljeni vsi do 140 in ne samo dokler je bila garancija. Res da je nekaj napak - barvane letvice branika, delan prehod... vendar me to čisto nič ne moti. Prodajalec je bil tudi pošten in za vse napake povedal, prav tako mi je posodil merilec debeline laka in smo vse premerili. Sem pa slišal da so tile motorji 2.0 pred faceliftom imeli nekaj problemov, po faceliftu pa naj bi bili zelo zanesljivi. Ne vem pa kaj to pomeni da je bil reprogramiran računalnik. To imajo vsi kar sem jih do sedaj videl. Upam res da jutri dobim lastnika in zaaram ta avto :) Barve mi je fantastične :)
Uporabniški avatar
Hoden
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a tref » 15 jan 2010 23:56

Reprogramiran računalnik imajo vse Avensiske od leta 2008 naprej. Reprogramiran je pa bil zato, ker so hotli izboljšat navor pri srednjih obratih, s tem da nebi spremenili največje moči in max. navora. Nič takega :) Avto itak da ne bo nov. Vizualne napake bodo. Vse pa odvisno od tega kakšno mejo imaš in kolk časa imaš za nakup. Kot je rekel Yogo, je lahko avto že pri 50.000 videt kot da jih ima 200k km. Tukaj moraš bit tudi previden. Če je avto res fejst načet in ima malo kilometrov je možna menjava števca. To sem videl na lastne oči kk delajo :) Zato je po eni strani boljše uzet avto ki ima malo več km za seboj in izgleda v odličnem stanju. S tem ne mislim samo zunanjosti, ampak tudi notranjost, ki veliko pove o naravi voznika.
Honda accord ictdi, 07
Toyota RAV4 2,2 D-4D 4WD exe, 07
Nissan 370Z Limited edition 2013
Uporabniški avatar
tref
Uporabnik

Kraj: Velenje-Lj-Sežana

OdgovorNapisal/-a Hoden » 16 jan 2010 13:34

Avtomobil zaaran :) Jupi :)
Celo noč nisem mogel spati, premišljeval sem o tisoče stvareh na koncu se vendarle odločil. V ponedeljek ga grem iskati. Sedaj pa imam naslednjo težavo. Ker bo to moj 1. avto nimam čisto nič bonitete. Ali se komu kaj sanja če se mogoče glede tega kaj storiti. Obstaja kakšen družinski bonus glede na to da imamo čisto vse zavarovano pri eni zavarovalnici? Včash vem da si lahko kupil kupone ter so ti tako priznali boniteto. Je sedaj tudi kaj podobnega?
Uporabniški avatar
Hoden
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a JapanZek » 16 jan 2010 13:44

Hoden je napisal/-a:Avtomobil zaaran :) Jupi :)
Celo noč nisem mogel spati, premišljeval sem o tisoče stvareh na koncu se vendarle odločil. V ponedeljek ga grem iskati. Sedaj pa imam naslednjo težavo. Ker bo to moj 1. avto nimam čisto nič bonitete. Ali se komu kaj sanja če se mogoče glede tega kaj storiti. Obstaja kakšen družinski bonus glede na to da imamo čisto vse zavarovano pri eni zavarovalnici? Včash vem da si lahko kupil kupone ter so ti tako priznali boniteto. Je sedaj tudi kaj podobnega?

hja ena opcija je da če imate kakega zavarovalniškega agenta, kot pri nas, k imamo isto kot pri vas vse zavarovano pri isti zavarovalnici. drugače pa tole z boniteto je tudi možno, ker je kolega naredil pred kratkim. skratka v ponedeljek maš da zapelješ en krog. jst si bom pa magar novega testnega avensisa vzel da greva še tisto sprobat :wink:
Uporabniški avatar
JapanZek

OdgovorNapisal/-a Vrtelo Letelo :) » 16 jan 2010 14:53

Prave bonitete katera je tvoja in je potem prenosljiva na katerokoli zav. je skoraj nemogoče dobiti, včasih je blo nekako lažje sedaj so pa tut agentom peruti pristrigli. Se pa da dobit hišni popust kateri pride nekako do teh 50% oz. PR.4. Ampak tega popusta si deležen samo na tej zavarovalnici kjer imaš sklenjeno zav., če greš kam drugam ga ni več.

Poinformiraj se pri obstoječi zav. kjer imate večino stvari zavarovanih.

Čestitke za nakup in pa srečno ter predvsem varno vožnjo.
Za povečanje penisa si preprosto kupite BMW in problem je rešen.Pred uporabo se posvetujte z forumskim pametnjakovičem ali pri uporabniku.
Uporabniški avatar
Vrtelo Letelo :)
Uporabnik

Kraj: med oblaki

OdgovorNapisal/-a Hoden » 16 jan 2010 15:05

Klical agentko in nekako prek telefona mi je obljubila vsaj 20% popusta, za več se bo pozanimala pri zavarovalnici. No bom proval kaj zmutiti :)

Ej japanzek! V ponedeljek žal ne bo šlo. Nisem niti še prepričan če mi bo vse dokumente uspelo urediti v ponedeljek, ker imam veliko dela. Dej bova res enkrat šla. Te bo obvestil kdaj bom imel avto pa bomo naredili eno druženje, vzeli fotiča in mal poslikali :) Mi lahko na pm pošlješ tvoj MSN?

Vrtelo - hvala za čestitke. Saj ko dobim avto ga bom malo predstavil.

Aha še to. Ali mogoče kdo ve kje je kakšna čistilnica v ljubljani ali okolici kjer ti notranjost globinsko očistijo? Ima kdo izkušnje katera je dobra? Avto ima namreč skoraj belo notranjost zato ga je potrebno malce očediti :)
Uporabniški avatar
Hoden
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Vrtelo Letelo :) » 16 jan 2010 15:11

Da se dobit tut teh težko dosegljivih 50% hišnega popusta preko živ. zavarovanja. Skleneš življenca in ob minimalni mesečni premiji 20€ ti na račun tega da zav. 50% popusta pri zavarovanja, boniteta se ti normalno sešteva in potem vsako leto ti da razliko od bonitete do končnih 50% hišni popust.

To bi ti lahko še jaz uredil pri moji agentki.
Za povečanje penisa si preprosto kupite BMW in problem je rešen.Pred uporabo se posvetujte z forumskim pametnjakovičem ali pri uporabniku.
Uporabniški avatar
Vrtelo Letelo :)
Uporabnik

Kraj: med oblaki

OdgovorNapisal/-a hondavti » 18 jan 2010 15:54

Srečno vožnjo ti želim.
Uporabniški avatar
hondavti
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Hoden » 20 jan 2010 08:51

Evola :) Najprej hvala za dobre želje :)

Avto sem včeraj registriral :) Z zavarovanjem sem kar dobro prišel skozi. Dobil sem potem komercialni popust, ker imamo pač tam zavarovano čisto vse, tako da sem zadovoljen. Sem pa zavaroval kar comfort kasko.

Avto je zaenkrat bomba! :) Malce moram sicer še prebrati kako se ravna z dizli. Včeraj sem naredil približno 200km in ko sem spremljal trenutno porabo se mi je zdela res nizka. Po AC 130 km/h je bila okrog 5l peljal pa sem se iz Postojne do Trojan. Seveda bo mestna vožnja prinesla zvišanje porabe goriva :)

Bom pa v prihodnjih dneh avto malce poslikal in odprl novo temo kjer bom avto predstavil :)

Kar pa mi je najbolj všeč je udobje in zvočna izolacija :)

Še enkrat vsem hvala za nasvete!

lp
Uporabniški avatar
Hoden
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a _BlisteR_ » 11 apr 2010 21:11

NAKUP AVTOMOBILA DRUGIČ :D

Dajte svetovat še glede naslednjih avtov. Išče se nekaj srednjega,srednji razred,srednje velikosti,bencinar,okoli 100KM.Letnik 2005 in novejši! Oprema naj bo solidna. Cena pa okoli 9000€.

Kakšne hibe ima avto,na kaj je treba pazit.In ali so kot celota kvalitetni :?:
Izbira je med : (To je še nekako širši izbor :) )

- Toyota Corolla/Auris
- Honda Civic
- Opel Corsa/Astra
- Hyundai i30
- Seat Ibiza

Pomagajte narediti ožji izbor :D

npr.:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3658126&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3243357&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3688954&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3670512&show=1
"Mislite sami in ne hodite za drugimi po njihovih stopinjah." - Soichiro Honda
Uporabniški avatar
_BlisteR_
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a yogo » 11 apr 2010 21:16

Toyota Corolla...čeprav je vse našteto bolj "ubogo" kar se motorizacije tiče...
Yogo
Uporabniški avatar
yogo
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a petronas » 11 apr 2010 22:06

srednji razred je Accord.

Corolla je nizji srednji, pravtako i30.

Za ta denar bi lahko dobil ze precej "nov" i30/ceed 1.4, mogoce z vec srece kak auris 1.4.
---===::: You’re a very good driver, except for the fact that you drive like shit! :::===---
Uporabniški avatar
petronas
The Honda Doctor

OdgovorNapisal/-a _BlisteR_ » 11 apr 2010 22:23

Pardon...potem pa nižji srednji razred.
Avto kupuje sestra.
Sem gledal in me preseneča kako so lahko nekateri avti tako poceni.
Kot naprimer corsa 07` za 7k
Ali pa ibiza,že cena novih je zelo ugodna. Zanima me pa koliko ima to opreme? Če ima klimo,ABS,Airbag,dalinca,ele.okna...potem ni tako slaba.
"Mislite sami in ne hodite za drugimi po njihovih stopinjah." - Soichiro Honda
Uporabniški avatar
_BlisteR_
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Hoden » 12 apr 2010 10:31

Jaz bi opla definitivno izločil v prvem krogu. Naslednji bi bil po mojem mnenju izločen seat. Kar nekaj kilometrov sem naredil z ibizo 1.4. Jaz z njo nisem prišel pod 7l/100km. Malce me je pa tudi motilo da je precej trd avto, zapolnil pa sem si jo še po zelo pusti notranjosti.

Jaz bi pogledal za kakšen i30, corollo ali pa celo aurisa.
Uporabniški avatar
Hoden
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a JapanZek » 12 apr 2010 15:33

Tale civic sport je preeeeeeedrag! za toyoto me pa poklič pa bomo probal kej rešt, tko kot smo za Hoden-a :wink:
Uporabniški avatar
JapanZek

OdgovorNapisal/-a yogo » 12 apr 2010 19:23

samo I30 ne kupi ker je avto totaln a katastrofa, prepoln šlampaste in nekvalitetne izdelave ter tovarniških napak, lak avtomobila je katastrofalno nekvaliteten, ker so Indijci šparali z mateialom v vseh pogledih, so morali v Kopru avte "podirat" in vrtat luknje za odvajanje vode, ki je sicer tekla v kabino, folija v števcih se je samodejno odlepila in je bilo treba števce podirat in lepit novo folijo, avtoradio kljub reprogramiranju preskakuje postaje, preventivno so bili menjani zavorni cilndri in cevi dovoda goriva in še pa još... v srajni sili, če že moraš kupit I30, potem obvezno Korejsko izvedenko, ki je za odtenek boljša od Indijske
Yogo
Uporabniški avatar
yogo
Uporabnik

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov