Cury daj mi malo več povej o avtu samem-tvoje izkušnje. A ti imaš potem: 166, 2.4 jtdm, 185 konjev oz. kaj imaš (model, motor, letnik)?
Kolikor razumem je glavna odlika motorja: moč, poraba, zanesljivost. Kakšne so prednosti in slabosti avtomobila še po tvojem? Stroški vzdrževanja pri tvojem?
Se pravi potem lahko pričakujem vožnja avtocesta kuri potem do 120 km/h, pod 6 l, tam do 140 km/h pa kake pol litra več, glede na to, da je 6 prestava namenjena varčevanju.
P.S.
Sicer sem bral tudi na ostalih forumih in testih o avtu, samo najraje slišim iz prve roke kako in kaj.
BTW: dnevno bom delal tudi po 200 kilometrov zato rabim diesla in avto za relacije. Hočem avto ki je delan za kaj takega, da se lahko tudi hitro peljem a če hočem da lahko tudi varčujem, ter da me razvaja z opremo, hkrati pa mora biti tudi zanesljiv.
Moj odgovor je alfa 166 2.4 jtd, sam si jo lastim(110kw,2003 letnik), zaenkrat prezadovoljen, imam vse kar rabim in vse to kar si ti napisal, to 166ka ponuja.
Glede porabe, ki te zanima, pa MOJA slikica pove vse
To je bilo pri 100km/h,čiste relacije, tempomat+6ta prestava, v udobnem usnju z rahlo odprtim šibedahom(na kiper

), pri 120km/h znaša poraba 5.0l/100km.