facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Nakup avtomobila

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

OdgovorNapisal/-a poli » 31 dec 2009 14:48

darkok je napisal/-a:Pri Toyoti bodi pozoren da ni v igri problematicni motor (2.2 dizle so kar lepo menjali v garanciji).

prvič slišm :) kolega dela na servisu in ni nikol nič takega omenu :lol: :lol:
Uporabniški avatar
poli
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a tref » 31 dec 2009 15:55

Js tut še nisem slišal kaj takega, zato sem pa darkoka uprašal kateri letniki, ampak zgleda da tut sam ne ve :). Kot sem rekel, babje čenče :)
Honda accord ictdi, 07
Toyota RAV4 2,2 D-4D 4WD exe, 07
Nissan 370Z Limited edition 2013
Uporabniški avatar
tref
Uporabnik

Kraj: Velenje-Lj-Sežana

OdgovorNapisal/-a darkok » 31 dec 2009 19:34

Sosedu se je zgodilo v RAV4, ce me spomin ne vara je letnik 2007. Masina je pila olje in so jo menjali v garanciji (prvi poskus je bil menjava batnih obrockov a ni resilo tezave). Ni pa osamljen primer.
Uporabniški avatar
darkok
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Vrtelo Letelo :) » 31 dec 2009 19:38

Veš kok je takih mercedesov, pha pa ne C in E klase, S in podobn crap ... .

Se bom pozanimal pri mojem osebnem mehaniku k je na Toyoti že dooolgo časa, kaj od tega je res.
Za povečanje penisa si preprosto kupite BMW in problem je rešen.Pred uporabo se posvetujte z forumskim pametnjakovičem ali pri uporabniku.
Uporabniški avatar
Vrtelo Letelo :)
Uporabnik

Kraj: med oblaki

OdgovorNapisal/-a tref » 31 dec 2009 20:27

Če ti narediš masovno proizvodnjo, recimo tisočih kosov, bo en ziher crknal. Ampak to ne pomeni da so zdej vse mašine zanič. Poznam kup ljudi ki ima v Toyoti 2.2 d4d motor in nikjer nobenih problemov. Se pa najde kak osamljen primer. Nisem pa nikjer zasledil da bi Toyota vpoklicala nazaj modele s to mašino, tk kot je naredil Renault z Laguno, Mercedes z a klaso, Audi z a2,....
Honda accord ictdi, 07
Uporabniški avatar
tref
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Roman » 31 dec 2009 20:38

imam 2 prjatla z toyotam če se ne motim obe 170hp in oba brez problemov :wink:
se pa kar čudim ko takole berem kako slabi so ti motorji :?
Vall & Ella
Uporabniški avatar
Roman
Uporabnik

Kraj: šiška

OdgovorNapisal/-a rossifumi » 31 dec 2009 23:24

Jp, z dizli ( D4D ) je križ.
V nekaterih primerih podaljšana tiha garancija do 150Kkm, pogosta menjava šob katere brcnejo cca. 3,5K€ ... z bencinaji 2.0 ( D4, VVT-i ) pa naj ne bi bilo nobenih problemov a jih praktično ni pri nas. :D

Vir informacij bi bil težko bolj relavanten.
Uporabniški avatar
rossifumi
Uporabnik

Kraj: Tavullia

OdgovorNapisal/-a Hoden » 31 dec 2009 23:43

Ufa:S Bomo videli. V soboto grem na ogled tiste toyote in nekako so me domači prepričali da bi si šli še eno alfo 159 vseeno pogledat. Zanima pa me mnenje tudi o alfinih 1.9 JTDM 150km. So res tako požrešne kot nekateri pravijo.
Uporabniški avatar
Hoden
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a nighthawk » 31 dec 2009 23:52

kaj pa recimo ford mondeo?
JDM.si
ITR#05182
Uporabniški avatar
nighthawk
Uporabnik

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a Hoden » 01 jan 2010 00:13

Če sem čisto iskren niti pomislil nisem na forda. Kolikor pa ta trenutek gledam ponudbo pa letnikov 2007 z do 100 000 prevoženimi km ni.
Uporabniški avatar
Hoden
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a nighthawk » 01 jan 2010 00:31

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3385110&show=1

2007 so pa že novejši modeli in bo težje najti enega za nizko ceno...ampak ne pa nemogoče
JDM.si
ITR#05182
Uporabniški avatar
nighthawk
Uporabnik

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a tref » 01 jan 2010 03:35

Alfin jtd je sicer dober motor. Malce je glasen. Pri Alfi 159 je vse odvisno od tvoje višine. Js sem velik 186 cm in si nisem mogel sedeža tk nastavit da bi videl na cel info zaslon ki je na števcu. Če sem pa spustil volan, sem ga imel pa pri kolenu. Drugače zelo lep avto. Kuri pa tut ne tk velik. Tovarna navaja 6 litrov, v realnem svetu se pa giblje tam od 7.5-8 litra. Pri karavanu pa ne pričakovat čudeža glede prostora. Odprtina za nalagat je zelo majhna in rob zelo visok. Sportwagen je isto dolg kot limuzina. Prostornina brez da podreš sedeže je za slabih 40 litrov večja pri karavanu. Tako neuporabnega karavana kot je alfin še js nisem videl. Je pa eden lepših.
Honda accord ictdi, 07
Uporabniški avatar
tref
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Hoden » 01 jan 2010 13:50

Izjemno hvala za tvoj prispevek. Ravno to sem hotel slišati. Bom jutri poročal kako je bilo na ogledih. Mogoče samo še primerjava v udobnosti med avensisom in 159?

Lp
Uporabniški avatar
Hoden
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a tref » 01 jan 2010 14:27

Za moje pojme je Avensis malo bolje udoben. Alfa je trša. Sedeži v njej so dobri in tudi lega je dobra. Avensis ni tk športnega značaja kot alfa. Bolj potovalna limuzina. Tudi sedeži niso tk oprijeti. Ceste se pa vseeno dobro drži. Toyoti v plus je to, da je zanesljiv avto, ne crkuje.
Honda accord ictdi, 07
Uporabniški avatar
tref
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Hoden » 02 jan 2010 23:25

Živijo. Danes sem bil na ogledu toyote. Za alfo je zmanjkalo časa, oziroma potem lastnika ni bilo več doma. Zanima pa me nekaj stvari.
Lastnik toyote ni niti vedel da je že tretji lastnik. Ko mi je lastnik že pred ogledom zaupal številko prometnega dovoljenja sem na internetu preveril in videl da je že 3 lastnik, on pa trdi malo drugače. Oziroma sploh ni vedel da je tretji. Prvi lastnik zgleda da je bil avto celje tako, da mogoče je bilo to testno vozilo. Potem je kupil drugi lastnik in prodal temu. Vendar vsa ta zgodovina od februarja 2008 pa do danes? :D malo sem skeptičen. Zanima me ali mi lahko na servisu prek VIN kode kaj pametnega povedali. Malo me moti tudi dejstvo da so imela stekla drugačne cifre. Zanima me tudi glede pnevmatik. Na avtu so homologirane so pnevmatike 215/50/r17 on pa ma 215/45/r17. Ali bi mi lahko glede tega kaj težili na tehničnem ali pa gospodje policaji? Ker nimam nobenih izkušenj z kupovanjem rabljenih avtomobilov me zanima kaj lahko še naredim. Tista pravila za kupovanje rabljenega avtomobila sem upošteval kolikor sem lahko in razen teh slabosti nisem opazil drugih. No edino še vlečna naprava je homologirana, na vozilu jo pa ni. Aha pa še to. Avto je bil prvič registriran februarja, torej pozimi. Ta lastnik pa nima originalnih zimskih pnevmatik temveč jih je letos pred zimo kupil nove in nova platišča. Na originalnih platiščih so letne gume (kako pa naj vem ali so platišča original) In glede na to da tudi letne pnevmatike niso original saj sploh niso homologirane ne vem kaj naj si mislim :). Drugače vožnje je zakon, sem bil zelo pozitivno presenečen tako da alfe verjetno niti gledati ne bom šel ampak če ne bom zbral tega avensisa grem pa na lov za kakšnim drugim.

LP
Uporabniški avatar
Hoden
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a tref » 03 jan 2010 01:45

Sedajšni lastnik zgleda samo prodaja avto. Lahko pogledaš v prometno za prvim lastnikom, ga pokličeš in povprašaš o avtu. Če je res avtohiša, lahk dobiš naslov drugega lastnika.
Včasih delci razbitega stekla ostanejo zataknjeni v sprednjih režastih zračnikih pri brisalcih. Ponavadi jih ne odstranijo v celoti.
Glede gum ti pa edino števec nebi prav kazal, ker je obseg drugačen. Policaji nebi smeli kaj težit. Ni pa nujno da je dobil na njemu zimske pnevmatike. Lahk ga je kupil z letnimi.
Original dimenzije gum so 205/55 R16,gume so bile Bridgestone. Platišča pa mislim da so imela 8 krakov. Piše tudi da je prvič registriran Avgusta 2008 ( če si gledal tega iz tvojega linka ).
Pomoje tukaj nekaj smrdi. Najboljše bo da kontaktiraš prvega lastnika in preko njega drugega. Avto so itak že prodali, tk da ti bodo povedali kaj je narobe.
Honda accord ictdi, 07
Uporabniški avatar
tref
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a JapanZek » 03 jan 2010 02:10

če mene vprašaš jaz te toyote niti pod razno nebi kupil. malo preveč sumljivih stvari. za gume je pa tako da znajo tudi komplicirat če na prave naletiš. poznam nekoga ki je moral na izrednega tehničnega smao zato ker je imel 215/40r17 namesto da bi imel kot je v homologaciji 205/45r17. drugače pa če te zanima nakup katerekoli rabljene ali nove toyote, me kontaktiraj na PM in bom povprašal na toyoti lovše, kjer imam kr nekaj poznanstev in mi ne bodo prodajali buč ampak ponudili najboljše ;)
Uporabniški avatar
JapanZek

OdgovorNapisal/-a Hoden » 03 jan 2010 17:20

Zgodba se razpleta naprej :) Vglavnem dobil sem številko od prejšnjega lastnika. Poklical sem ga in mi je povedal da je bil avto 1 registriran na avto celje kot testno vozilo. Od 500 km naprej pa ga je imel ta drugi lastnik. Sicer ga je prepisal na njega komaj čez nekaj mesecev. Ko sem ga vprašal pri koliko kilometrih ga je prodal mi je povedal cifro, ki je malo manjša kakor so kilometri sedaj. Torej bi to moralo držati. Kot razlog za prodajo pa je navedel povečanje družine. Dejal je da je otroka iz sedeža veliko težje dajati ven v avensisu kakor pa v corroli verso ki jo ima sedaj. Glede vlečne naprave je povedal, da jo je imel gor in ker jo je kupil pri firmi v kateri ima poznanstva jo je tudi vrnil in pri nakupu kljuke za versota so mu pač vrnili nekaj denarja. Pozabil sem pa ga vprašat za kakšen denar je avto prodal, ter kako je glede gum. Ga bom pa to še tekom današnjega dneva kontaktiral.

lp
Uporabniški avatar
Hoden
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Vrtelo Letelo :) » 04 jan 2010 09:31

Števec kaže vedno isto, tut če dvigneš avto od tal bo kazal enako, števec ne ve kakšna kolesa so gor. Pojavi se razlika samo takrat da če bi te izmeril z radajem z manjšimi kolesi se REALNO pelješ počasneje kot pa ti števec kaže. Npr. po števcu ti bo kazalo 60km/h če bi te merili z radarjem realno hitrost vozila z manjšimi kolesi bi se peljal 55km/h z večjimi kolesi pa 65km/h. Sam števec ne zazna različnih koles, realna hitrost vozila vozila glede na okolico se spreminja.

Hočem to povedat da če je realna hitrost vozila 60km/h in če bi ti mel od kariole kolesa gor števec v avtu pri tej hitorsti nebo kazal 80km/h, ampak je stvar obratna, števec vedno kaže enako, neglede na kolo ker signal dobi preko menjalnika in ne kolesa :wink: .

Gume so drugačne dim. verjetno da zato ker v tisti dimienziji ki bi jo moral imeti je pnevmatika nekoliko dražja kot pa ta ki jo ima in tistih 5% "višine" ne igra toliko vloge, avto ima kvečjemu boljši pospešek in boljšo lego ker ima guma bolj trde stene (se manj zvija) se pa nekoliko zgubi na udobju zaradi nižjega preseka.

Pa velik sreče pri nakupu :)
Za povečanje penisa si preprosto kupite BMW in problem je rešen.Pred uporabo se posvetujte z forumskim pametnjakovičem ali pri uporabniku.
Uporabniški avatar
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Vrtelo Letelo :) » 04 jan 2010 09:35

JapanZek je napisal/-a:če mene vprašaš jaz te toyote niti pod razno nebi kupil. malo preveč sumljivih stvari. za gume je pa tako da znajo tudi komplicirat če na prave naletiš. poznam nekoga ki je moral na izrednega tehničnega smao zato ker je imel 215/40r17 namesto da bi imel kot je v homologaciji 205/45r17. drugače pa če te zanima nakup katerekoli rabljene ali nove toyote, me kontaktiraj na PM in bom povprašal na toyoti lovše, kjer imam kr nekaj poznanstev in mi ne bodo prodajali buč ampak ponudili najboljše ;)

Ni enako 5% višine in pa 1cm širine, je pa res da včasih te policaj tretira enako, ker dejansko si v prekršku :wink:
Uporabniški avatar
Uporabnik

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov