facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Moja nova "drva"

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

OdgovorNapisal/-a Eddy » 09 okt 2009 23:07

banan je napisal/-a:Ok recimo da ti verjamem,dej mi pa povej kaj ima kot poznavalec BMW tako dobro pri užitkih vožnje da je res dober. Se pravi kako drugače se pelje in kaj naj bi imel bolše od ostalih konkurenčnih znamk.
ps. resno mislim :?:

Nekaj ti je že Yogo napisal, nekaj ti bom še sam dodal:

RWD avtomobili se čisto razlikujejo v vožnji od FWD.

Začniva z okretnostjo: ker so sprednja kolesa prosta polosi, je zavijalni kot koles lahko večji, torej je rajdni krog veliko manjši, ergo, avto je veliko bolj okreten in manevriranje po recimo parkirišču je veliko lažje. Za primer ti dam mojo ženo: sedaj ko vozi RWD že par let, zelo težko bočno parkira FWD avtomobil, mora avto parkrat popravljat in ob tem preklinja.

Splošno počutje med vožnjo: Ker so pogonska kolesa zadaj, tista spredaj pa skrbijo za zavijanje, je upravljanje in sam občutek s ceste na volanu veliko bolj direkten (ok, tukaj je tole spet pogojeno z izvedbo krmiljenja, zobata letev ali pomožni volan s polžem-ta ima bolj posreden občutek) in komunikativen, torej tudi posledično bolj varen.

Športna / Dinamična vožnja: Zopet, ker so zadnja kolesa zadolžena za pogon, sprednja pa za upravljanja, odpade nadležen Torqe steer med pospeševanjem v ovinkih, lažje se pelješ na meji zdrsa, ko pa zadek zdrsne, ga v veliki večini primerov lahko tudi ujameš in se z avtom na ta način tudi zabavaš. BMW ima kljub preprostosti samih komponent, izredno dobro poštudiran kompromis med udobjem in športnostjo, tako da je vsakega ravno dovolj da uživaš že s serijskim avtom, če ga pa še dodelaš v smislu športnega podvozja, si zgubil malo na udobju, pridobil pa na dinamičnosti vožnje.

Zima in slabi vremenski pogoji: od leta 1990 ima vsak BMW narejen idealno razporeditev teže: 50% spredaj, 50% zadaj. Nevem zakaj bi bila vožnja z RWD bolj nemogoča kot z FWD? Prejšnjo zimo sem z dirkalnikom nenormalno užival vsepovsod, ustavil me je le dodobra utrjen sneg ko sem nasedel. Nasedel sem pa z bencinskim tankom, tako da je bil in spredaj in zadaj avto s kolesi od tal

:lol:
Edino takrat sem moral kopat, drugač pa samo dobre zimske gume in izklop elektronskih pomagal, pa nekaj spoštovanja na začetku, ko osvojiš tehniko vožnje, se ne vrneš več na FWD. Teža zadaj nad premo: nevem no, sem tudi to probal, pa se mi ne zdi ful pridobitveno. Kvečjemu sem se prej zakopal nekje zaradi dodatne teže ki jo mora avto šlepat s seboj.

Primer odvisnosti od RWD: rabil sem ogromen avto, poceni za nabavit in vzdrževat, neproblematičen in kvalitetno narejen. Gledal Volvote 850, 960, Legacy karavane in Opel Omege Caravan. Od vseh je zmagala seveda Omega, poleg tega da izpolnjuje vse zgoraj naštete pogoje, je tudi RWD. Pa čeprav Opel z RWD tehniko podvozja in pogona zaostaja za bavarci, je še vedno RWD in ne rabim spreminjat stila vožnje, poleg tega pa v kuferam spravim več kot v tri trojke
:D
Bil je seveda tudi BMW E34 525 ali 535i na spisku želja, a so bile lepe izven mojega proračuna (1000€ :lol: :lol: )

Pojdi probat, pa pridi na našo stran :twisted:
Uporabniški avatar
Eddy
Uporabnik

Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a poli » 10 okt 2009 14:58

:f_popc1: :f_popc1:
Uporabniški avatar
poli
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Aless » 10 okt 2009 15:01

Vrtelo Letelo = Honda obsedenec
Eddy = BMW obsedenec

Oba pa prava pacienta. :wink:
´96 CIVIC HB 1.4i "SOLD"
´00 CIVIC HB 1.4iS "SOLD"
´2004 Mazda 3
´2008 Accord 2.2 i-CTDI Limited Edition "SOLD"
´2009 Suzuki RM-Z 450 "SOLD"
Uporabniški avatar
Aless
Uporabnik

Kraj: City

OdgovorNapisal/-a banan » 10 okt 2009 15:14

Eddy se si kar dobro potrudil verjetno bo kar držalo marsikej ali pa tudi ne tako,so pa tudi slabosti ki pa jih nisi nič povedal :wink:
Uporabniški avatar
banan
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Damo » 10 okt 2009 15:17

Honda-Bmw oboje je samo pa žgt, ne pa za šminkiranje pred lokalom in gledat ker avto je bolj spoliran :lol: . Je pa meni osebno tudi bolj zabavno vozit rwd avto 8)
E30 325i---drift car
Civic HB VTi---ex
Civic Type R ´05---ex
Volvo V70 D5 ´05
www.fk-automotive.si www.xenon-kit.si
Uporabniški avatar
Damo
Dorifto

Kraj: Trzin

OdgovorNapisal/-a Eddy » 10 okt 2009 23:23

Aless je napisal/-a:Vrtelo Letelo = Honda obsedenec
Eddy = BMW obsedenec

Oba pa prava pacienta. :wink:

Jaz sem bolj drivers car obsedenec. Sem hud fan in privrženec BMW znamke, znam pa tudi kak drug avto kupit in vozit, pa tudi pohvalit. Srce pa ostaja na bavarcih :)
Uporabniški avatar
Eddy
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Eddy » 10 okt 2009 23:25

banan je napisal/-a:Eddy se si kar dobro potrudil verjetno bo kar držalo marsikej ali pa tudi ne tako,so pa tudi slabosti ki pa jih nisi nič povedal :wink:

Nevem sploh kaj bi bile slabosti RWD? Za neukega voznika je ogromno slabosti, drugače jih ni :D
To je kar se pogovarjava o RWD. O slabostih posameznih avtomobilov je dosti za napisat, če te kake napake katerega avta zanimajo pa povej, bomo mal pobrskal.
Uporabniški avatar
Eddy
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a nighthawk » 10 okt 2009 23:29

zdej bi pa še jest mel BMW!
JDM.si
ITR#05182
Uporabniški avatar
nighthawk
Uporabnik

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a Damo » 11 okt 2009 08:10

nighthawk je napisal/-a:zdej bi pa še jest mel BMW!
Sem vidu, da si zadnjič nisi in nisi mogu nagledat e30 pr Roku. Tud z bojnimi ranami zgleda sexy 8) :lol:
E30 325i---drift car
Civic HB VTi---ex
Civic Type R ´05---ex
Volvo V70 D5 ´05
www.fk-automotive.si www.xenon-kit.si
Uporabniški avatar
Damo
Dorifto

Kraj: Trzin

OdgovorNapisal/-a SwIfTyAn » 12 okt 2009 00:12

Najbolš da honda forum poimenujemo kr bmw-honda forum, ker itak vsi kvazi hondaši po nekaj letih uživanja s hondo nabavijo bmw in potem so v nebesih. :lol: Pa ok, kak komu paše. Še vedno pa me impresionira izjava o porabi 330ci:

+ poraba, za 3000ccm, povprečna poraba 9,5l/100kmh, 90% mestne vožnje ( in mojim načinom vožnje )

Jutri grem ziher kupit prelude, ker 2.2 vti pije enih 6-7,5l/100km če lepo vozim a ne? :shock: :shock:
Sportni filter - Drekec pekec
Uporabniški avatar
SwIfTyAn
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a R type » 12 okt 2009 00:23

SwIfTyAn je napisal/-a:Najbolš da honda forum poimenujemo kr bmw-honda forum, ker itak vsi kvazi hondaši po nekaj letih uživanja s hondo nabavijo bmw in potem so v nebesih. :lol: Pa ok, kak komu paše. Še vedno pa me impresionira izjava o porabi 330ci:

+ poraba, za 3000ccm, povprečna poraba 9,5l/100kmh, 90% mestne vožnje ( in mojim načinom vožnje )

Jutri grem ziher kupit prelude, ker 2.2 vti pije enih 6-7,5l/100km če lepo vozim a ne? :shock: :shock:

Pri hitri vožnji prostorninsko večji agregati porabijo manj.

Meni 540i porabi okoli 12.5 litra povprečne porabe kar je enako 523i ki sme ga imel prej.

Če boš oba vozil po omejitvah bo Prelude manj porabil. Ko se začneš hitro peljat bo 330Ci manj porabil. 3.0 R6 motor je pa verjetno eden od biserov BMW-ja enako kot B16 in K20 pri Hondi.

Poleg tega nonstop povdarjate da so samo BMW-jaši tle gor. Eddy je itak BMW-jaš že od začetka.

Kar se Hondašev z BMW-ji tiče: poleg mene in Yogota (ki začasno vozi BMW-ja) prosim kr naštej jih. Itak vas tule 90% kriči Hondaaaa ne glede na to kam debata pelje. In ko nekaj Hondašev pohvali BMW, potem pa panika. Kako morejooooo!!!!!

Pa saj niste otročički iz vrtca. Odrastite že enkrat, ne morete bit tako otročji celo življenje porkaflik.

To se vam zdi primerno za največji forum od vseh japonskih znamk v Sloveniji?

Nekaj treznega razmišljanja pa bi pričakoval od večine. Eno je zagretost za znamko, drugo pa je obsedenost.

LP
BMW 540i

Horsepower is how fast you hit the fence.

Torque is how far you take the fence with you.
Uporabniški avatar
R type
Insane

Kraj: TERORland

OdgovorNapisal/-a husky » 12 okt 2009 07:21

Subaru je zakon :twisted:
Uporabniški avatar
husky
Uporabnik

Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a yogo » 12 okt 2009 07:58

SwIfTyAn je napisal/-a:Najbolš da honda forum poimenujemo kr bmw-honda forum, ker itak vsi kvazi hondaši po nekaj letih uživanja s hondo nabavijo bmw in potem so v nebesih. :lol: Pa ok, kak komu paše. Še vedno pa me impresionira izjava o porabi 330ci:

vidim, da si pravi "neverni Tomažek"... napisal sem, tako kot stvari stojijo, če bi avto trošil 15l. se verjetno nebi oglašal s podobno izjavo, se ti ne zdi? Pa da ne pozabim, ko smo že pri porabi, spraviš ga še nižje brez težav :wink: , sploh relacijska vožnja
Yogo
Uporabniški avatar
yogo
Uporabnik

Kraj: Na soncni strani alp

OdgovorNapisal/-a pito » 12 okt 2009 07:59

husky je napisal/-a:Subaru je zakon :twisted:

Itak! :twisted:
Impreza Sti
Uporabniški avatar
pito
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a pr0n » 12 okt 2009 10:19

R type je napisal/-a:Eddy je itak BMW-jaš že od začetka.

Na-a, Eddy je med prvimi svojimi avtomobili vozil podrtga EG-ja in takrat je še bil Hondaš. Potem ga je ''drivers car'' E30 ponesel v druge vode.
Od kivija brat pa od očija sin...

--> enašter .96'
Uporabniški avatar
pr0n
Uporabnik

Kraj: Milano

OdgovorNapisal/-a pr0n » 12 okt 2009 10:32

SwIfTyAn je napisal/-a:+ poraba, za 3000ccm, povprečna poraba 9,5l/100kmh, 90% mestne vožnje ( in mojim načinom vožnje )

Poraba pri režimu vožnje kot ga ima yogo z 330Ci znaša 9,6l po BC. Odstopanje je verjetno kakih 2-3 dcl tko, da je poraba nekje slabih 10l.

Nevem pa yogo kje mate vi tm dol mestno vožnjo :=) Mestna vožnja je ob 8ih zjutraj od bežigrada do viča čez center :lol:
Od kivija brat pa od očija sin...

--> enašter .96'
Uporabniški avatar
pr0n
Uporabnik

Kraj: Milano

OdgovorNapisal/-a tauby » 12 okt 2009 10:49

tistle s porabo okoli 2.2vti je pa mal težka ...
99 accord coupe 3.0 v6...daily
99 accord coupe 2.0 aka 2.3T Bisimoto madness B)
Uporabniški avatar
tauby
Uporabnik

Kraj: bliz Lj

OdgovorNapisal/-a R type » 12 okt 2009 11:04

pr0nFreak je napisal/-a:
R type je napisal/-a:Eddy je itak BMW-jaš že od začetka.

Na-a, Eddy je med prvimi svojimi avtomobili vozil podrtga EG-ja in takrat je še bil Hondaš. Potem ga je ''drivers car'' E30 ponesel v druge vode.

Od začetka kar je na tem forumu. Vem da je imel VTI-ja.

LP
BMW 540i

Horsepower is how fast you hit the fence.

Torque is how far you take the fence with you.
Uporabniški avatar
R type
Insane

Kraj: TERORland

OdgovorNapisal/-a yogo » 27 okt 2009 21:41

zna se zgodit, da bo "propeler" dobil novega lastnika :? ... zato je bilo potrebno nabavit "rezervo" :lol:

evo... ena za pokušino...sicer neudobna, glasna in na momente mal grda... ima pa nekaj, kar mi je pri propelerju manjkalo... R duša :)
Slika
Yogo
Uporabniški avatar
yogo
Uporabnik

Kraj: Na soncni strani alp

OdgovorNapisal/-a poli » 27 okt 2009 21:42

stanje se izbolšuje :wink: huda zverinca 8)

aja, pa še to... mislem, da je čas, da zamenjaš podpis :wink:
Uporabniški avatar
poli
Uporabnik

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov