facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

~~~VW SCIROCCO & Golf VI~~~

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

OdgovorNapisal/-a Roman » 06 okt 2009 21:29

jaz videl avto v živo in lahko samo to rečem da mi je všeč :wink:
tako oblika kot sami motorji
Vall & Ella
Uporabniški avatar
Roman
Uporabnik

Kraj: šiška

OdgovorNapisal/-a TomyBoy » 06 okt 2009 22:05

Hondek je napisal/-a:kaj prvi posnetek je mel full gas? pol nakoncu je mel fajn klanec navzdol pomojem. Spomnem se da sma se enkrt z kolegom z audiem A4 !,9 TDI 130hp pelala iz lj in smo se ga terali z tem širokotom in ne audi in ne široko nista šla več od 220KMH Ne spomnim se kako nalepko je mel zadaj gor.

Ja ti časi so pri meni minili, z nobenim se tudi z GTI-jem nisem nateraval, ker ni bilo smisla, tudi malce prideš k pameti. :)
Vsake toliko časa sem samo dal mogoče tako na avtocesti od 130 ali iz naselja od 50km/h naprej komu tite pit, ko se je nalimal na zadek, samo do določene hitrosti. :twisted:
To je pa tudi vse.
Max sem dosegel samo enkrat, kazalec in se je dotaknil številke 270. Realno recimo je to ca 250km/h, tovarniško 238km/h.
Tako da tudi tu res ne bo problem, da ne bi čipan šel po števcu 250. Pa ne mislim niti sprobavat, sej je na posnetku drugih razvidno.
Kako mahjna je razlika med 1.4 in 2.0 praktično na stezi..............Čečka Praha... :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=OlLSn6Y1 ... re=related
Uporabniški avatar
TomyBoy
Uporabnik

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a R type » 06 okt 2009 22:59

Hondek je napisal/-a:

Ni mi pa jasno zakaj nekateri primerjate ta avto z civic VTI, ki je že zastarel avto. Honda več kot napihnjene buhtle z podobnim motorjem nezna več delat :?

Z čim pa ga boš primerjal? Z 8.gen 1.8? :lol:

LP
BMW 540i

Horsepower is how fast you hit the fence.

Torque is how far you take the fence with you.
Uporabniški avatar
R type
Insane

Kraj: TERORland

OdgovorNapisal/-a tref » 06 okt 2009 23:05

Ja če mu daš petardo v avspuh :)
Honda accord ictdi, 07
Toyota RAV4 2,2 D-4D 4WD exe, 07
Nissan 370Z Limited edition 2013
Uporabniški avatar
tref
Uporabnik

Kraj: Velenje-Lj-Sežana

OdgovorNapisal/-a G-4S » 06 okt 2009 23:09

R type je napisal/-a:
Hondek je napisal/-a:

Ni mi pa jasno zakaj nekateri primerjate ta avto z civic VTI, ki je že zastarel avto. Honda več kot napihnjene buhtle z podobnim motorjem nezna več delat :?

LP

JA! :lol:
Uporabniški avatar
G-4S
Fotr Admin

Kraj: Republika Banana

OdgovorNapisal/-a Original-One » 07 okt 2009 09:21

TomyBoy je napisal/-a:
Hondek je napisal/-a:Samo nevem kaj so razmišlali da so 1,4 motor dali not čeprav je turbač :roll: za tak agresivn look bi človek pričakoval 300hp minimalno. Pa mislim da ni veliko tuning potenciala več na tem motorju. Polek tega pa še cena je nabita full. za tak dnar že vozim subaru imprezo 8)

Original-One je napisal/-a:Lahko je bil motor leta, vendar oprosti, ta avto z 1.4 motorjem ne gre nikamor. 2.0 TSI pa že lepo vleče. Pa sej veš sam, si imel GTI-ja.
Lp

Še letos bo navoljo model R, ki bo imel že krepkih 265 KS za ca. 36k in z "našim" popustom, bo pršel samo ca. 4k več kot ta.

Samo da vama pač razložim kako in zakaj 1.4 ? :)
Po petlih letih je treba sprobat nekaj drugega in vse prevečkrat se je pogledovalo na kazalec za gorivo in v denarnico ob registraciji.
Motor 1.4 TSI je pa ODLIČEN kompromis med temi tremi stvarmi.
Poraba izredno majhna za bencinski motor, bolj ugodna sama registracija avtomobila, nižnji cestni sklad zaradi nižje prostornine motorja.
Že sedaj avto do 100kmh zelo spodobno pospešue. Tudi na avtocesti lepo pospešuje pri kakšnih prehitavenjih tam do 180 km/h. Tako da tu ne moreš rečt, da nikamor ne gre.
Z čipom, kot je že dejal CupraR, boš na performancah GTI-ja VI, oziroma Scirocca z 2.0 TSI motorjem. Je še napačen izbor 1.4 motorja ?
Jaz tu vidim, še enkrat, idealna kombinacijo performce (čip)
ca. 7.3 sec 0-100km/h max ca 238km/h, nižja registracije in porabe.
http://www.abt-sportsline.de/uploads/tx ... lter_D.pdf
Upam da sem sedaj naštel dovolj argumentov, da je izbira 1.4 TSI motorja res dobra.
Čez pet let pa mogoče pade kakšen R model, ko bodo prebili 300 KS, če bo že v uporabi kakšen motor v stilu TT RS z 335 KS.:wink:
Samo za naše ceste in kaj se vse dogaja na njih, je že 160 KS preveč...

LP

Ok. Jaz vidim, edino pozitivno lastnost tega motorja - manjša poraba. Je pa res, da je to velika prednost. Ker 2.0 tsi se tudi čipa, tako, kot 1.4 tsi.. Potem je pa to že druga zgodba. Verjamem, če bi se jaz s svojo gajbo vozil vsak dan, bi me tudi začela motit poraba.

lp
Boosted K20
Uporabniški avatar
Original-One
Uporabnik

Kraj: Metropola

OdgovorNapisal/-a TomyBoy » 07 okt 2009 10:45

Original-One je napisal/-a:Ok. Jaz vidim, edino pozitivno lastnost tega motorja - manjša poraba.

O še ena je...... Na hitro en izračun:
-cestni sklad 35 EUR manj
-registracija 200 EUR manj
-kasko zaradi nižje cene avtomobila ca.65 EUR manj.
Torej skupaj ca. 300 EUR ti ostane v žepu, ni malo ne ? 8)
Enkrat na leto pa tole raje kako drugače zapraviš.... :wink:
Uporabniški avatar
TomyBoy
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Jolly » 07 okt 2009 10:47

Po dolgem casu VW ki mi ustreza (oblikovno), sicer bi tudi sam pogledal prej za 2.0 verzijo, a glede na tvoje argumente (in potrebe) mislim da je bila v tem primeru odlocitev prava. :wink:
if you feel like you are in total control of a car, you are not driving it fast enough!
EK4 Ferio 191hp(SOLD)
EK3 144hp(SOLD)
200SX S13 234hp (SOLD)
EG6 175hp(R.I.P.)
EK4HB 220+hp(MUGENnized) (SOLD)
Leon FR TFSi 251hp(SOLD)
Navara
6.g coupe
EK4
Uporabniški avatar
Jolly
Old School Mofo

OdgovorNapisal/-a Vrtelo Letelo :) » 07 okt 2009 10:57

Nemoreš nč zapravt, crkne prej predn kam prideš ... :lol:
Za povečanje penisa si preprosto kupite BMW in problem je rešen.Pred uporabo se posvetujte z forumskim pametnjakovičem ali pri uporabniku.
Uporabniški avatar
Vrtelo Letelo :)
Uporabnik

Kraj: med oblaki

OdgovorNapisal/-a banan » 07 okt 2009 11:04

Vrtelo Letelo :) je napisal/-a:Nemoreš nč zapravt, crkne prej predn kam prideš ... :lol:
hahahaha :f_appl:
Uporabniški avatar
banan
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a TomyBoy » 07 okt 2009 14:50

Vrtelo Letelo :) je napisal/-a:Nemoreš nč zapravt, crkne prej predn kam prideš ... :lol:

Ti si pa "gumpec".... :lol: :lol: :lol:
Veš kaj mi je na VW GTI-ju crknal v skoraj 5 letih ??? ... NIČ :lol:
To se mi še ni zgodilo, niti žarnice ni bilo treba menjat, še prvi brisalci, delali odlično. Kaj porečeš na TO ? :)
Aja, med intervali avto ni spil niti 1dcl olja.
Kaj še hočeš več od avtomobila, samo malo se naveličaš, to je pa tudi vse. 8)
Uporabniški avatar
TomyBoy
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a banan » 07 okt 2009 14:54

TomyBoy je napisal/-a:

To se mi še ni zgodilo, niti žarnice ni bilo treba menjat, še prvi brisalci, delali odlično. Kaj porečeš na TO ? :)
zdej ti more še nekdo verjet :wink:
Uporabniški avatar
banan
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a TomyBoy » 07 okt 2009 14:56

Mnogi smo že dosti stari, da smo si že zdavnaj nehali zmišljevati in tudi ne vidim nobenega smisla... :wink:
Uporabniški avatar
TomyBoy
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a poli » 07 okt 2009 16:32

TomyBoy je napisal/-a:

pa sej nismo na tržnci, da bi nm bučke prodajau! :?
Uporabniški avatar
poli
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a CupraR » 07 okt 2009 17:22

TomyBoy je napisal/-a:Mnogi smo že dosti stari, da smo si že zdavnaj nehali zmišljevati in tudi ne vidim nobenega smisla... :wink:

Ej breezveze nima smisla govort folku :lol: sploh tistim z 10 let starimi gajbami 8)
Ne pozabit na to da je Renault f1 prvak..... Zaradi cesar imajo sedaj vsi klioti nekaj KM vec, nekoliko manj pokurijo, servisni interval pa se je podaljsal za 2000 km. Njihovim voznikom pa se je podaljsal tic, povecal gobec in zmanjsal iq.
Uporabniški avatar
CupraR
Brake Master

Kraj: Bolivia

OdgovorNapisal/-a CupraR » 07 okt 2009 17:27

Hondek je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:
Hondek je napisal/-a:men jaz zunanjost kar všečna, fajn je ker je širok. Samo nevem kaj so razmišlali da so 1,4 motor dali not čeprav je turbač :roll: za tak agresivn look bi človek pričakoval 300hp minimalno. Pa mislim da ni veliko tuning potenciala več na tem motorju. Polek tega pa še cena je nabita full. za tak dnar že vozim subaru imprezo 8)

Mogoče so hteli švabi japončekom pokazat z tem avtom mala prostornina veliko kilovatov :lol: joke :lol:

Maš tut verzijo z mal več ps, katera gre z čipom bp na 300ps. Uzameš kar ti paše.

Nove Impreze za ta denar ne dobiš, rabljeno maš pa iatak svašta za cca 20.000-30.000€.

hja rabljeno ja, in stavim ,da z rabljeno Imprezo in kakšnim odprtim izpuhom maš več adrenalina in se lepše pelješ kot pa z tem. Pač moje subjektivno menje.
Je pa res da je avtek za pogledat.Lep na oko , če bo pa še mel 300hp pol bo to to :wink:

Itak da se, vendar nimaš nov avto, bencina skuriš še enkrat več, vzdrževanje ne bo tako poceni, pač eni ne rabjo takih zadev.

Oz morš met prekleto dovolj denarja za tak šport. Če je tako simpl, zakaj se pol foruma ne vozi z takimi zadevami? Boli nas k. kaj bi ti kupu za ta denar, govora o tej temi je o nečem drugem.

VTI omenjam, ker je za večino na tem forumu itak tak stroj da dol padeš, za takega Scirrocota po drugi strani, ki ima nečipan enake zmogljivosti se pa argumentira da nikamor ne gre :lol: :lol:
Ne pozabit na to da je Renault f1 prvak..... Zaradi cesar imajo sedaj vsi klioti nekaj KM vec, nekoliko manj pokurijo, servisni interval pa se je podaljsal za 2000 km. Njihovim voznikom pa se je podaljsal tic, povecal gobec in zmanjsal iq.
Uporabniški avatar
CupraR
Brake Master

OdgovorNapisal/-a tref » 07 okt 2009 17:48

TomyBoy je napisal/-a:

To da ti ni nič crknal na golfu v petih letih je velik dosežek. Zelo redko se to zgodi pri VW.Že če gledaš samo žarnice. kolega jih na golfu V menja enkrat na 14 dni. Kolegica je pa na enakemu golfu zamenjala že skoraj pol avta. Tudi motorček za brisalce in šalter za štop luč. Mogoče da je GTi narejen boljše, v kar sicer dvomim. Z GTI-ju si imel srečo in upam da jo boš imel tudi z Scirocco. Drugače pa lep avtek.
Honda accord ictdi, 07
Toyota RAV4 2,2 D-4D 4WD exe, 07
Nissan 370Z Limited edition 2013
Uporabniški avatar
tref
Uporabnik

Kraj: Velenje-Lj-Sežana

OdgovorNapisal/-a Hondek » 07 okt 2009 17:50

R type je napisal/-a:
Hondek je napisal/-a:

LP

mislim da ni honde, ki bi jo lahko primerjal z njim :wink:

CupraR vrjemi da za vw tud ni tak poceni vzdrževanje. !
=)
Uporabniški avatar
Hondek
Uporabnik

Kraj: MB

OdgovorNapisal/-a CupraR » 07 okt 2009 19:03

Hondek je napisal/-a:
R type je napisal/-a:
Hondek je napisal/-a:

LP

mislim da ni honde, ki bi jo lahko primerjal z njim :wink:

CupraR vrjemi da za vw tud ni tak poceni vzdrževanje. !

Jst pravim da je, govorim iz izkušenj. Sploh ko je zadeva pod garancijo in si primoran na uradni servis voziti. Če ti je kolega os soseda drugače povedal še ne pomeni da drži.

Sploh za te razne "GTI" variante bi pričakoval da marsikaj crkne in da colaš ko butl, pa ko skozi leta narediš računico, zgotoviš da je daleč od tega. SI res ne bi mislu, samo je VAG tehnika močnejših zadev čisto primerljiva z japonci. J. ga, tut ostali proizvajalci so skozi razvoj marsikej poštimal.
Uporabniški avatar
CupraR
Brake Master

OdgovorNapisal/-a TomyBoy » 07 okt 2009 19:09

tref je napisal/-a:To da ti ni nič crknal na golfu v petih letih je velik dosežek. Zelo redko se to zgodi pri VW.Že če gledaš samo žarnice. kolega jih na golfu V menja enkrat na 14 dni. Kolegica je pa na enakemu golfu zamenjala že skoraj pol avta. Tudi motorček za brisalce in šalter za štop luč. Mogoče da je GTi narejen boljše, v kar sicer dvomim. Z GTI-ju si imel srečo in upam da jo boš imel tudi z Scirocco. Drugače pa lep avtek.

Ja sreča ali pač ne vem. Tudi avto je bil ohranjen v nulo, kot vsi dosedaj. Po 55k km res ni šlo "ama baš ništa", časna pionirska. :)
Stikalo za luči sem pretikal, ni bilo avtomatsko, to tudi pripomore, ko ob zagonu pač nimaš prižganih žarometov.
Za šipe redno uporabljam Rain X, kar tudi bolj ohranja brisalce, to bi pa bilo to. :)
Brat ima pa z tem novim golfom že kar malo nesreče. Fasal na parkingu 5 vdolbinic od kostanja na strehi, tako da gre h gre že do kleparja. Nabasal velik šrauf posledica prepiknjena guma, na srečo inekcija zadevo rešila.
Tako da kot bi rekel EARL, če si na slabi strani KARME je to to.:wink:
Uporabniški avatar
TomyBoy
Uporabnik

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov