Uporabnik
Vožnja po BTC-ju !
Poučno, ni kaj, po drugi strani pa je očitno vožnja po BTCju lahko zelo nevarna, ker znake lahko upoštevaš al pa tud ne ?

Kazen za vožnjo po privatnem zemljišču?

Zadnjič mi je kolega povedal, da so ga policaji "ocolali" ko je vozil vzvratno iz parkirnega mesta v garažni hiši v BTCju. Najprej se mi ni zdelo smešno in sem pomislil, da so si našli ful dobro mesto za obirat folk potem sem pa mal razmišljal in pogruntal par stvari.

Že kmal po tem dogodku se mi je zdel čudno, da so ga lahko oglobili, če pa se je vozil po privatni zemlji - parkirna hiša je namreč last CityParka oziroma BTCja. Na privatni zemlji ne veljajo splošna cestno prometna pravila in kot taka jih ne morejo obravnavati policisti, ki tam enostavno nimajo pristojnosti. (Predstavljajte si, da se "vozite po svojem vrtu", pa bi vas policaj kaznoval, ker niste meli prižganih luči )

To sem preveril tudi po ZVCPju
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... 0&stevilka 25 ali http://www.varnostvprometu.org/ZVCP-1.pdf in našel dejstvo, da ZVCP ne obravnava parkiranja v garažnih hišah in na zasebnih (ne javnih oz.
državnih) parkiriščih in cestah. Če tega ne obravnava, torej policija na njih ne more izvrševati svojega dela in zato tam torej nima pristojnosti.
Ker nisem bil gotov v to zadevo, sem bil (na mojo in kolegovo žalost) tiho, dokler mi ni danes suma potrdila Motorevija. V njej je članek ki točno podpre in potrdi mojo teorijo. Na zasebnih parkirnih mestih NE velja ZVCP in tudi vsi znaki in omejitve so dejansko samo priporočila in NE predpisi. Kot je napisano v Motoreviji (avtor: Blaž Poženel): "... so bolj priporočila za ravnanje, ki jih voznik lahko upošteva ali pa tudi ne - vsekakor ni kazensko odgovoren za neupoštevanje."

Pred časom sem slišal, da so policaji maširali po CityParkovi garažni hiši in na veliko pisali listke za vzvratno vožnjo brez vseh štirih smernikov. Če poznate koga, ki so ga oglobili mu prosim povejte to, kar ste tu prebrali.
Ne plačujte tega, ker niste naredili nič narobe. Pritožite se na postopek.
Pa še vsem ostalim povejte, da ne bo še kdo brez veze plačeval.

Še vseeno pa mislim, da je dobro, nesebično in uvidevno, da se opozorila ne kršijo (predvsem zaradi varnosti pešcev in ostalih udeležencev prometa), in čeprav kazensko niste odgovorni za svoja dejanja na privat parkiriščih, ste odgovorni zanje moralno in vestno.

Zanimivo kajne :D
Uporabnik
Ce tole drzi, pol lahko ponoc presamo po btcju :lol:
BB9
Uporabnik
jeahhhhhh :D :wink:
Uporabnik
Pol bi lahka v garažni hiši mel tko ku pr tokyo driftu :lol:
CARSK :P
Uporabnik
zakaj mislte da jst nikol nism dubu kazni za driftanje po btcju :lol: :lol: :lol: :lol: k mi je niso mogl pisat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Uporabnik
PiLLLe wrote:zakaj mislte da jst nikol nism dubu kazni za driftanje po btcju :lol:
Zato k se z tamićem ne da driftat :lol: :lol: :lol:
Insane
LOL če to res počnejo se pritožite.

Čeprav ne verjamem da colajo v garažni hiši.

LP
BMW 540i

Horsepower is how fast you hit the fence.

Torque is how far you take the fence with you.
R type wrote:LOL če to res počnejo se pritožite.

Čeprav ne verjamem da colajo v garažni hiši.

LP
Jst tut prvic slisim da bi delili kazni po parkirnih hisah.
My personal best at MK 1:12,89. 4.GEN ROX
Personal best Raceland 58,48s 5.GEN OK
Personal best Raceland 57,23s 4.GEN ROXX
BIG EGO is my middle name

Rather push a Honda and a german car,than drive a french car King Alex 2009 :)
Uporabnik
ka če pa narobe parkiraš pol tut ne dobiš kazni :? :lol:
CVIČEK MAFIJA-made in dolenska
------------------------------------------------------------------
FIAT-- Fix It Again Tommorow
CRX MOTEGI:)-ex
Honda Civic Sport-red milano :) ex
Peš Honda
Uporabnik
Jst pa lahko potrdim da sm jih videl,enkrat mi je blo dolgčas k sta sestra pa punca kupovale v city parku,pa sm pobral tamalga in sva šla na streho,tam sm parkiral avto čez 3 parkirna mesta(gor navrh je itq use prazno) in sm dal tamaumu da obrača volan pa govori bim bim(ljubi ga tata 8) ) 8) .

In pol so uletili murjaki gor na streho z kapami na glavah,neki sta gledala mene pa tamauga za volanom(ugasnjenega avta),sam nista nč rekla :)
Uporabnik
Swifty wrote:Jst pa lahko potrdim da sm jih videl,enkrat mi je blo dolgčas k sta sestra pa punca kupovale v city parku,pa sm pobral tamalga in sva šla na streho,tam sm parkiral avto čez 3 parkirna mesta(gor navrh je itq use prazno) in sm dal tamaumu da obrača volan pa govori bim bim(ljubi ga tata 8) ) 8) .

In pol so uletili murjaki gor na streho z kapami na glavah,neki sta gledala mene pa tamauga za volanom(ugasnjenega avta),sam nista nč rekla :)
Slavko nasmejal sem se... :lol: :lol: :lol:
Insane
Swifty wrote:Jst pa lahko potrdim da sm jih videl,enkrat mi je blo dolgčas k sta sestra pa punca kupovale v city parku,pa sm pobral tamalga in sva šla na streho,tam sm parkiral avto čez 3 parkirna mesta(gor navrh je itq use prazno) in sm dal tamaumu da obrača volan pa govori bim bim(ljubi ga tata 8) ) 8) .

No ti si potrdil da ne dajejo kazni. :lol:

Če so tebe pustili na miru, parkiranem čez 3 parkirna mesta z mulcem za volanom potem dvomim da so jo napisali enemu, ki je pozabil 4 žmigavce za furanje nazaj. :lol:

LP
BMW 540i

Insane
ANDRO-2 wrote:ka če pa narobe parkiraš pol tut ne dobiš kazni :? :lol:
Na privat placu ne. Na javnem ja.

Pri nas so na Tbilisjski 59 enkrat policaji pisali kazni za napačno parkirane, pa je naš šefe polical na Policijo. V roku ene ure so vsi listki zginli.

Kaj si vse ne zmislijo. Ampak nekateri loleki plačajo. In to je to. :wink:

LP
BMW 540i

ModeratoR
zanimivo branje. To si bom vzel v znanje ce se mi kdaj kaj takega zgodi....
Honda Civic Sedan 1994 b20
Honda Accord Coupe 1985
ModeratoR
Milanche wrote:Ce tole drzi, pol lahko ponoc presamo po btcju :lol:
naceloma ja :D dokler te lastnik ali pac zadolzen za neko zmeljisce/parkirno mesto ne prijavi policiji....
Honda Civic Sedan 1994 b20
Honda Accord Coupe 1985
Uporabnik
men so pred casom napisal kazn za preteceno prvo pomoc :? :?
pridem domov po parih dneh placam p olovicko vs vesel :lol:
potem pa grem gledat clen ki mi ga je napisal in je pod tem clenom pisalo prehitevanje v tunelu :roll: relacija smartinska-btc :lol: :lol: :lol:
Urosch
_sql_ wrote:men so pred casom napisal kazn za preteceno prvo pomoc :? :?
potem pa grem gledat clen ki mi ga je napisal in je pod tem clenom pisalo prehitevanje v tunelu :roll: relacija smartinska-btc :lol: :lol: :lol:
Še zmeraj bi se lahko pritožil. Saj po novem zakonu najprej plačaš in se šele potem pritožiš :wink:
Uporabnik
Ja včasih kej takega napišejo da ti lahko dajo manjšo kazen (vsaj pri men), če se malo dilaš. Sam sem namreč za 50km/h preveč (na avtocesti), plačal za "neprepasan". Kakšna je razlika je še sedaj očitno :D

Lp
OP Turbo
Uporabnik
Urosch wrote:
_sql_ wrote:men so pred casom napisal kazn za preteceno prvo pomoc :? :?
Še zmeraj bi se lahko pritožil. Saj po novem zakonu najprej plačaš in se šele potem pritožiš :wink:
aja :?:
a ni tko da mors v 8h dneh napisat pritozbo od izrocitve kazni?
in ce placas se avtomatsko strinjas s kaznijo?

mislim da mi ni zaradi tega napisal to.. ker sm po mescu dobu domov se 5kaznskih tock -on pa mi tmrece zaradi pretecene prve pomoci :!: nevem s kje je to potegnu!!
Uporabnik
[mande] wrote:

Slavko nasmejal sem se... :lol: :lol: :lol:
Podpis 8)

Jst sem skor trebušne mišice potrgal :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: o fak swifty, sam ti ko pa napišeš pa res napišeš odlom od post-a :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"ljubi ga tata, bim bim" loooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool ne no umru bom ... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Za povečanje penisa si preprosto kupite [url=http://www.youtube.com/watch?v=rLBZnjhuphA]BMW[/url] in problem je rešen.Pred uporabo se posvetujte z forumskim pametnjakovičem ali pri uporabniku.
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels