facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Nemorem verjet

Splošne informacije, mnenja, izkušnje in podobno na temo Honda.

Moderator: Blue Angels

OdgovorNapisal/-a [SALE] » 24 feb 2005 14:57

WhiteCell je napisal/-a:VEM :)
samo primerjavosm dal....
pri nas tut ni tolk pocen jih...so pa nekateri tolk zjebani pa vseeno niso pod 1mio.....

Tudi to je res :P
Del Sol VTI
Uporabniški avatar
[SALE]
Uporabnik

Kraj: Srbija do Tokia :)

OdgovorNapisal/-a ND4SPD » 16 mar 2005 14:41

Eno vprašanje glede Eurotaxa in zavarovalnic oz. avtohiš.
Sem bil danes na AC mobil v Lj in vprašal koliko je moj avto (Civic, l.91, 130PS) vreden po Eurotaxu. In odpre knjigo pa mi reče, da ne ve, ker ima notri samo letnike od 96 naprej.
Kako potem na zavarovalnici oz. v avtohiši ocenijo avto starejši od letnika 96?
Lent (MB)-Kongresni trg (LJ)-1h (1.6i 16V HB l.91 130PS)
Portorož-Dolsko-140km-1h 15min (1.4HB l.90 90PS)
Uporabniški avatar
ND4SPD
Uporabnik

Kraj: Dolsko

OdgovorNapisal/-a NipponStar » 16 mar 2005 15:34

Po ceni na trgu!Pogledajo kolk so taki avtomobili v oglasniku itd pa dajo ustrezno oceno kolk je po njihovo vredn tak avto!
Jeremy Clarkson:''It is HONDA so it will probably last longer then our mothers!''

HONDA - vse ostalo je kompromis!

ek4 - The King of 1.6L!
Project: kuham rižoto...
Uporabniški avatar
NipponStar
Uporabnik

Kraj: Kp

OdgovorNapisal/-a ND4SPD » 16 mar 2005 19:34

majaCRX je napisal/-a:
G-4S je napisal/-a:
Tudi pri vas se da brez zapisnika skoz pridet :twisted:

Enkrat sem šu prjavt na policijo eno malo škodo, pa je reku policaj (ful je bil prjazn), da ne rabim it vsake male škode njim prijavljat, ampak grem lahko direkt na zav. Fora je kao o tem, kdo piše zapisnik o škodi. Če je prijavljeno na policiji ga pišejo policaji, če na zav. ga pišejo cenilci. V bistvu se gre samo za prelaganje obveznosti na druge (zavarovalnica prelaga na policaje) :wink:

Točno tako.
Manjše škode obravnava zavarovalnica sama...brez kakršnihkoli zapisnikov!

Danes mi je policaj razložil, kako je z zapisniki v primeru prometnih nesreč.
Rekel je, da policijski zapisnik oz. posredovanje policije s 1.1.2005 ni potrebno, če se udeleženci v prometni nesreči sami zmenijo kdo je kriv, kdo ni, kdo bo dal kuponček, ipd. in če v nesreči ni bil nihče telesno poškodovan. Če pa se udeleženci ne morejo zmenit med sabo, potem pa lahko posreduje policija, s tem, da tisti, ki je kriv dobi kazen, lahko tudi sodnika, kazenske točke ipd.
Jaz sem šel danes na zavarovalnico z žensko, ki me je izsilila in je ona izpolnila obrazec za povzročitelja nesreče, jaz pa obrazec za oškodovanca in to je to. Nikakšren zapisnik ni bil potreben. Ker sva oba prišla na zavarovalnico nama tudi evropskega poročila ni bilo potrebno izpolnjevat.
Uporabniški avatar
ND4SPD
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a G-4S » 16 mar 2005 20:13

ND4SPD je napisal/-a:Danes mi je policaj razložil, kako je z zapisniki v primeru prometnih nesreč.
Rekel je, da policijski zapisnik oz. posredovanje policije s 1.1.2005 ni potrebno, če se udeleženci v prometni nesreči sami zmenijo kdo je kriv, kdo ni, kdo bo dal kuponček, ipd. in če v nesreči ni bil nihče telesno poškodovan. Če pa se udeleženci ne morejo zmenit med sabo, potem pa lahko posreduje policija, s tem, da tisti, ki je kriv dobi kazen, lahko tudi sodnika, kazenske točke ipd.
Jaz sem šel danes na zavarovalnico z žensko, ki me je izsilila in je ona izpolnila obrazec za povzročitelja nesreče, jaz pa obrazec za oškodovanca in to je to. Nikakšren zapisnik ni bil potreben. Ker sva oba prišla na zavarovalnico nama tudi evropskega poročila ni bilo potrebno izpolnjevat.

Sicer je bla debata tukaj o kasku. Ampak glede kupončkov, je blo že pred prvim tako, da če so se zmenil, ni blo treba zapisnika. Vem ker sem bil dvakrat udeležen in to še pred l. 98. ko je prišel prvi "popravek" ZVCP ven :wink:
Uporabniški avatar
G-4S
Fotr Admin

Kraj: Republika Banana

OdgovorNapisal/-a ND4SPD » 16 mar 2005 20:20

G4S: To pa nism vedu, je blo zame dons prvič :oops:

No, zdej mi nej pa en majster izračuna al pa prerokuje kok bom jaz od zavarovalnice dobil glede na to, da je bila totalka ocenjena.
Uporabniški avatar
ND4SPD
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a G-4S » 16 mar 2005 20:28

ND4SPD je napisal/-a:No, zdej mi nej pa en majster izračuna al pa prerokuje kok bom jaz od zavarovalnice dobil glede na to, da je bila totalka ocenjena.

A zato ti to sprašuješ :shock: Kva pa je blo?

Totalka je pa hitr: če škoda presega POLOVICO vrednosti po eurotaxu (oz. ocenjeni vrednosti), je že (ekonomska) totalka :? . To je pa pri hondi in njenih cenah original delov zelooo hitro :?
Uporabniški avatar
G-4S
Fotr Admin

Kraj: Republika Banana

OdgovorNapisal/-a ND4SPD » 16 mar 2005 20:34

G-4S je napisal/-a:A zato ti to sprašuješ :shock: Kva pa je blo?

Totalka je pa hitr: če škoda presega POLOVICO vrednosti po eurotaxu (oz. ocenjeni vrednosti), je že (ekonomska) totalka :? . To je pa pri hondi in njenih cenah original delov zelooo hitro :?

Danes zjutraj me je ena baba izsilila. Posledice:
-fino odrgnjen odbijač
-desni smernik razbit
-desna pozicija razbita
-desni prednji blatnik razbit
-desna prednja luč počena plastika oz nosilci luči.
-skrivljena vezna
-pa mogoče bi se še kaj našlo

Cenilec mi je že takoj rekel, tole bo totalka, kar mi je jasno, saj je škode (original deli + delo-klepar in ličar) za cca 250.000 SIT.
Uporabniški avatar
ND4SPD
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a darkok » 16 mar 2005 21:07

ND4SPD je napisal/-a:Eno vprašanje glede Eurotaxa in zavarovalnic oz. avtohiš.
Sem bil danes na AC mobil v Lj in vprašal koliko je moj avto (Civic, l.91, 130PS) vreden po Eurotaxu. In odpre knjigo pa mi reče, da ne ve, ker ima notri samo letnike od 96 naprej.
Kako potem na zavarovalnici oz. v avtohiši ocenijo avto starejši od letnika 96?

Prav si slisal, sem jaz zelel enako izvedeti pri Zibertu za moj prejsnji avto (1.4GL l.90) pa so mi enako povedali. Pomoje pogledajo v oglase in udarijo neko povprecje.
Uporabniški avatar
darkok
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Swinger » 17 mar 2005 18:03

miska je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:
miska je napisal/-a:aja, pa še za zapisnik: Ja, rabiš ga :D

A to misliš od policije, nope ga ne rabš :D

mogoče pri vas v Bolivii ne rabiš zapisnika, v Ljubljani ga rabiš. Preberi si zavarovalne pogoje, ki si jih dobil pri zavarovanju

lahko probaš tudi brez zapisnika, vendar ti zna cenilec komplicirat, pa zna se zgodit, da ti ne prizna vsega. choice is yours :D

Na pametuj.

V pogojih na internetu piše med drugimi tole:

zavarovalni primer prijaviti policiji, kadar je to dolžan storiti po pozitivnih predpisih

Pozitivni predpisi so ZVCP, tega se mi ne da citirat in iskat. V glavnem policije ni potrebno klicati, če gre za nesrečo I. kategorije, to je nesrečo, kjer je bila povzročena samo materialna škoda. Klical sem tudi na zavarovalnico, kjer so mi to potrdili. In ni važno al je kasko al pa obvezno zavarovanje.
Uporabniški avatar
Swinger
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a [SALE] » 07 apr 2005 16:33

Nas CRX 95' letnik je bil ocenjen totalka(po eurotaxu vreden 590k sit)
Dali so nam pa 475k sit...Tak da se je nam kar splačalo :P :wink:
Uporabniški avatar
[SALE]
Uporabnik

Kraj: Srbija do Tokia :)

OdgovorNapisal/-a majaV8 » 07 apr 2005 16:56

ND4SPD je napisal/-a:
-fino odrgnjen odbijač
-desni smernik razbit
-desna pozicija razbita
-skrivljena vezna

Cenilec mi je že takoj rekel, tole bo totalka, kar mi je jasno, saj je škode (original deli + delo-klepar in ličar) za cca 250.000 SIT.

Speedy, to je ekonomska totalka.
Če se ti bo s cenilcem uspelo kako zmenit, pa ga poskusi obrnit, da naredi zapisnik in se da avto popravljat.
Uporabniški avatar
majaV8
Uporabnik

Kraj: Slovenia

OdgovorNapisal/-a ND4SPD » 07 apr 2005 19:40

majaCRX je napisal/-a:
ND4SPD je napisal/-a:
-fino odrgnjen odbijač
-desni smernik razbit
-desna pozicija razbita
-skrivljena vezna

Speedy, to je ekonomska totalka.
Če se ti bo s cenilcem uspelo kako zmenit, pa ga poskusi obrnit, da naredi zapisnik in se da avto popravljat.

avto že zrihtan - no, mal bo treba še odbijač porihtat. popravilo stalo 40 k SIT, od zavarovalnice pa se dobil 154 k SIT :wink:
Uporabniški avatar
ND4SPD
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Zivc » 07 apr 2005 19:42

ND4SPD je napisal/-a:
avto že zrihtan - no, mal bo treba še odbijač porihtat. popravilo stalo 40 k SIT, od zavarovalnice pa se dobil 154 k SIT :wink:

:shock: :shock: :shock: bogato
www.jdm.si
Uporabniški avatar
Zivc
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a ND4SPD » 07 apr 2005 19:44

Zivc je napisal/-a:
ND4SPD je napisal/-a:

:shock: :shock: :shock: bogato

Jaz si to razlagam tako, da ma moj muzejski avto potem še kar dobro tržno ceno. :wink:
Uporabniški avatar
ND4SPD
Uporabnik

Re: Nemorem verjet

OdgovorNapisal/-a andy » 08 apr 2005 07:37

[SALE] je napisal/-a:Danes nam je cenilc ocenu avto..in ga jaz tko bay d mimo vprasam kok je vredn po euro taxu avto(govorim za CRX Del Sol 95')
In gre tip v knjigo in pogleda in reče 590k :shock:
A je to sploh možno :?:

To je popolnoma pravilno, avto je star deset let, nov je bila cca 4 mio, če se motim me popravite in to je sedaj cena po eurotaxu, ki je precej drugačna od tržne...
540 (ni več...), A3 1.9 tdi, A4 Avant, 1.9 tdi

Alkohol ne reši težav, mleko pa tudi ne...
Uporabniški avatar
andy
Uporabnik

Kraj: Šnopsland

OdgovorNapisal/-a Rdeca Strela » 19 sep 2005 15:18

kok je pa po eurotax cena za vti-ja l.97,a ve kdo?? :wink:
Uporabniški avatar
Rdeca Strela
Uporabnik

Kraj: PREKMURJE

OdgovorNapisal/-a XTCMdma » 19 sep 2005 19:59

Ja problem je če nimaš zavarovano proti divjadi tak ko jaz sm vse mogu sam stroške krit... Srno je ubil sreča ni blo znaka drgač škoda pri meni 160k s tem da sem mogel dati orginalen sprednji odbijač nazaj.Drugače pa če bi Crx meu kasko bi vrjetno bla totalka.Mel sem havbo, ukrivljeno vezno steno ,odbijač,dolgo luč pa oba blatnika je blo treba spet prebarvat ker jih je malo poškodovalo pa kiler.
Uporabniški avatar
XTCMdma
Uporabnik

Kaka cena :))

OdgovorNapisal/-a Priam » 21 sep 2005 14:26

Pol pa naj ti tale "cenilec" zrihta za začetek 100 teh del solov, pa jih bomo že nekak spravli v prodajo, on pa bo kril izgubo oz. pri vsaki kakšen miljon tolarčkov minusa, glede na njegovo cenitev! :P
Uporabniški avatar
Priam
Uporabnik

Kraj: Kamnk siti

Prejšnja

Vrni se na Splošno

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost