facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Clio 1.4 16V Dynamique (98 konjev)

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

Clio 1.4 16V Dynamique (98 konjev)

OdgovorNapisal/-a JGV » 05 maj 2002 17:46

Za čas popravila moje Hondice sem najel omenjen avto. Kaj naj rečem, Francozi so zelo napredovali. Avto je poskočen, ima sedeže z odličnim bočnim oprijemom, prestavljanje je gladko, volan je precej natančen, zavore so tudi na visokem nivoju (ABS), notranja obdelava in dizajn sta nadpovprečna. V tem paketu je tudi cel kup opreme kot je servo volan, električni pomik stekel in ogledal, centralno daljinsko zaklepanje, cel kup airbagov, ročna klima.

Nekoliko bi pograjal ergonomijo, saj se sedi zelo visoko in se okrog glave počutim precej utesnjenega. Ker sem bolj debel, imam tudi po širini skoraj premalo prostora, za kar so zaslužne stranske konzole, na katerih so stikala za premik stekel in ogledal ter ključavnica za izklop sopotnikovega airbaga.

Avto stane cca. 2,4 mio SIT in se prav nič ne čudim, da se veliko Slovencev odloči za nakup takega vozila. Športnost ni ravno na prvem mestu pri Renaultu, čeprav lega na cesti še zdaleč ni slaba. Vprašanje je, kakšna je vzdržljivost teh avtomobilov, še posebej pri agresivnejši vožnji in pri "klepanju" veliko kilometrov. Še vedno pa ne smemo pozabiti, da najcenejša Honda na našem trgu stane vsaj 3 mio SIT.
Uporabniški avatar
JGV
Uporabnik

Kraj: Slovenia

OdgovorNapisal/-a Gorazd » 05 maj 2002 18:20

Iz lastnih izkusenj ti lahko povem, da sem tudi sam padel v to Renaultovo finto . Avto prodajo namrec za dokaj ugodno ceno z vsemi malenkostmi, ki ugajajo in si jih sam nastel. A udarec pride kasneje: vse prinesejo noter pri vzdrzevanju (dragi servisi) in pregresno dragih rezervih delih (kje so se japonci). Prvi servis (15.000) je bil na mojem (bivsem) meganu (kupil sem novega) smesno poceni in ze sem bil zelo zadovoljen, kako "poceni" avto mam itd. No potem se pa zacne... Vsi naslednji servisi so bili ultra dragi, poleg tega je odpovedalo par stvari preden bi clovek to pricakoval, poraba ni tako nizka kot pri konkurenci itd. itd. In na koncu, ko potegnes crto vidis: avto ni vreden svojega denarja, zal Pa tudi za prav veliko km ni, ceprav jih sam nisem prevozil prav dosti. Pri 60.000 mi je bilo namrec dovolj...
Uporabniški avatar
Gorazd
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a roky » 06 maj 2002 16:10

Pri teh renaultih bi nas AC mobil pa ze lahko videl, kaj dela reklama (!?)

Pa tudi po moje si renoje ne zasluzijo take hvale. Vem za ene 4 primere pri cliotih meganih ko je zacelo odpovedovati servo, air bag, pripelje en cliota domov drugi dan luzica spodi...

Renault bi bila zame zadnja znamka ki bi jo kupil.
Uporabniški avatar
roky
Uporabnik

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost