Dober ste se razpisal, sploh ne vem če bom vse lahko odgovoril....
Prvo, da se ne boste tam kregal, ker je nekdo napisal, da je bolj poskočen TSI motor, bolj zabaven.....
Lahko samo potrdim, pa ne sedaj dobesedno, ker 250 KS in 160 KS ni za primerjat. ampak tako po občutku, recimo na kakšnih kratki vijugastih cesti, tudi v mestu recimo tam do omejitve.
Kompresor naredi res svoje, izredno lepo skoči. Kot sem dejal po občutku bolj od GTI.ja, saj se vse skupaj začne dogajat že pri 1.500 RPM za razliko od GTI-ja 1.800 RPM.
Samo tam je potem čisto druga zgodba, tam te potem dobesedno "posesa" z 370NM navora v sedež in ne spusti ko začne prijemat, tu je kmalu vsega konec. Pa pustimo sedaj to, sem dobil nekaj pozitivnih odgovorov Tuning podjetij, tudi iz Nemčije MTM, tako da bo šla konjenica na 200 KS. Potem bo pa to že lepo "pokal".
Problem je bolj DSG 7 menjalnik, ki naj bi bil samo do 250NM, vendar so mi vse povsod napisali, da to naštimajo in ni panike na 300Nm. Takole na "papirju" bo zadeva isto hitra kot serijski GTI. Z majhno porabo in zelo nižjo registracijo --win-win---
100k pa niti ne nameravam narest, ker delam 10k na leto po 5 letih pa gre tako naprej.
Glede porabe sem pozabil tam besedo. Trenutna razlika med porabo 2.0 TFSI in 1.4 TSI motorjem je 2l, v prid 1.4 logično.
Vendar se bo ta razlika povečala, ko bo kakšnih 2.000km not. Je pa res da ti novi motorji 2.0 TSI ne stari 2.0 TFSI, pokurijo kar 0.7l manj z tem da imajo 10KS več.
Kaj vse te oznake pomenijo raje ne bi, ker je preveč tega....
Tehnika gre naprej, samo tole si poglejte, kaj bo dal VW v serijsko proizvodnjo za 2011-12 Motor TDI 180 KS, poraba samo 4.3L, pospeški 6.6 sec 226 Km/h. Tu te pa design ne pusti ravnodušnega niti v notranjosti, kot v zunanjosti, pa že v dušo sovražiš VW...
VW Concept Blue Sport
http://www.youtube.com/watch?v=Lbyth_n0ypk
Mi lahko kdo tukaj nekaj svetuje.
Po zakonu vem, da lahko imaš dnevne luči, ki svetijo 80% glavnih in so ločene. Vendar me zanima, kaj je z zadnjimi lučmi ?
Ko so prižgane dnevne, zadaj ne gori nič. Ko sem gledal takole po cesti avtomobile z Bixenon in recimo AUDI z ledicam, večini zadaj nič ne sveti, ampak nekaterim sveti.
Si v prekršku pri nas v SLO, če zadaj ne sveti nič podnevi ? Tudi v zakonodaji, kot sem gledal ne omenjajo zadnjih luči. Predor pa vem, je potrebno prižgati vse.
Hvala