tako oblika kot sami motorji
Moderator: Blue Angels
Hondek je napisal/-a:kaj prvi posnetek je mel full gas? pol nakoncu je mel fajn klanec navzdol pomojem. Spomnem se da sma se enkrt z kolegom z audiem A4 !,9 TDI 130hp pelala iz lj in smo se ga terali z tem širokotom in ne audi in ne široko nista šla več od 220KMH Ne spomnim se kako nalepko je mel zadaj gor.
Hondek je napisal/-a:
Ni mi pa jasno zakaj nekateri primerjate ta avto z civic VTI, ki je že zastarel avto. Honda več kot napihnjene buhtle z podobnim motorjem nezna več delat
R type je napisal/-a:Hondek je napisal/-a:
Ni mi pa jasno zakaj nekateri primerjate ta avto z civic VTI, ki je že zastarel avto. Honda več kot napihnjene buhtle z podobnim motorjem nezna več delat
Z čim pa ga boš primerjal? Z 8.gen 1.8?![]()
LP
TomyBoy je napisal/-a:Hondek je napisal/-a:Samo nevem kaj so razmišlali da so 1,4 motor dali not čeprav je turbačza tak agresivn look bi človek pričakoval 300hp minimalno. Pa mislim da ni veliko tuning potenciala več na tem motorju. Polek tega pa še cena je nabita full. za tak dnar že vozim subaru imprezo
Original-One je napisal/-a:Lahko je bil motor leta, vendar oprosti, ta avto z 1.4 motorjem ne gre nikamor. 2.0 TSI pa že lepo vleče. Pa sej veš sam, si imel GTI-ja.
Lp
Še letos bo navoljo model R, ki bo imel že krepkih 265 KS za ca. 36k in z "našim" popustom, bo pršel samo ca. 4k več kot ta.
Samo da vama pač razložim kako in zakaj 1.4 ?
Po petlih letih je treba sprobat nekaj drugega in vse prevečkrat se je pogledovalo na kazalec za gorivo in v denarnico ob registraciji.
Motor 1.4 TSI je pa ODLIČEN kompromis med temi tremi stvarmi.
Poraba izredno majhna za bencinski motor, bolj ugodna sama registracija avtomobila, nižnji cestni sklad zaradi nižje prostornine motorja.
Že sedaj avto do 100kmh zelo spodobno pospešue. Tudi na avtocesti lepo pospešuje pri kakšnih prehitavenjih tam do 180 km/h. Tako da tu ne moreš rečt, da nikamor ne gre.
Z čipom, kot je že dejal CupraR, boš na performancah GTI-ja VI, oziroma Scirocca z 2.0 TSI motorjem. Je še napačen izbor 1.4 motorja ?
Jaz tu vidim, še enkrat, idealna kombinacijo performce (čip)
ca. 7.3 sec 0-100km/h max ca 238km/h, nižja registracije in porabe.
http://www.abt-sportsline.de/uploads/tx ... lter_D.pdf
Upam da sem sedaj naštel dovolj argumentov, da je izbira 1.4 TSI motorja res dobra.
Čez pet let pa mogoče pade kakšen R model, ko bodo prebili 300 KS, če bo že v uporabi kakšen motor v stilu TT RS z 335 KS.![]()
Samo za naše ceste in kaj se vse dogaja na njih, je že 160 KS preveč...
LP
Original-One je napisal/-a:Ok. Jaz vidim, edino pozitivno lastnost tega motorja - manjša poraba.
Vrtelo Leteloje napisal/-a:Nemoreš nč zapravt, crkne prej predn kam prideš ...
zdej ti more še nekdo verjetTomyBoy je napisal/-a:Vrtelo Leteloje napisal/-a:Nemoreš nč zapravt, crkne prej predn kam prideš ...
Ti si pa "gumpec"....![]()
![]()
![]()
Veš kaj mi je na VW GTI-ju crknal v skoraj 5 letih ??? ... NIČ![]()
To se mi še ni zgodilo, niti žarnice ni bilo treba menjat, še prvi brisalci, delali odlično. Kaj porečeš na TO ?
Aja, med intervali avto ni spil niti 1dcl olja.
Kaj še hočeš več od avtomobila, samo malo se naveličaš, to je pa tudi vse.
TomyBoy je napisal/-a:Vrtelo Leteloje napisal/-a:Nemoreš nč zapravt, crkne prej predn kam prideš ...
![]()
![]()
To se mi še ni zgodilo, niti žarnice ni bilo treba menjat, še prvi brisalci, delali odlično. Kaj porečeš na TO ?
TomyBoy je napisal/-a:Mnogi smo že dosti stari, da smo si že zdavnaj nehali zmišljevati in tudi ne vidim nobenega smisla...
Hondek je napisal/-a:CupraR je napisal/-a:Hondek je napisal/-a:men jaz zunanjost kar všečna, fajn je ker je širok. Samo nevem kaj so razmišlali da so 1,4 motor dali not čeprav je turbačza tak agresivn look bi človek pričakoval 300hp minimalno. Pa mislim da ni veliko tuning potenciala več na tem motorju. Polek tega pa še cena je nabita full. za tak dnar že vozim subaru imprezo
![]()
Mogoče so hteli švabi japončekom pokazat z tem avtom mala prostornina veliko kilovatovjoke
Maš tut verzijo z mal več ps, katera gre z čipom bp na 300ps. Uzameš kar ti paše.
Nove Impreze za ta denar ne dobiš, rabljeno maš pa iatak svašta za cca 20.000-30.000€.
hja rabljeno ja, in stavim ,da z rabljeno Imprezo in kakšnim odprtim izpuhom maš več adrenalina in se lepše pelješ kot pa z tem. Pač moje subjektivno menje.
Je pa res da je avtek za pogledat.Lep na oko , če bo pa še mel 300hp pol bo to to
TomyBoy je napisal/-a:Vrtelo Leteloje napisal/-a:Nemoreš nč zapravt, crkne prej predn kam prideš ...
![]()
![]()
R type je napisal/-a:Hondek je napisal/-a:
LP
Hondek je napisal/-a:R type je napisal/-a:Hondek je napisal/-a:
LP
mislim da ni honde, ki bi jo lahko primerjal z njim
CupraR vrjemi da za vw tud ni tak poceni vzdrževanje. !
tref je napisal/-a:To da ti ni nič crknal na golfu v petih letih je velik dosežek. Zelo redko se to zgodi pri VW.Že če gledaš samo žarnice. kolega jih na golfu V menja enkrat na 14 dni. Kolegica je pa na enakemu golfu zamenjala že skoraj pol avta. Tudi motorček za brisalce in šalter za štop luč. Mogoče da je GTi narejen boljše, v kar sicer dvomim. Z GTI-ju si imel srečo in upam da jo boš imel tudi z Scirocco. Drugače pa lep avtek.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost