facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

bmw...

Kotiček za ne-Honde.

Moderator: Blue Angels

OdgovorNapisal/-a UrosS » 05 apr 2010 13:12

Najraje pedenam svojo rjavico 6gen civica 1.4 v 1.5 da bo letu k integra.. Joj prejoj

A se men sam zdi, al so res sam štajerci na hondaforumu?
Uporabniški avatar
UrosS
Uporabnik

Kraj: VTEC je BEDN

OdgovorNapisal/-a Tedi » 05 apr 2010 13:16

pingo kaj imaš za podpirat če pa človek ne zna vozit niti vtija. res lep zgled!
Uporabniški avatar
Tedi
Uporabnik

Kraj: Trebnje

OdgovorNapisal/-a MILO » 05 apr 2010 15:05

bmw sem izbrau samo zato ker ga nisem nikoli imeu....mene sploh me ne zanima zadnji pogon in ne vem kakšno driftanje z bmw...kot sem že na začeetku napisau rabim avto zato da se vozim ko človek...rad sprobam tudi druge avte....to je to... :evil:

rad bi sam informacije glede teh avtov...kako jst vozim in kako jst vzdržujem avto..to pa so moje stvari.... :wink:
Uporabniški avatar
MILO
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a R type » 05 apr 2010 15:18

Tedi je napisal/-a:pingo kaj imaš za podpirat če pa človek ne zna vozit niti vtija. res lep zgled!

Sami rojeni dirkači tule. Kdo pa pravi da moraš BMW 323 znat bolje peljat kot VTI-ja? Kvečjemu ga je lažje vozit.

LP
BMW 540i

Horsepower is how fast you hit the fence.

Torque is how far you take the fence with you.
Uporabniški avatar
R type
Insane

Kraj: TERORland

OdgovorNapisal/-a FRiKi » 05 apr 2010 15:46

Tedi je napisal/-a:pingo kaj imaš za podpirat če pa človek ne zna vozit niti vtija. res lep zgled!

Vti vs. E46 ni primerjave v vožnji, predlagane E46 so vse malenkost počasnejše pri pospeševanju, o varnosti pa sploh rajši nebi :wink:
Uporabniški avatar
FRiKi
Uporabnik

Kraj: skor LJ

OdgovorNapisal/-a Tedi » 05 apr 2010 16:22

bmw je lažje vozit kot vti? :?
Uporabniški avatar
Tedi
Uporabnik

Kraj: Trebnje

OdgovorNapisal/-a R type » 05 apr 2010 16:44

Tedi je napisal/-a:bmw je lažje vozit kot vti? :?

Za modele, ki se omenjajo tule definitivno. Imajo relativno malo moči, odlično razporeditev teže, dobre zavore, ni problemov z zadkom etc.

VTI-ja zelo hitro čez fogle pelat niti ni tako simpl. Občutljiv zadek, držanje obratov v V-TEC-u (namenoma napisal VTEC da bodo vsi v luft skakali), švoh zavore, nestabilen pri zaviranju na neravni cesti. Poznam zelo malo ljudi tule, ki znajo iz VTI-ja izvlečt resne zmogljivosti. Kak Vrtelc, Plava strela, Alex... :wink:

LP
BMW 540i

Uporabniški avatar
R type
Insane

OdgovorNapisal/-a Pingo* » 05 apr 2010 17:35

Glej nobeden se ni rodil z volanom v roki. ;)
Ne ti, ne on, ne nobeden.....!!!!
Vsak ima pravico vozit kar mu paše, neglede na izkušnje.....vsak se ima pravico učit.

Z tem stavkom si dokazal, da BMWja nisi vozil, tako da je skoda debatirat o tem. ;)

Pa brez zamere....sam mi ni vseč, da nekoga tako obsojaš. Mogoče boš nekeda dne imel tudi sam tako. :wink:
Uporabniški avatar
Pingo*
Uporabnik

Kraj: Obala.

OdgovorNapisal/-a FRiKi » 05 apr 2010 17:50

Pač veleum od nekoga, ki tuna s struženjem odmične gredi
Uporabniški avatar
FRiKi
Uporabnik

Kraj: skor LJ

OdgovorNapisal/-a KING Alexzander The GREAT » 05 apr 2010 18:30

R type je napisal/-a:

Za modele, ki se omenjajo tule definitivno. Imajo relativno malo moči, odlično razporeditev teže, dobre zavore, ni problemov z zadkom etc.

VTI-ja zelo hitro čez fogle pelat niti ni tako simpl. Občutljiv zadek, držanje obratov v V-TEC-u (namenoma napisal VTEC da bodo vsi v luft skakali), švoh zavore, nestabilen pri zaviranju na neravni cesti. Poznam zelo malo ljudi tule, ki znajo iz VTI-ja izvlečt resne zmogljivosti. Kak Vrtelc, Plava strela, Alex... :wink:

LP

Kot prvo hahahaha LOOOOOOOOOL za Vtec,kot drugo pa se popolnoma strinjam Bmw-ja je neverjetno lahkotno peljat tudi mocnejsega sem vozil 330i in sem bil navdusen nad samo lahkotnostjo v ovinkih,da pa o tem da sm se nekako varno pocutil med tistim "izivljanjem",kot pa v svoji skatli pa brezveze omenjat.

Ce nebi bil tak odpiljenec na japonska avta,bi ze zdavnaj si lastil Bmw-ja,ker avto ima use,udobje,dobro opremo,varnost,zmogljivost(tu predvsem mislim motor 330i),dokaj nizka poraba ob normalni voznji,ter seveda meni lep izgled e46. 8) 8) 8) 8)
My personal best at MK 1:12,89. 4.GEN ROX
Personal best Raceland 58,48s 5.GEN OK
Personal best Raceland 57,23s 4.GEN ROXX
BIG EGO is my middle name

Rather push a Honda and a german car,than drive a french car King Alex 2009 :)
Uporabniški avatar
KING Alexzander The GREAT
Panda style

Kraj: 4.gen Land(Blizu Niksica)

OdgovorNapisal/-a R type » 06 apr 2010 00:01

KING Alexzander The GREAT je napisal/-a:
R type je napisal/-a:

LP

Kot prvo hahahaha LOOOOOOOOOL za Vtec,kot drugo pa se popolnoma strinjam Bmw-ja je neverjetno lahkotno peljat tudi mocnejsega sem vozil 330i in sem bil navdusen nad samo lahkotnostjo v ovinkih,da pa o tem da sm se nekako varno pocutil med tistim "izivljanjem",kot pa v svoji skatli pa brezveze omenjat.

Ce nebi bil tak odpiljenec na japonska avta,bi ze zdavnaj si lastil Bmw-ja,ker avto ima use,udobje,dobro opremo,varnost,zmogljivost(tu predvsem mislim motor 330i),dokaj nizka poraba ob normalni voznji,ter seveda meni lep izgled e46. 8) 8) 8) 8)

No ti primarno voziš civice ker vse skup tišiš v božjo *****. :lol: V 330i bi imel že ventile v čelu, zobnike od menjalnika v riti in iz dvomasnega vztrajnika naredil 100 masni vztrajnik. :lol: Ti na civicih menjuješ menjalnike bolj pogosto kot jaz olje, pa jaz menjujem olje na polovici tovarniškega intervala.... tak da... Ko boš pa poznal pri stopalki za gas kako vmesno pozicijo ne samo OFF in ON, potem pa mogoče...

LP
BMW 540i

Uporabniški avatar
R type
Insane

OdgovorNapisal/-a KING Alexzander The GREAT » 06 apr 2010 08:36

Hahahahahaha,cepc :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
My personal best at MK 1:12,89. 4.GEN ROX
Personal best Raceland 58,48s 5.GEN OK
Personal best Raceland 57,23s 4.GEN ROXX
BIG EGO is my middle name

Rather push a Honda and a german car,than drive a french car King Alex 2009 :)
Uporabniški avatar
KING Alexzander The GREAT
Panda style

Kraj: 4.gen Land(Blizu Niksica)

OdgovorNapisal/-a YUGO45 » 06 apr 2010 15:25

Forum definitivno ni sfalen ker je tukaj en kup strokovnjakov,sam problem je ker se bodo zdele skregal tako da bodo leteli bani :lol: :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
YUGO45
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a #david » 06 apr 2010 16:08

Bmw mora imeti obvezno 6 cilindrov, moje mnenje. Ko sem jst kupoval nov avto sem izberal med civic vti in med bmw coupe e46. Odločil sem se za bmwja in mi ni niti malo zal. Vendar se pa še vedno zelo rad vsedem v hondo in zapeljem kakšen krog ker je občutek popolnoma drug.
Uporabniški avatar
#david
Uporabnik

Kraj: Radomlje

OdgovorNapisal/-a Anze von Schenk » 07 apr 2010 09:16

No ti primarno voziš civice ker vse skup tišiš v božjo *****. V 330i bi imel že ventile v čelu, zobnike od menjalnika v riti in iz dvomasnega vztrajnika naredil 100 masni vztrajnik. Ti na civicih menjuješ menjalnike bolj pogosto kot jaz olje, pa jaz menjujem olje na polovici tovarniškega intervala.... tak da... Ko boš pa poznal pri stopalki za gas kako vmesno pozicijo ne samo OFF in ON, potem pa mogoče...

Hahahahahhahahahahahahahahhahaha
To si ga pa resno zadel... :)
God once drove the F1, his name was Ayrton Senna!
Lupus pilum mutat, non mentem. -- "Volk dlako menja, narave nikoli."

Renault 5 75KM
Honda Civic 1.5 ILS Sedan 1993 105KM
Honda Civic 1.6 ESi HB 1993 125KM
Honda Civic 1.6 VTi HB 1999 160KM
Uporabniški avatar
Anze von Schenk
Uporabnik

Kraj: Borovnica

OdgovorNapisal/-a MILO » 07 apr 2010 10:19

lahko zapreste temo...hvala :wink:
Uporabniški avatar
MILO
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Eddy » 07 apr 2010 11:00

Izbiraš med dvema serijama, E36 in E46, lepo bi bilo vedet kakšen budget imaš na voljo za nakup in dober servis po nakupu. E36 serija je bolj zanesljiv avtomobil v splošnem paketu, sploh zaradi starosti- veliko delov se dobi rabljenih in so cenovno ugodnejši tudi novi. Strinjam se z navedbami da mora BMW biti šestak, v končni fazi priznam da mi 4 cilindrske kosilnice z bavarske strani z izjemo enega motorja (S14- E30 M3) niso nikoli bile všeč, pa tudi dizlov ne maram zaradi viskokih stroškov vzdrževanja.

Torej: kupi 320i ali več, če te je strah zadnjega pogona kupi novejšo E36 z ASC-jem ali E46. Izogibaj se E46 brez servisnih knjig in malo kilometri, raje kupi avto s 300k prevoženimi, ampak da so legitimni. Šestvaljniki so vzdržljivi stroji in ob rednem in doslednem vzdrževanju bodo presegli pol miljona kilometrov. Pri E46 velja omeniti tudi, da kake bedne seriske napake ala mehanizme električnih stekel (80€ + delo..), glasne diferenciale (posledica nemenjavanja olja...), pa kak električen gremlin kdaj serje po lastniku..
V vsakem primeru išči čimboljši avto, po možnosti nekaramboliran, še bolje v 1. barvi. Slednje je skoraj misija nemogoče, upam pa da ločiš med poškodbo in karambolom?
Najdražji bmw je poceni bmw. Razpon cen je ogromen ravno zaradi nikakvih in odličnih primerkov, nekje v sredini bi moral najti avto zase.
Uporabniški avatar
Eddy
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Prejšnja

Vrni se na Avtomobili

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost