Moderator: Blue Angels
M.P. je napisal/-a:S testnim CRV-jem Hybrid 4WD sem prevozil kakih 700 km, večino po avtocesti. Vožnja je res zelo udobna, na zaslonu pred sabo lahko stalno opazuješ vrsto pogona. Samo bencinski motor lahko poganja (samo prednji kolesi) tako pri 75 km/h kot pri 120 km/h, po rahlem klancu navzdol (od Trojan proti Ljubljani) pa samo z baterijo lahko vozi tudi 100 do 130 km/h (s tempomatom). Zanimiv je aktivni radarski tempomat, ki dobro opravlja delo, ne mara pa skakanja avtomobilov pred sabo z voznega na prehitevalni pas. Ker drži kar veliko varnostno razdaljo, ga moraš kar izklopiti in se približati avtu pred sabo, sicer se nihče ne umakne, čeprav vozijo 120 km/h po prehitevalnem pasu. Tudi v rahlih ovinkih levo ga lahko zmoti avto na voznem pasu, da samodejno zmanjša hitrost.
Ko zjutraj avto vžgeš, najprej vklopi motor, da malo napolni baterijo, odpelješ z mesta pa vedno z elektriko. Poraba za tako velik in toliko težak avto se mi sploh ne zdi pretirana kar je kritiziral Akul. Avto + 4 potniki je po avtocesti od Lendave do Maribora pri hitrosti 120 km/h (s tempomatom) po računalniku porabil 5,8 L/100 km, od Maribora do Ljubljane pri hitrosti 150 km/h pa 7,0. Je pa res, da nisem probaval visokih hitrosti, ampak je bila to lepa, tekoča vožnja. Zanimivo, da mi je pa po mestu pil 8,1 L.
Vsekakor bi bila najboljša varianta za tak avto Plug-in Hybrid, da bi lahko čez noč napolnil akumulator in se potem vozil kakih 25 km, kar je marsikomu dovolj do službe in nazaj.
zsoru je napisal/-a:Očitno premalo km. To ni nikakor realni pokazatelj porabe. Neko povprečno porabo boš dobil pri preloženih 10 kkm.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov