Težava odpravljena. Spustil je kondenzator klime ki so ga menjali pod garancijo. Zdaj spet vse dela.
Honda civic 1.5 sport 2018
Pozdrav lastim si 10gen 1.0 VTEC letnik 2017 zanima me kako lahko vzadaj zamenjam ploščice gledal sem nek video sam mi ni jasno kako je z motorckom ali potem sam naštela nazaj ali ga zlomi če ima kdo izkušnje da je menjal in delal brez računalnika je možno narediti ročno vse ali je res potrebno računalniško za vsak odg bom vesel hvalq
Pozdrav
meni je menjal sosed in to brez težav. bil je pripravljen na težavo, ki jo omenjaš, zato je pazljivo odvrtel in vstavil nove in priklopil.
stare ploščice so zelo škripale, bile so malo izrabljene. nove textarove pa so tihe.
Dušan
meni je menjal sosed in to brez težav. bil je pripravljen na težavo, ki jo omenjaš, zato je pazljivo odvrtel in vstavil nove in priklopil.
stare ploščice so zelo škripale, bile so malo izrabljene. nove textarove pa so tihe.
Dušan
Ja tudi sam bom moral v kratkem menjati ploščice na avtu, ker so po dobrih 53k km prevoženih(še prve original) že precej tanke, ampak kontrolni plehci še ne drsajo(škripajo) po disku. Sam bom naredil tako, kot to delajo na youtubeu amaterji. Najprej odklopiš kabel od električne ročne(konektror). Nekateri ga tudi ne odklopijo, ampak je kratek. Nato odšravfaš motorček od pogona ročne, dva imbus 5mm vijaka. Nato odstraniš motorček. Iz pogona zija štuc v obliki torxa, ta štuc vrtiš na roke v desno(šravfanje, smer urnega kazalca) dokler se ne ustavi. Ko se ustavi, je cilinder pripravljen da ga potisneš nazaj noter. Cilinder se samo potisne, in ne potisne in obenem vrti, kot se to počne pri navadni ročni. Ko daš nazaj vse skupaj, moraš kalibrirati ročno. To narediš tako da najprej pri ugasnjenem avtu napumpaš nazaj pedal zavore, nato pa daš kontakt, vklopiš ročno, nato izklopiš, odvzameš kontakt in še enkrat daš kontakt, ročno in jo potem izklopiš. Potem naj bi bilo dobro, a vseeno nekateri poročajo da se jim je po tem delu pojavila lučka za zavore, verjetno zato ker so ali cilindre potisnili nazaj, ne da bi prej mehanizem ročno ali z obd enoto zavrteli nazaj, ali pa zato ker niso nakoncu kalibrilari. Sam bom naredil tako kot sem napisal in bo kar bo.
Bom probal potem you tube verzijo če bo okej poročam upam da ne bom ob 1000e hahah
Jaz sem dal za textarove pakne, sprednje in zadnje nekih 110eur.(nemška net štacuna) Za to kvaliteto mislim da ni drago.
tema, kjer bom kmalu odprl kokice
, podobno kot tema za gume....avto za 20k+, pol pa kitajske gume gor.....
a ste izračunali koliko boste prišparali, ker ne boste šli na servis in boste sami "šraufali" in upate, da bo vse OK.....Selič mislim, da ima zadnje diske/zavore zamenjane v 1h, torej govorimo mogoče o 50€ plačila.....pa mu lahko svoj material prineseš in imaš urejeno....tukaj boste pa sami delali koliko 2-3h, še pred tem pa "študirali" kako to gre.....moje mnenje je, da če tega ne delaš (ne znaš) prepusti mojstrom, ki se s tem ukvarjajo in delajo to vsak dan, in pač plačaš to storitev, kot ko greš v trgovino in plačaš za kruh in salamo

a ste izračunali koliko boste prišparali, ker ne boste šli na servis in boste sami "šraufali" in upate, da bo vse OK.....Selič mislim, da ima zadnje diske/zavore zamenjane v 1h, torej govorimo mogoče o 50€ plačila.....pa mu lahko svoj material prineseš in imaš urejeno....tukaj boste pa sami delali koliko 2-3h, še pred tem pa "študirali" kako to gre.....moje mnenje je, da če tega ne delaš (ne znaš) prepusti mojstrom, ki se s tem ukvarjajo in delajo to vsak dan, in pač plačaš to storitev, kot ko greš v trgovino in plačaš za kruh in salamo
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Mi si tudi sami kruh spečemo in salamo naredimo medtem ko zavore menjamo 
https://www.youtube.com/watch?v=PMIRr6Idwto
Na tem videu je najbol točno prikazano kako se to naredi, res da je na videu type r, ampak je postopek pri 1.5t in 1.0t enak.
Na tem videu je najbol točno prikazano kako se to naredi, res da je na videu type r, ampak je postopek pri 1.5t in 1.0t enak.
Moram priznat da podpiram naredi sam sceno. Kot prvo je zanimivo, kot drugo vpliva na obskurne cene, ki smo jim vse pogosteje priča.
Mogoče komu 50 na uro ne veliko, meni se pa ne zdi malo. Če človek zasluži 50 na uro, to je 400 na dan, kar so na mesečni ravni že plače uprav večjih podjetij. Jaz ne vem od kod odnos do teh cen, jaz ne zaslužim 8k mesečno pa sem hodil v šolo dlje kot cela ekipa od Seliča skupaj...
Povprečna bruto plača je 2 jurja na mesec, 50 eur na uro je pa 4x toliko. Ali je to poceni?
Še hujša pa je scena pri popoldancih, kjer je bruto=neto.
Mogoče komu 50 na uro ne veliko, meni se pa ne zdi malo. Če človek zasluži 50 na uro, to je 400 na dan, kar so na mesečni ravni že plače uprav večjih podjetij. Jaz ne vem od kod odnos do teh cen, jaz ne zaslužim 8k mesečno pa sem hodil v šolo dlje kot cela ekipa od Seliča skupaj...
Povprečna bruto plača je 2 jurja na mesec, 50 eur na uro je pa 4x toliko. Ali je to poceni?
Še hujša pa je scena pri popoldancih, kjer je bruto=neto.
Če sam ne servisiraš avtomobilov, potem razumem zakaj ti je to visoka cena. Meni je povsem razumljivo, da je cena za zamenjavo zavor 50€, ker ni malo dela in tudi orodja moraš imeti kar nekaj. Ker doma res narediš v 2÷3 urah, ampak le če gre vse po planu, kar pa je pri servisu avtomobilov redkost. Ampak ko imam čas, pa vseeno raje naredim sam.
Tako kot peka kruha in delanje salam. Ko nimam časa, grem v trgovino in kupim, kaj pa čem drugega
Tako kot peka kruha in delanje salam. Ko nimam časa, grem v trgovino in kupim, kaj pa čem drugega
Evo zamenjal sprednje in zadnje plošcice vsega skup dela 1h za zamenjat simpel ko pasulj tko da ni bav bav avtomatska ročna
Se mi zdi da je bolj zaje.... menjat na starejših hvala za nasvete in info
Se mi zdi da je bolj zaje.... menjat na starejših hvala za nasvete in info
Pozdravljeni. Zanima me koliko plačujete zavarovanje (ter kaj je všteto v ceno) za hondo 10 gen 1.0L in koliko za 1.5L verzijo. Videl sem poste od 3 leta nazaj ampak cene so od takrat šle kar gor.
Jaz sem plačal lani septembra 796.00eur, kasko z 0,5% odbitne frašize in odkup prve škode, kraja, v glavnem vse.Konrad wrote:Pozdravljeni. Zanima me koliko plačujete zavarovanje (ter kaj je všteto v ceno) za hondo 10 gen 1.0L in koliko za 1.5L verzijo. Videl sem poste od 3 leta nazaj ampak cene so od takrat šle kar gor.
To zavisi od več stvari. Najprej je važno v katerem premijskem razredu si. Potem je važno katere delne kombinacije ti dajo poleg splošnega kaska. Ko oni pravijo da imaš sedaj full kasko to v glavnem v resnici ne pomeni da imaš full kasko ampak da imaš "full kasko". Zdaj ko so bile poplave sem bral ali imal zavarvano proti njim in ugotovil da po splošnih pogojih nimam, čeprav imam full kasko. Fora je da moraš imeti še delno kombinacijo poškodba vozila sklenjeno, katero mi pa nihče ni nikoli niti ponudil niti jaz vedel nisem za njo, verjetno zato ker bi bilo zavarovanje precej dražje od ostalih zavarovalnic potem. Govorim za generali. Če imaš doma pred hišo parkiran avto in ne pred blokom, vrži ven s kompleta katerega ti bojo ponudili parkirišče, to je namreč precej drago. Če imaš slab premijski razred, je full kasko za ta avto hitro blizu jurja.
Kje imaš avto parkiran nima veze. Parkirišče je super imeti, ker se ti lahko zgodi tudi pred bifejem, trgovino, na dopustu itd.made-in-japan wrote:To zavisi od več stvari. Najprej je važno v katerem premijskem razredu si. Potem je važno katere delne kombinacije ti dajo poleg splošnega kaska. Ko oni pravijo da imaš sedaj full kasko to v glavnem v resnici ne pomeni da imaš full kasko ampak da imaš "full kasko". Zdaj ko so bile poplave sem bral ali imal zavarvano proti njim in ugotovil da po splošnih pogojih nimam, čeprav imam full kasko. Fora je da moraš imeti še delno kombinacijo poškodba vozila sklenjeno, katero mi pa nihče ni nikoli niti ponudil niti jaz vedel nisem za njo, verjetno zato ker bi bilo zavarovanje precej dražje od ostalih zavarovalnic potem. Govorim za generali. Če imaš doma pred hišo parkiran avto in ne pred blokom, vrži ven s kompleta katerega ti bojo ponudili parkirišče, to je namreč precej drago. Če imaš slab premijski razred, je full kasko za ta avto hitro blizu jurja.
Kar se pa zavarovalnic tiče, nihanja so 10eur gor dol, če pri vseh vzameš enako storitev. Ampak ko mi nekdo reče da je dobil pri GENERALIJU 100 ali več eurov ceneje kot pri drugih zavarovalnicah, jaz vem da ga je agent nategnil in niti približno nima vsega notri.
Fino je, da je:
- da je odbitna frašiza 0,5% ali 0
- parkirišče
- divjad
- odkup prve škode
- nadomestni avto in avtovleka
- ter vse kar te reši nepričakovanega
AO, AO+, PR 9, Kasko z 0,5 % OF, PR 9 vandalizem, toča, tatvina, kraja ključev tablic, asistenca, stekla, svetlobna telesa, parkirišče, divjad 778,18 eur za civic 1.5t
Honda Civic 1.8 i-VTEC Type S
Honda Civic 1.5T Sport
Honda Jazz e:HEV
Honda Civic 1.5T Sport
Honda Jazz e:HEV
Če dodaš pa odkup prve škode je je pa malo pod 800eur.portos wrote:AO, AO+, PR 9, Kasko z 0,5 % OF, PR 9 vandalizem, toča, tatvina, kraja ključev tablic, asistenca, stekla, svetlobna telesa, parkirišče, divjad 778,18 eur za civic 1.5t
Ce imas pri generali se ti slaba pise. Teh tipov pa res ne zelim nikoli vec videt. Poden od podna. No sej tudi ostali ravnajons tabo kot z najvecjim lopovom v resnici pa so sami najvecji lopovi. Tako nizke odskodnine kot slovenski lopovi izplacujejo, to kar tezko najdes v evropi kaj podobnega. Zgleda pri nas skod ni 
Information
Moderators