Uporabnik
Re: Honda civic 10 gen 2017
sportman333 wrote:jaz bi zagotovo gledal X.gen ki ima dober motor 1.5T, prejšnja 9.gen ima še klasični atmo motor (razen če gledaš dizla, tista mašina 1.6 120km se kar pohvali).
Po dizlu ni potrebe. Poskočen je že ta 1.5T bolj seveda. Zdaj glede same zdržjivosti pa je 1.8 atmo boljši. 300k + brez problema. Ta 1.5T se bojim, da ne bo prišel do 200k. Nevem. Morda se pa motim.

lp,
Simon
jazz
Uporabnik
Akul wrote:
simon740 wrote:Pozdravljeni fantje še 1x...

Tako, prebral sem vseh 149 strani :) :|
Čez kakšna dva meseca bom nabavljal drugo Hondo in kot sem že prej napisal, kolebam med X gen in IX gen civic-a. Cene so pač kakršne so, tu ni kaj narediti :?
Zdaj X gen mi je seveda bolj všeč, kot IX. Ampak ima pa X nekaj več težav. No motor in menjalnik sta ok. Me pa zanima sledeče....če recimo vzamem X gen 2018 z okrog 70k km prevoženimi (za novejše ni €€€ :( ), potem moram vse sam na svoje stroške porihtati - te napake, katere so se pojavljale. Ali pa nekako ugotoviti ali so morda bile te zadeve urejene že pri prejšnjem lastniku.

lp,
Simon
Sem malo pogledal letnike 2018 in je samo eden na prodaj za 22k. Potem mislim da je boljse če stisneš se kakega jurja ali dva pa vzameš novejsi letnik ki je se v garanciji. Drugace pa avtomobili ki so bili servisirani pri pooblašcenem servisu so imeli tam tudi vse menjano pod garancijo. To ti bodo tudi povedali, ker zakaj bi skival ce je bil del menjan za novega v garancijski dobi.
Ja pri nas je samo eden 2018 zaenkrat. Gledam tudi v DE.
Ja saj to si skoz govorim že...še kakšneaga jurja poleg pa še kakšnega...vendar nekje mora biti limit :)
Torej ti si sedaj z tem 2021 zadovoljen?

lp,
Simon
jazz
Uporabnik
simon740 wrote:
Ja saj to si skoz govorim že...še kakšneaga jurja poleg pa še kakšnega...vendar nekje mora biti limit :)

lp,
Simon
Sem full zadovoljen, ga prodajam BELI 2021 je moj. Treba je poklicat pa povprasati.

Iz DE je pa vsaj 500eur ce ne vec ce gres sam po njega, da ti ga pa kdo pripelje je pa bilo 1500vcasih.
Uporabnik
Akul wrote:
simon740 wrote:

lp,
Simon
Sem full zadovoljen, ga prodajam BELI 2021 je moj. Treba je poklicat pa povprasati.

Iz DE je pa vsaj 500eur ce ne vec ce gres sam po njega, da ti ga pa kdo pripelje je pa bilo 1500vcasih.
No lepo, da si zadovoljen. Lep je, ni kaj. Jaz moram v vsakem primeru počakati še dva meseca, da pade še kak € v šparovček. Potem pa bomo videli kako in kaj.

lp,
Simon
jazz
Uporabnik
Še to me zanima. Kako pa Xgen kaj "pobira" luknje na cestišču? Sicer me je kolega peljal z Type-R ampak verjetno je razlika v udobju itd.

lp,
Simon
jazz
Uporabnik
Dati 22k za letnik 2018 je absurd in neumnost, ker toliko je nov stal leta 2018. Ne bit nori ljudje. :roll:. Če je nekaj predrago, je predrago, pač en kupiš in počakaš da se situacija obrne. Včasih je avto v 5 letih zgubil skoraj polovico vrednosti, danes pa ne izgubi nič ? Neumnost.
Za 24k dobiš NOVO octavio z 2.0 tdi 110 konjev. Nov avto. Ne 5 let star.
Uporabnik
18 jurjev corolla. nova.
Uporabnik
Ja al pa corolla, še boljše.
Uporabnik
Kako lahko primerjate Octavio in Corollo z Hondo Civic? :shock: Že če bi se odločal samo na podlagi notranjosti ...ne hvala. Kaj šele motor, menjalnik...
jazz
Uporabnik
corola je isti razred. zelo zanesljiv avto sigurno pa manj športen. glede na to, da je zadeva za na cesto in ne dirkališče, kar se mene tiče bi vzel toyoto. nova honda je pa 34 :rotfl:
octavija je pa večji avto bolj praktičen.
Uporabnik
simon740 wrote:Kako lahko primerjate Octavio in Corollo z Hondo Civic? :shock: Že če bi se odločal samo na podlagi notranjosti ...ne hvala. Kaj šele motor, menjalnik...
:zakon:
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabnik
Hybrid wrote:corola je isti razred. zelo zanesljiv avto sigurno pa manj športen. glede na to, da je zadeva za na cesto in ne dirkališče, kar se mene tiče bi vzel toyoto. nova honda je pa 34 :rotfl:
COROLLA ima enako ceno kot CIVIC. Seveda moraš primerjati podoben motor in opremo. Imaš tudi cenejšo Corollo, ampak ima 122 konjev, pa še ta je 33k eur. Tako da to so sedaj cene avtomobilov. Prej je bilo med 20-30k sedaj se je letvica dvignila 30-40k eur. Pri vseh znamkah je tako. Je pa TOYOTA vsaj meni notri izredno grd avto, od zunaj mi je pa CIVIC vseeno lepši.

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... %20Corolla" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabnik
Akul wrote: COROLLA ima enako ceno kot CIVIC. Seveda moraš primerjati podoben motor in opremo. Imaš tudi cenejšo Corollo, ampak ima 122 konjev, pa še ta je 33k eur. Tako da to so sedaj cene avtomobilov. Prej je bilo med 20-30k sedaj se je letvica dvignila 30-40k eur. Pri vseh znamkah je tako. Je pa TOYOTA vsaj meni notri izredno grd avto, od zunaj mi je pa CIVIC vseeno lepši.
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... %20Corolla" onclick="window.open(this.href);return false;
:zakon: Točno tako, evo si našel pravo primerjavo, saj smo že nekaj nazaj ugotavljali, ko smo iskali konkretne modele, ko smo primerjali 35k civica, če je kakšen primerljiv model....pa smo žal ugotovili, da jih je v tem rangu bore malo (poleg te toyote, ki je meni notri grda, sploh pa s to "štango" od prestavne ročice pri avtomatskem menjalniku :rotfl: :nene: ), potem pride še mazda 3 (cx30), ki pa je z x186 motorjem tudi tam tam...
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabnik
A se je komu zgodilo, ali pa ve, da pri močnem zaviranju utripajo prednje luči? Zadnjič sva z enim focusom šla malo bolj dinamično, pa sem sem v mraku opazil, da moje luči hitro utripajo (slabo sekundo, ali pa še mannj). Mogoče se je celo malo vklopil ABS...
Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Sport 2019 (White Orchid Pearl)
Honda Accord 2.0 VTEC Sport 2008 (White)
Honda Prelude 2.0 VTEC 1994 (White)
Uporabnik
Akul wrote:
Hybrid wrote:corola je isti razred. zelo zanesljiv avto sigurno pa manj športen. glede na to, da je zadeva za na cesto in ne dirkališče, kar se mene tiče bi vzel toyoto. nova honda je pa 34 :rotfl:
COROLLA ima enako ceno kot CIVIC. Seveda moraš primerjati podoben motor in opremo. Imaš tudi cenejšo Corollo, ampak ima 122 konjev, pa še ta je 33k eur. Tako da to so sedaj cene avtomobilov. Prej je bilo med 20-30k sedaj se je letvica dvignila 30-40k eur. Pri vseh znamkah je tako. Je pa TOYOTA vsaj meni notri izredno grd avto, od zunaj mi je pa CIVIC vseeno lepši.

corola 1.5 mašina 19 jurjev.
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... ta%20Camry" onclick="window.open(this.href);return false;
camry 38 jurjev-hibrid
Uporabnik
Hybrid wrote:
corola 1.5 mašina 19 jurjev.
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... ta%20Camry" onclick="window.open(this.href);return false;
camry 38 jurjev-hibrid
Vse lepo in prav ampak ti ne ločiš jabolj in hrušk. Civic ima samo en motor in če cenovno primerjaš zadevo, potem 1.5 Toyotin ni to.

Gledamo enak rang avtomobila ( oprema, motor, velikost) in vsi so med 32-39k eur. Vse ostalo ni primerljivo.
Uporabnik
Lahko iščemo dlako v jajcu.... ampak v debato sem se vključil, ker se strinjam z:
"Dati 22k za letnik 2018 je absurd in neumnost, ker toliko je nov stal leta 2018. Ne bit nori ljudje."

Za manj denarja dobiš novo corolo, ki mogoče nima turbo mašine, ampak zdržala bo pa dlje + še nova je. Ni pa to honda.
Rabljene sekire z raznimi strokovnimi remapingi in vprašljivim vzdrževanjem jaz že tako ne bi vzel. Če košta pa isto kot 5 let nazaj => beri 2. vrstico še 1x.
Čudovito bi bilo, če bi imeli camrita bencin za 22 :), pol bi bila šele bosa tista iz druge vrstice.
Uporabnik
simon740 wrote:Še to me zanima. Kako pa Xgen kaj "pobira" luknje na cestišču? Sicer me je kolega peljal z Type-R ampak verjetno je razlika v udobju itd.

lp,
Simon
Mi lahko kdo odgovori na zgornje vprašanje? Hvala :ave:

lp,
Simon
jazz
Uporabnik
Xgen pobira luknje na cesti z original 17" gumami relativno dobro, samo ne pričakuj čudežev. Ker ima šasijo isto kot type r xgen. Pomeni da ima vzvojno zelo togo šasijo, in ja, če so luknje levo desno na cesti izmenično ti preruka ledvice. Na cesti avto leži kot formula. Ni to avto za penzjoniste.
Uporabnik
simon740 wrote:
simon740 wrote:Še to me zanima. Kako pa Xgen kaj "pobira" luknje na cestišču? Sicer me je kolega peljal z Type-R ampak verjetno je razlika v udobju itd.

lp,
Simon
Mi lahko kdo odgovori na zgornje vprašanje? Hvala :ave:

lp,
Simon
Kar se udobja tiče, sem mnenja da bi bili lahko sedeži boljši. Ostalo je ok.
So mi pa smešna vprašanja, ker so naše ceste zelo naluknjane in bi pričakoval do bodo vsi imeli ĐIPE :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels