Uporabnik
Re: Honda civic 10 gen 2017
simon740 wrote:Pozdravljeni,

ima kdo tukaj na forumu 1.0 bencinarja 10 gen civica? Kakšne posebne tažave? Kako ste zadovoljni?

Za vsak info bom hvaležen.

lp,
Simon
Nimam, sem pa veliko prebral (naletel na temo o Civicu zaradi podobnega motorja, ki ga imam v Peugeotu).

Torej je tricilindraš, ki ima Belt In Oil, torej zobati jermen v olju, ki se menja nekje pri 90 ali 100.000km, menjava je draga. Jermen je podvržen agresivnemu okolju zaradu redčenja olja z bencinom, zato prihaja do prezgodnje razgradnje. Zraven tega, da ti zabije sito v karterju in je motor podvržen slabemu mazanju, lahko delce raznosi po motorju, veliko poročajo o odpovedih turbine. Za PSA sem pričakoval kakšen tak kiks, od Honde sem pričakoval bistveno več (če vse to, kar sem prebral na netu, drži). Za PSA zagotovo, za Hondo pa tudi predvidevam, da si ne izmišljujejo, je veliko razočaranih lastnikov, že zaradi stroška menjave jermena, tudi če se razgradnja ne zgodi.
Honda Civic 2008 1.8 SPORT 103 kW i-VTEC
Uporabnik
matko37 wrote:
simon740 wrote:Pozdravljeni,

ima kdo tukaj na forumu 1.0 bencinarja 10 gen civica? Kakšne posebne tažave? Kako ste zadovoljni?

Za vsak info bom hvaležen.

lp,
Simon
Nimam, sem pa veliko prebral (naletel na temo o Civicu zaradi podobnega motorja, ki ga imam v Peugeotu).

Torej je tricilindraš, ki ima Belt In Oil, torej zobati jermen v olju, ki se menja nekje pri 90 ali 100.000km, menjava je draga. Jermen je podvržen agresivnemu okolju zaradu redčenja olja z bencinom, zato prihaja do prezgodnje razgradnje. Zraven tega, da ti zabije sito v karterju in je motor podvržen slabemu mazanju, lahko delce raznosi po motorju, veliko poročajo o odpovedih turbine. Za PSA sem pričakoval kakšen tak kiks, od Honde sem pričakoval bistveno več (če vse to, kar sem prebral na netu, drži). Za PSA zagotovo, za Hondo pa tudi predvidevam, da si ne izmišljujejo, je veliko razočaranih lastnikov, že zaradi stroška menjave jermena, tudi če se razgradnja ne zgodi.
Tudi jaz nisem pričakoval da bom moral na bencinerju kdaj menjati šobe. K sreči je bilo pod garancijo. Strošek materiala 700eur, to sem videl ko sem podpisal delovni nalog da je bilo delo opravljeno. Kot smo še leta 2018 ali kdaj ugotovili, HONDA ni več kar je bila.
Uporabnik
Noben avto ni bil več, kar je bil, nobena znamka. Slabi avti so postali še slabši, dobri in kvalitetni pa povprečni. Prehiter razvoj, premalo testiranja oz. testiramo uporabniki, varčevanje na materialih, slabša kvaliteta materialov in poddimenzionirani deli in rezultat je tu. Noben se kaj veliko ne sekira, saj smo večinoma uporabniki tisti, ki vse to plačujemo, razen če se je inženir uštel in preveč poddimenzioniral, da zateva po nesreči crkne še v garanciji in ne 1. dan po izteku. Kruta realnost, vse z namenom zaslužkarstva pod krinko eko naravnanosti, ki je žal daleč od tega, saj se na račun nekvalitete veliko več proizvaja in pridela veliko več odpadkov.
Uporabnik
Huh...to pa ni spodbudno prebrati :( Bo treba dobro premisliti.
jazz
Uporabnik
https://www.hotcars.com/most-unreliable ... -lifetime/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabnik
Hybrid wrote:https://www.hotcars.com/most-unreliable-honda-civic-models-ever-that-will-last-a-lifetime/
hm, Američani, kr neki za X. generacijo. Nezanesljiv, ker neki. Problem z BT, klimo in žicami, katere privlačijo glodavce. Če je samo to, je potem X. gen, zelooooooo zanesljiva.
Civic 1,5 T, FC101, Exe 18' ex.
CRV 1.6 4x4 RE6,Exe. 16' ex
Accord 2.2 CU3 Exe. Plus, 09' ex
CRV 2.0 avt. Eleg. LPG, 09' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Uporabnik
Mi lahko kdo iz prve roke pove, kako je zadovoljen z 1.0 varianto? Če jo sploj kdo ima :? Večina vas verjetno vozi 1.5.

lp,
Simon
jazz
Uporabnik
simon740 wrote:Mi lahko kdo iz prve roke pove, kako je zadovoljen z 1.0 varianto? Če jo sploj kdo ima :? Večina vas verjetno vozi 1.5.

lp,
Simon
Slišim da je pri 1.0 kar nekaj težav, tudi pri 1.5 so, ampak razlika v ceni pri rabljenem je majhna, zato se bolj splača vzeti 1.5, o manjšem osebno nebi razmišljal.
Uporabnik
Nekje sem prebral, da 1.0 naj sploh ne bi bil motor razvit pri Hondi, ampak ga Honda samo vgrajuje. Če drži ali ne, ne vem.
Uporabnik
Hvala obema. Skoraj 6 let sem sedaj vozil jazz 1.4 sport. Motor že vsa leta kar konkretno pije olje. Pa še bi laufal :D Ampak je čas za menjavo.
Saj drugače 1.5 me itak bolj mika.

lp,
Simon
jazz
Uporabnik
simon740 wrote:Hvala obema. Skoraj 6 let sem sedaj vozil jazz 1.4 sport. Motor že vsa leta kar konkretno pije olje. Pa še bi laufal :D Ampak je čas za menjavo.

lp,
Simon
Potem pa nič razmišljati. Vzeti takšnega ki je še v garanciji in si rešen.
Uporabnik
simon740 wrote:Hvala obema. Skoraj 6 let sem sedaj vozil jazz 1.4 sport. Motor že vsa leta kar konkretno pije olje. Pa še bi laufal :D Ampak je čas za menjavo.

lp,
Simon
Tle nimaš kaj razmišljat, 1.5 je konkretno boljši motor od 1.0, cena je pa skoraj enaka pri rabljenem.

Sam vozim 1.5 in sem zelo zadovoljen. To najbolj opaziš ko se usedeš v kakšnega novega tricelindraša, par dni sem vozil Škodo z motorjem 1.2, 3 cilindri. To je res kosilnica notri, non stop prestavljaš, nobenega navora, čuden zvok. Skratka, ko sem se usedel nazaj v mojo Hondo, milina :D
Uporabnik
Moje mnenje je da se rabljenega 1.5t civica ne splača trenutno kupit. Zakaj? Zato ker imajo preveč navite cen, in cene pač niso realne. Ko je prišel ven leta 2017 si ga redečega(nemetalna barva) dobil za 21,5k, 1.5t sport. Danes bi nekateri radi za točno takega rabljenega 18, 19k kar je absurd. Faceliftani 1.5t sport od letnika 2020 se pa prodajajo za več kot so bili novi in novi z metalno barvo so bili 23k. Pa očitno se avti za tak denar tudi prodajo. Za mene to pač ni normalno. Je pa avto dobr, hiter, je hud napogled, ker v živo zgleda veliko boljši kot na slikah, mene so ljudje(nepoznavalci hond) že spraševali če je type r. Najbolje se pelje po avtocesti, v šesti ga je užitek peljat tam ene 160. Je pa potrebno menjat olje na 11, 12k km. Kar se pa tične 1.0t motorja, se jih je moralo kar nekaj prodati v sloveniji, ker so od 2017 bili stalno po avto netu. Sam ga nebi kupil nikoli.
Uporabnik
Ni normalno, da je rabljen dražji kot stal novi oziroma mu ne pade kaj cena, ampak to je pač realnost. Cene avtov so šle gor in zato se rabljeni pač uspe dobro prodati. Relativno dobro, saj novega lepo preplačaš. Enako rabljen avto hitreje izgubi na ceni, če so pri novem recimo popusti. Za 25k pa danes težko dobiš kaj pametnega.
Uporabnik
eljuero wrote:Ni normalno, da je rabljen dražji kot stal novi oziroma mu ne pade kaj cena, ampak to je pač realnost. Cene avtov so šle gor in zato se rabljeni pač uspe dobro prodati. Relativno dobro, saj novega lepo preplačaš. Enako rabljen avto hitreje izgubi na ceni, če so pri novem recimo popusti. Za 25k pa danes težko dobiš kaj pametnega.
Tako je, cena novim je šla gor za rečem na pamet cca 5 do 10.000€, normalno da so tudi rabljeni deležni tega dviga. Boleče je gledati, da nekdo proda avto za več, kot ga je kupil, oz. še bolj boleče, da sam kupiš tako avto, a inflacija je naredila svoje. Ko je nekdo dal 24.000€ za nov civic in ga sedaj proda za 26.000€, je vseeno veliko izgubil, saj teh 26.000€ danes pač še zdaleč ni toliko vrednih, kot je bilo 24.000€ takrat. Miselno seveda še nismo preklopili in vidimo cene kot navite, a tako bo najverjetneje ostalo, nič ne kaže, da bi se kateri od trgovcev bil pripravljen odreči delu zaslužka, pa naj prodaja kruh in moko, ali pa avto. Raje ne prodajo, kot pa nekoliko ceneje, zato pa so polne police robe in zreducirani obiski trgovin.
Uporabnik
Ja cene so res "previsoke". A kaj češ. Ko rabiš avto - tako, kot jaz sedaj, potem pač moraš plačati. Bom videl kako in kaj. Že ves čas se odločam med 9 in 10 gen. Izbire pa itak pri nas ni veliko. Gledam tudi v DE.
Skratka, če bo 10 gen, potem sigurno "štiri celindraš" :D

Kakšna pa je kaj razlika glede udobja vožnje med 9gen in 10gen?

lp,
Simon
jazz
Uporabnik
Toyota corolla 18 jurjev. Best buy!
No to je kar se tiče civicovega razreda.
Uporabnik
Pozdravljeni fantje še 1x...

Tako, prebral sem vseh 149 strani :) :|
Čez kakšna dva meseca bom nabavljal drugo Hondo in kot sem že prej napisal, kolebam med X gen in IX gen civic-a. Cene so pač kakršne so, tu ni kaj narediti :?
Zdaj X gen mi je seveda bolj všeč, kot IX. Ampak ima pa X nekaj več težav. No motor in menjalnik sta ok. Me pa zanima sledeče....če recimo vzamem X gen 2018 z okrog 70k km prevoženimi (za novejše ni €€€ :( ), potem moram vse sam na svoje stroške porihtati - te napake, katere so se pojavljale. Ali pa nekako ugotoviti ali so morda bile te zadeve urejene že pri prejšnjem lastniku.

lp,
Simon
jazz
Uporabnik
simon740 wrote:Pozdravljeni fantje še 1x...

Tako, prebral sem vseh 149 strani :) :|
Čez kakšna dva meseca bom nabavljal drugo Hondo in kot sem že prej napisal, kolebam med X gen in IX gen civic-a. Cene so pač kakršne so, tu ni kaj narediti :?
Zdaj X gen mi je seveda bolj všeč, kot IX. Ampak ima pa X nekaj več težav. No motor in menjalnik sta ok. Me pa zanima sledeče....če recimo vzamem X gen 2018 z okrog 70k km prevoženimi (za novejše ni €€€ :( ), potem moram vse sam na svoje stroške porihtati - te napake, katere so se pojavljale. Ali pa nekako ugotoviti ali so morda bile te zadeve urejene že pri prejšnjem lastniku.

lp,
Simon
Sem malo pogledal letnike 2018 in je samo eden na prodaj za 22k. Potem mislim da je boljse če stisneš se kakega jurja ali dva pa vzameš novejsi letnik ki je se v garanciji. Drugace pa avtomobili ki so bili servisirani pri pooblašcenem servisu so imeli tam tudi vse menjano pod garancijo. To ti bodo tudi povedali, ker zakaj bi skival ce je bil del menjan za novega v garancijski dobi.
Uporabnik
jaz bi zagotovo gledal X.gen ki ima dober motor 1.5T, prejšnja 9.gen ima še klasični atmo motor (razen če gledaš dizla, tista mašina 1.6 120km se kar pohvali).
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels