Na dele katere imaš menjane pod garancijo, veljajo novi garancijski pogoji. Se pravi 3 leta. Seveda te bodo odslovili da to ni res, ampak si preberi zakon o VPS in boš videl da je res. Pritisni na njih in bodo ponovno menjali. Dobro je, če si prejel in shranil potrdilo kdaj so ti menjali stol oz. določen del ki povzroča škripanje.Shadow1980 wrote:brm9999 wrote:Fantje se komu pojavlja rahlo škripanje pod vozniškim sedežem (2018 HB 1,5T SportPlus)? Žena me zajebava da so kile krive, ampak niso, pod 70 še vednoMalo sem po ameriških forumih iskal, pa je več vrst škripanja. Pri meni se zdi, kot na kakem starem kavču, s fedri, relativno tiho ampak ekstremno nadležno.
Pa še drugo škripanje zaznavam pri vožnji, zgleda kot vpetje strešnega okna, ali pa obloga spodaj.
Bemti, stari gen 7 Accord ni tak škripal. Res pa je, da je ta Civic v osnovi toliko bolj tih, da vse ostalo bolj slišiš
Torej, že kdo reševal?
Meni je škripalo in so pod garancijo menjali sedalni del voznikovega sedeža. Nekaj časa je bilo ok, potem pa mi je spet začelo škripati. Avto je zdaj že izven garancije,na žalost
Sej lahko zajebavajo pa problem enostavno predstaviš tržni inšpekciji. Jaz vljudno pozovem prvič, drugič napovem, da se bom obrnil na inšpekcijo, potem pa pošljem online prijavo in počakam, da državna služba, ki jo plačujem, opravi svoje.
Imam podoben problem z voznikovom sedežem, vendar z naslonjalom. Danes sem opazil kot da bi se naslonjalo sedeža, tista plastika, premikala. Čuden občutek, kot da se je nekaj snelo. Do sedaj tega nisem opazil, ali pa nisem bil pozoren, ne vem. Tudi na otip je sovoznikovo naslonjalo sedeža nekako bolj trdno, fiksno. Je kdo že razdiral naslonjalo sedeža, je kje mogoče kakšen filmček?
Ko sem se prvič usedel v ta avto, sem opazil da so stoli plastičnjaki, že takoj se je nekaj zatikalo, ni delalo pri nastavitvi višine... Poleg tega so se mi zdeli zelo čudni glede materiala in tanki. Presenetljivo je, da so se šele sedaj pojavili problemi. Jaz sem že takoj vedel, da na tem ne želim sedeti
Stoli so se mi zdeli najslabši del avta.
Stoli so se mi zdeli najslabši del avta.
Se strinjam, enako izkušnjo sem imel jaz, ko sem šel gledat tega Civica in ko sem se usedel v avto sem takoj rekel ne, sploh pa za avto ki je športen z 180km......in sem se lepo nazaj usedel v AccordaHybrid wrote:Stoli so se mi zdeli najslabši del avta.
11gen ima pa sedeže kot se za gre oz. na nivoju Accorda
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Zanimivo, mene sedeži tudi v 11 generaciji niso prepričali. So boljši kot v 10 ampak še vedno za nižji razred.sportman333 wrote:Se strinjam, enako izkušnjo sem imel jaz, ko sem šel gledat tega Civica in ko sem se usedel v avto sem takoj rekel ne, sploh pa za avto ki je športen z 180km......in sem se lepo nazaj usedel v AccordaHybrid wrote:Stoli so se mi zdeli najslabši del avta.(stoli v 10gen so za moje pojme katastrofa.....kolega je 3.leta nazaj kupoval nov avto in izbiral med škodo in civicom.....enako, šedeži poraz, pri čemer je dobil pri škoda scali za mislim da 250eur doplačila rs sedeže, to je amerika proti tem v civicu)
11gen ima pa sedeže kot se za gre oz. na nivoju Accorda
Kaj pa vem, tenki so res ampak boli me pa nikdar nič... kar se mene tiče so sedeži ok
A so že komu menjali filter goriva na civicu 1.5t, kakšna je cena menjave ? V knjigi avtomobila piše da je priporočljivo ga menjati na 40k km ali na vsaki 2 leti. Gledam po youtubeu in zadeva ni tako enostavna za naredit, filter je zadaj pod zadnjimi sedeži. Scotty Kilmer na youtubeu pravi da je pametno to menjati pri mašinah z direktnim vbizgom, ker drugače lahko prej uničiš vbrizovalne šobe. Kaj pravite.
Sam se nabil 43k km na avtu.
Sam se nabil 43k km na avtu.
So pa pojačali tole. Prej je blo 120k. Jaz osebno ga ne bi menjal na 40k, še dizli se ne zabijejo tako kmalu, vsekakor pa tega ne bi delal sam. Treba je imet orodje in pol je enostavno odvit, vseeno ga pa pol z bencinom srat in dol vlečt tist filter... bolje da naredi kdo, ki je to že kdaj delal.
Direktni vbrizg je pa že kar dolgo, ni glih nekaj novega to.
Direktni vbrizg je pa že kar dolgo, ni glih nekaj novega to.
Živjo
A je med vami kdo, ki je čipal civica. Če je, a tanka 100ko, al je ostal na 95ki
A je med vami kdo, ki je čipal civica. Če je, a tanka 100ko, al je ostal na 95ki
Civic 1.5 T Sport Plus Platinum White, 2020
Civic 1.8 Sport Milano Red, 2007 EX
Civic 1.6.ES 5 Door Silver metalic, 2003 EX
VW Golf 2 1.3 JXB Red, 1989 EX
:rockon:
Tudi sam sem imel ideje o čipiranju avtomobila, pa sem zaenkrat te ideje opustil. Na youtubeu američani poročajo o uničenih dihtungah glave motorja pri accordih 1.5t in uničenih dihtungah na glavi motroja pri civicih 1.5t. Pri accordih je pravijo v glavnem problem ker so jih tankali z njihovim poceni nizkooktanskim bencinom 87(prehitri vžigi, pravijo da vodijo do uničenja dihtunge, pri nas tako slabega bencina ni, 95 je dober za ta motor) in problemom ker ima v accordu turbina na tej mašini večji pritisk in ima tudi malce več konjev, 192. Američani(glede na youtube) so glede na svoje izkušnje ugotovili, da ima ta motor 1.5t( tudi ameriški civic si 205HP), preslabotne vijake kateri držijo blok in glavo skupaj, za tunanje/čipiranje. Namreč pri večjih in pogostejših obremenitvah z čipiranim/tunanim pritiskom turbine se vijaki lahko stegnejo, ko pa se stegnejo gre dihtunga adijo, ponavadi prebije med cilindri. Zato zdaj tam obvezno pred čipiranjem/tunanjem zamenjajo vijake z boljšimi, pojavlja se ARP firma vijakov. Tule je en posnetek kako en model zamenja vijake.
https://www.youtube.com/watch?v=lgiqTMNt6C0&t=1419s
https://www.youtube.com/watch?v=lgiqTMNt6C0&t=1419s
Slišal sem, da jeto obvezno zaradi takoimenovanega klenkanja
Civic 1.5 T Sport Plus Platinum White, 2020
Mislim, da ga je fant, ki dela pri Seliču dal čipirat (oz. mu je optimiziral ecu, mislim da na Hrvaškem) in ima sedaj nekih 205konjev....če hodiš tja na servis, ga lahko iz prve roke vprašaš....jamamoto wrote:Živjo
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Prelude 2.0 '97 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Spredej na sovoznikovi strani pri gumi mi je odpadel plastični pokrov od žmigavca. Se to da naročit samo pokrov ali moram cel sklop z žmigavcom natočit?
Tole sem najdu. Se da kaj takega v sloveniji kuoit?
https://www.amazon.de/Marker-Hatchback- ... C81&sr=8-4
Tole sem najdu. Se da kaj takega v sloveniji kuoit?
https://www.amazon.de/Marker-Hatchback- ... C81&sr=8-4
Honda Civic 1.8 i-VTEC Type S
Honda Civic 1.5T Sport
Honda Jazz e:HEV
Honda Civic 1.5T Sport
Vparašaj na original servisu, da ti dajo kataloške številke, pol najdeš svašta po internetu s to številko.
Vedeli bojo tudi ali se da samo plastika naročt.
Itak je fajn vedet kolk je cena originala.
Vedeli bojo tudi ali se da samo plastika naročt.
Itak je fajn vedet kolk je cena originala.
Komplet je to, pa ni zmigavc ampak pozicijska luc.
Novo boš moral kupit ali pač neoriginal kot si dal link.
Novo boš moral kupit ali pač neoriginal kot si dal link.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Ja ti črni z autodocka zgledajo super, pa še kul so. Medtem ko original so dragi da ti slabo rata:
https://hp-performances.com/gb/exterior ... odels.html
Pa šipca od pozicijske luči ni kar tako odpadla, en ti jo je ukradel imho.
https://hp-performances.com/gb/exterior ... odels.html
Pa šipca od pozicijske luči ni kar tako odpadla, en ti jo je ukradel imho.
Super, hvala za odgovore.
Honda Civic 1.8 i-VTEC Type S
Honda Civic 1.5T Sport
Honda Civic 1.5T Sport
Pozdravljeni,
ima kdo tukaj na forumu 1.0 bencinarja 10 gen civica? Kakšne posebne tažave? Kako ste zadovoljni?
Za vsak info bom hvaležen.
lp,
Simon
ima kdo tukaj na forumu 1.0 bencinarja 10 gen civica? Kakšne posebne tažave? Kako ste zadovoljni?
Za vsak info bom hvaležen.
lp,
Simon
jazz
Information
Moderators