A, pri Daviduportos wrote:Avto center Tomše Krška vas.
Ja svečke bi mogle brez problema zdržat 100k. Sploh pa te v tej mašini ki so kakor vem original denso made in japan in so tudi zelo drage. Ni to champion notri.
Iridium lahko zdržijo tudi 100kkm, navadne pa dokler ni elektroda okrogla, kar se zgodi okrog 40kkm, lahko tudi prej.
Če svečka zgleda ok pa ni nujno da deluje pravilno... je treba preverit razmak z lističi in ga nastavit.
Iridium (in ostalim svečkam ki imajo prevleko čez elektrodo ponavadi naparjeno gor) se razmaka ne nastavlja, ker s tem poškoduješ elektrodo.
Če svečka zgleda ok pa ni nujno da deluje pravilno... je treba preverit razmak z lističi in ga nastavit.
Iridium (in ostalim svečkam ki imajo prevleko čez elektrodo ponavadi naparjeno gor) se razmaka ne nastavlja, ker s tem poškoduješ elektrodo.
'91 ed9 - CRX - project
'97 mb6 - 1.8 vti - 4 fun
'09 cw2 - accord tourer - daily
exes: '96 ek3 '90 ed4 '91 ed7 '90 ee4 '97 mb3 '05 cn2
'97 mb6 - 1.8 vti - 4 fun
'09 cw2 - accord tourer - daily
exes: '96 ek3 '90 ed4 '91 ed7 '90 ee4 '97 mb3 '05 cn2
Ajde gospodje X vaše mnenje, koliko bi naj se bil vreden civic grand 2019letnik, s cca 100kkm, executive oprema, ali pa civic HB prav tako 2019letnik, s cca 100km sport plus oprema...torej avto je že ven z garancije..je vreden 20keur, manj ali več??? V obeh primerih gre za CVT menjalnik....
-ex Accord 2004, 2.0i-VTEC Sport
-ex CR-V 2007, 2.0i Avt. Exe
-ex Accord 2007, 2.2i-CTDI Exe
-ex Civic Grand 2019, 1.5T Exe
Accord Tourer 2009, 2.2i-DTEC Exe
Civic Grand 2019, 1.5T CVT Exe
Avto je vreden toliko kolikor je kupec pripravljen plačati zanj. Je pa res, da je trenutno stanje takšno, da je Honda uletela z izredno dragimi modeli v Evropo in tisti ki bo želel voziti Hondo bo drago plačal. Z ceno novega CIVIC-a se je avtomatsko dvignila cena tudi rabljenim avtomobilom, ki je tudi v Nemčiji višja kot so se prodajali novi X generacije. Tako da, ali boš dal za novege hibrida 34-38k ali pa boš kupil rabljenega bencinerja z super motorjem ( govorim o 182KM) 2020-2022 za nekje 25-26k. Jaz sem vsekakor za bencin.vw92 wrote:Ajde gospodje X vaše mnenje, koliko bi naj se bil vreden civic grand 2019letnik, s cca 100kkm, executive oprema, ali pa civic HB prav tako 2019letnik, s cca 100km sport plus oprema...torej avto je že ven z garancije..je vreden 20keur, manj ali več??? V obeh primerih gre za CVT menjalnik....
Tako. Od danes, sem nazaj s civicom grand, oprema executive, CVT,..je že ven garancije, ampak enostavno sem moral kupiti ta voz, da dela doma družbo staremu accordu

vw92 wrote:Tako. Od danes, sem nazaj s civicom grand, oprema executive, CVT,..je že ven garancije, ampak enostavno sem moral kupiti ta voz, da dela doma družbo staremu accordu![]()
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Samo je pa taprava kombinacija...eden mi sluzi za plavanje po autobahnu, drugi za po mestu in cesti za na pohorjesportman333 wrote:vw92 wrote:Tako. Od danes, sem nazaj s civicom grand, oprema executive, CVT,..je že ven garancije, ampak enostavno sem moral kupiti ta voz, da dela doma družbo staremu accordu![]()
, žal se nam bo po Accordu še kolcalo, sploh kdor bo ostal na Hondi....
Je že kdo menjal zavorne obloge na civicu 1.5t. Sam gledam na znani nemški net trgovini pa mi nekaj ni jasno. Ugotovil sem da ima ta avto z CVT menjalnikom spredaj diske premera 293mm, avto z ročnim menjalnikom pa diske premera 280mm. Vprašanje je ali so zavorne obloge enake za oba diska. Meni ne rata razbrat ali so. Nebi rad naročil pa dobil napačne obloge.
V trgovini, kjer naročaš imajo službo, ki ti preveri vse dele. Sporoči jim št. šasije...
made-in-japan wrote:Je že kdo menjal zavorne obloge na civicu 1.5t. Sam gledam na znani nemški net trgovini pa mi nekaj ni jasno. Ugotovil sem da ima ta avto z CVT menjalnikom spredaj diske premera 293mm, avto z ročnim menjalnikom pa diske premera 280mm. Vprašanje je ali so zavorne obloge enake za oba diska. Meni ne rata razbrat ali so. Nebi rad naročil pa dobil napačne obloge.
Pozdrav
sem menjal obojne zaradi cviljenja; kupil sem textarove in sicer dolžina 156 mm prve, za avto 1.5 hatch. ročni m .
Dušan
Ja saj ta dolžina 156mm se pojavlja, torej so prave te. Je pa textar med dražjimi, sam sem gledal bolj ate in brembo. Textarja pa ne poznam.
Z ATE ne boš nič falil sem jih uporabljal na civic 9. Textar pa mislim, da uporablja VW kot original.made-in-japan wrote:Ja saj ta dolžina 156mm se pojavlja, torej so prave te. Je pa textar med dražjimi, sam sem gledal bolj ate in brembo. Textarja pa ne poznam.
lps
Fantje se komu pojavlja rahlo škripanje pod vozniškim sedežem (2018 HB 1,5T SportPlus)? Žena me zajebava da so kile krive, ampak niso, pod 70 še vedno
Malo sem po ameriških forumih iskal, pa je več vrst škripanja. Pri meni se zdi, kot na kakem starem kavču, s fedri, relativno tiho ampak ekstremno nadležno.
Pa še drugo škripanje zaznavam pri vožnji, zgleda kot vpetje strešnega okna, ali pa obloga spodaj.
Bemti, stari gen 7 Accord ni tak škripal. Res pa je, da je ta Civic v osnovi toliko bolj tih, da vse ostalo bolj slišiš
Torej, že kdo reševal?
Pa še drugo škripanje zaznavam pri vožnji, zgleda kot vpetje strešnega okna, ali pa obloga spodaj.
Bemti, stari gen 7 Accord ni tak škripal. Res pa je, da je ta Civic v osnovi toliko bolj tih, da vse ostalo bolj slišiš
Torej, že kdo reševal?
te razumem, ker je meni pri mojem nissanu nekaj škripalo pod zicom. sploh čez ležeče policije sem izgubljal živce. posledica, na servisu zic narazen vzeli in kot vemo na novo oblečen ni več tovarniško bp. enako kot vse kar se popravlja. k sreči se avto stara in nekako sprejmeš kot bojne ranice. škripa pa ne več od te. sem pa že pozabil, kaj so mi pojasnili, saj je bilo pred par leti.
Pri meni zacne skripat ko se pojavi mrzlo vreme, ampak opazam da komaj ob teh zimskih temperaturah pod 10.brm9999 wrote:Fantje se komu pojavlja rahlo škripanje pod vozniškim sedežem (2018 HB 1,5T SportPlus?…
Za avto nizjega srednjega razreda defekt pac sprejemam, zdaj ko so sle cene v nebo se toliko lazje.
Ce bom razdiral bom pa resil tako kot tu https://www.civinfo.com/threads/creakin ... ix.425552/
Mogoce ti kaj pomaga,
lp
A je kdo na tem forumu na1.5 motorju kaj dvignil moč in kje so mu to storili ?
Civic 1.5 T Sport Plus Platinum White, 2020
Civic 1.8 Sport Milano Red, 2007 EX
Civic 1.6.ES 5 Door Silver metalic, 2003 EX
VW Golf 2 1.3 JXB Red, 1989 EX
:rockon:
Civic 1.8 Sport Milano Red, 2007 EX
Civic 1.6.ES 5 Door Silver metalic, 2003 EX
VW Golf 2 1.3 JXB Red, 1989 EX
:rockon:
Imam 102kg. Škripanja še nisem opazil.brm9999 wrote:Fantje se komu pojavlja rahlo škripanje pod vozniškim sedežem (2018 HB 1,5T SportPlus)? Žena me zajebava da so kile krive, ampak niso, pod 70 še vednoMalo sem po ameriških forumih iskal, pa je več vrst škripanja. Pri meni se zdi, kot na kakem starem kavču, s fedri, relativno tiho ampak ekstremno nadležno.
Torej, že kdo reševal?
Meni včasih škripa naslonjalo sedeža...mislim, da takrat, ko je vroče. Mi pa včasih ropota nekaj v armaturki. Se mi zdi, da tisti senzor pred prvo šipo.brm9999 wrote:Fantje se komu pojavlja rahlo škripanje pod vozniškim sedežem (2018 HB 1,5T SportPlus)? Žena me zajebava da so kile krive, ampak niso, pod 70 še vednoMalo sem po ameriških forumih iskal, pa je več vrst škripanja. Pri meni se zdi, kot na kakem starem kavču, s fedri, relativno tiho ampak ekstremno nadležno.
Torej, že kdo reševal?
Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Sport 2019 (White Orchid Pearl)
Honda Accord 2.0 VTEC Sport 2008 (White)
Honda Prelude 2.0 VTEC 1994 (White)
Honda Accord 2.0 VTEC Sport 2008 (White)
Honda Prelude 2.0 VTEC 1994 (White)
brm9999 wrote:Fantje se komu pojavlja rahlo škripanje pod vozniškim sedežem (2018 HB 1,5T SportPlus)? Žena me zajebava da so kile krive, ampak niso, pod 70 še vednoMalo sem po ameriških forumih iskal, pa je več vrst škripanja. Pri meni se zdi, kot na kakem starem kavču, s fedri, relativno tiho ampak ekstremno nadležno.
Torej, že kdo reševal?
Meni je škripalo in so pod garancijo menjali sedalni del voznikovega sedeža. Nekaj časa je bilo ok, potem pa mi je spet začelo škripati. Avto je zdaj že izven garancije,na žalost
Honda civic 1.5 sport 2018
Information
Moderators