Eno vprašanje.
A je kdo dal na X. generacijo k ma ET45 platisca IX. generacije k ma ET 55. Gre to skup al ne. Felge se namreč pomakne za 1 cm bol notr.
Civic 1,5 T, FC101, Exe 18' ex.
CRV 1.6 4x4 RE6,Exe. 16' ex
Accord 2.2 CU3 Exe. Plus, 09' ex
CRV 2.0 avt. Eleg. LPG, 09' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
CRV 1.6 4x4 RE6,Exe. 16' ex
Accord 2.2 CU3 Exe. Plus, 09' ex
CRV 2.0 avt. Eleg. LPG, 09' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Evo, danes očistil ta senzor z posebnim čistilom prav namenjeno temu, senzor priklopil nazaj, prižgem avto in lučke več ne gorijokemarkone77 wrote:Pred zamenjavo bom najprej poizkusil še starega očistit, če bo delovalo. Se dobi posebno čistili za ta senzor, jutri ga dobim. Bom poročal če bo delovalo ali bo potrebna menjava senzorja.KRuH wrote:Pa ko ga zamenjaš, ta starega ne takoj proč vrečt... Dej ga nekam na polico za kak mesec, ti zna še prav prit.
Lučke se še ne prižigajo zaenkrat 
Imam pa eno drugo vprašanje. Sicer že 100x predelana tematika, in res se mi ne ljubi gledat pretekle komentarje izpred let in me zanima to mešanje bencina v olju pri 10 generaciji. Imam avto dober mesec in pol in sem tudi jaz opazil, da je nivo olja nad maximumom na palici. In sicer kak cm več od maximuma, oziroma vse tam je črno in ni jaso razvidno do kje bi sploh segalo olje. nekateri predlagajo menjavo olja na vsakih 5.000 km. Kako vi menjavate olje, po računalniku? Trenutno imam 11.000 km od servisa in mi pri ikoni za servis piše številka 100. Čeprav ne vem kaj na bi to točno sploh pomenilo, dnevi do servisa mogoče ali kaj? Mal me skrbi, ker veliko ljudi se pritožuje na to olje.
Imam pa eno drugo vprašanje. Sicer že 100x predelana tematika, in res se mi ne ljubi gledat pretekle komentarje izpred let in me zanima to mešanje bencina v olju pri 10 generaciji. Imam avto dober mesec in pol in sem tudi jaz opazil, da je nivo olja nad maximumom na palici. In sicer kak cm več od maximuma, oziroma vse tam je črno in ni jaso razvidno do kje bi sploh segalo olje. nekateri predlagajo menjavo olja na vsakih 5.000 km. Kako vi menjavate olje, po računalniku? Trenutno imam 11.000 km od servisa in mi pri ikoni za servis piše številka 100. Čeprav ne vem kaj na bi to točno sploh pomenilo, dnevi do servisa mogoče ali kaj? Mal me skrbi, ker veliko ljudi se pritožuje na to olje.
Jaz imam že drugega in nisem opazil tega na nobenem. Servis delam na interval, kot mi ga javi računalnik, kar je na cca. 11-12k kilometrov. Uporabljam olje 0-20W ki je prav za HONDO in ta motor.kemarkone77 wrote:Lučke se še ne prižigajo zaenkrat
Če ti piše številka 100, pomeni 100 dni do servisa, ampak se ta številka zelo spreminja odvisno od načina vožnje. Če je od zadnjega servisa 11k km bi šel jaz servis narediti in bi še preveril zakaj imaš tako povišan nivo olja. To ni dobro, ker je prevelik pritisk v mašini ( tako nekako so mi enkrat razložili).
Avto 1.5T imam od 2019, cca 60000km, štirje servisi....težav okoli olja nisem imel. Možno, da so ob servisu nadgradili SW, ki odpravlja to težavo; moslim, da nekaj okrog hlajenja. Možno tudi, da je bil nov avto že z upgrade SW. Včasih sem na uradni servis nosil svoje olje, zdaj pa uporabim kar njihovega 0-20W.kemarkone77 wrote:Lučke se še ne prižigajo zaenkrat
Številka na displeju pri servisu so predvideni dnevi do servisa pri trenutnem načinu vožnje. Se pa pojavi pri opozorilu na servis še neka številka, ki pomeni vrsto posega. Sem bil marca na servisu, pa me vpraša, ali menjajo tudi olje (po cca 12000 km). Pa mi pojasni, da po protokolu pod to šifro menjajo zavorno tekočino, olja pa še ni treba. Pa sem vseeno menjal, ker bi moral čez kake tri mesece ponovno na servis. Številke so razložene v navodilih.
Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Sport 2019 (White Orchid Pearl)
Honda Accord 2.0 VTEC Sport 2008 (White)
Honda Prelude 2.0 VTEC 1994 (White)
Honda Accord 2.0 VTEC Sport 2008 (White)
Honda Prelude 2.0 VTEC 1994 (White)
Mi lahko kdo pojasni, kako se lahko s SW popravi zatekanje bencina v olje. Ve se, da se to dogaja pri mrzlem motorju, ko je bat in cilinder hladen, tolerance so velike in steče nekaj brizganega bencina mimo batnih obročkov v olje. Kako to odpraviti programsko???? Več, kot je kratkih voženj s hladnim motorjem, več steče mimo. Edino, kar mi pride na misel, da brizga manj bencina pri hladnem motorju ali pa z manjšim pritiskom, s tem težava ni odpravljena, ampak zgolj omiljena.
Če bencina ne vohaš na šipki, ni rečeno, da ga ni. Bolj kot je olje staro, manj se voha, najbolj se voha pri svežem olju, ko se olje še ne navzame drugih vonjev iz motorja, le vonja bencina. Šipko je potrebno obrisati in nato brisašo/krpo povohaš, boš presenečen, se voha precej bolj, kot zgolj šipka.
Če se ti nivo olja ne dviguje, voziš verjetno veliko dolgih razdalj, če pa kratke, pa verjetno toliko kot priteka bencina, toliko ti olja požre in je nivo enak. Najboljša situacija je verjetno ta, da ti novo olja ves čas počasi pada. Ta zadeva je zelo podobna pri več različnih DI motorjih različnih znamk, enako ima Renault/MB z 1.33, tudi z 1.2, PSA z 1.2 puretech…. eni bolj, drugi manj izrazito, a imajo vsi. Tako kot imajo vsi nabiranje ogljika v sesalnem kolektorju, kdaj se pojavijo težave pa je odvisno od načina vožnje in kup drugih dejavnikov. Ni vprašanje, če bodo težave, ampak kdaj.
Drugače pa vse za ekologijo, važno da je nov motor eko čisti, da pa je potrebno toliko večkrat menjati olje, da je motor manj vzdržljiv in menjaš motor/avto pri 200.000, namesto 500.000km, da večino časa kuriš še olje zraven in svinjaš, to so pa eko dejavniki, ki nikogar ne zanimajo. Važno je le, da je €€€€€KO.
Če bencina ne vohaš na šipki, ni rečeno, da ga ni. Bolj kot je olje staro, manj se voha, najbolj se voha pri svežem olju, ko se olje še ne navzame drugih vonjev iz motorja, le vonja bencina. Šipko je potrebno obrisati in nato brisašo/krpo povohaš, boš presenečen, se voha precej bolj, kot zgolj šipka.
Če se ti nivo olja ne dviguje, voziš verjetno veliko dolgih razdalj, če pa kratke, pa verjetno toliko kot priteka bencina, toliko ti olja požre in je nivo enak. Najboljša situacija je verjetno ta, da ti novo olja ves čas počasi pada. Ta zadeva je zelo podobna pri več različnih DI motorjih različnih znamk, enako ima Renault/MB z 1.33, tudi z 1.2, PSA z 1.2 puretech…. eni bolj, drugi manj izrazito, a imajo vsi. Tako kot imajo vsi nabiranje ogljika v sesalnem kolektorju, kdaj se pojavijo težave pa je odvisno od načina vožnje in kup drugih dejavnikov. Ni vprašanje, če bodo težave, ampak kdaj.
Drugače pa vse za ekologijo, važno da je nov motor eko čisti, da pa je potrebno toliko večkrat menjati olje, da je motor manj vzdržljiv in menjaš motor/avto pri 200.000, namesto 500.000km, da večino časa kuriš še olje zraven in svinjaš, to so pa eko dejavniki, ki nikogar ne zanimajo. Važno je le, da je €€€€€KO.
Honda Civic 2008 1.8 SPORT 103 kW i-VTEC
kemarkone77 wrote:Lučke se še ne prižigajo zaenkrat
Pozdrav
1.5 šport, letnik 2017, ima 46t in je bilo olje 5x menjano na vsakih 9t ali 5t milj. Z oljem ni nič narobe, le kratko delovno dobo ima (dirkalniki ga menjujejo po vsaki vožnji). V motor gre 3,5 l in nič več. Eni ga nalijejo 4 l, da ga je preveč?????
Le hitro ga zamenjaj s filtrom vred , pa resetiraj zadevo in vse bo naprej OK.
Dušan
Ja res je tudi jaz mislim da je problem, ker nalijejo preveč olja v mašino in zato je čez max. To verjetno naredijo za vsak slučaj, če bi motor pil olje, da ga med intervalom nebi zmanjkalo ali da bi nivo postal nevarno nizek. Ker večina ljudi med servisi ne preverja olja na šipki.
Uradno ga gre v ta motor 3,7l na uradnem mi ga pa že vseskozi računajo 3,9l in verjetno ga tudi nalijejo toliko notri, in ja, tudi jaz imam vedno čez max nivo olja, tudi takoj po servisu. Ampak nivo olja je vedno enak, do sedaj. Kar je dobro. In ja, olje že od novega smrdi po bencinu. In to smrdi v vsaki taki 1.5t mašini.
Menim da razloga za preplah ni. Zakaj. Zato ker so samo v ameriki prodali teh motorjev ogromno od 2016 kar obstaja in še nisem zasledil da bi motor komu zaribal. In še danes v enajsti generaciji civica v usa in kanadi še kar prodajajo ta motor, sicer malo doteran(vtec na izpušnih ventilih), a v glavnem enak. Edini problem kot pravijo so poddimenzionirane ojnice batov ki se lomijo, ko tunajo te motorje čez 300 konjev.
Uradno ga gre v ta motor 3,7l na uradnem mi ga pa že vseskozi računajo 3,9l in verjetno ga tudi nalijejo toliko notri, in ja, tudi jaz imam vedno čez max nivo olja, tudi takoj po servisu. Ampak nivo olja je vedno enak, do sedaj. Kar je dobro. In ja, olje že od novega smrdi po bencinu. In to smrdi v vsaki taki 1.5t mašini.
Menim da razloga za preplah ni. Zakaj. Zato ker so samo v ameriki prodali teh motorjev ogromno od 2016 kar obstaja in še nisem zasledil da bi motor komu zaribal. In še danes v enajsti generaciji civica v usa in kanadi še kar prodajajo ta motor, sicer malo doteran(vtec na izpušnih ventilih), a v glavnem enak. Edini problem kot pravijo so poddimenzionirane ojnice batov ki se lomijo, ko tunajo te motorje čez 300 konjev.
Jaz sem to opazil na mojem FK8 tudi, ker pac imam vecinoma kratke mestne relacije. Nivo olja se je dvignil nad max, vzel sem cevko in ta veliko brizgalko in potegnil višek ven. Pol pa sem sel na morje in ko sem prisel iz morja začuden ugotovil da je nivo olja pod min. Edina logicna razlaga je, da bencin ki se nabere v olju (ni vprašanje če se, se, verjemi) na daljših relacijah potem tudi izhlapi. In tako sem lahko olje nazaj dolil.
Se pa tudi jaz strinjam, 11kkm je kar nekaj za te župce od olja ki so sedaj noter, tak da kar lepo čimprej servis naredi. Za malo nad max se pa ne sekiraj, boš šel na kaksno daljšo vožnjo pa se bo poglihalo.
Se pa tudi jaz strinjam, 11kkm je kar nekaj za te župce od olja ki so sedaj noter, tak da kar lepo čimprej servis naredi. Za malo nad max se pa ne sekiraj, boš šel na kaksno daljšo vožnjo pa se bo poglihalo.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Jaz delam servise na 16k oziroma 17k pa bi mislim, da po računalniku lahko naredil še kakšnih 1000km. Imam pa večinoma AC vožnjo.
lps
lps
Hvala za nasvete. Ta teden pokličem za servis in se dogovorim. Bo imel okoli 12k prevoženih. Pa zamenjal bom tudi akumulator, vidim da se mi start stop več ne prižiga. Sej bo kmalu star 5 let, tko da bo kr za zamenjat.
Moj bo januarja 5 let. Do sedaj brez problemov. V ponedeljek imam redni servis, bom pa tudi vžigalna svečke dal zamenjat dodatno poleg rednega servisa.
Honda Civic 1.8 i-VTEC Type S
Honda Civic 1.5T Sport
Honda Jazz e:HEV
Honda Civic 1.5T Sport
Moj bo tut januarja 5 let. Koliko pa imaš prevoženih, da boš svečke zamenjal? Jaz bom imel 55k.portos wrote:Moj bo januarja 5 let. Do sedaj brez problemov. V ponedeljek imam redni servis, bom pa tudi vžigalna svečke dal zamenjat dodatno poleg rednega servisa.
50k, jaz se bom kr tega drzal. To keep your Honda vehicle's ignition system working its best, experts recommend changing your spark plugs about every 30,000 miles.
Honda Civic 1.5T Sport
Honda Civic 1.5T Sport
Kateri akumulator si kupil? Istega Varta, 60 ah?made-in-japan wrote:Jaz imam v civicu 2020 akumulator VARTA EFB 60Ah. Na njemu piše da ga je potrebno zamenjati samo z "enako EFB tehnologijo". Verjetno je to start and stop varijanta. Vprašanje pa je če rabiš tudi tako drag akumulator(cca 130eur) če sns redno izklapljaš, kar delajo vsi ki jih poznam.
Koliko imaš star avto da ti je akumulator že opešal in pa, ali koristiš sns.
Servis narejen. Vse je ok. Izgleda da se ne bom držal tega, ker je pogledal svečke in izgledajo kot nove, tako da jih ni zamenjal.portos wrote:50k, jaz se bom kr tega drzal. To keep your Honda vehicle's ignition system working its best, experts recommend changing your spark plugs about every 30,000 miles.
Honda Civic 1.5T Sport
Honda Civic 1.5T Sport
Svečke se ponavadi menjajo na okol 100k. Kje pa si delal servis?portos wrote:Servis narejen. Vse je ok. Izgleda da se ne bom držal tega, ker je pogledal svečke in izgledajo kot nove, tako da jih ni zamenjal.portos wrote:50k, jaz se bom kr tega drzal. To keep your Honda vehicle's ignition system working its best, experts recommend changing your spark plugs about every 30,000 miles.
Avto center Tomše Krška vas.
Honda Civic 1.5T Sport
Honda Civic 1.5T Sport
Information
Moderators