Je kdo mogoče že menjal intercooler? Kako je s homologacijo, verjetno jo je treba opraviti. Gledam Wagner intercooler, imajo dejansko zalogo, mishimoto je v EU prazen že eno leto...
Kot sem predvidel, oviranje prometa zaradi porabe goriva.kemarkone77 wrote:
Večino sem vozil okoli 120 na uro, enkrat ga nazgal do 180, da vidim kako potegneRačunalnik mi je pokazal porabo 4,9. Me je pa presenetil relativno majhen tank za gorivo, okoli 46 litrov. Ko mi je napisal, da nimam več bencina za 0 km, je šlo notri 42 litrov. Zracunal je domet z polnim tankom okoli 740 km. Ne vem po kaki logiki to računa.
Sedeži se mi zdijo občutljivi, zamazal jih še nisem. Razmišljam pa, da bi dal preobleč naslon za roko.
Sedeži se mi ne zdijo tko neudobni, zanimivo mi je tisto ko lahko izbocis spodnji del naslonjala, čeprav mi to ravno ne ustreza.
Lohk mi verjameš, da nisem nobenega oviral. Zame je vožnja okoli 120 na avtocesti čist sprejemljiva, lepo na izi, daš si dobro glasbo in uživaš. Pa porabo imaš 5 litrovAkul wrote:Kot sem predvidel, oviranje prometa zaradi porabe goriva.kemarkone77 wrote:
Večino sem vozil okoli 120 na uro, enkrat ga nazgal do 180, da vidim kako potegneRačunalnik mi je pokazal porabo 4,9. Me je pa presenetil relativno majhen tank za gorivo, okoli 46 litrov. Ko mi je napisal, da nimam več bencina za 0 km, je šlo notri 42 litrov. Zracunal je domet z polnim tankom okoli 740 km. Ne vem po kaki logiki to računa.
Sedeži se mi zdijo občutljivi, zamazal jih še nisem. Razmišljam pa, da bi dal preobleč naslon za roko.
Sedeži se mi ne zdijo tko neudobni, zanimivo mi je tisto ko lahko izbocis spodnji del naslonjala, čeprav mi to ravno ne ustreza.![]()
![]()
![]()
![]()
Avto ima povprečno porabo cca 6.6 litra na 100 km. Na https://www.spritmonitor.de/" onclick="window.open(this.href);return false; je vpisanih 177 vozil. Najmanjša poraba je 5,02 največ pa 9,24. Govorimo pa o 1,5T, 182 HP. Jaz imam na slabih 10 kkm 5.94 litra na 100 km. Ne računajte porabe na porabljena 1 ali dva rezervoarja ni nikakor realno. Računalnik pa definitivno laže. Še mojih 10 kkm je malo. https://www.spritmonitor.de/en/detail/1339590.html" onclick="window.open(this.href);return false; Lahko si pogledaš zabeleženo porabo po BC.
Recimo tole je realna poraba avta https://www.spritmonitor.de/en/detail/994999.html" onclick="window.open(this.href);return false; (sicer ni Honda).
Recimo tole je realna poraba avta https://www.spritmonitor.de/en/detail/994999.html" onclick="window.open(this.href);return false; (sicer ni Honda).
Civic 1,5 T, FC101, Exe 18' ex.
CRV 1.6 4x4 RE6,Exe. 16' ex
Accord 2.2 CU3 Exe. Plus, 09' ex
CRV 2.0 avt. Eleg. LPG, 09' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
računalnik konstantno laže za vsaj 3 deci, v večini primerov za okrog pol litra, včasih še več. Saj je res, da ima vsa svoj fetiš in da se marsikdo počuti bolje ob pogledu na dashboard, ampak ne vem zakaj se je inženirjem (bolj verjetno marketingu) zdela pametna ideja narediti tak zgrešen algoritem. Je pa poraba, kot je pričakovano, precej odvisna od načina vožnje in lahko precej variara. Moje povprečje po 27k kilometrih je 7,3. Edina primerjava, ki jo imam, je alfa 166 2.4 jtd 150km, ki je na isti trasi, z istim načinom vožnje, pokurila 0,4 litra manj. Mogoče bi ob vseh eko naporih, ki jih tovarne izvajajo, vseeno lahko pričakoval, da bo poraba vsaj tam-tam s 15 let starejšim, 900 kubikov in 1 celinder večjim dizlom, ampak ni. Pa me to moti? Niti najmanj, ker se mi že 7,3 za 180 konjskega becinarja zdi malo.
Zelo poredko. Če je prometa bolj malo, potem ga uporabljam, drugače mi je pa precej nepraktičen. Na avtocesti se mi ga ne da stalno nastavljat, ker če ga pustim nastavljenega na recimo 130, potem pri dinamiki prometa okrog sebe, pri skakanju drugih iz voznega na prehitevalen pas in obratno, hitro pride do situacije, ko začne tempomat za brezveze pospeševat (primer: zgoščen promet, oba pasova gresta 110, vozim se v koloni po voznem pasu, avto pred mano se prestavi na prehitevalnega, tempomat začne pospeševat) ali pa zavirat. Lahko bi ga sicer stalno nastavljal na različne hitrosti, ampak ne vidim nekega smisla. Zunaj avtoceste imam pa samo par kilometrski odsek odprte ceste, kjer bi lahko bil uporaben, ampak gre cesta na tempomatovo žalost na enem delu navzdol, tam pa začne neprijetno cukat, ko se trudi ne iti hitreje od nastavljene hitrosti.
še nisem slišal, da bi v katerem ljudskem avtu računalnik kazal dejansko porabo pravilno. na jazzu tudi kaže manjšo za 0,2-0,3 litra. na začetku me motilo, tudi status dosega falil 150 km. potem pač prištel 0,3 in izračunal dejanski doseg. 5 sekund miselnega toka..
na nissanu mi kaže 0,5 litra premalo. je pa natančen status dosega.
120 km na AC je ovira, ko je gužva. pri prazni AC je to pametna voznja. jaz naredim 100-150 km vec s pametno voznjo. se nabere. ko pa rabis pa seveda stisnes na polno.
na nissanu mi kaže 0,5 litra premalo. je pa natančen status dosega.
120 km na AC je ovira, ko je gužva. pri prazni AC je to pametna voznja. jaz naredim 100-150 km vec s pametno voznjo. se nabere. ko pa rabis pa seveda stisnes na polno.
P 3008 bencinar kaže čisto točno, nisem mogel verjeti, da to štimaeljuero wrote:še nisem slišal, da bi v katerem ljudskem avtu računalnik kazal dejansko porabo pravilno.
Imam pa Civic 8. gen, ko laže za samo pol litra, je super.
Honda Civic 2008 1.8 SPORT 103 kW i-VTEC
Na moji exe sedan so led - led.kemarkone77 wrote:A to so ksenon luči na 10 generaciji, poleg Led luči?
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Exe sedan vem da ima led luči, tako kot hatchback sport.
Moja sedanka je elegance oprema, tako da nima led luči. Mislim da so pol ksenon. Ali se motim?
Moja sedanka je elegance oprema, tako da nima led luči. Mislim da so pol ksenon. Ali se motim?
Poglej pod havbo okoli luči. Po navadi je napisano kakšna žarnica je not.kemarkone77 wrote:Exe sedan vem da ima led luči, tako kot hatchback sport.
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Pozdravljeni.
Opažam da akumulator umira. Najprej ni delal startstop sedaj že komaj obrne. Kaj kupiti? Je kakšna posebna procedura pri menjavi?
Opažam da akumulator umira. Najprej ni delal startstop sedaj že komaj obrne. Kaj kupiti? Je kakšna posebna procedura pri menjavi?
Jaz imam v civicu 2020 akumulator VARTA EFB 60Ah. Na njemu piše da ga je potrebno zamenjati samo z "enako EFB tehnologijo". Verjetno je to start and stop varijanta. Vprašanje pa je če rabiš tudi tako drag akumulator(cca 130eur) če sns redno izklapljaš, kar delajo vsi ki jih poznam.
Koliko imaš star avto da ti je akumulator že opešal in pa, ali koristiš sns.
Se pravi če dam notri akumulator ki nima EFB-ja, mi start stop ne bo deloval in mi ga ni treba nikoli več izklopiti?made-in-japan wrote:Jaz imam v civicu 2020 akumulator VARTA EFB 60Ah. Na njemu piše da ga je potrebno zamenjati samo z "enako EFB tehnologijo". Verjetno je to start and stop varijanta. Vprašanje pa je če rabiš tudi tako drag akumulator(cca 130eur) če sns redno izklapljaš, kar delajo vsi ki jih poznam.
Start/Stop je največja bedarija ki so si jo izmislili.
Ne to ne. Lahko daš tudi navadnega za 60eur pa bo delalo. Samo če boš z navadni koristil sns bo verjetno zelo kmalu šel po gobe. Sej ravno zaradi tega tudi sns akumulatorje prej pobira pa štarterje verjetno tudi. Ko se enkrat navadiš to največjo bedarijo ki so jo pogruntali izkljapljat, podzavestno pritisneš off tipko enako kot se privežeš.
Avto 2017, izklapljam pa redko pa veliko kratkih voženj po mestu. Torej EFB itak, kakšna dodatna nastavitev ni potrebna.Akul wrote:Se pravi če dam notri akumulator ki nima EFB-ja, mi start stop ne bo deloval in mi ga ni treba nikoli več izklopiti?made-in-japan wrote:Jaz imam v civicu 2020 akumulator VARTA EFB 60Ah. Na njemu piše da ga je potrebno zamenjati samo z "enako EFB tehnologijo". Verjetno je to start and stop varijanta. Vprašanje pa je če rabiš tudi tako drag akumulator(cca 130eur) če sns redno izklapljaš, kar delajo vsi ki jih poznam.
Start/Stop je največja bedarija ki so si jo izmislili.
Gledal sem Varta, pride 128EUR
Pri prvem zagonu po menjavi akumulatorja se ne vstrašit, ker bo na displeju en kup lučk in opozoril kaj vse ne dela. No ko se začneš pelat lučke in opozorila počasi zginjajo. Tako sem bral da se zgodi, ker sam ga še nisem menjal. Pač sodobn avto.
Information
Moderators