Uporabnik
Re: Honda civic 10 gen 2017
Samo v vednost vsem, garancija za kondenzator in stvari v zvezi s klimo je podaljšana. Baje od FL naprej ni več teh težav.
Uporabnik
A na Civicu X. gen deluje Apple CarPlay. Nikakor mi zadev ne uspe povezati.
Civic 1,5 T, FC101, Exe 18' ex.
CRV 1.6 4x4 RE6,Exe. 16' ex
Accord 2.2 CU3 Exe. Plus, 09' ex
CRV 2.0 avt. Eleg. LPG, 09' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Uporabnik
Pri meni deluje brez problema.
Honda Civic 1.8 i-VTEC Type S
Honda Civic 1.5T Sport
Honda Jazz e:HEV
Uporabnik
portos wrote:Pri meni deluje brez problema.
Telefon imaš povezan preko kabla.
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Uporabnik
Preko kabla da. Nism probal brez kabla, tudi ne vem, če dela.
Honda Civic 1.8 i-VTEC Type S
Honda Civic 1.5T Sport
Honda Jazz e:HEV
Uporabnik
portos wrote:Preko kabla da. Nism probal brez kabla, tudi ne vem, če dela.
Uredil. Povezava preko kabla in "siri" mora biti "on". :wink:
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Uporabnik
Pozdravljeni,

zanima me, če je še kdo vohal bencin ob vožnji v breg/klanec? Po ravnem se to ne dogaja. Vozim 1.5 sport CVT.

Tiste ki kolesarite, bi pa še dodatno vprašal, kateri nosilec priporočate?

Lep pozdrav
Uporabnik
dark_veles wrote:Pozdravljeni,

zanima me, če je še kdo vohal bencin ob vožnji v breg/klanec? Po ravnem se to ne dogaja. Vozim 1.5 sport CVT.

Tiste ki kolesarite, bi pa še dodatno vprašal, kateri nosilec priporočate?

Lep pozdrav
Malo "googlaj". V ameriških forumih je nekaj napisanega. Prav tako najdeš na youtubu.
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Uporabnik
Če lahko dodam še eno iz Zagreba katero mi je prijatelj poslal, kateri je lastnik ene generacije prej o kateri je govora ; obnese se zelo dobro tudi na makadamu, samo se pa pozna da je bolj športna ter s tem že v osnovi zelo trda z razliko od konkurence in se precej čuti vsak kamenček ...
Image
Image
Samo pa nagradi z pospeški in prostornostjo v svojem razredu ...
Uporabnik
To je dve generaciji prej, tako imam jaz :) Prostorna zelo, še večji avtomobili se lahko skrijejo glede razporeditve prostora, motor vzdržljiv (352.000km), načel jo je pa že malo zob časa, zdelane in zbledele plastike obrob, guma razpada na strešnih letvah, spojler se lušči, kje je odpadel kakšen plastični čep, kakšna pikica rje je že kje, ampak za 10 let še menda bo :)
Honda Civic 2008 1.8 SPORT 103 kW i-VTEC
Uporabnik
Nikakor ne morem nastaviti, da se zadnji izbrani zaslon (npr. radio, telefon, ...) pojavi ob naslednjem zagpnu. Vedno se vrne na prvi zaslon....včasih je to delalo. Imam pa gor Honda Hack.
Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Sport 2019 (White Orchid Pearl)
Honda Accord 2.0 VTEC Sport 2008 (White)
Honda Prelude 2.0 VTEC 1994 (White)
Uporabnik
matko37 wrote:To je dve generaciji prej, tako imam jaz :) Prostorna zelo, še večji avtomobili se lahko skrijejo glede razporeditve prostora, motor vzdržljiv (352.000km), načel jo je pa že malo zob časa, zdelane in zbledele plastike obrob, guma razpada na strešnih letvah, spojler se lušči, kje je odpadel kakšen plastični čep, kakšna pikica rje je že kje, ampak za 10 let še menda bo :)
Ups...
Kvaliteta se sicer ne more primerjati s tisto generacijo iz začetka devetdesetih, ampak z razliko od Golfa V, VI in podobnih bo dlje zdržala.
Kilometri se verjetno ne poznajo v kolikor je redno servisirana in v vsakdanji normalni uporabi.
valiant wrote:Nikakor ne morem nastaviti, da se zadnji izbrani zaslon (npr. radio, telefon, ...) pojavi ob naslednjem zagpnu. Vedno se vrne na prvi zaslon....včasih je to delalo. Imam pa gor Honda Hack.
Probaj omenjeno spraviti pod shranjene nastavitve in večkrat prižgi vozilo.
A si kaj gledal akumulator oziroma pomeril njegovo napetost?
Uporabnik
Rudonya wrote:
matko37 wrote:Kilometri se verjetno ne poznajo v kolikor je redno servisirana in v vsakdanji normalni uporabi.
Drži, kilometri se ne poznajo, motor še ni bil odprt, razen štelanja ventilov vsakih 120.000km, nobene zračnosti nikjer v podvozju, nobenega škripanja, je pa res, da je redno servisiran in vzdrževan.
Honda Civic 2008 1.8 SPORT 103 kW i-VTEC
Uporabnik
Rudonya wrote: Probaj omenjeno spraviti pod shranjene nastavitve in večkrat prižgi vozilo.
A si kaj gledal akumulator oziroma pomeril njegovo napetost?
"Shranjene nastavitve"...a to misliš v nastavitvah tisti "sistem - samodejni vklop zadnjega zaslona"...to imam vklopljeno.
Akumulator pa res kaže 11.6V ob ugasnjenem; gledam prikaz zgoraj na zaslonu (Honda Hack), bom še pomeril. Mogoče pa je res to.
Uporabnik
In kako si kaj zrihtal oziroma ti sedaj kaže?
Uporabnik
Rudonya wrote:In kako si kaj zrihtal oziroma ti sedaj kaže?
Ne še...mi je crknila baterija v merilnem instrumentu :?
Je pa verjetno accu res švoh, ker mi start&stop ne dela, kaže prečrtan A in sliko accu. Po dobrih treh letih. Na servisu sicer pravi, da je še OK.
Uporabnik
Priporočal bi ti da imaš Start&stop funkcijo izklopljeno v kolikor želiš ohraniti akumulator oziroma ga imeti dalj časa.
A za stalno se je pa ne da izklopiti?
Uporabnik
Rudonya wrote:Priporočal bi ti da imaš Start&stop funkcijo izklopljeno v kolikor želiš ohraniti akumulator oziroma ga imeti dalj časa.
Ja, saj izklapljam, ker mi gre na živce. Za stalno, pa se baje ne da izklopit, vsaj uradno ne...mislim, da je to zakonsko pogojeno. Bi ga pa takoj permanentno izklopil...
Uporabnik
Aha.
S tem samo štarter, akumulator, alternator, bencinska črpalka/bosch pumpa samo bolj trpijo, pa še več se kasira ker se vozi na servise.
Jaz sem imel v mojem CR-V akumulator 8 let, alternator pa sem predkratkim menjal po 15letih. Danes to ne bi zdržalo niti 2 leti.
A nisi nič priklopil na polnilec?
Uporabnik
valiant wrote:
Rudonya wrote:Priporočal bi ti da imaš Start&stop funkcijo izklopljeno v kolikor želiš ohraniti akumulator oziroma ga imeti dalj časa.
Ja, saj izklapljam, ker mi gre na živce. Za stalno, pa se baje ne da izklopit, vsaj uradno ne...mislim, da je to zakonsko pogojeno. Bi ga pa takoj permanentno izklopil...

Da se za stalno izklopit, vendar je potrebno kot za dodatne konjske moči predelati program. Tega na uradnem servisu ne delajo, zato je dobro počakati da garancija mine. Vem da v Celju dela to neko podjetje in v Mozirju Marolt. ALi se ukvarjajo s Hondami ne vem. Se je pa že pisalo o Hrvatih, ki so za hondo specializirani. Če das izklopit start/stop je fino da ti še konje poveča ker stane enako.
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels