Živjo,
katere gume (letne in zimske) kaj uporabljate na vaših Civic-ih, kako ste zadovoljni z njimi?
Jaz imam na Grand CVT izvedenki (prevoženih cca. 70.000km) trenutno gor letne tovarniške Bridgestone Turanza ER33, zimske pa Toyo Snowprox S954, oboje v dimenzijah 215/50R17. Bi dal gor zimske 16", vendar bi širina gume po homologaciji ostala enaka - 215/55R16.
Turanza ER33 v četrti sezoni zaenkrat ne kaže nobenih pomanjkljivosti na mokrem ali suhem, čisto ok touring guma, profila ji zlepa ne zmanjka, edino bočnice ji je fajn pobralo, je pa res, da se rad hitreje vozim čez ovinke. Bodo pa naslednje gume vseeno bolj športne narave.
Kar se pa tiče zimskih gum Toyo Snowprox S954 - lokalni vulkanizer me je prepričal v nakup, slabših zimskih gum še nisem imel, tri sezone so odvozile, profila še dovolj, samo zaradi varnosti bo treba kupiti nekaj drugega. Že prvo sezono so bile katastrofa v rahlo mokrem, odnašalo iz ovinkov pri nižjih, povsem normalnih hitrostih, v orenk nalivih in po suhem so držale dobro, nimam pripomb. Po snegu kar ga je bilo so bile tudi daleč od priporočljivega, na ledu pa tudi speljati ali parkirati nisem mogel, samo led je itak pač led, čeprav so ostali imeli na isti podlagi bistveno manj težav. Skratka drugo in tretjo sezono sem vozil z veliko rezerve v glavi in v nogi, ker sem vedel da nimam dobrih zimskih gum.