Uporabnik
Re: Honda civic 10 gen 2017
Shelov gre noter, ja. 0W30 ne dajejo, ker ne smejo - uradno je predpisan 0W20 in tak mora biti noter. Zadnja leta so proizvajalci vozil hudo občutljivi na olje in ni malo takih, ki v primeru hujše poškodbe motorja zahtevajo analizo olja.
Je pa tudi na servisu liter tega olja tam blizu - ni nič hudo dosti dražje, tako da se ne splača sam kupovat, ker s tem pridobiš samo slabo voljo servisa, nič drugega.
Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Sport Plus 2018 (White Orchid Pearl)
ModeratoR
Original Honda je Castrol 0W-20, ne Shell.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Možno, ja, ampak v Radomljah so mi dosedaj vedno dali Shell. Sem šel prav račune gledat: prvo leto je bilo celo malce cenejše od cen na internetu. Letos so bili bolj zlatarski, a še vedno v mejah normale (17€ na liter). Vsaj zame...
Uporabnik
Ja res je, v to mašino bi moral iti CASTROL EDGE PROFESSIONAL H 0W-20 HONDA, kater v trgovini pride slabih 16€ liter. Ampak verjetno tudi shellov zadosti specifikacijam.
ModeratoR
V to ne dvomim, sigurno jim zadosti.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Protoncek wrote:Shelov gre noter, ja. 0W30 ne dajejo, ker ne smejo - uradno je predpisan 0W20 in tak mora biti noter. Zadnja leta so proizvajalci vozil hudo občutljivi na olje in ni malo takih, ki v primeru hujše poškodbe motorja zahtevajo analizo olja.
Je pa tudi na servisu liter tega olja tam blizu - ni nič hudo dosti dražje, tako da se ne splača sam kupovat, ker s tem pridobiš samo slabo voljo servisa, nič drugega.
SHELL olje 0w-20 je po specifikaciji ACEA A1 HTHS (High Temperature High Shear) 2.6 mPas kar pomeni moč filma olja preden se le ta pretrga in ne nudi ustrezne zaščite.

Honda zahteva Olje po specifikaciji A5, ki ima HTHS 2.9 to 3.5 mPa*s
ali olje A3 3.5 mPa*s ali več
Poglejte v servisno knjigo, kjer je točno to lepo razloženo. in prosim pustite Amerišle oznake API SN/SM pri miru kajti evropski ACEA je mnogo bolj napreden.

dovoljene viskoznosti olj v 1.5T motorju so 0w20, 0w30 ali 5w30, ter ACEA specifikaciji A3 ali A5...

motorno olje Shell 0w20 ni primerno zaradi tega ker je A1.

točno to sem izpostavil na uradnem servisu, in zato sem na servis brez slabe vesti, ali slabe volje servisa dostavljal svoje olje
Castrol EDGE professional 0w-30 A3...
Uporabnik
še kot zanimivost tudi na Toyotin uradni servis dostavljam svoje olje, samo da je bila stvar še mnogo hujša v motor ki zahteva
olje 5w-40 so mo bedaki nalili 0w-20. po 500km sem to opazil in sem bil tako jezen da sem skoraj šel do odvetnika, na srečo je bil motor nov in sem še delal utekanje tako da ni bil pod polnimi obremenitvami, pri tako neustreznem olju bi v letu dni uničil motor... točno zato ne zaupam niti uradnim servisom in te stvari običajno preverim.... katastrofa...
Uporabnik
@zodd,

uporabljaš tole olje za Civica?

https://www.motornaolja.com/produkt/cas ... -c3-0w-30/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabnik
zodd wrote:..dovoljene viskoznosti olj v 1.5T motorju so 0w20, 0w30 ali 5w30, ter ACEA specifikaciji A3 ali A5...
.
Glede na "users manual" tole ni res. Tam piše, da je dovoljeno olje 0W20 in samo to. Če se ne motim v servisni knjižici sicer piše, da je dovoljeno tudi drugo, a le v skrajnem primeru, pa še to ga je potem treba zamenjati s pravim takoj, ko je mogoče.
zodd wrote:..motorno olje Shell 0w20 ni primerno zaradi tega ker je A1..
Glej, brez zamere, ampak glede na to, da Honda Radomlje ni edini, ki toči to olje v te motorje gornji stavek izgleda bolj kot "vsi neumni, samo ti pameten". Če imaš slabe izkušnje z ENIM uradnim servisom to še ne pomeni, da so vsi v kurcu. Pač zamenjaš serviserja.

Nositi svoje olje je po moje bedarija in pika. Pri nekaterih znamkah avtomobilov v primeru, da prineseš svoje olje dobiš v podpis izjavo, da si v tem primeru sam odgovoren, če gre kaj narobe ali pa ti ga ne bodo dali noter.
Uporabnik
Aly wrote:Original Honda je Castrol 0W-20, ne Shell.

tankam tretje leto addinol economik 0w20 in avto ga piči :zakon:

Dušan
Uporabnik
Če gledam v svojo servisno knjigo, tam ko je slika Honda priporoča, castroll 0w20 ni omenjen.
Honda Civic 1.8 i-VTEC Type S
Honda Civic 1.5T Sport
Honda Jazz e:HEV
ModeratoR
Jaz sem samo povedal katera znamka je original Hondino olje, nič drugega. Vliješ lahko tudi repično, če zadošča zahtevanim specifikacijam. To ne omeni da avto ne bo delal če ne boš dal Castrol noter.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Sm narobe napisal. 0w20 sploh nimam omenjeno v servisni knjigi. Mogoče v različnih regijah priporočajo drugačno gradacijo olja?
Honda Civic 1.8 i-VTEC Type S
Honda Civic 1.5T Sport
Honda Jazz e:HEV
Uporabnik
Gledam ameriška, angleška in nemška navodila. Tudi v dveh ne piše enako. V ameriških če ni na voljo originala priporočajo "Premium-grade 0W-20 detergent oil with an API Certification Seal on the container", v angleških ACEA A5/B5, v nemških pa za modele z "Benzinpartikelfilter" ACEA C2/C3 (0w-30, 5w-30 ali 10w-30), za ostale brez pa ali "Leichtlauföl der API-Serviceklasse SM oder höher" (google to prevede v "Nizko viskozno olje API servisnega razreda SM ali višje")" ali ACEA A5/B5 (0w-20, 0w-30, 5w-30, 10w-30).

https://owners.honda.com/vehicle-inform ... ck/manuals
https://www.honda.co.uk/cars/owners/man ... nuals.html
https://www.honda.de/cars/owners/manual ... nuals.html
Uporabnik
Obstaja kak način da bi se ročna avtomasko zategnila ko ustaviš avto?
Uporabnik
Pomoje so nemška navodila najbolj natančna.
Mimogrede, v Angliji so delali oskubljene verzije in z šibkejšimi motorji tako kot pri nas v Twingote in Cliote
ModeratoR
cen wrote:Obstaja kak način da bi se ročna avtomasko zategnila ko ustaviš avto?
Če imas Brake Hold aktiviran, zategne ko ugasneš avto.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
cen wrote:Obstaja kak način da bi se ročna avtomasko zategnila ko ustaviš avto?
Meni (in gotovo še mnogim) bi bolj ustrezalo, če bi ta "Brake Hold" ostal vključen, ne pa da ga moraš vklapljat vsakič, ko avto vžgeš... :evil:
(bi moral Devil povedat, če se to da softversko vklopit...)
Uporabnik
brm9999 wrote:@zodd,

uporabljaš tole olje za Civica?

https://www.motornaolja.com/produkt/cas ... -c3-0w-30/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jaz sem civica prodal, sem pa notri dajal A3 in ne C3
Uporabnik
Protoncek wrote:
zodd wrote:..dovoljene viskoznosti olj v 1.5T motorju so 0w20, 0w30 ali 5w30, ter ACEA specifikaciji A3 ali A5...
.
Glede na "users manual" tole ni res. Tam piše, da je dovoljeno olje 0W20 in samo to. Če se ne motim v servisni knjižici sicer piše, da je dovoljeno tudi drugo, a le v skrajnem primeru, pa še to ga je potem treba zamenjati s pravim takoj, ko je mogoče.
zodd wrote:..motorno olje Shell 0w20 ni primerno zaradi tega ker je A1..
Glej, brez zamere, ampak glede na to, da Honda Radomlje ni edini, ki toči to olje v te motorje gornji stavek izgleda bolj kot "vsi neumni, samo ti pameten". Če imaš slabe izkušnje z ENIM uradnim servisom to še ne pomeni, da so vsi v kurcu. Pač zamenjaš serviserja.

Nositi svoje olje je po moje bedarija in pika. Pri nekaterih znamkah avtomobilov v primeru, da prineseš svoje olje dobiš v podpis izjavo, da si v tem primeru sam odgovoren, če gre kaj narobe ali pa ti ga ne bodo dali noter.

vidiš ker ne bereš in delaš zaključke brez pravih podatkov, kar mislim jaz in kaj misliš ti je nepomembno važno je samo to kar je napisano z strani proizvajalca...
če je olje 0w-20 MORA biti originalno honda olje V 2.0 in NAJMANJ ACEA A5 -in to SHELL 0w-20 NI, Shell 0w-20 je ACEA A1 ;)

nositi svoje olje, ki je po navodilih proizvajalca avtomobila je popolnoma ok in če servis reče da ni ok to rečejo samo zato ker ne zaslužijo z prodajo. vse ostalo je samo zastraševanje in ni nobene pravne podlage ;) očitno se ti malo preveč bojiš.

meni je vseeno kaj daješ notri, niti se ne smatram za pametnega okoli olj, sem pa naredil domačo nalogo in se pozanimal okoli olja in 1.5t motorja, in po zelo objektivnih podatkih olje SHELL olje 0w-20 ni ustrezno. ali bo zaradi tega razpadel motor? verjetno ne.
kdor ima težko nogo naj vsekakor uporablja 0w-30 ali 5w-30, ACEA A5 ali A3, ki po specifikaciji nudi boljšo zaščito ter večjo porabo ;)

srečno fantje

Image
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels