Ja, sam imam podobna mnenja. Drži vse kar pišete, ne najboljši senzorji za brisalce, menjali so mi odbijač, pa usnje ob prestavni ročici, pa volanski obroč, cev klime, klima hladilnik (plin spustil), ja, bremze so cvilile, zamenjali, so še kar cvilile, očistili, se je umirilo, pa tempomat, lahko bi uredili, da lepše vzdržuje hitrost. Prejšnja generacija je to imela bolje.
AMPAK.
Kot pišete, vsi avtomobili danes niso več to, kar so bili. VSI. Imam toliko informacij ostalih, ki vozijo druge znamke. Veste kaj, ma vsi imajo iste ali podobne težave... Recimo zavorni sistemi, cviljenje.... pogovarjal sem z direktorjem servisne družbe za WW in ta problem imajo, so imele mnoge znamke... Sam sem vozil v preteklosti kar nekaj drugih znamk, ma problemi z novimi avtomobili, da ne govorim, isto!!!
Tako da ja, odločamo se na podlagi tudi ostalih kriterijem.
Noben avto z takšno močjo, 1.5, 182KM mi še ni pil ob normalni vožnji tam cca 5.5L/100, celo uspelo mi je 5,1 L/100 (mopj avatar slika), solidno potegnil, športno se vozi, sedi... Je lep in cena, tako kot pišete, nima konkurence. Je nima. In ko potegneš črto, zato vozim Hondo.
Mislim, da ima kar hudo konkurenco s strani nove corolle. Tam dobiš karavana, hb, sedan, hibrida, bencin, ni da ni. Da ne govorimo pa koliko bolj je nek karavan uporaben in ne nazadnje v primeru corolle tudi lep.
No, če na hitro pogledam: corolla bencin je najdražja 27400 s tem da je 1.2 in "samo" 116 konj. Daleč od konkurence hondi 1.5. Opreme niti nisem podrobno gledal, poiskal sem najdražji model, sklepam, da ima podobno. Hibrid je 29400, s tem da ima še vedno samo 122 konj. (gledal sem uradne cenike na toyoty.si).
Glede lepote pa ponovno: vsake oči imajo svojega malarja. Meni osebno noben karavan ni "lep". Uporaben, ja, seveda (če ga rabiš - jaz ga ne, torej bi bil zame balast, prevelika krava). Lep? Meni nikdar.Da ne govorimo pa koliko bolj je nek karavan uporaben in ne nazadnje v primeru corolle tudi lep.
Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Sport Plus 2018 (White Orchid Pearl)
Se popolnoma strinjam s tabo, Protoncek.
Vsak naj vozi kar želi, vsak ima svoj pogled na lepoto.
Ampak tudi jaz... Hvala lepa za karavan, ne poznam nobenega, ki bi bil lep. Pa je lahko to BMW ali Audi ali karkoli.
Ne lepi, grdi so.
Ampak tudi jaz... Hvala lepa za karavan, ne poznam nobenega, ki bi bil lep. Pa je lahko to BMW ali Audi ali karkoli.
Ne lepi, grdi so.
tvahcic wrote:Se popolnoma strinjam s tabo, Protoncek.
Ne lepi, grdi so.
trojke karavan se ne bi branil
Kje si ravno BMW našel... točno pri tej firmi po moje še niso naredili lepega karavana... vsi po vrsti so mi bili že iz davnih časov srednje šole nazaj ... grdi. 
ni ravno tema, ampak kakšen karavan lep se pa najde, med drugim accord 8gen
, drugače pa je meni od karavanov pa ne zato ker ga imam sedaj lepa mazda 6 in pa mb c klasa - ampak ne zdaj ta zadnji model, tisti prejšnji....pa da ne bo zdaj zašla tema v druge vode 
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Meca, e razred, karavan
Civic 10ka karavan bi kar lepo popestril ponudbo.
Že mal boljši sedeži bi bili pridobitev.
Civic 10ka karavan bi kar lepo popestril ponudbo.
Že mal boljši sedeži bi bili pridobitev.
Vidim da vas veliko voznikov civica x omenja tezavice, ki so se tudi meni zacele pojavljat..ce ne bi pred tem imel crv-ja, predvsem pa accorda, bi mi civic bil ok..tako pa ko vidis da na 10 letnem accordu ni cviljenja bremz, ni crickov v armaturi, klima deluje neslisno, brisalci v dezju delujejo kot treba, sedezi 10x bolj udobnejsi, audio sistem zvocniki dve stufi nad civicom,..itd. se pac vrnes na accorda, ceprav je star....
-ex Accord 2004, 2.0i-VTEC Sport
-ex CR-V 2007, 2.0i Avt. Exe
-ex Accord 2007, 2.2i-CTDI Exe
-ex Civic Grand 2019, 1.5T Exe
Accord Tourer 2009, 2.2i-DTEC Exe
Civic Grand 2019, 1.5T CVT Exe
-ex CR-V 2007, 2.0i Avt. Exe
-ex Accord 2007, 2.2i-CTDI Exe
-ex Civic Grand 2019, 1.5T Exe
Accord Tourer 2009, 2.2i-DTEC Exe
Civic Grand 2019, 1.5T CVT Exe
Me skrbi da novi Accord ki se v Europi ne prodaja, letniku med 2009-2015 ne seze do kolen. Ugibam, amapak ce je software enak kot v Civicu, katerega sem prodal v 11mesecih pol recem da je “old gold”!
Ko berem te vaše komentarje, sem vse bolj prepričan da ostajam na Accordu še naprej, čeprav ga vozim že 6 let. Nekaj časa me je mikal Civic, sploh glede na izgled in dokaj ugodno ceno bi menjal, ker je Accord že v letih, ampak verjetno ga bom zvozil do konca, če se ne pojavi kaj boljšega 
Honda Accord Tourer 2.0 i-VTEC
Honda Accord 1.8iES l.01 LPG - prodan
Honda Civic 1.4i Bingo l.96 - prodan
Honda Accord 1.8iES l.01 LPG - prodan
Honda Civic 1.4i Bingo l.96 - prodan
Kar je super pri novih avtomobilih so sistem zaviranja v sili in drugi varnostni sistemi. Tega stari nimajo in zato ti kak bedak prileti od zadaj v rit. Tudi poraba je bistveno boljša, da ne govorimo o moči motorja.
Razni ekrani, ki so sprva zgledali super se mi pa zdijo čezdalje bolj moteči. Tako z vidika vožnje kot estetsko, tisti ki štrlijo ven, pri Hondi so sicer lepo zapakirani v armaturo.
Je pa brez veze primerjat civica in accorda, ker je imel accord vedno boljše zice... samo zdaj so accordi stari 10 let in imajo 250k prevoženih
Razni ekrani, ki so sprva zgledali super se mi pa zdijo čezdalje bolj moteči. Tako z vidika vožnje kot estetsko, tisti ki štrlijo ven, pri Hondi so sicer lepo zapakirani v armaturo.
Je pa brez veze primerjat civica in accorda, ker je imel accord vedno boljše zice... samo zdaj so accordi stari 10 let in imajo 250k prevoženih
Točno to tudi mene izredno moti. Ko sem se odločal in malce hodil po salonih sem avto od zadaj pogledal in če je imel štrleči zaslon sem že na daleč obrnil in sploh nisem več gledal naprej. LCD-ji po sistemu "važičev" ("mi pa mamo"...) ki so štrleli ven zato, da so drugi videli, da ga imaš so že daaaavno mimo. Tudi izgovor, da je to zato, da lažje vidiš nanj absolutno pade. Namreč, čisto vseeno je ali pogledaš pol metra desno in 10cm dol ali pa pol metra desno in 20 cm dol. Itak je treba gledat na cesto, ne na LCDHybrid wrote:...Razni ekrani, ki so sprva zgledali super se mi pa zdijo čezdalje bolj moteči. Tako z vidika vožnje kot estetsko, tisti ki štrlijo ven, pri Hondi so sicer lepo zapakirani v armaturo.
Drugače pa, ja, primerjat accorda in civica je v vsakem primeru malce bosa...
Men se zdi, da so štrleči ekrani bolj bližnjica oz. najlažja rešitev. Težje in dražje je redizajnirat celo armaturko, da je ekran vgrajen v njej, kot pa eno luknjo zvrtat in priheftat ekran. Najbolj smešno se mi zdi pa narejeno pri renaultu seniku. Tam so pa na klasično armaturko kar priheftali še eno plato in pol je gor ekran, radio...
"a je to" style
Honda je kar ok kar se tega tiče, ampak vprašanje je res koliko naj bi človek gledal na te ekrane med vožnjo...
Honda je kar ok kar se tega tiče, ampak vprašanje je res koliko naj bi človek gledal na te ekrane med vožnjo...
čudno, da je avtomobilska industrija tako zgrešila. ali pa se zgolj staramo 
Ja, se spomnim prvega Cliota s tem LCD-jem nekaj let nazaj - katastrofa. Izgledalo nekako takole: ko so v tovarni naredili končno verzijo avta, ki naj bi že jutri šel v redno prodajo pride šef in omeni: hja, kaj pa LCD pri "luxus" opremi? Šef razvoja pa: oooo, šit...
nakar reče delavcu naj gre v skladišče po "kar en" LCD, vzame v roke mašinco, izvrta 4 luknje med sredinskima "pihalnikoma" zraka in jo pritdi. Evo, problem rešen 
Koliko Civicov se prodaja starih eno leto oz dve ?
kaj se dogaja? Kaj pa lastniki kupujejo potem?
Mogoče so kupili ob tisti akciji in sedaj poskušajo z malo izgubo prodajat.
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... .GARANCIJA" onclick="window.open(this.href);return false;
A je to pocen? A niso bli novi 21.500? Mogoče že nabitih 60k ...
...in se znebiš za jurja ceneje 3 leta starga avta...
skor biznis
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... .GARANCIJA" onclick="window.open(this.href);return false;
A je to pocen? A niso bli novi 21.500? Mogoče že nabitih 60k ...
...in se znebiš za jurja ceneje 3 leta starga avta...
skor biznis
Avto razen lege na cesti in motorja ni to to. Vsi prodajajo leto dve starega cca. 30-40k km. Sem že na to opozarjal pred časom.
Information
Moderators