Uporabnik
Re: Honda civic 10 gen 2017
Hybrid wrote:Mogoče so zaključili, cenika ni več, mogoče samo še pucajo...
A veš mogoče kake so ble akcijske cene? Vem, da je blo ali 4 ali 5 jurjev ceneje, ne vem pa kolk so ble osnovne cene, za comfort, elegance...
Elegance Grand je bil skoz okol 21 jurjev. Jaz nisem zasledil nobenih popustov. Comfort je pa bil okoli 19
Uporabnik
to je bila cena s popustom
Uporabnik
Tole spodaj so bli popusti. Samo cenikov ni več. Se mi zdi, da je bil elegance cenejši od 20 jurjev takrat. Je pa ugibanje brez cenika.
Glede na to, da so granda izbrisali iz reklam izgleda, da je konec z njim.

HONDA CIVIC GRAND

Honda Civic Grand – športna, eleganta, prostorna, zmogljiva, udobna limuzina z 1,5 VTEC TURBO bencinskim motorjem in 1,6 i-DTEC dizelskim motorjem in ogromno serijske opreme:

s popustom 5.500 eur za model z bencinskim motorjem 1,5 VTEC TURBO in opremo Comfort
s popustom 4.000 eur za modele vozil z bencinskim motorjem 1,5 VTEC TURBO in opremo vozila Elegance Navi in Executive
s popustom 4.000 eur za modele z dizelskim motorjem 1,6 i-DTEC
Uraden cenik in katalog najdete na http://www.honda-zibert.com/nova-vozila" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabnik
No saj osnovne cene se da dobit iz člankov:
Civic Grand bo pravzaprav glede na motorizacijo in opremljenost eden zanimivejših limuzin pri nas. Osnovna Honda Civic Grand 1,5 VTEC Turbo (180 'konj') Comfort namreč stane 21.490 evrov, bolje opremljena različica Elegance s 7-palčnim zaslonom ter povezavo za Apple CarPlay in Android Auto pa 23.790 evrov.
https://avto-magazin.metropolitan.si/no ... vic-grand/" onclick="window.open(this.href);return false;

Se pravi v obdobju teh popustov je bil Grand elegance ravno 19.790, comfort pa 16 jurjev.
Uporabnik
Opažam da se trenutno prodaja 10 Civic-ov nove generacije, starih 3 do 1 leta z prevoženimi cca. 40k km. Poraja se vprasanje zakaj se tako hitro lastniki odlocijo za prodajo, ali so nezadovoljni kot sem bil sam? So pa cene rabljenih samo dva do tri tisoc nižje kot stane nov. Kaj mislite?
Uporabnik
Akul wrote:Opažam da se trenutno prodaja 10 Civic-ov nove generacije, starih 3 do 1 leta z prevoženimi cca. 40k km. Poraja se vprasanje zakaj se tako hitro lastniki odlocijo za prodajo, ali so nezadovoljni kot sem bil sam? So pa cene rabljenih samo dva do tri tisoc nižje kot stane nov. Kaj mislite?
To je dokaj zanimivo...jaz bi spekuliral, da pac niso zadovoljni z avtom kot celoto/paketom in da zato prodajajo (tehnicno dvomim da bi bil kak razlog)...kot receno predvidevam....saj je tudi na forumu uporabni (vw92) ki je ganz novega granda zamenjal za 10.let starega accorda :? :lol: :yes: :zakon:
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabnik
Morda je pa v igri preveč boy racer dizajn in pač spoznajo, da se ne sklada več z osebnostjo :)
ModeratoR
Sosed ravno vceraj prodal leto dni starega Sport +, je reko enostavno ni bil zadovoljen z materiali, predvsem notri, in nonstop je imel probleme s stekleno streho, ker mu je akripala na cestnih luknjah in grbinah. Na servisu seveda niso "mogli nic", pol je on to nekaj podlagal doma, tako dolgo da ga prodal in sel na nemško znamko.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Če so tako kot jaz 20 let poslušali hvalospeve japonski kvaliteti, potem (mogoče) ni čudno, da prodajajo. Ker izkušenj z drugimi avtomobili kot z alfami nimam, in če 20 let poslušaš kakšna jajca so to, potem pa zamenjaš za oh in sploh kvalitetnega japonca, je malo problematično če začneš z lupo iskati kje naj bi se ta kvaliteta videla. Imam civica sport+ letnik 2018 (kupljen janurja 2019) in bi se dalo napisat konkreten dokument kaj vse je na tem avtomobilu "narobe". Črički po manj kot 5k kilometrih, pomarančasta barva da jo na roke lepše našpricam, pa da jo slučajno ne pogledaš preveč grdo ker začne sama sebe rezat kot emo, android letnik 2011, karoserijski spoji kot na alfi 155 letnik 1994, rošenje zadnjih luči ob pranju avtomobila, nepriznavanje zajeba pri sprednjih senzorjih, če jih na servisu sam ne opozoriš na to, da delajo rahlo do pretežno čudno, brisalci, ki se jim v rahlem dežju strga (ob srednje močnem delajo normalno, če se naenkrat veliko vode vlije na šipo se ustavijo, če gre malo dež začnejo obračat na polno.... genijalno), tempomat ima probleme mirno vzdrževat postavljeno hitrost (recimo 50 km/h v 4. prestavi lahko na čase neprijetno cuka), radarju se dogaja da ob cesti parkirane avtomobile dojema kot ovire (na srečo je še vedno samo piskal, ni še sam od sebe pritisnil na zavoro), elektronika mašine je prepametna sama zase (primer: grem skozi krožno križišče, 2. prestava, pohodim plin, avto potegne tako kot za 180km pričakuješ, prestavim v 3., okrog 110km/h na števcu, pride 270 stopinjski desni ovinek, spustim plin, malo zaviram, držim konstantnih 80 do 85 km/h, konec ovinka, pohodim stopalko do dna in.... nič. Avto vleče kot da bi bil brez turbine), prejšnji teden sem dobil pozdrave z ac mobila s katerimi me vabijo na menjavo bencinske črpalke, klima je kot berem tudi problematična, pri pospeševanju če pri 5k menjaš v višjo prestavo ti obrate nabije v blokado, itd.

Mi je pa avto všeč. Položaj sedenja (nizek sedež in nizka armatura) je super, android auto je fajn, led luči svetijo bolje od karkoli sem imel prej, prostora v prtlažnjiku je ogromno, predvsem pa sta fajn podvozje in menjalnik. Presenetilo me je kako nevtralno avto deluje, brez občutnega podkrmarjenja, ko greš malo hitreje skozi ovinek, pa tudi razlika, ko preko gumba stršaš amortizerje, je lepo zaznavna. Skratka, užitek ga je vozit. Tako da jaz ne mislim prodajat, me pa ne preseneča če kdo, ki večji poudarek daje zgornjemu odstavku, o tem razmišlja.
Uporabnik
Ja ta ravhang ki ti obrate nabije res nevem čemu služi, razen baje ekologiji, kar je smešno. Kar se pa parkirnih senzorjev tiče, nekateri pravite da zahebavajo, celo v dežju. Na jaz imam 2020 civica in moraš pritisnit tipko, da jih vklopiš, tako sprednje kot zadnje, zadnji se ne vklopijo kar avtomatsko ko daš v rikverc.
Pa še tehnično vprašanje glede zadnje elektronske ročne, oziroma zadnjih zavor. Gre za situacijo ko je treba potisni batek povrnit nazaj(pri menjavi oblog, diska). To pač ne gre kar tako, da ga z vrtenjem in potiskanjem povrneš nazaj kot pri običajni ročni bremzi. Najbolj eleganten način je da z obd2 daš v servis stanje. Na youtubeju priporočajo Autel AP200, kaj vi mislite, stane samo dobre 60€. Druga varianta je da odklopiš konektror pri bremzah in direkt na konektor daš 12V napetost iz akumulatorja, samo je treba prav obrnit pola. V tej varianti imaš lahko smolo in ti po tem manevru lahko sveti ABS lučka. Tretja varianta(šalabajzerska imho) pa je da zdereš čeljustu in ga ročno namotaš s torxom nazaj. Povejte kako se te sodobne zadnje bremze z el ročno dela. Jaz če bi bila možnost, bi takoj doplačal za navadno ročno. Sprašujem zato, ker bom zadnje bremze najverjetneje menjal ko bo avto že izven garancije in potem bo to moj problem ne problem servisa. In če pelješ tak avto k nekomu ki je bolj hardver mehanik kot softver avtoelektričar ti lahko uniči el ročno zavoro.(el motorček s prenosom(menjalnikom)) Kar pa ni poceni.
Uporabnik
- Za park senzorje je res tipka, a jaz imam vedno vključene. Tako se zadnji vklopijo ko dam v rikverc, prednji pa mislim da pod neko hitrostjo začno delati. So mi pod garancijo menjali prednjo masko, ker so v dežju piskali.
- Drugače jaz zaenkrat še ne slišim nobenih čričkov, šibedah je brezhiben. Barva (moja je biserna) je čisto ok.
nepriznanje zajeba pri prednjih senzorjih
To ni res. Kot sem zgoraj omenil menjajo prednjo masko pod garancijo. Prav tako so me sami klicali da naj pridem, če mi klima piska in so zamenjali neko cev.
- senzorjem za brisalce se pa res "utrga"- Lahko delajo čisto ok, lahko pa "kr neki".
- tudi tempomat res malo cuka, kot da bi stalno malce dodal gas, pa odvzel, pa spet dodal, pa spet odvzel...
- radar meni dela ok. tudi problema okoli plina in pospeševanja še nisem zasledil.
- Če ti obrate nabije v blokado je to zaradi revhanga. Ne pi**it čez japonce ampak čez EU, ker so dali tako bedasta ekološka pravila. Revhang je kolikor jaz vem izključno zaradi ekologije, brez njega avto ne gre čez pline. Se ga da malo zmanjšati (na čip tuningu) čisto izklopit pa ne. Kolikor vem je pri type R to sicer možno izklopit, a "samo za dirkališče" :P

na koncu bi omenil dve stvari: civic je sicer res honda (japonska), a žal je izdelana v Angliji, za angleže pa itak vemo, da ne znajo avta kvalitetno sestavit...
Drugo: treba je gledat, kaj dobiš za ta denar in to je ogromno. Pojdite računat, koliko bo recimo golf s tako opremo in konji (jaz sem prišel z računico preko 30k€). Ko sem jaz kupoval hondo sem na podoben znesek prišel s polotom GT in podobno opremo (polo pa itak ni rang civica). Še najbližje je megane GT, pa še ta je nekaj dražji.
Za ta denar je to odličen avto. Vsaj tako jaz to gledam.

Nenazadnje - na žurnalu so nedavno testirali novega golfa 8. Glede elektronike menda katastrofa: softver je neka huda beta verzija, ker menda vsakih par minut neko napako ven vrže (pa je res napaka ali pa tudi ne...).
Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Sport Plus 2018 (White Orchid Pearl)
Uporabnik
Protoncek wrote:
nepriznanje zajeba pri prednjih senzorjih
To ni res. Kot sem zgoraj omenil menjajo prednjo masko pod garancijo. Prav tako so me sami klicali da naj pridem, če mi klima piska in so zamenjali neko cev.
Mislil sem v smislu, da ni vpoklica, tako kot je sedaj za bencinsko črpalko. Ker ni ravno praktično, da ti prodajo nov avto in že takoj povedo, da če se nekaj začne pojavljat, da pripelji nazaj in bodo zamenjali. Normalno, da bodo zamenjali, saj je v garanciji. Ampak če so tako razširjeni problemi, bi lahko to že preventivno zamenjali preden gre avto iz salona ali pa še preden pride v slovenijo. Poznam pa tudi primer, ko je lastnik mislil da parkirni senzorji pač tako delajo, da so občutljivi na dež in da je to normalno.
Protoncek wrote: Drugo: treba je gledat, kaj dobiš za ta denar in to je ogromno.
To pa drži. Ko sem se odločil, da zamenjam avto, sem gledal rabljene in ker do 15k € za postavljene kriterije ni bilo nič pametnega, sem šel gledat nove. In za ceno je bil civic brez konkurence. Dosti konjev, bogata oprema (sploh led luči), solidna notranjost brez očitne cheap plastike (če se magneti za umazanijo (=blago na vratih in na sredinskem naslonu za roko) obrabijo, jih bom zamenjal za usnjene), itd. Zmanjka mu pri malenkostih, ki jih je sicer veliko, ampak so malenkosti. Vsaj zame. Za koga drugega je pa pomembnejše da je avto brez čričkov, da tempomat bolje dela, da brisalci bolje delajo, kot pa to, da ima avto 180km in se dobro drži ceste in se potem odločijo za menjavo.
Uporabnik
Ne bom trdil, ampak zdi se mi pa, da so mene iz Radomelj poklicali za prednji odbijač.
...lahko bi preventivno zamenjali že prej...
Ne vedno in ne za vse avte, ker se taki problemi pokažejo šele kasneje, ko so avtomobili že v obtoku. Saj zato pa sp vpoklici. Verjemi, da bi vsak proizvajalec 100x raje vse uredil v tovarni. Vpoklic jih pride bogato dražje, a pač ne gre vedno.
Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Sport Plus 2018 (White Orchid Pearl)
Uporabnik
tudi meni so pod garancijo menjali prednjo masko ter cev za klimo ker je oddajala tak neprijeten zvok. z ostalim sem zadovoljen še posebno z vožnjo samo ljubim nizko sedenje, kot najhujšo stvar pa brez problema rečem da avtomatski brisalci so totalno sranje... me velikokrat spravijo ob živce... kot tudi menjalnik mi ni všeč niti malo ter sklopka z tistim ventilom mi ne sede....
Uporabnik
A je kdo že menjal pumpo za gorivo? Objavljen je bil vpoklic (Honda: 6FE, Rapex: A12/01048/20):
https://car-recalls.eu/recall/honda-civ ... fuel-pump/
Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Sport 2019 (White Orchid Pearl)
Honda Accord 2.0 VTEC Sport 2008 (White)
Honda Prelude 2.0 VTEC 1994 (White)
Uporabnik
jaz peljem v četrtek...
Uporabnik
zodd wrote:jaz peljem v četrtek...
A so te poklicali iz servisa? Ne vem, ali moraš to sam zahtevati...
Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Sport 2019 (White Orchid Pearl)
Honda Accord 2.0 VTEC Sport 2008 (White)
Honda Prelude 2.0 VTEC 1994 (White)
Uporabnik
dobiš pošto
Uporabnik
No kar se tice senzorjev za brisalce lahko zagotovim da slabsih kot v BMW ni pa je kao premium. Ostalo za zdaj dela bp je pa res moj model FL.
Za "tolažbo" naj povem da ni vec prave kvalitete nikjer v industriji. Na
novem Leonu so mi menjal cel menjalnik in še to po veliko prepričevanja, na novem Golfu 7 so menjali sedež, ki ni bil zašit in mi je večkrat zmrznil ekran, da ne govorim o tem da jim je vdirala voda, pred tem mi je dobesedno razneslo famozni 1.2 TSI. Tako da je Japoncem padla kvaliteta ampak je drugim še bolj.

Ima pa Civic vsaj karakter in se dobro vozi.
Uporabnik
Milky wrote:na novem Golfu 7 so menjali sedež, ki ni bil zašit in mi je večkrat zmrznil ekran, da ne govorim o tem da jim je vdirala voda, pred tem mi je dobesedno razneslo famozni 1.2 TSI.

Ima pa Civic vsaj karakter in se dobro vozi.
:lol: :lol: ,si me pa res nasmejal :zakon:
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels