Uporabnik
Lučka tlaka v penvmatikah
Živjo,

imam namen kupiti nove feltne-jeklene in zimske gume. Problem je sedaj, da imajo letne feltne TPMS ventile. Malo sem se pozanimal glede cene in me je na rit skoraj vrglo, ko so mi rekli, da stanejo 613€-original. In seveda, ker ne mislim dati toliko in za ta denar dobim nove gume+jeklena platišča me zanima ali se je s tem že kdo kaj ubadal.
Predvidevam, da je potrebno samo to lučko/alarm izključiti preko OBD-ja. Ker naj bi bilo potem pod vprašanjem delovanje ABS/ASR ... Avto je še v garanciji, čeprav to nima veze. Bolj je to, če bi sedaj jaz to izklapljal, da bi to kdo videl in mi bil potem problem z garancijo.

Lp, Aleš
ModeratoR
Re: Lučka tlaka v penvmatikah
Jaz sem jih na koncu kupil za manj kot pol cene original Continentalove kot prvovgradnja. Povej za kater avto se gre.

Drugače pa kolk jaz vem na original testerju se ne da izklopit, če kater ki se ukvarja z elektroniko (razni tunerji ipd) zna prit noter in to izključit hvala bogu, na Hondi ne znajo oz. pravijo da ne gre.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Gre se za Jazz 2015 letnik.
Kje si jih pa kupil, če ni skrivnost.
Tudi meni so rekli, da ne gre in, da morajo biti senzorji gor, da potem ne dela ABS/ASR ...

Lp, Aleš
Uporabnik
jazz ima direktni TPMS ? ker civic ima indirektni TPMS
ModeratoR
Jazz 2015 ima TPMS senzorje na kolesih. Imas katalosko od senzorjev ce imas ponudbo od Honde? Te ti lahko zrihtam ponudbo.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Živjo,

kataloška št. je 42753-TLO-G53 - senzorji, potem je pa še 42755-TP6-A81 in 42754-TP6-A81.
Kje si pa kupil Continetalove senzorje, če ni skrivnost. Lahko tudi na ZS :)

Aleš
Uporabnik
Re: Lučka tlaka v pnevmatikah
Živjo :) ,
ekola sem se odločil, da kupim nova jeklena platišča in dam gor navadne ventile.
Za vse, ki vas bodo na servisu hotel "nategnt" jim lahko poveste, da lučka za tlak v pnevmatikah ne sveti in se lahko brez skrbi vozite.. Senzorji tlaka nimajo nobene povezave z ABS/ASR .

Seveda za tiste, ki ne želite stati v vrsti za premontažo :)
Uporabnik
Novi H-RV pa tlak pnevmatik kontrolira z ABS senzorji in zazna hitrejše/počasnejše vrtenje posameznega kolesa in prižge rumeno lučko napake pnevmatik. Tako lahko pravočasno zazna prazno gumo.

Do sedaj mi je že dvakrat vklopilo opozorilo, ustavil sem, pa ni bilo videti kakroli narobe, samo na črpalki sem potem preveril in enakomerno napumpal gume in izklopil opozorilo. Prvič je bilo naključno, drugič pa ko sem menjal gume in zimskih po montaži nisem enakomerno napumpal.
Uporabnik
Predlagam,da si kupiš ročni merilec tlaka v pnevmatikah,bo bolj točno kot na črpalkah.
ModeratoR
Re: Lučka tlaka v pnevmatikah
Aleš D wrote: Za vse, ki vas bodo na servisu hotel "nategnt" jim lahko poveste, da lučka za tlak v pnevmatikah ne sveti in se lahko brez skrbi vozite.. Senzorji tlaka nimajo nobene povezave z ABS/ASR .
To pa ne bo držalo. Ko sem jaz dal na mojega Accorda 2015 felne z gumami brez senzorjev za tlak se je po kilometru prižgala lučka za tlak v gumah in ni izginila. ABS/ASR verjetno dela na podlagi ABS senzorjev in ne senzorjev tlaka.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Živjo,

ja res je. Se mi je po nekaj km tudi prižgala lučka. Ampak zavore nimajo veze s senzorji. Vse dela ok.
Se opravičujem, če sem koga zavedel.

Lp, Aleš
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels