Uporabnik
Nakup Honda Accord 2.4
Zdravo,

Odločam se za nakup omenjene Honde in me zanima če obstajajo kakšni problemi etc. na katere je treba gledat on nakupu?
Koliko sem preveril bi naj bili tile motorji kar vzdržljivi.
Not imam namen montirat plin, ki ga imam na trenutnem avtu in deluje odlično. Baje bi naj bil ok tudi za tole hondo. Verjetno bo treba dodat mazanje ventilov (???). A še ima ta avto sploh prostor za pravo rezervno kolo?

Kupujem pa za cca 20k €... Trenutno si ogledujem naslednje:
honda1
honda2
honda3
honda4

..Zadnje je kar ceneješa od ostalih, seveda na račun letnika, ampak ima malo prevoženih.. Se splača dat 6k več za ostale? Se mi zdi se med leti 2010-2012/3 ni nič kaj posodabljalo/spreminjalo?
Kako je z avtomatskimi menjalniki? So dobri?

Nekako tukaj pri nas ne uspem najti accorda z 2.4 motorjem, sploh pa kakega avtomatika... Vozil sem 2.0 in je avto odličen, mel sem le občutek, da bi lahko bil hitrejši, tako, da mora bit 2.4 zakon. :)

Kakršnakoli mnenja so dobrodošla. lp
ModeratoR
Re: Nakup Honda Accord 2.4
Pozdravljen. Ima prostor za rezervno kolo, nekih problemov z njimi ni, avtomatik ti ne daje občutka da avto grekolikor bi moral, ampak ok če ga želiš imet ga pač imej.
Če boš kupoval v tem rangu 20k€ kupi raje facelifta (link3) ker že ima bixenon in to za seboj potegne še HSS sistem (avtomatske dolge luči) in še kaj, kar pa so na koncu uporabni dodatki.
Plin bo delal ok in ja, namontirat boš moral mazanje ventilov.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Hvala za odg. Ja nekako se najbolj naklanjam k 3. hondi...Cena se mi zdi ok, sicer je težko primerjat le-te z cenami pri nas, kjer je takih accordov kot izgleda pri nas res malo. Malo me sicer skrbi kasnejša prodaja, ker so vsi pičili na dizle :D , ampak ok, avto bi itak imel vsaj 5 let oz. tako dolgo dokler se bo premikal. :D
ModeratoR
Izgubil boš ogromno, res je, to se moreš zavedat. 2.0 bi bil glede tega mnogo boljša izbira.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Upam da ni nič narobe, če se še jaz priključim tej temi, ker isto razmišljam o uvozu Accorda 2.4, samo starejšega letnika.
Tam 2009-2010 z avtomatskim menjalnikom, do 100.000 km in do 13k€ + stroški uvoza (dmv itd.).
Sicer bi raje ročni menjalnik, samo kaj ko ga je skoraj nemogoče dobiti,razen kakšnega novejšega letnika, tam pa cena hitro poleti v višave.

Kako se kaj obnesejo ti avtomatski menjalniki pri Hondi?
Nazadnje sem vozil avtomatika ko sem ime še Shuttla :)

LP, Dejan
Uporabnik
Sem uspel sprobat Accord 2.4 avtomatik in ročni menjalnik ter tudi 2.0 z ročnim menjalnikom.
Moram rečt, da se 2.4 pelje sanjsko =). 2.0 tudi ni (tako) neodzivna, kot sem si mislil... Ah težka odločitev.

Drugače pa tudi sam ne vem glede avtomatika, se mi zdi prinese le-ta neko tveganje, kaj pa vem.
Honda Klub Staff
Za Hondin avtomatski menjalnik še nisem slišal, da bi povzročal težave, pelje se odlično, praktično ne čutiš prestavljanja. Težava je edino, ker je zastarel (novi Hondini avt. menj. so celo 9 stopenjski). To pomeni večjo porabo kot ročni in slabše pospeške, če ti je to morda pomembno. Sam motor K24 je praktično neuničjiv. Moj ima 170 k km s plinom, moj prejšnji ima 270 k km s plinom. Na (skoraj) vsakem servisu nastavim ventile in olje 5w30 not. Dodatno mazanje ventilov je obvezno. Delat morata še vsaj dvakrat ali trikrat toliko. Sam motor je zastarel, zato ima vsaj liter porabe več kot konkurenca s podobnimi kakarkteristikami, je pa vsaj dodobra preizkušen in brez težav. Novi Hondini motorji, ki prihajajo so pa glede ekologije in porabe v sami špici.

Se pa 2.4 precej razlikuje ob 2.0 v pospeških in klancih, ko pohodiš gas. Z normalno vožnjo ne čutiš razlike.
To človek občuti. Veter sprememb je nekaj, kar se te dotakne, te polni in vodi.
Uporabnik
Hvala za odgovore.

Na tistih 15.000km letno se mi poraba ne zdi tako problematična.
Dizla pač nočem ker mi kot energent smrdi :) pa že od nekdaj mam osebno prepričanje da je traktor za na njivo.

Je treba na kaj posebej položit pozornost pri nakupu rabljenega?

LP, Dejan
Uporabnik
Janez wrote:Za Hondin avtomatski menjalnik še nisem slišal, da bi povzročal težave, pelje se odlično, praktično ne čutiš prestavljanja. Težava je edino, ker je zastarel (novi Hondini avt. menj. so celo 9 stopenjski). To pomeni večjo porabo kot ročni in slabše pospeške, če ti je to morda pomembno. Sam motor K24 je praktično neuničjiv. Moj ima 170 k km s plinom, moj prejšnji ima 270 k km s plinom. Na (skoraj) vsakem servisu nastavim ventile in olje 5w30 not. Dodatno mazanje ventilov je obvezno. Delat morata še vsaj dvakrat ali trikrat toliko. Sam motor je zastarel, zato ima vsaj liter porabe več kot konkurenca s podobnimi kakarkteristikami, je pa vsaj dodobra preizkušen in brez težav. Novi Hondini motorji, ki prihajajo so pa glede ekologije in porabe v sami špici.

Se pa 2.4 precej razlikuje ob 2.0 v pospeških in klancih, ko pohodiš gas. Z normalno vožnjo ne čutiš razlike.
A ti ventile štelajo na servisu za plin ali na rednem? Sprašujem, ker ne vem če morajo bit za plin kej drugače naštelani.
Modelarji vseh dežel, združite se.
ModeratoR
isto se stelajo.
Honda Civic Sedan 1994 b20
Honda Accord Coupe 1985
Honda Klub Staff
Ventili s nastavljajo na rednem servisu. Zračnost se nastavi enako 0.25 mm. Jaz raje pustim še malo bolj ohlapne, ker se mi je že zgodilo, da so bili čist stisnjeni, predvsem izpušni.
Uporabnik
Bom kar uporabil tole temo. Namrec, do novega leta imam cas, da se odlocim in kupim naslednjo hondo. Fiksni kriteriji so: accord, limuzina, BENZIN, 2009 letnik naprej....zdaj pa se odlocam med 2.4 (avt., rocni) in 2.0 (avt., rocni)...sam sem pristas rocnega, vendar zaradi zelje neznejsega spola po avt. sem zaj v dilemi...
Predvsem bi prosil tiste, ki imajo avt., da podajo kaksno mnenje glede delovanja in vzdrzevanje le-tega...
-ex Accord 2004, 2.0i-VTEC Sport
-ex CR-V 2007, 2.0i Avt. Exe
-ex Accord 2007, 2.2i-CTDI Exe
-ex Civic Grand 2019, 1.5T Exe
Accord Tourer 2009, 2.2i-DTEC Exe
Civic Grand 2019, 1.5T CVT Exe
Honda Klub Staff
Takšnih avtov pri nas ni veliko izbire. Morda razmisli o uvozu. Samo 2.4 ima pri nas executive plus opremo, ki je je toliko, da je bil nov avto skoraj še enkrat dražji kot 2.0. Čez 40k jurjov. Pri rabljenem pa ni veliko razlike.
Honda Klub Staff
Glede avtomatskega menjalnika bo ga moj naslednji avto sigurno imel.
Uporabnik
Janez wrote:Samo 2.4 ima pri nas executive plus opremo.
Če je govora o bencinarju, drugače tudi diesel... :wink:
Janez wrote:je bil nov avto skoraj še enkrat dražji kot 2.0. Čez 40k jurjov.
Take it easy... Moj 2.0 Executive je stal krepko preko 30k EUR
Avensis Wagon T22 1999 LPG
Accord CU1 2009 LPG
Accord CL7 2004 LPG
Jazz Sport 2008
Civic HB EJ9 1999-EX
Civic HB EK4 1996-EX
Civic Sedan EK4 1998-EX
Civic Sedan EG8 1993-EX
Accord CB3 1993-EX
Accord CB3 1993 LPG-EX
Accord CM2 2003 LPG-EX
ModeratoR
Če smo že pri tem, 2.0 Lifestyle prav tako prodajna cena 31k, tako da mogoče pretiravat ni treba, je pa res da je teh avtov pri nas nekaj manj.
Avtomatski menjalnik pa ... najbolje da ga sam probaš in vidiš kako se ti bo zdel. Jaz ga ne bi imel, ampak to je mogoče samo v moji glavi, če bi ga ornk sprobal bi si pa mogoče premislil.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
... moje mnenje, Accord exe plus z aktivnim tempomatom in avt. menjalnikom prava simfonija za vozit, tako po AC kot ostalih cestah, mi je kar žal, da nisem našel accorda exe plus z avt. menjalnikom...

... seveda govorim za umirjeno vožnjo in ne neko športanje, je pa res, da je poraba nekoliko višja, vse pa gre na račun preverjenega agregata in malce starejšega klasičnega avt. menjalnika ...
Civic 1,5 T, FC101, Exe 18' ex.
CRV 1.6 4x4 RE6,Exe. 16' ex
Accord 2.2 CU3 Exe. Plus, 09' ex
CRV 2.0 avt. Eleg. LPG, 09' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Uporabnik
Na splošno ni nič narobe z avtomatskimi menjalniki, sam tukej je problem da honda dela ene najboljših če ne najboljše ročne menjalnike, tako da glede honde bi jst mel samo ročne.
Honda Civic 1.8 i-VTEC Type S
Honda Civic 1.5T Sport
Honda Jazz e:HEV
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels