Uporabnik
Novi lastnik Honde - splošna vprašanja
Zdravo.

Sem nov član družine Honda in sicer sem vstopil v Hondin svet z Civic Tourer-jem, model 2014, 1.6 dizel.
Glede na to, da sem prešaltal z Insignije (rajš ne bi komentiru kvalitete in denarja, ki sem ga zmetal v ta avto) se mi pojavlja eno vprašanje: koliko gre dejansko goriva v rezervoar? Naj bi šlo 50 litrov ampak dosedaj mi je šlo cca. 41 litrov s tem, da je avto šel skoraj že na hlape. A je kje kaka skrita rezerva oz. kakšen je domet po lučki za rezervo? Lako da je smešno vprašanje ampak to me rahlo muči, ker osebno rad vem čimbolj točen doseg avtomobila.

Drugače pa sem z avto super zadovoljen, poraba 4.5 do 4.7 litra, kar se mi zdi fenomenalno.

Hvala za odgovor in za kak nasvet glede Honde nasploh.
Uporabnik
Re: Novi lastnik Honde - splošna vprašanja
... glede tvojega vprašanja bi dejal le, ne prazni rezervoarja do konca, tako velika rezerva je z razlogom, posebej če gledaš SLO nafto, katera je grozne kvalitete in precej zasvinjana ...
Civic 1,5 T, FC101, Exe 18' ex.
CRV 1.6 4x4 RE6,Exe. 16' ex
Accord 2.2 CU3 Exe. Plus, 09' ex
CRV 2.0 avt. Eleg. LPG, 09' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Uporabnik
zsoru wrote:... glede tvojega vprašanja bi dejal le, ne prazni rezervoarja do konca, tako velika rezerva je z razlogom, posebej če gledaš SLO nafto, katera je grozne kvalitete in precej zasvinjana ...
Se strinjam priporočam Mol, Shell, pogojno še OMV.
Rezerva je saj za 100 kilometrov ob normalni vožnji.
[b]Prodam vti-ja letnik 2001 [/b]
Uporabnik
Klasika pri Hondi. "Pol" tanka rezerva :)
Uporabnik
pripravi se na porodne težave teh civicov, nov motor, nova zasnova.
Drugače čestitke in čimveč varnih km, in čim manj težav.

ps: Vsekakor pa objavi ko bo kaka težava. Vsak nasvet ali opzorilo je za nas ostale dobrodošlo.
VAG odklepanje funkcij, pošlji PM
Uporabnik
Evo, prejšnji teden opravil servis na 100.000 oz. na 96k, da bom bolj točen.

Stanje vozila - kot novo. Preventivno smo menjali prednje zavorne ploščice.

Nobenih, ponavljam, nobenih težav. Samo redni servisi skladno z intervali kar pomeni na 20k.

Poraba se v letnem času giblje med 4.2 in 4.5, pozimi nikoli čez 5 (in še to samo polno naložen). Nenormalno zadovoljen z porabo. Je pa res, da nisem divjak in se vozim po AC 120 in še to na tempomat. Lani opravil roadtrip v Švico (preko prelaza Stelvio), skupno prevozil 2100 km in sem imel povprečno porabo 4.5.

Pri 90% vseh ugašanj motorja najprej počakam cca. 20 sekund, da se motor umiri. Start/stop imam izklopljen, vozim se v Eco načinu.

Servisiram pri Seliču. Dovolj o tem :D

Edina slaba novica glede Honde je zaenkrat ta, da karavan 10.generacije ni predviden za EU (odgovor Honde Slovenija).

Toliko o moji Hondi.
Uporabnik
Super,lahko pa v drugi temi o Insigniji,da se bodo drugi lažje odločili. :)
Uporabnik
Sam imam Civic Tourer 2015, 1.6 dizel, ki sem jo sam novo uvozil novega iz AT; ne vem pa ali so kaksne razlike.

Sam imam dva opozorila; naprej se vklopi lucka za rezervo in takrat mi zaslon kaze, da imam se nekje 80-90 km dosega. Nato se mi vklopi ti. turle mode v katerem motor pospesuje samo nekje do 1800 vrtljajev in ne preseze hitrosti 100 km/h; kar zna biti dokaj tecno.

Po tem "dogodku" sem podrobneje sel cez navodila v katerih je zapisano, da se po porabljenih 40 L vklopi "zelva mode" v katerem avto deluje dokler ne dotocis goriva oz. dokler porabis naslednjih 5 L in nato naj ne bi sploh vec vzgal; nisem testiral.
Na enem forumu sem prebral, da naj bi obstajali dve dizel masini; ena, ki ji lahko zmanjka goriva in druga kjer to ni mogoce.

Upam, da ti kaj pomaga.

PS: kako si izklopil Start/Stop?
Uporabnik
Zanimivo kako to deluje :) Če vas skrbi kvaliteta nafte, ulivajte 2t olje ali vsake toliko naredite čisilno akcijo z antigrippantejem
Uporabnik
pe3c wrote:...PS: kako si izklopil Start/Stop?
Včasih se je to dalo na servisu z računalnikom (relativno enostavno) izklopit. Zdaj se v veliko avtih to ne da več (ali mogoče v večini?). Itak to pooblaščenci "ne smejo" delat, ampak imam občutek, da je zdaj vseeno malce večja kontrola, oziroma bojazen, da se izve, da "ta pa ta servis to dela" in so v riti... pri današnji konkurenci pooblaščenca hitro izgubiš.
Nekje na netu sem zasledil eno "bypass" home-made varianto z malim procesorčkom, ki ga vežeš paralelno na tipko in ti potem ob vsakem zagonu "pritisne na tipko" ter tako izklopi sistem :rockon:

Glede dizel mašin je pa tako, da imaš pri nekaterih kar težave, če ti zmanjka nafte, ker zrak pride v sistem in je potem treba odzračit, ker sama pumpa ne potegne nafte, če je zrak v njej. No, če se v takem primeru res trudiš in verglaš...verglaš...verglaš... (saj mogoče bo pa vžgal...) lahko zariba še pumpa :cry: (se je zgodilo kolegu!)
Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Sport Plus 2018 (White Orchid Pearl)
Uporabnik
Jaz osebno vsakič, ko zalaufam avto, avtomatsko (skoraj podzavestno) s pritiskom na gumb izklopim start/stop. 14 dni pa sem se navadil.

Prejšnji mesec ponovno roadtrip po Švici (Susten pass in Furka pass), vožnja po omejitvah (v Švici ni zajebancije s tem; kdor je bil gor ve o čem govorim), skupno 2400 km, povprečna poraba 4.5 l.

Ta motor (1.6 dtec) je res fenomenalen, porabe ni, vrti se zelo lepo. Pri meni ni nobenega želvjega načina pa sem že skoraj izpraznil rezervoar.
Uporabnik
Moj 8th gen. 2.2 dizl je mel tudi velko rezervo, luč se je prižigala pri približno 70-60 km dometa in potem sem nekje 50km naredil nato pokaže 0km in sem se dobrih 30km naredu , ko sem šel tankat sem napolnil 47dobrih litrov. Treba je tudi vedet da so 8 in 9 generacija imele tank za gorivo pod sovoznikovim sedežem in do rezervoarja je kar nekaj cevi in v njo vsaj par litrov nafte spraviš, tako da teoretično če bi napolnil 50l do vrha je v rezervoarju še vedno nekaj litrov prejšnega goriva.
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels